Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Istanbul Başakşehir FK – Konyaspor

1:1

konec (1:0)

16.12.2019, 18:00 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • 15. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.55 3.77 6.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivou remízou 1:1. Konyaspor se ve druhém dějství výrazně zlepšil, navíc se mu povedlo srovnat krok. Domácí hráči najednou přidali na aktivitě, dokonce si vypracovali několik zajímavých šancí, avšak vedoucí branku se vstřelit nepovedlo. Oba celky si tak z tohoto zápasu odnesou jeden bod. (19:52:28)
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:10.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Domácí hráči mají v závěru tohoto zápasu mnohem více ze hry, nicméně Konyaspor má velké štěstí.

90+3

Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Ömer Ali Şahiner, přichází Ali Turan.

90+2

Aby toho nebylo málo, tak měl druhou branku na své kopačce střídající Ba, který zvolil razanci, kvůli které úplně přestřelil hostující branku.

90+1

Žlutou kartu dostává Nejc Skubič (Konyaspor).

90+1

Vedoucí branku měl na své kopačce Višća, který měl na zakončení pravou nohou celkem dost času, avšak mířil pouze doprostřed branky.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí celek si skutečně zahrává. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.

88

Kirintili si po delší době vyzkoušel odkop od své branky, který poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se nenacházel nikdo ze spoluhráčů.

87

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Basaksehir sice má velkou územní převahu, avšak hosté se brání zodpovědně.

86

Tady moc nechybělo! Do vzduchu se totiž vyhoupl Ba, který se snažil zakončit ke vzdálenější konstrukci, avšak míč putoval kousek vedle.

85

Caicara si celkem dlouhou dobu zahrával s míčem, poté se mu nabídl vedle stojící Kahveci, kterému se povedlo dostat hrací předmět na útočnou polovinu.

80

Elia si hodil míč na pravou nohu, načež zkoušel odcentrovat do pokutového území, jenomže jeho nabídka nakonec přeci jenom o kousek minula branku.

79

Kirintili si před malým momentem nepočínal zrovna jistým způsobem. Ránu od Robinha vyrazil pouze před sebe, dorážející Ba ale mířil nepovedeně.

78

Do rychlého protiútoku se dostával hostující Jönsson, který raději počkal na své spoluhráče. Následná nahrávka na Sahinera byla hodně nepřesná.

77

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Robinho.

76

Velice nebezpečně to zkoušel domácí Caicara, jehož prudká nahrávka do malého vápna přeci jenom skončila na noze Daciho, který zasáhl na poslední chvíli.

75

Ba si dokázal před protihráčem udržet míč na své kopačce, nicméně mezitím se dokázala vrátit smečka protihráčů, která odrazila pokus o další atak.

74

Do vzdušného prostoru se dostával Crivelli, kterému se povedlo pouze prodloužit míč za sebe, kde se ale nacházel pouze hostující brankář Kirinitli.

73

Poté to zhruba ze třiceti metrů od branky zkoušel hostující Daci, avšak jeho pokus nebyla zrovna povedený. Naopak se hrací předmět snesl daleko vedle branky.

72

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mehmet Topal, přichází Gökhan Inler.

71

Na hranici pokutového území měl málo času na centr pravou nohou Sahiner, ke kterému se bleskově dostal Clichy, jenž ho dokázal ubránit.

66

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Danijel Aleksić, přichází Demba Ba.

64

Kahveci chtěl svému celku vrátit vedení o jednu branku, sledovali jsme totiž dalekonosný pokus, který ale směřoval vysoko nad branku Konyasporu.

63

63. Deni MILOŠEVIĆ - 1:1

63

Konyaspor právě vstřelil branku! Tak pozor, z ojedinělé šance se hostujícímu celku povedlo srovnat krok! Do pokutového území totiž přiletěl nadýchaný centr, který si ve vzduchu dokázal najít DENI MILOŠEVIĆ, jehož skvěle mířená hlavička putovala mimo dosah brankáře Günoka.

62

Máme za sebou něco málo kolem hodiny hry, druhý poločas je o poznání záživnější. Basaksehir má jasnou převahu, avšak stále vede o jedinou branku.

61

Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Riad Bajić, přichází Erdon Daci.
Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Volkan Findikli, přichází Farouk Miya.

60

Jönsson se drze vydal mezi přesilu protihráčů, která ho navíc zastavila čistým způsobem. Na opačné straně byl kousek od pokutového území faulován Caicara.

59

Žlutou kartu dostává Ferhat Öztorun (Konyaspor).

58

Nejvýše do vzduchu se dostal Crivelli, který velice chytře prodlužoval za sebe. Jeho zakončení hlavou nakonec dopadlo kousek vedle vzdálenější tyče.

57

Topal už je delší dobu zpět na hrací ploše, navíc vybojoval standardní situaci z pravé strany. Budeme sledovat centr směrem do pokutového území.

56

Výsledkem byl další rohový kop pro domácí hráče. Višća kroutil svůj centr směrem od branky, nakonec si jeho nabídka našla Poncka, jenž minul branku.

