Menu

Hokej

Play-off Hokejové Ligy mistrů

EHC Biel-Bienne – Augsburger Panther

2:1

po prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

19.11.2019, 19:45 • Tissot Arena, Biel • Osmifinále • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.7 4.5 3.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:45:42)
Střely na branku: 39 – 26.
Je dobojováno! Odvetný duel mezi Bielem a Augsburgem měl podobný průběh, jako tomu bylo před týdnem. Domácí byli střelecky aktivnější a s blížícím se koncem zápasu si vytvořili velký tlak. Během něj dvakrát trefili tyč, ale o postup do čtvrtfinále přesto nepřišli, protože ho Bielu v čase 63:04 vystřelil Toni Rajala.

Konec zápasu.

63:04

63:04 Toni RAJALA - 2:1

63:04

Biel právě vstřelil branku!
Do čtvrtfinále putuje zástupce švýcarského hokeje, který nakonec dotáhl do gólového konce velký tlak při hře tři na tři. Zasloužil se o to zejména TONI RAJALA, který se znovu vrátil k modré čáře a pak se několika rychlými kroky jednoduše dostal přes Stielera i Lamba. Keller proti němu trochu neuváženě vyjel a finský útočník měl dostatek času na to, aby zasunul kotouč za brankářovu levou tyč. Bez asistence.

62:53

Toni Rajala převzal puk od Ullströma, vybruslil si k modré čáře a poté, co střelu nejprve jen naznačil, vypálil nepřesně z osy hřiště.

62:17

Švýcarský tým mohl v tomto střídání hned několikrát rozhodnout. Poslední příležitost však Keller zhatil skvělým zákrokem lapačkou.

61:36

Hosty podruhé udržela ve hře trefená branková konstrukce, kterou rozezvučel Luca Cunti! Gólem vzápětí neskončila ani střela Janise Mosera.

60:48

Biel nezužitkoval přečíslení dvou na jednoho. Po nahrávce od Rajaly se zrodilo jen nepřesné zakončení z pravé strany.

60:15

Jako první se do útočného pásma dostali domácí. Jednalo se však o velice krátkou záležitost, nyní už se hra odehrává u Paupeho.

60:01

Začalo prodloužení.
Ani šest dvacetiminutovek o postupujícím mezi nejlepších osm nerozhodlo. Na řadu přichází desetiminutové prodloužení tři na tři a pak možná i nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:43

Adam Payerl přimáčkl na mantinel Yannicka Rathgeba a měl pořádnou kliku, že mu za to sudí nenapařili žádný trest.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:45

Hosté přečkali rychlý protiútok i následný závar v brankovišti, kde se válelo hned několik hráčů, ale kotouč se nakonec objevil u zadního mantinelu.

58:13

Oba týmy to zkouší od modrých čar opravdu často. Hned po buly tak nyní učinil i Salmela, ale Markus Keller byl připraven.

58:09

Markus Keller se pomalu dostává do provozní teploty. Slabá střela od modré čáry byla na rozchytání tak akorát.

57:25

Biel v posledních desítkách vteřin převzal taktovku. Ani po nahození Mosera se z rohodujícího gólu ale radovat nemůže.

56:39

Scházelo pár centimetrů a Keller krátce po svém nástupu inkasoval. Rajala se na něj řítil z pravé strany a trefil tyč!

55:57

Střídání v týmu EHC Biel: ze hřiště odchází Olivier Roy, přichází Markus Keller.

55:57

Rozhodčí konečně vyslyšeli brankářovo volání a přerušili hru. Na lavičce Augsburgu se okamžitě začíná připravovat Keller, který bude muset zápas dochytat.

55:46

Domácí dobře rotovali po celém útočném pásmu. Roy na konci všeho vyrazil dělovku zpoza pravého kruhu, i když si při zákroku evidentně ublížil.

54:46

Biel je hnán skandovaným potleskem domácích fanoušků, kteří svádí parádní souboj hlasivek se skvěle fandícím kotlem Augsburgu.

54:14

Yannicka Rathgeba to tradičně hodně táhne směrem do ofenzivy. Poté, co se prokličkoval ke střele, ale nenadělal Royovi žádné větší potíže.

53:45

Mike Künzle v souboji jeden na jednoho neobešel svého strážce. Hosté rychle otočili hru, ale znovu předvedli jen nepřesné zakončení z levé strany.

53:15

Další tři střely z delší vzdálenosti, které od sebe nedělilo ani patnáct vteřin. Nejpřesnější byla ta od Lamba, ovšem Paupe s přehledem zasáhl.

