Menu

Fotbal

Evropská liga

BSC Young Boys – FC Porto

1:2

konec (1:0)

28.11.2019, 18:55 • Stade de Suisse, Bern • Skupina G • David Suchý

Tipsport: 2.9 3.55 2.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Porta, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Hosté se dlouhou dobu nemohli dostat k vyrovnávací brance, avšak to se povedlo zhruba patnáct minut před koncem zápasu. Portugalský celek navíc udeřil hned dvakrát v krátkém časovém sledu, navíc své hubené vedení uhlídal až do konečného hvizdu. Tři body tak skutečně sbírá právě portugalský celek. (20:50:28)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.

90+6

Konec zápasu.

90+4

Do konce tohoto zápasu nezbývá moc času, navíc sudí vykázal hostujícího trenéra na lavičku. Opravdu vypjatá koncovka tohoto duelu.

90+3

Poté se ke svému prvnímu střeleckému pokusu dostal také Hoarau, jenomže lob nebyl vůbec přesný, skončil až za brankou soupeře. Marchesín bude rozehrávat.

90+1

Málem bylo vyrovnáno! Fassnacht si našel míč na hranici malého vápna, odkud vypálil na branku soupeře, jenomže trefil pouze brankovou konstrukci.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí se sice usadili kolem pokutového území, jenomže k ničemu vážnějšímu to nevede.

88

Žlutou kartu dostává Alex Telles (FC Porto).

87

Young Boys se konečně usadili na polovině soupeře, což vedlo k centru z levé strany. Garcíovi to vůbec nesedlo, naopak se hrací předmět snesl do zámezí.

86

Marchesín si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec mu to o sudího prošlo. Jeho vysoký nákop nedokázal kvalitně zpracovat Aboubakar.

85

Zdravotní problémy měl hostující zadák Pepe, který musel za postranní lajnu. Z ochozů se začíná ozývat bouřlivý pískot, závěr bude ještě hodně vypjatý.

84

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Diogo Leite.

83

U postranní lajny se snažil projít vpřed hostující Corona, jenomže mu míč uskočil trochu dále od kopačky. Naprosto totožně se prezentoval také Ngamaleu.

82

Hlavní sudí to měl nyní hodně složité, v pokutovém území se totiž poroučel k zemi jeden z domácích hráčů. Ani v tomto případě se nebude konat penalta.

81

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Saidy Janko, přichází Guillaume Hoarau.

79

Žlutou kartu dostává Vincent Aboubakar (FC Porto).

79

79. Vincent ABOUBAKAR - 1:2

79

Porto právě vstřelilo branku!
Tak pozor, hosté se dokonce dostávají do kýženého vedení! Porto totiž zahrávalo rohový kop z pravé strany, který dokázal na přední tyči prodloužit jeden z hráčů za sebe. U zadní tyče se navíc vynořil zcela osamocený VINCENT ABOUBAKAR, kterému se povedlo propálit brankáře von Ballmoose.

76

76. Vincent ABOUBAKAR - 1:1

76

Porto právě vstřelilo branku!
Hostujícímu celku se konečně povedlo srovnat krok! Porto totiž kombinovalo u pokutového území, kde se nahrávka snesla přesně na kopačku Maregy, který uvnitř malého vápna dokázal najít VINCENTA ABOUBAKARA, jehož bezpečné zakončení směřovalo mimo dosah brankáře soupeře.

76

Corona si vzal na starost provedení standardní situace, kterou nebezpečně posílal směrem ke vzdálenější konstrukci, kde se ale nejvýše do vzduchu dostal soupeř.

75

Do kombinace se chtěl zapojit také Marega, který se sice dostal k míči, jenomže poté se ocitl na zeleném pažitu. Hlavní sudí si navíc všiml útočného faulu.

74

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Mamadou Loum Ndiyae, přichází Luis Díaz.

73

Aboubakar přebíral přihrávky uvnitř velkého vápna, nicméně ochotný pád na zem ani tentokráte nezafungoval. Penalta to nebude, bude se odkopávat od branky.

72

V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno, tentokráte to s agresivitou přehnal hostující Manafá, který neúnavně atakoval rozehrávajícího Sörensena.

71

U středového kruhu se povedlo úspěšně zapracovat Maregovi, který navíc na pravém křídle našel Coronu, po jehož centru pálil pouze do boční sítě Ndiaye.

70

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Fabian Lustenberger, přichází Jordan Lotomba.

