Menu

Futsal

2. Futsal liga západ

FK GMM Jablonec nad Nisou – FC Jerigo 1994 Plzeň

5:3

konec (4:1)

22.11.2019, 20:30 • Sportovní hala Jablonec nad Nisou • 9. kolo • Jan Kousal

Konec zápasu. (22:14:03)

40

Plzeň právě vstřelila branku!
Tak přece jen je tu závěrečná korekce stavu! Pekník předložil míč před prázdnou bránu JANU ROUSOVI a ten už měl práci jednoduchou.

40

Kasýkův projektil prolétl mad Vykoukalovou bránou.

39

Jan Mečíř při snaze trefit prázdnou bránu trefil tyč!

38

Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
Chyba Jeriga přišla! A paradoxně ne při powerplay. Hosté přišli o míč v blízkosti své brány, čehož využil důrazný JIŘÍ HAUNOLD. Ten naněkolikrát procpalmíč za čáru.

37

Kasýkovu ránu k tyči zpacifikoval Vykoukal ve spolupráci s Jáklem.

36

Obětavý Kraus se vrhl pod nohy střílejícímu Vitoušovi, čímž ušetřil Jablonec od velkého nebezpečí.

35

Po Kasýkově ztrátě Hypius obloučkem mířil vedle.

34

Rous, po Lenkově prostrkávačce, na Vykoukala zblízka nevyzrál.

34

Pěkná akce Jeriga skončila nezdarem, a tak Beníšek mohl střílet přes celé hřiště. Mířil nepřesně.

33

Krasův pokus trefit odkrytou klec Jerigo zblokoval Pekník.

32

Na Pekníkův střílený pas Vitouš hlavou těsně nedosáhl.

31

Lenkova jedovka mířila hodně vysoko.

31

Mazánek mířil do prázdné brány, míč ale s odrazem od jednoho z hráčů Plzně šel do zámezí.

30

Domácí zatím v klidu brání hostující powerplay, Západočeši zatím nic kloudného nevymysleli.

29

Není na co čekat, Jerigo jde do pěti!

29

Pekník lacině fauloval Petra Mečíře a Jerigo má už pátý faul.

28

Žlutou kartu dostává Kasýk (FC Jerigo 1994 Plzeň).

27

Beníšek zachytil hostující rozehrávku a šel do přečíslení dva na jednoho s Hypiusem. O něm však patrně nevěděl, a tak raději vypálil mimo.

26

Začíná se přiostřovat! Po pěti odehraných minutách je to 3:3 na fauly.

25

Plzeň právě vstřelila branku!
Jablonečtí teď po řadě sporných rohodnutí hlavního arbitra vypadli z koncentrace a hosté trestají! ONDŘEJ LENK protáhl svůj dlouhý krok, narazil si spoluhráčem a v souboji tváři v tvář nedal Vykoukalovi šanci.

25

Koc teď hodně hazardoval s dalším rohem pro Jablonec a míč se skutečně podíval za čáru. Otázkou je, zda se ocitl v zámezí celým objemem. Podle rozhodčího ne.

24

Malého pokus doprostřed brány se stal Vykoukalovou lahůdkou.

24

Pohotový Klečka teď Hypiusovi ustřelil míč přímo před nosem.

23

Rous narýsoval pěknou přihrávku mezi dvěma hráči na nabíhajícího Pekníka. Tomu chyběl krok.

22

Potřetí to nevyšlo. Tentokrát rozehrával roh Petr Mečíř na Haunolda, zdá se však, že Lenk už má školení v bránění rohových kopů zdárně za sebou.

21

Koc efektní patičkou přihrál do běhu Kasýkovi, tomu sebral střeleckou pozici pohotový Jákl.

21

Začal druhý poločas.
Jablonečtí možná až nečekaně jasně naplňují roli favorita. Během úvodních dvaceti minut vyzráli na plzeňskou defenzivu hned čtyřikrát, zatímco Západočeši skórovali pouze jednou. Pokud budou chtít na severu Čech uspět, bude zapotřebí o několik levelů lepšího výkonu, než jakým se Jerigo prezentovalo v první půli. Ta začne za malou chvíli.