55

Bajić se pokoušel sklepnout na jednoho ze spoluhráčů, což se mu nepovedlo. Na opačné straně musel Aničić blokovat pokus o tvrdé zakončení.

54

Kousek od pokutového území si našel prostor na centr hostující Milošević, který uvnitř malého vápna našel pouze kopačku pozorného Epureaunua.

53

Konyaspor si ani v tomto případě moc dlouho neužil míče. Öztorun totiž nepřesně nahrával na Miloševiće, tuto rozehrávku navíc přečetl Caicara.

52

Žlutou kartu dostává Marin Aničić (Konyaspor).

51

Náznak šance v podání domácích nekončí druhou brankou, prudkou střelu se totiž povedlo odkopnout Aymu, který ale odklizením našel pouze Crivelliho.

50

Basaksehir bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Mezitím Elia sportovním gestem poslal míč do moci soupeře, který se tak stará o další rozehrávku.

49

Aby toho nebylo málo, tak se opět nehraje. Tentokráte v bolestech skončil na zemi zkušený středopolař Topal, který zřejmě nebude moci pokračovat.

48

Hned v úvodu druhého poločasu skončil na zemi domácí Crivelli, který dostal naloženo v osobním souboji. Basaksehir bude zahrávat standardní situaci.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesla hodně nezáživnou podívanou. Téměř celou dobu jsme sledovali hru ve středu hrací plochy, dohromady jsme se dočkali pouze jedné šance, kterou dokázal domácí Ponck využít. Konyaspor bude muset zabrat, na vyrovnání má ještě hodně času.

45

První poločas skončil.

44

Závěr prvního poločasu nám nenabízí nic zajímavého. Oba celky nejsou schopné přejít na druhou stranu, proto sledujeme nezáživnou partii.

42

Tentokráte jsme sledovali autové vhazování z levé strany, při kterém Öztorun pod sebou našel kolegu Findikliho, který okamžitě odkopával míč.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Višća se pokoušel prodrat středem hrací plochy, jenomže ho dokázal zastavit jeden z protihráčů. Na druhou stranu se tak dostává Konyaspor.

39

Skubić celkem dlouho váhal s nahrávkou do tandemu na Jönssona, naopak mu na pomoc přispěchal Ay, kterému se povedlo šikovně roztáhnout hru.

38

O nahrávku si řekl Aleksić, který ihned po převzetí míče zkoušel přihrát pod sebe na Višću, jehož střelecký pokus skončila na jednom z protihráčů.

37

Kolmice za obranu měla směřovat na Bajiće, avšak nahrávka na hostující útočníka byla hodně nepřesná. Navíc se bleskově dostal z branky Günok.

36

Konyaspor rozjel velice přesnou kombinaci kousek od středového kruhu, načež to na sebe vzal Jönsson, který nakonec roztáhl hru na levou stranu.

31

Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Basaksehir totiž využil jedinou šanci, jinak sledujeme nezáživnou podívanou.

30

U levé autové lajny si o nahrávku řekl Clichy, který nepovedenou patičkou ještě zkoušel oslovit Eliu, avšak tento úmysl hravě přečetl hostující Sahiner.

29

Konyaspor to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Situace zatím není kritická, do konce zápasu zbývá hodně času.

27

Po delší době se do pokutového území dostal Aleksić, který se ještě pokoušel centrovat pod sebe, nicméně jeho nabídku si dokázal najít Findikli.

26

26. Carlos PONCK - 1:0

26

Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
Následný rohový kop přináší úvodní branku tohoto zápasu! O rozehrávku rohového kopu se totiž postaral kapitán Višća, kterému se na malém vápně povedlo najít CARLOSE PONCKA, jehož důrazná hlavička směřovala přesně nad hlavu brankáře Kirintiliho.

26

Zpětná nahrávka v podání Hadžiahmetoviće směřovala na kopačku Öztoruna, který se neprokousal na útočnou polovinu, neboť ho zastavil Topal.

25

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím sledujeme hodně nezajímavou podívanou. Basaksehir zatím naráží na pozorně hrajícího soupeře.

24

V hlavičkovém souboji se sice povedlo uspět Skubićovi, avšak ten zároveň fauloval Clichyho. Další jednoznačný faul, Basaksehir se tak vrací k míči.

23

Poté si sudí všiml hraní rukou v podání domácího Crivelliho, logicky tak bylo pískáno. O volný kop se postaral Ay, který předvedl dalekonosný odkop.

22

Do útočení se zapojil také Clichy, který svému celku vybojoval autové vhazování. Po něm to Elia zkoušel kolem Skubiće, který ho dokázal zastavit.

21

Nejprve se Kahveci snažil přihrát na pravou stranu, nicméně jeho čitelnou přihrávku dokázal přečíst Milošević, který si poté došel pro nedovolený zákrok.

16

Istanbul opět zavítal na druhou stranu hrací plochy, nicméně stále sledujeme kombinaci daleko od branky soupeře. Tohle nebezpečné určitě není.

