Menu

Tenis

Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch)

A. Bartyová, S. Stosurová – C. Garcíaová, K. Mladenovicová

0:2 4:6, 3:6

konec Austrálie – Francie 2:3

10.11.2019, 09:30 • RAC Arena, Perth (AUS) • Finále • Radek Štohl

Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a přeji krásnou neděli. (11:14:50)
Hrdinkou víkendu se stala Kristina Mladenovicová. Po úvodní demolici nad Ajlou Tomljanovicovou (6:1, 6:1) v neděli zvládla dvouhru proti Ashleigh Bartyové (2:6, 6:4, 7:6), aby ustála také čtyřhru.
Francie se dočkala třetí trofeje z Fed Cupu. Navázala na úspěšná léta 1997 a 2003, od té chvíle prohrála finálová střetnutí v ročnících 2004, 2005 a 2016, kdy nestačily na Českou republiku.
Vítězkami letošního Fed Cupu se staly Francouzky. V napínavém zápase proti Australankám musela rozhodnout až čtyřhra, ve které Caroline Garcíaová, Kristina Mladenovicová porazily dvojici Ashleigh Bartyová, Samantha Stosurová 6:4, 6:3.

Konec zápasu

3:6

Francie je vítězem Fed Cupu 2019! Mladenovicové ulétl první servis. Po druhém Bartyová returnovala na Garcíaovou, která zvládla úspěšně odpovědět na Stosurovou, ta zachybovala za základní čáru!

30-40

Třetí mečbol, první na podání! Kristina Mladenovicová zapodávala do forhendu, Samantha Stosurová returnovala do sítě!

30-30

Brejkbol ale není! Ashleigh Bartyová returnovala křížem, následně byla k vidění menší rozehra, kterou Bartyová již na sítí poslala k pásce.

30-15

Kristina Mladenovicová si opět nemohla potykat s prvním servisem. Druhý byl slabší, čehož Samantha Stosurová využila returnem podél Caroline Garcíaové. Mladenovicová se po balónku ještě natáhla, ale neúspěšně.

15-15

Dvojchyba. Druhá celého zápasu.

0-15

Na úvod nedovolila Samanthě Stosurové úspěšně returnovat do dvorce.

3:5

Sníženo na 3:5. Bartyová po returnu Garcíaové hrála na tělo Mladenovicové. Francouzka neměla žádnou šanci úspěšně odpovědět. Právě Kristina Mladenovicová však jde podávat na výhru Francie ve Fed Cupu.

A-40

Přímý bod ze servisu zajistil domácím hráčkám druhý gembol.

40-40

Druhý odvrácený mečbol. Byl tu první servis, po kterém ještě musela zasáhnout Ashleigh Bartyová. Kristina Mladenovicová od sítě hrála za základní čáru.

40-A

Famózní Kristina Mladenovicová! Chvíli po returnu hrála se Samanthou Stosurovou, její bekhendový prohoz přes Ashleigh Bartyovou byl nádherný!

40-40

Skvělý return Garcíaová před Stosurovou. Zkušenější hráčka chybovala za základní čáru. Je tu tak znovu shoda.

A-40

Kristina Mladenovicová byla donucena returnovat po čáře. U sítě byla připravená Ashleigh Bartyová, jejíž volej zamířil k základní čáře.

40-40

Odvrácený mečbol. Výborné podání na kříž. A return za základní čárou.

30-40

Mečbol! Kristina Mladenovicová a Samantha Stosurová byly ve výměně, Stosurová se dostávala k síti. Její závěrečný úder letěl za základní čáru!

30-30

Ashleigh Bartyová prokázala neskutečně pevné nervy. Po returnu Caroline Garcíaová fantasticky zvládla dva voleje, ten druhý letěl křížem k boční čáře.

15-30

Caroline Garcíaová výborně číhala u pásky a výborným volejem pod nohy Ashleigh Bartyové dala Francii zajímavé vedení.

15-15

Ashleigh Bartyová u sítě, Caroline Garcíaová na základní lajně. Soupeřky si zahrály jen spolu. Garcíaová nakonec forhend poslala do autu.

0-15

Zkušená hráčka do kurtu vyslala první podání. Po několika úderech od základní lajny, které si vyměnila s Kristinou Mladenovicovou, nečistě trefila forhend.

2:5

Konec přestávky, podávat bude Samantha Stosurová. Na udržení ve finále Fed Cupu.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Servis s vysokým kickem do bekhendu přinesl kýžený fiftýn. Francouzky odvrátily brejkbol a po závěrečném returnu Ashleigh Bartyové do sítě mají blízko zisk titulu.

40-A

Gembol. Kristina Mladenovicová si pohlídala lajnu, následný úder Samanthy Stosurové mířil těsně za základní čáru.

40-40

Shoda. Byl tu druhý servis. Ashleigh Bartyová se rozhodla pro náběh k síti. Následovala přetlačovaná u pásky, kterou Samantha Stosurová zakončila nevydařeným volejem do sítě.

40-30

Brejkbol! Australské publikum bouří! Caroline Garcíaová zapodávala do forhendu Samanthy Stosurové. Ta předvedla return po čáře. Byl tam volný kurt. Kristina Mladenovicová zůstala u středu sítě.

30-30

Ashleigh Bartyová returnovala po čáře. Kristina Mladenovicová se po returnu natahovala a hrála k základní lajně, volej ale letěl daleko do autu.

15-30

Také další výměna skončila lépe pro Francouzky.