52:59

Elien Paupe ztlumil na hrudi ránu zpoza kruhu a počkal si na přerušení hry. Od prodloužení nás dělí už jen sedm minut.

51:54

Fuchs uspěl na buly, jenže okamžité zakončení Tina Kesslera rovněž nedoletělo až ke strážci hostující branky.

51:34

Henry Haase přihrál po modré na Tölzera, jehož nahození zpoza levého kruhu bylo sice tečované, ale na branku ve finále nešlo.

50:56

Paupe vytasil levý beton proti rychlé střele zápěstím. Přesto nadále platí, že je to od obou týmů hodně nemastný a neslaný výkon.

50:01

Roy si vyjel až do mezikruží pro nahozený puk a už neriskoval žádnou rozehrávku. Vhazovat se bude v útočném pásmu Bielu.

49:23

Domácí v plném počtu.

49:17

A další ofsajd Panterů, z jejichž početní výhody ani v tomto případě nic nebude.

49:03

Stále se hostům nedaří projít do útočné třetiny. Už poněkolikáté se bude vhazovat ve středním pásmu.

48:39

Jen co se Augsburg vrátil k útočné modré čáře, tak jim hráči švýcarského týmu znovu odpálili kotouč až k Royovi.

48:07

Po nahození Lamba zůstali na puku hosté, jenže jim byl odpískán nějaký přestupek proti pravidlům. Zřejmě šlo o postavení útočícího hráče v brankovišti.

47:23

Vyloučení v týmu EHC Biel (Gilian Kohler – 2 min., hákování).

46:58

Na ledě pořádně vzplály emoce. Rozhodčí přešli hned několik hraničních zákroků a pádů, což pořádně rozbouřilo hlavně domácí kotel.

46:29

Hraje se dlouho bez přerušení, ale zároveň bez větších šancí, což víceméně platí od první minuty dnešní odvety.

45:44

Elien Paupe chytil do lapačky nahození ze středu hřiště a okamžitě rozehrál na Feye, který započal útočné snažení Bielu.

45:08

Oba týmy v plném počtu.

44:48

Sataric prováhal asi nejlepší moment pro střelu z levého kruhu. Posunul se až do těžkého úhlu a Roy si situaci u pravé tyče pohlídal.

44:19

Bekhendový centr před Paupem nikdo v bílém nezachytil. Podobně to vzápětí dopadlo i při rychlém protiútoku švýcarského týmu.

43:36

Při hře ve čtyřech Biel nezvládl rozehrávku. Potrestán za to ale nebyl, protože jeden z hostů vůbec netrefil branku.

43:08

Mathieu Tschantré vyvázl ještě poměrně dobře, neboť dostal jen dvě minuty za nedovolené bránění. Mstitel Adam Payerl zase inkasoval menší trest za krosček.

43:07

LeBlanc byl tvrdě a dosti zbytečně sestřelen Tschantrém. Payern se to rozhodl okamžitě oplatit a na ledě se tak strhla menší šarvátka.

41:47

Luca Cunti vcelku snadno přebruslil oba obránce, ale při bekhendové střele už byl moc blízko Paupemu, který za sebe kotouč nepustil.

41:23

Menší vzrušení, a hned dvojího rázu, také před Paupem. I ten všechny problémy ale vyřešil a po následném buly pro změnu nemusel řešit zablokovaný pokus Trevelyana.

40:31

Nahození od modré se na malou chvíli zastavilo před Royem, ovšem žádný z domácích útočníků gólovou dorážku nepředvedl.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 24 – 17 (12:8, 12:9).
Druhá třetina patřila zejména domácím, kteří se ve dvaadvacáté minutě zásluhou Kesslera ujali vedení a pak se usilovně snažili i o druhý gól. Roy všechny další střely letící na branku ale zneškodnil a nedlouho před druhou přestávkou se mohl společně se svými spoluhráči zaradovat z vyrovnání, když Haaseho střelu protečoval do branky LeBlanc. Po pěti z šesti třetin tak je stav 3:3 a rozhodně není vyloučeno, že uvidíme i prodloužení.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Biel prohospodařil několik desítek vteřin strávených v útočném pásmu. Forster v časové tísni jen slabě nahazoval a nikdo z jeho parťáků puk k Royovi neprotlačil.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

37:55

37:55 Andrew LEBLANC - 1:1

37:55

Augsburg právě vstřelil branku!
Zničehonic je vyrovnáno na 1:1! Henry Haase střílel od modré čáry nepřesně. Letící projektil však opblíž branky trefil ANDREWA LEBLANCA a ten šikovně protečoval kotouč za vyjetého Paupeho. Asistence: Henry Haase.