69

Sledovali jsme pokus o průnik do pokutového území, jenomže ten nebyl zas tak povedený. Naopak se povedlo zakročit Zesigerovi, který zablokoval pokus o centr.

68

Po něm si obrannou povinnost splnil hostující Pereira, který se důrazným způsobem dostal přes protihráče, načež se mu povedlo hlavou zamířit do zámezí.

67

Janko se ještě snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepovedlo. Domácím to nemusí zas tak vadit, následovat bude autové vhazování.

66

Marega se po delší době opět připomněl, nicméně se nedostal přes prvního z protihráčů. Poté jsme sledovali střelecký pokus, který putoval daleko od domácí branky.

61

Je za námi více než hodina hry, na druhou branku stále čekáme. Young Boys stále drží nadějné a zároveň těsné vedení, které je navíc hodně ošemetné.

60

Daleko se s míčem nedostal ani domácí Lustenberger, který narazil pouze do jednoho z protihráčů. Porto tak bezpečně dokráčelo zpět na útočnou polovinu.

59

Posléze se o provedení autového vhazování postaral hostující Manafá, kterému se pro spolupráci nabídl Otávio, jehož centr doletěl na hlavu Sörensena.

58

Marchesín se po delší době setkal s míčem, který nekompromisně posílal na druhou stranu. Lustenberger předskočil Manafu, jenomže poté nenašel Assalého.

57

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Roger Assalé, přichází Christopher Martins Pereira.

57

Žlutou kartu dostává Wilson Manafá (FC Porto).

57

Hosté měli k dispozici rohový kop z pravé strany, který se snášel směrem od branky. Nakonec na něj dokázal reagovat Pepe, který trefil protihráče před sebou.

56

Portu prostě není přáno! Corona udělal všechno dobře, jenomže jeho ránu dokázal vyrazit brankář. K dorážce se tak dostal Aboubakar, jenž pálil vedle.

55

Kostrbatá kombinace hráčů Porta sice vedla směrem do pokutového území, jenomže tam Aboubakar narazil do protihráče, který navíc odklidil hrací předmět.

54

Z obrany se povedlo včas vystoupit Zesigerovi, který na dlouhou nohu odpálil míč ven z hrací plochy. To znamená, že si autové vhazování vyzkouší Telles.

53

Kousek od středového kruhu rozehrával standardní situaci hostující Ndiaye, kterému se na pravém křídle nabídl Marega. Jeho následná kolmice skončila u brankáře.

52

Oba hráči jsou již v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Von Ballmoos zkoušel předvést dalekonosný odkop, avšak na opačné polovině se prosadil Pepe.

51

Poté se na zemi ocitli dva protihráči, jednalo se o hodně agresivní souboj. Nakonec je pískáno ve prospěch domácích, kteří budou rozehrávat z vlastní poloviny.

50

Von Ballmoos musel zasahovat, avšak se nejednalo o nic extra složitého. Z pětadvaceti metrů zkoušel své štěstí Otávio, který vypálil pouze doprostřed branky.

49

Young Boys se dostali k hranici pokutového území, jenomže Nsamé si neporozuměl s Assalém. Druhý jmenovaný se totiž vydal na opačnou stranu.

48

Na vlastní polovině se povedlo zakročit Marcanovi, který si poté všiml na levém křídle osamoceného Tellese, jehož nahrávku zablokoval do autu Fassnacht.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Chancel Mbemba, přichází Wilson Manafá.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se hned v úvodu postaral domácí Fassnacht, jenž poslal svůj celek do vedení. Postupem času mělo více ze hry Porto, jenomže hostující celek stále naráží na pozornou obranu soupeře. Proto uvidíme, co nám přinese druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Aboubakar se vydal za obranu, kde v pokutovém území skončil na zemi. Hosté se dožadovali pokutového kopu, hlavní sudí je ale jiného názoru.

44

Aboubakar si seběhl k hranici pokutového území, kde měl na zádech jednoho z protihráčů. Švýcarský celek se začíná dostávat pod velmi drtivý tlak.

42

U středového kruhu se dokázal v hlavičkovém souboji uplatnit hostující Mbemba, který nedal protihráčům sebemenší šanci. Následovalo roztažení hry na Tellese.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Nahrávka na levou stranu nakonec směřovala přesně na kopačku Garcíi, který poté ještě spolupracoval s Aebischerem, jenž neudržel míč na hrací ploše.