15

Kousek od autové lajny si faulem pomohl domácí Višća, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí, který nařídil standardní situaci pro hosty.

14

Do první slibnější šance se před malým momentem dostal Elia, který se dostal do pokutového území, odkud mířil pouze do rukavic brankáře Kirintiliho.

13

Kousek od postranní lajny se povedlo zakročit domácímu Clichymu, jenž odvracel balón až ke středovému kruhu, kde si ho dokázal najít Hadžiahmetović.

12

Až nyní se domácí hráči dostali k pokutovému území, avšak Aleksićovi se vůbec nepovedl centr levou nohou. Míč totiž doplachtil daleko do zámezí.

11

Basaksehir opět celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, přičemž Ponck spolupracoval s vedle stojícím Caicarou, který se evidentně nikam nežene.

10

Obrannou povinnost si splnil domácí Epureanu, který hlavičkou za sebe dokázal najít rukavice brankáře Günoka, jenž posléze rozehrál výhozem do strany.

9

Hostující celek se protlačil přes středový kruh, jenomže nedovoleným zákrokem si pomohl Kahveci, který při průniku trefil dolní končetinu Aničiće.

8

O další centr se pro změnu postaral Aleksić, který se snažil najít své spoluhráče na hranici malého vápna, nicméně nejvýše do vzduchu vyšplhal Ay.

7

Hodně ostře vletěl do souboje o míč domácí Ponck, kterému musel sudí domluvit. Mezitím Konyaspor rozehrál volný kop, o což se postaral Findikli.

6

Istanbulský celek nakonec zahrával ještě jeden rohový kop, který byl rozehrán po zemi. Následný centr se ale snesl hodně daleko za branku soupeře.

5

Domácí si dokonce vybojovali rohový kop, o který se z pravé strany postaral Višća. Jeho vzdušná nabídka ale našla pouze hlavu pozorného Miloševiće.

4

Druhý jmenovaný se nakonec poroučel k zemi, nicméně hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Mezitím hráči Basaksehiru kombinují na vlastní polovině.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, o které se postaral hostující Skubić, který si vybral kolegu Sahinera.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Kahveci, Topal – Višća, Aleksić, Elia – Crivelli.
Náhradníci: Babacan – Behich, Ba, Frei, Inler, Okechukwu, Robinho, Özcan, Tekdemir, M. Vieira.

Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ay, Findikli, Öztorun – Aničić – Şahiner, Jönsson, Hadžiahmetović, Milošević – Bajić.
Náhradníci: Atalay, Oruç – Akçay, Daci, Hurtado, Miya, Ali Turan, Šengelia, Uludağ, Yaşar.

Rozhodčí: Göçek – Dedeş, Takpak.
Konyaspor

Na opačné straně stojí trápící se Konyaspor, který v současné době okupuje patnáctou pozici, což je zároveň poslední nesestupovou příčkou. Konyaspor totiž doposud nasbíral čtrnáct bodů, avšak od sestupového pásma ho dělí jediný bod. Hostující tým tohoto zápasu letos prohrál u v šesti případech, nicméně v minulém kole se mu povedlo přeseknout třízápasovou sérii bez bodového zisku, Konyasporu se totiž na domácím stadionu povedlo vykřesat bod, neboť uhrál nerozhodný výsledek 0:0 s desátým Gaziantepem.
Istanbul Başakşehir FK

Fotbalisté Başakşehiru se po čtrnácti kolech nacházejí na průběžné čtvrté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Başakşehir má na svém kontě šestadvacet bodů, nicméně v případě vítězství v tomto duelu se může dostat až na druhou pozici, neboť ztráta na druhý Besiktas je v tuto chvíli pouze jednobodová. Istanbulskému celku se v posledních zápasech celkem daří, navíc letos prohrál pouze ve dvou případech. Poslední ligový duel přinesl nerozhodný výsledek na hřišti Denizlisporu, kde Başakşehir uhrál remízu 1:1.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Istanbul Başakşehir FK a Konyaspor.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Istanbul Başakşehir FK – Konyaspor

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 26. Ponck (Višća) – 63. Milošević

Karty:   52. Aničić (KOY), 59. Öztorun (KOY), 90+1. Skubič (KOY)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:10.

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Kahveci, Topal (72. Inler) – Višća, Aleksić (66. Ba), Elia (77. Robinho) – Crivelli.
Náhradníci: Babacan – Behich, Ba, Frei, Inler, Okechukwu, Robinho, Özcan, Tekdemir, M. Vieira.

Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ay, Findikli (61. Miya), Öztorun – Aničić – Şahiner (90+3. Ali Turan), Jönsson, Hadžiahmetović, Milošević – Bajić (61. Daci).
Náhradníci: Atalay, Oruç – Akçay, Daci, Hurtado, Miya, Ali Turan, Šengelia, Uludağ, Yaşar.

Rozhodčí: Göçek – Dedeş, Takpak