37:19

Stieler dvakrát za sebou vyhrál vhazování za sebe. Simon Sezemsky nejprve nedal do střely dostatek razance a podobně o chvíli později dopadl také Rogl.

37:07

Další nevynucené zakázané uvolnění švýcarského klubu, který má takřka celou druhou třetinu výraznou převahu.

36:42

Yannick Rathgeb se staral o přechodovou fázi Bielu, nicméně z nešikovnosti poslal puk zcela mimo ledovou plochu.

35:53

Schneider nabil Rajalovi na střelu z první. Olivier Roy ji vyrazil před sebe, ale pak zvládl eliminovat hrozbu z dorážky.

34:55

Další přerušení. Na vině tentokrát byl ofsajd hostů z Německa.

34:37

Roy měl dobrý přehled o situaci před sebou a neměl problém zakleknout po nepříliš důrazné střele finského obránce Salmely.

33:25

Rathgebova diagonální pobídka na teč neprošla. Domácí se chtěli do útoku rychle vrátit, jenže jim bylo odpískané zakázané uvolnění.

32:58

Hned po buly přiletěla na domácího gólmana další střela z pravého křídla. Paupeho lapačka ale byla na bližší tyči připravena.

32:53

Chybu v domácí rozehrávce velice rychle napravil Paupe, v jehož výstroji skončilo nahození z pravé strany.

31:36

Feyova střela od modré byla nepřesná. Puk se ale odrazil od zadního mantinelu a nechybělo mnoho, aby se Mike Künzle dostal k dorážce.

30:26

Toni Rajala centroval z levého mantinelu, Schneider to ale měl na dlouhou hůl a z úhlu nevystřelil bůhvíjak kvalitně.

30:08

Olivier Roy vyrazil puk do ochranné sítě. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.

29:45

Panteři teď dobře zahustili střední pásmo a pokazili hned několik domácích rozehrávek za sebou.

28:54

Znovu jen neefektivní střela zpoza levého kruhu, po které domácí vyrazili do rychlého protiútoku, ale Cunti stav zápasu taktéž nezměnil.

28:08

Po nepřesné střele od modré z díly Frasera se hosté ještě udrželi na kotouči, ale ani po nahození od Sezemského nebezpeční nebyli.

27:35

Hosté v plném počtu.

27:15

Küntzle převzal přihrávku od Ullströma a ještě posouval puk na lépe postaveného Rajalu, před kterým však dobře zasáhl Roy a přerušil hru.

26:35

Z minutového pobytu před Royem nevytěžil domácí tým vůbec nic. Po vyhození oba týmy v klidu střídají.

26:08

Biel se okamžitě usadil v útočném pásmu. Hned několikrát se na modré čáře dostal puk k Rathgebovi, ale tomu nevyšla ani jedna střela nebo nahození.

25:35

Vyloučení v týmu Augsburger Panther (Matthew Fraser – 2 min., držení).

24:41

Zajímavá situace také na druhé straně. Jeden z hostů propadl na útočné modré a do úniku se díky tomu dostal Peter Schneider, kterého Roy vychytal pravým betonem.

24:16

Vyrovnání měl na hokejce hostující útočník Hafenrichter, jehož svižná střela zápěstím skončila na levé tyči Paupeho branky.

23:16

Jeden z domácích přihrával zpoza klece do zahuštěného prostoru před brankou a puk vyletěl mimo útočné pásmo Bielu.

22:38

Rathgeb mohutně napřáhl od modré čáry, jenže hostující klec v tomto případě minul o několik metrů.

21:15

21:15 Tino KESSLER - 1:0

21:15

Biel právě vstřelil branku!
Domácí se ve dvaadvacáté minutě dostávají do vedení! Jason Fuchs zadovkou přenechal puk TINU KESSLEROVI, který se uvolnil z menšího hákování a švihem poslal puk mezi Royovu lapačku a levý beton. Asistence: Jason Fuchs.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 12 – 8.
Je za námi první třetina, do které lépe vstoupili domácí, kteří se však po nevyužité přesilové hře se stále častěji dostávali pod tlak. Brankáři Paupe s Royem ale neinkasovali ani v jednom případě a na celkovém skóre 2:2 se po první třetině odvetného zápasu nic nezměnilo.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Biel se v jeden moment řítil do přečíslení čtyři na dva, nicméně Rajalova střela z pravého mantinelu pro Roye nebezpečná nebyla.