39

Portugalský celek měl k dispozic rohový kop, který nebyl vůbec špatný. Von Ballmoos dokázal vyboxovat míč před sebe, poté si poradil také s dorážkou.

38

Corona ještě nebezpečně vracel míč do malého vápna, kde se do zakončení chtěl protlačit Aboubakar. Včas před ním zakročil Zesiger, který zažehnal nebezpečí.

37

Aboubakar skončil po hlavičkovém souboji na zemi, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Porto se opět dostalo na útočnou polovinu, kde rozjelo kombinaci.

36

K hranici pokutového území se dostával hostující Marega, který se poté ještě snažil roztáhnout do strany, kde si pro změnu o nahrávku řekl Telles.

31

Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Young Boys vedou o jednu branku, nicméně hosté nehrají vůbec špatně.

30

O další centr se pro změnu postaral García, který uvnitř šestnáctky našel pouze hlavu Marcana. Odvrácení míče směřovalo autu, bude se opět vhazovat.

29

O nahrávku si na levé straně řekl domácí Aebischer, avšak s tímto úmyslem počítal také pozorný Ndiaye, který se však nedostal přes prvního protihráče.

28

Porto si dokonce vyzkoušelo rohový kop, na který si dokázal seběhnout Mbemba. Hostující středopolař to zkoušel z jedničky, jenomže trefil pouze protihráče.

27

Málem bylo vyrovnáno! Domácí obrana si totiž nedokázala pohlídat nahrávku na Maregu, proti kterému včas vyběhl von Ballmoos, který podržel svůj celek.

26

Menší zdravotní problémy měl po předchozím souboji hostující Otávio, kterého při snaze o nahrávku tvrdě dohrál protihráč. Sudí tak musel přerušit hru.

25

Corona to u postranní lajny provedl znamenitě, manévrem se dostal kolem napadajícího Assalého, který ho poté sice zastihl, jenomže sám si pomohl faulem.

24

To bylo hodně nebezpečné. Lustenberger se neohroženým způsobem dostal k hranici pokutového území, odkud pořádně protáhl brankáře Marchesína.

23

Fassnacht pouze odkopával daleko na druhou stranu, kde se k hracímu předmětu jako první dostal brankář Marchesín, kterému se nepovedlo přesně odkopnout.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím přinesla jedinou branku. Young Boys stále vedou o jednu branku, hra se v posledních minutách vyrovnala.

21

Na pravou stranu si seběhl hostující Mbemba, který se poté snažil odcentrovat do pokutového území, nicméně jeho centr skončil daleko za brankovou čárou.

16

Napadající Zesiger si dle výroku sudího pomohl nedovoleným zákrokem, v krátkém časovém sledu fauloval také Telles. Bude se rozehrávat z domácí poloviny.

15

Padající míč se Nsamé snažil odehrát vedle sebe, kde se nenacházel nikdo ve žlutém dresu. Naopak toho dokázal využít Mbemba, který dokráčel na útočnou polovinu.

14

Na řadu tak přišel další rohový kop, což znamenalo nebezpečí pro hostující branku. Na malém vápně si dobře počínal Danilo, který nedal protihráčům šanci.

13

Domácí chvíli kombinovali na vlastní polovině, načež jsme sledovali nákop na levou stranu, kam si nabíhal Nsamé. Před tímto hráčem se povedlo zasáhnout Tellesovi.

12

Marchesín si připsal snadnou práci, neboť si poradil s centrem z levé strany. Hostující brankář se pokoušel založit rychlou protiakci, která měla jepičí život.

11

Lustenberger se dostal k hranici pokutového území, odkud vyslal svižnou nahrávku na své spoluhráče. S tímto úmyslem počítal také Pepe, který v poklidu zakročil.

10

Na pořadu dne byla další standardka pro Young Boys. Tentokráte si ve vzdušném souboji pomáhal rukama Sörensen, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.

9

Porto to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. To nemusí zas tolik vadit, do konce tohoto zápasu totiž zbývá dostatek času.

8

Žlutou kartu dostává Chancel Mbemba (FC Porto).

7

Ngamaleu si nechtěl komplikovat život, proto míč na jistotu poslal zpět za postranní lajnu. Porto bude moci opět vhazovat, za balónem již spěchá Mbemba.

6

6. Christian FASSNACHT - 1:0

6

Young Boys právě vstřelil branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Domácí hráči si totiž vybojovali standardní situaci kousek od levé autové lajny. K rozehrávce se nakonec postavil García, který velice přesným centrem našel hlavu CHRISTIANA FASSNACHTA, jenž zamířil k tyči.