20

První poločas skončil.

19

V Beníškovi bublají emoce. Jeho zlý pohled si teď zblízka prohlédl Kasýk, který s jabloneckým "Malým princem" absolvoval další hraniční souboj.

18

Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
Jako přes kopírák! Domácím si teď při rohovém kopu znovu osvěžili povedenou spolupráci Haunolda se zakončujícím PETREM MEČÍŘEM. Ani tentokrát se po Haunoldově rohu jablonecký kapitán nemýlil.

18

Na konci plzeňského přečíslení stál Lenk, jenž prudkou ranou připravil Vykoukalovi další nelehký zákrok.

16

Kukla se teď zblízka podíval na loket jednoho z plzeňských hráčů. Vypadá to ale, že prvotní otřesení už má za sebou a v zápase bude pokračovat.

15

Plzeň právě vstřelila branku!
Důležitá branka pro hosty! Ti se teď zničehonic dostali do přečíslení tři na jednoho, které zakončoval ZDENĚK KASÝK. Vykoukal si sice na první dobrou připsal až zázračný zákrok, proti Kasýkově dorážce byl ale absolutně bezmocný.

15

Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
Tak i PETR MEČÍŘ se nakonec dočkal. Haunold rozehrál rohový kop obloučkem na zadní tyč, kde číhal jablonecký kanonýr úplně osamocen. Z takových pozicí se nemýlí.

14

Petr Mečíř se opět pokusil překvapit Klečku z ostrého úhlu, jeho zakončení se ale otřelo jen o tyč.

13

Žlutou kartu dostává Beníšek (FK GMM Jablonec nad Nisou).
Žlutou kartu dostává Pekník (FC Jerigo 1994 Plzeň).

13

Tady byla ve vzduchu červená karta! Vitouš zezadu podkopl unikajícího Beníška a může být rád, že se jen žlutilo. Však také Beníšek svému protihráči hlasitě vyčinil, za což rovněž viděl žlutou kartu.

12

Mazánek nyní v obrovské šanci ještě vracel míč na jednoho z Mečířů, ale nebylo to úplně správné rozhodnutí. Plzeňští se dobře vrátili do zadních řad.

11

Znovu to byl Koc, kdo se dostal k zakončení rohového kopu Plzně. Tentokrát to měl Vykoukal mnohem těžší, dobrý reflex ale nebezpečí uhasil.

10

Koc dvěma povedenými a především rychlými zasekávačkami vyřadil ze hry bránícího Mazánka. Jeho následnou střelu však lapil Vykoukal.

10

Pro Jáklův volný přímý kop se Klečka musel proletět vzduchem k tyči.

9

Teď se hostující gólman skutečně blýskl! Jákl vybojoval míč pro Mazánka, jenž nezištně připravil gólovou šanci Petru Mečířovi. Jablonecký kapitán se pokusil Klečku přelobovat, hostující brankář ale vytrčil do vzduchu svou ruku, čímž zachránil hosty od další inkasované branky.

8

Klečka si teď musel připadat jako na střelnici. V krátkém časovém intervalu musel likvidovat nebezpečné rány Jana Mečíře a Tomáše Beníška.

7

Vitoušův volný přímý kop zneškodnil pozorný Vykoukal.

6

Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
Jablonecký stroj se začíná rozjíždět. Po další laciné ztrátě vyrazil dopředu MIROSLAV KUKLA, který namísto avizované nahrávky překvapil Klečku další přesnou střelou, po níž se síť plzeňské brány rozvlnila podruhé.

5

Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
GMM se ujímá vedení! Hostující hráči ztratili míč na půlce hřiště, což byl povel pro domácí vyrazit do rychlého protiútoku. Na jeho konci ADAM JÁKL vypálil přes obránce přesně k tyči Klečkovy brány. Brankář Jeriga neměl nárok.

5

První větší šance na straně Jeriga! Haunold ledabylou rozehrávkou namazal Rousovi, který svižnou střelou na zadní tyč prověřil Vykoukala. Ten konečky prstů vytáhl míč na roh.