19:29

Domácí v plném počtu.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:47

Pěkná kombinační akce Panterů se obešla bez zakončení. Volný puk uzmul jeden z domácích a s vyhozením se tentokrát nijak nepáral.

18:29

Přechodová fáze hostům nevyšla podle představ. A to hned dvakrát za sebou, takže půlka jejich přesilovky už je minulostí.

17:58

Švýcarský tým získal kotouč a místo okamžitého vyhození si ještě několikřát přihrál, aby ukrojil co nejvíce času.

17:29

Vyloučení v týmu EHC Biel (Stephan Deluca – 2 min., držení).

16:46

Lambova dalekonosná rána neprošla. Domácí pak také nezvládli rozehrávku a kvůli tomu museli čelit i střele Hafenrichtera.

16:13

Marco Sternheimer si bruslí zpracoval přihrávku, ale bekhendovou střelu z pravé strany mimo Paupeho dosah nenasměroval.

15:32

Minela v rozehrávce Augsburgu zůstala nepotrestaná. Peter Schneider z darované šance vůbec netrefil branku.

15:28

Domácí v plném počtu.

14:51

Fraserova rána z první rovněž postrádala přesnost a puk se zanedlouho vydal na cestu až k Royovi.

14:17

Jeden z hostů vystřelil švihem z levého kruhu jen do mantinelu a Biel poté neměl problém dostat puk ven z obranného pásma.

13:46

Holzmann dostal puk do prostoru vedle branky, odkud ještě přihrával, ale resultovalo z toho jen domácí vyhození.

13:28

Vyloučení v týmu EHC Biel (Luca Cunti – 2 min., držení).

13:19

Anssi Salmela měl spoustu času a prostoru na modré čáře. Dlouho dopředu avizovanou střelu golfákem však Roy vyrážečkou zneškodnil.

12:45

Po boji na krátkém mantinelu se kotouč přesunul před Roye, na kterého z menší skrumáže přiletěla jedna střela, ovšem hostující gólman si s ní věděl rady.

11:47

Thomas Holzmann vjel do útočného pásma příliš brzy a zapříčinil tak ofsajd křídelníka Matthew Frasera.

11:22

Snadný zákrok pro Paupeho, který si smlsnul na rance z levého křídla. Jejím autorem byl centr druhé formace Christoph Ullmann.

10:13

Další možnost domácího týmu měl Gilian Kohler, ale ani jeho zakončení z vrcholku levého kruhu gólové parametry nemělo. Puk proletěl pár centimetrů vedle branky.

09:47

Jenom to zahučelo mezi domácím obecenstvem! Yannick Rathgeb se jako obránce vysunul až na hrot, ale pobídku z pravé strany za Roye neprotečoval.

09:22

Hra je zatím plná nepřesností. Oba týmy si ve středním pásmu hned několikrát vyměnily puk a vše skončilo icingem Panterů.

08:21

Tschantré neobešel Lamba a útočná akce domácího týmu byla u konce hned ve svém zárodku.

07:55

Lambovo nahození od modré čáry bylo nebezpečně tečované a puk proletěl jen těsně vedle branky Bielu.

07:20

Mayenschein si nabruslil do těžkého střeleckého úhlu. Zprava to přesto zkusil, ale vedoucí gól zápasu z toho nebyl.

06:56

O atmosféru se dnes z velké části starají fanoušci Augsburgu, kteří v jednom z rohů zaplnili svůj sektor do posledního možného místečka. To na domácí straně je prázdných sedaček požehnaně.

06:44

Jaroslav Hafenrichter se posunul až těsně před Paupeho, který jeho bekhendové zakončení vyrazil.

05:58

Stieler z pravého křídla nahazoval puk do předbrankového prostoru, ale jeden z jeho spoluhráčů na přihrávku nedosáhl.

05:22

Paupe nebyl nejjistější při vyrážení nástřelu z levého mantinelu. Hned vzápětí si ale s přehledem poradil se střelou od modré, jež zaplula do jeho lapačky.

04:56

Hosté v plném počtu.

03:32

Jaroslav Hafenrichter se ve vlastním oslabení utrhl do úniku, jenže bekhendovým blafákem si na Paupeho nepřišel.

02:56

Vyloučení v týmu Augsburger Panther (Marco Sternheimer – 2 min., podrážení).

01:36

Janis Moser zkoušel štěstí z levého kruhu. Roy střelu letící k zadní tyči vyrazil a pak si věděl rady i s dorážkou.