6

Fassnacht měl na pravém křídle hodně času na centr, který sympaticky padal k hranici malého vápna. Tam se prosadil Marcano, který zažehnal nebezpečí.

5

Od pravé postranní lajny vhazoval balón zpět na hrací plochu Corona. Míč se bleskově přesunul na polovinu Porta, kde nekompromisním způsobem jednal Mbemba.

4

V pokutovém území se ještě na malý moment zastavil Pepe, který se málem dostal k hlavičce. Von Ballmoos nemusel zasahovat, domácí budou vykopávat.

3

Porto si hned v úvodu přichystalo standardní situaci, ke které se postavil Otávio. Jeho vzdušná nabídka nebyla špatná, avšak doputovala pouze na hlavu Zesigera.

2

Hned v úvodu tohoto zápasu to po levém křídle zkoušel vzít sám na sebe Ngamaleu, který nevyzrál na Coronu. Krátce poté se na zemi ocitl hostující Aboubakar.

1

Žlutou kartu dostává Nicolas Moumi Ngamaleu (BSC Young Boys).

1

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BSC Young Boys: Von Ballmoos – Janko, F. Sörensen, Zesiger, U. García – Fassnacht, Lustenberger (C), Aebischer, Ngamaleu – Assalé, Nsamé.
Náhradníci: Wölfli – Bürgy, Hoarau, Martins Pereira, Mambimbi, Lotomba, Spielmann.

FC Porto: Marchesín – J. M. Corona, Marcano, Pepe, Telles – Danilo, Mbemba – Otávio, Loum Ndiyae, Aboubakar – Marega.
Náhradníci: D. Costa – Leite, Manafá, Díaz, F. Silva, Tiquinho Soares, S. Oliveira.

Rozhodčí: Bognár – Buzás, Kobor (všichni Maďarsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

FC Porto

Na opačné straně se nachází Porto, který pro změnu okupuje poslední pozici tabulky, nicméně stále žhaví šance na postup do vyřazovacích bojů. Porto má na svém kontě čtyři body, nicméně naprosto totožný počet bodů má také třetí Feyenoord, který těží díky lepší vzájemné bilanci. Portugalský celek za celou skupinovou fázi vyhrál jedinkrát, a sice hned v prvním duelu. Další tři zápasy přinesly dvě porážky, ta poslední se uskutečnila na půdě sympaticky hrajících Rangers. Porto tak bude muset za každou cenu zabrat, z dnešního duelu by potřebovalo vykřesat plný počet bodů.
BSC Young Boys

Fotbalisté Young Boys se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na vedoucí příčce tabulky, nicméně druhé Rangers má naprosto totožný počet bodů. Domácí celek tohoto zápasu sice nevstoupil do skupiny vůbec dobře, hned v prvním duelu ucítil hořkost porážky, navíc to bylo právě v souboji s Portem. Od té doby ale následuje třízápasová série bez prohry, další ztráta bodů byla k vidění v posledním duelu, tehdy Young Boys remizovali na půdě třetího Feyenoordu výsledkem 1:1. Švýcarský celek má nejlepší ofenzívu své skupiny, ta doposud nasázela šest přesných branek.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy skupinových bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi BSC Young Boys a FC Porto.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

BSC Young Boys – FC Porto

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 6. Fassnacht (U. García) – 76. Aboubakar (Marega), 79. Aboubakar (Marega)

Karty:   1. Ngamaleu (YBB) – 8. Mbemba (PRT), 57. Manafá (PRT), 79. Aboubakar (PRT), 88. Telles (PRT)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.

BSC Young Boys: Von Ballmoos – Janko (81. Hoarau), F. Sörensen, Zesiger, U. García – Fassnacht, Lustenberger (C) (70. Lotomba), Aebischer, Ngamaleu – Assalé (57. Martins Pereira), Nsamé.
Náhradníci: Wölfli – Bürgy, Hoarau, Martins Pereira, Mambimbi, Lotomba, Spielmann.

FC Porto: Marchesín – J. M. Corona (84. Leite), Marcano, Pepe, Telles – Danilo, Mbemba (46. Manafá) – Otávio, Loum Ndiyae (74. Díaz), Aboubakar – Marega.
Náhradníci: D. Costa – Leite, Manafá, Díaz, F. Silva, Tiquinho Soares, S. Oliveira.

Rozhodčí: Bognár – Buzás, Kobor (všichni Maďarsko)