Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Českého svazu biatlonu

konec

19.11.2019, 12:00 • Courtyard by Marriot Prague Airport hotel, Praha • Marek Baloun (@BalounMarek)

Tisková část je u konce. Děkujeme za pozornost a hezký den. (12:38:30)
Jak je připravena Veronika Vítková?
„Měla problémy loni a i před letošní sezónou. Ale je to dříč a vidíme tam posun správným směrem. Pokud bude pokračovat, brzy se určitě vrátí.“
Změnili jste servisní tým, můžete říct proč?
Ondřej Rybář: „Sport se vyvíjí a je potřeba reagovat na úspěchy a neúspěchy. My jsme s něčím nebyli spokojeni, loni byly chvíle, které se nám nelíbily, takže se něco muselo změnit. Je tam Vojtěch Prášil, který je tam od začátku a z toho, co tam teď je, se dá udělat dobrý mix. Nechceme, aby to vypadalo, jen že jsme změnili servis, ale chtěli jsme nastolit i jinou filozofii a hlavně komunikaci mezi servisem a sportovci. Výbavu máme na úrovni top států, takže je třeba to chytit za pačesy."
Michale, jak ty koukáš na svou kariéru?
Michal Šlesingr: „Bylo to krásných dvanáct let plných vzestupů a pádů. Už cítím, že to ráno všechno bolí, tak i proto to po letošku zabalím."
Markéto, ty poprvé nastupuješ v seniorských kategoriích, tak jak se na to těšíš?
Markéta Davidová: „Těším se na to, ale nevnímala jsem, že jsem loni byla ještě juniorka, protože jsem vlastně objela všechna kola SP.
Jak náročné bylo připravit se?
Ondřej Moravec: „Skoro nikomu se bohužel nevyhlo zranění. Já musím poděkovat trenérům, že se o nás starali. Byly tu střevní problémy, borelióza, viróza a spoustu dalších obtíží. Jsme všichni zodpovědní, dodržovali jsme rady a snad už budeme všichni v pořádku.
Jste spokojeni s letní přípravou?
„Letní příprava byla dobrá. Cítíme, že se začínáme v dobrém měnit a těšíme se na start.“
SP se uskuteční v netradičním termínu. Co ještě je nového?
Vlastimil Jakeš, viceprezident Českého biatlonu: „To se teprve uvidí, protože jsem prakticky v novém složení. Jsme letos lépe připraveni, věříme, že sněhu bude dost. Březen je i v Novém Městě skoro jaro, ale už se staví tribuny a čekáme, až se ochladí a mohli jsme rozvážet sníh. Zájem je velký, ubytovacích kapacit moc nezbývá, takže doufám, že si to všichni užijeme.“
„Sezóna je pro nás dlouhá, doufám, že se obejdeme bez zranění.“
„Čeká nás Světový pohár a po 12 letech i kongres, kde se bude přidělovat pořádání MS 2024 a 2025 a já myslím, že jsme s kandidaturou blízko úspěchu.“
Jak náročný je proces, ve kterém se český tým právě nachází?
Jiří Hamza, prezident Českého Biatlonu: „Jsme v procesu obměny generací. Musíme samozřejmě poděkovat partnerům, závodníkům i trenérům za veškerou práci směrem k OH 2022.Loni jsme byli v bodu nula, po těch výsledcích v předchozích letech byla očekávání velká. Loni jsme komplet vyměnili servisní tým a myslíme si, že se po dlouhých letech vydáváme ryze českou cestou. Konkurence nespí a tato sezóna bude pro nás hodně důležitá."
Český tým se před chvílí vrátil z prvního sněžného tréninku. Letos ho čeká mimo jiné Světový pohár.
Tisková konference právě začala.
Hezký den z hotelu sítě Courtyard na letišti Václava Havla! Jeden z místních salónků se na následující desítky minut proměnil ve změť kamer, zvuků cvakajících fotoaparátů a hlavně lačných novinářů, kteří sem přišli na tiskovou konferenci Českého Biatlonu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

Tisková konference Českého svazu biatlonu

konec