01:05

Po ofsajdu Augsburgu se domácí dvakrát za sebou provinili zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po levici Eliena Paupeho.

00:39

První možnost měl domácí útočník Peter Schneider, který dostal přihrávku z krátkého mantinelu, ovšem zblízka Roye nepropálil.

00:15

Na úvodním vhazování uspěli domácí, kteří nastupují v červenožlutých, zatímco hosté v převážně bílých dresech.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

EHC Biel: Paupe (Hiller) – Sataric, Salmela, Ulmer, Moser, Rathgeb, Forster, Fey – Schneider, Ullström, Rajala – Kessler, Fuchs, Künzle – Kohler, Cunti, Tschantré – Schläpfer, Neuenschwader, Deluca.

Augsburger Panther: Roy (Keller) – Valentine, Lamb, Haase, Tölzer, McNeil, Sezensky, Rogl – Hafenrichter, LeBlanc, Payerl – Mayenschein, Ullman, Sternheimer – Trevelyan, Stieler, Callahan – Holzmann, Gill, Fraser – Lambacher.

Rozhodčí: Nord, Sjöqvist – Fuchs, Schlegel.
1. zápas

První osmifinálové utkání mezi Augsburgem a Bielem o postupujícím mezi nejlepších osm týmů CHL nijak nenapovědělo. Domácí tým skóroval v samotném úvodu první i druhé třetiny a dlouhou dobu měl průběh zápasu naprosto pod kontrolou. V závěrečné dvacetiminutovce ale přepl do velké pasivity, švýcarský tým začal dominovat a zásluhou Ullströma a Rajaly vyrovnal na konečných 2:2.
EHC Biel

Zástupce švýcarského hokeje jde do tohoto dvojzápasu jako favorit na postup mezi nejlepších osm. V základní skupině A ztratil v uplynulých měsících jen tři body za porážku 0:1 s Tapparou. Právě před tímto finským týmem skončil Biel na čele tabulky, přičemž třetí Klagenfurt za sebou nechal o šest bodů. V nejvyšší švýcarské soutěži si Biel vede velice slušně. S bilancí třinácti výher a devíti porážek je se ztrátou pěti bodů na vedoucí Curych druhý.
Augsburger Panther

Bavorský klub se dostal do osmifinále na úkor severoirského Belfastu a zejména českého vícemistra z Liberce. v základní skupině neodešel ani z jednoho zápasu s prázdnou a s dvoubodovým mankem nakonec nestačil jen na jediného soupeře, kterým byla švédská Luleå. V německé nejvyšší soutěži se Panterům ale vůbec nedaří. Augsburg naplno bodoval jen pětkrát a ve čtrnáctičlenné tabulce je třetí od konce.
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z osmifinálového utkání Champions Hockey League. Od devatenácti hodin a pětatřiceti minut se můžeme těšit na druhé měření sil mezi Bielem a Augsburgem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

EHC Biel-Bienne – Augsburger Panther

2:1

po prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Kessler (Fuchs), 64. Rajala – 38. LeBlanc (Haase)

EHC Biel-Bienne: Paupe (Hiller) – Sataric, Salmela, Ulmer, Moser, Rathgeb, Forster, Fey – Schneider, Ullström, Rajala – Kessler, Fuchs, Künzle – Kohler, Cunti, Tschantré – Schläpfer, Neuenschwader, Deluca.

Augsburger Panther: Roy (56. Keller) – Valentine, Lamb, Haase, Tölzer, McNeil, Sezensky, Rogl – Hafenrichter, LeBlanc, Payerl – Mayenschein, Ullman, Sternheimer – Trevelyan, Stieler, Callahan – Holzmann, Gill, Fraser – Lambacher.

Rozhodčí: Nord, Sjöqvist – Fuchs, Schlegel

Diváci: 4 632

První zápas: Augsburg - Biel 2:2

Průběh zápasu
1. třetina
02:56 AUG 2 Sternheimer, podrážení
13:28 BIE 2 Cunti, držení
17:29 BIE 2 Deluca, držení
Po 1. třetině
2. třetina
21:15 BIE 1:0 Kessler (Fuchs)
25:35 AUG 2 Fraser, držení
37:55 AUG 1:1 LeBlanc (Haase)
Po 2. třetině
3. třetina
43:08 AUG 2 Payerl, krosček
BIE 2 Tschantré, nedovolené bránění
47:23 BIE 2 Kohler, hákování
55:57 BIE -Keller +Roy (Střídání)
Po 3. třetině
Prodloužení
63:04 BIE 2:1 Rajala
po prodl.