5

Teď to jablonecký kapitán zkusil z ostrého úhlu a Klečka nejistým zákrokem nabízí GMM rohový kop.

4

Petr Mečíř teď neprostřelil překážku jménem Adam Malý.

4

Kukla teď při rohu Plzeňských neuhlídal Rouse, jenž se zničehonic dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Vykoukal však stál na svém místě.

3

Hosté se dopředu neženou, aktivita je prozatím na domácí straně.

2

Petr Mečíř krásnou kličkou jednoduše přešel přes Lenka a rázem byl v první tutové šanci zápasu. Brankář Klečka však vyběhl a dobře zmenšil domácímu kanonýrovi střelecký úhel.

1

Jablonec od začátku aktivně napadá a nutí hráče Jeriga k chybám. Ty zatím přichází pomálu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK GMM Jablonec nad Nisou: Vykoukal (Jirák) – Jákl, Haunold, P. Mečíř (C), T. Mazánek, Kraus, J. Mečíř, Kukla, Beníšek, Hypius

FC Jerigo 1994 Plzeň: Klečka (Šoltys) – Lenk (C), Marek, Malý, Vitouš, Pekník, Rous, Palka, Koc, Kasýk

Rozhodčí: Stádník – Dragoun.
Jablonec je v domácím prostředí hodně silný a dnes je favoritem. V druholigové tabulce mu patří třetí pozice o šest bodů před čtvrtým Jerigem (které má ovšem zápas k dobru). Svěřenci kouče Bláhy naposledy prohráli na půdě dosud neporaženého Ústí nad Labem 2:5. Na loňskou sezonu mají podstatě lepší vzpomínky než soupeř. Dosáhli totiž na bronz.
Jerigu se loňská sezona nepovedla. Skončilo až na šestém místě. Letos to nevypadá úplně špatně, byť se opět mužstvo pere se skutečností, že se na každou branku nadře. Zatím ze sedmi zápasů čtyři vyhrálo. Před necelým týdnem udolalo poslední Mladou Boleslav trefou Zdeňka Kasýka. Velice dobře hrálo doma s Kladnem, kde soupeři stačila ke třem bodům pouze jedna branka. Jerigo si zcela vylámalo zuby na perfektním brankáři Tetourovi.
Vzájemné zápasy
Z šesti duelů vyhrál pokaždé ten, který měl daný den výhodu domácího prostředí. V loňské sezoně se Jerigo doma nadřelo proti soupeři, jenž přijel v šesti lidech do pole a bez Petra Mečíře. Vítěznou branku vstřelil až kapitán Lenk v závěru z desítky.

Na severu Čech v závěrečném druholigovém kole nepředvedlo Jerigo špatný výkon, ale kvůli velkému množství neproměněných vyložených šancí padlo 3:7.
Delegace
Zápas proběhne pod bedlivým dohledem rozhodcovského dua Vladimír Stádník – Radek Dragoun.
Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 9. kola druhé ligy Západ, ve kterém se střetnou Jablonec a Jerigo Plzeň. Začínáme ve 20:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FK GMM Jablonec nad Nisou – FC Jerigo 1994 Plzeň

5:3

konec (4:1)

Zpět na online

Branky: 5. Jákl, 6. Kukla, 15. P. Mečíř, 18. P. Mečíř, 38. Haunold – 15. Kasýk, 25. Lenk, 40. Rous

Karty:   13. Beníšek (GJN) – 13. Vitouš (JPL), 28. Kasýk (JPL)

FK GMM Jablonec nad Nisou: Vykoukal (Jirák) – Jákl, Haunold, P. Mečíř (C), T. Mazánek, Kraus, J. Mečíř, Kukla, Beníšek, Hypius

FC Jerigo 1994 Plzeň: Klečka (Šoltys) – Lenk (C), Marek, Malý, Vitouš, Pekník, Rous, Palka, Koc, Kasýk

Rozhodčí: Stádník – Dragoun