15-15

Mladenovicová ale ukazuje velkou tenisovou pohodu. Po returnu Bartyové se chvíli poté Stosurová rozhodla o zásah do výměny, ale jen k Mladenovicové. Ta skvěle reagovala.

15-0

Stosurové se vydařil return. Garcíaová pouze dokázala odpovědět úderem od základní čáry do sítě.

2:4

Ashleigh Bartyová udržela servis a domácí hráčky snížily na 2:4. Garcíaová se vyhodila za základní čáru.

40-30

Australanky otočily průběh gemu na svoji stranu. Základem byl servis Bartyové.

30-30

Výborné podání na kříž. Eso.

15-30

Mladenovicová returnovala po čáře. Stosurová se k míčku natahovala marně, nepomohl ani doběh Bartyové.

15-15

Francouzské hráčky to měly dobře rozehrané, Kristina Mladenovicová však nakonec zachybovala před sítí.

0-15

Úspěšný return Mladenovicové nedovolil Australankám uspět.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

Další nezreturnované podání zajistilo francouzskému týmu vedení 4:1. Ashleigh Bartyová returnovala k síti.

30-40

Mladenovicové se vydařil skvělý první servis k čáře. Stosurová returnovala za základní lajnu.

30-30

Ashleigh Bartyová nezvládla return. Druhé podání bylo slabší, Bartyová ovšem úder obíhala na forhend, ze kterého chybovala do sítě.

30-15

Další fiftýn pro domácí hráčky. Opětovně zvolily taktiku na základní čáře, Caroline Garcíaová jako jediná u sítě poslala forhendový volej do pásky.

15-15

Bylo tady druhé podání. Bartyové stačil forhendový return na druhou stranu, Francouzky nedokázala uspět následným úderem. Konkrétně se jednalo o Garcíaovou u sítě.

0-15

Kristina Mladenovicová je na podání. Krátkou výměnu ukořistila poté, co Samantha Stosurová nabíhala k síti a úder mířící na tělo nezvládla Australanka úspěšně poslat na druhou stranu.

1:3

Australské hráčky se ubránily náběhu Mladenovicové k síti. Stosurová vrátila míček na druhou stranu kurtu, Garcíaové chtěla zasáhnout u pásky, sebrala však volej své spoluhráčce z rakety.

40-15

Výborné podání na kříž a return končící za základní čárou.

30-15

Australanky si vyžádaly jestřábí oko. A bylo pro ně úspěšné, výměna se musela opakovat. Následně Stosurová po kvalitním servisu byla donucena k chybě do sítě.

30-0

Samantha Stosurová po prvním servisu přecházela k pásce, hrála vítězný forhend kros.

15-0

Novou hru začaly lépe domácí tenistky, které se budou snažit o obrat.

0:3

Konec přestávky, podávat bude Samantha Stosurová.

0:3

Následuje přestávka a výměna stran.

0:3

Francouzky potvrzují brejk a po otočce v gemu a třech odvrácených brejkbolech se můžou radovat. Caroline Garcíaová a Ashleigh Bartyová měly výměnu od základní lajny. Garcíaová se postarala o náběh k síti, po chvíli Stosurová odehrála balónek k síti.

40-A

Caroline Garcíaová následně parádně zapodávala na kříž. Return Samanthy Stosurové letěl do sítě.

40-40

Kristina Mladenovicová ale po servisu spoluhráčky výborně pohlídala svoji stranu a nedovolila další pokračování výměny.

A-40

Třetí brejkbol! Opětovně to bylo na Garcíaové, která se dopustila chyby do sítě.

40-40

A znovu Garcíaová. Výborná Bartyová hrála od returnu po čáře a snažila se protihráčku udolat, Garcíaová ovšem předvedla parádní prohoz křížem.

40-30

První brejkbol odvrácený. Caroline Garcíaová se v rohu kurtu objevila v nelichotivé pozici, parádním bekhendem po čáře ale francouzské dvojici v téhle hře naději.

40-15

Brejkboly! Ashleigh Bartyová a Caroline Garcíaová předváděly rozehru od základní lajny, do výměny zasáhla Samantha Stosurová svým bekhendem. Poslední do party Kristina Mladenovicová musela hrát bekhendový úder hned po dopadu, přehrát ho ale nedokázala.

30-15

Domácí hráčky zvolily pro tento zápas netradiční variantu. Byly u základní lajny, postupně se obě vydaly na síť. Caroline Garcíaová se ocitla pod tlakem a hrála do autu.

15-15

Kristina Mladenovicová ale po returnu Ashleigh Bartyové zasadila fohendový volej na druhou stranu kurtu.

15-0

Australanky se ale ještě nehodlají vzdát. S podporou fanoušků v zádech donutily soupeřky k chybě.

0:2

Brejk! Pro dvojici Caroline Garcíaová, Kristina Mladenovicová a celou Francii to vypadá velmi nadějně. Po zisku setu mají i brejk v zádech!

15-40

Brejkboly! Caroline Garcíaová po úderu naběhla k síti, Ashleigh Bartyová hrála po čáře. U sítě ale byla připravená Kristina Mladenovicová, jejíž úspěšný volej přinesl Francouzkám tři šance!

15-30

Se štěstím, ale úspěšně. Francouzky si svojí hrou přitáhly soupeřky k síti a výměnu měly lépe rozehranou. Míček do vzduchu se však snášel ke Stosurové, která smečovala ke středu základní čáry.

0-30

Samantha Stosurová po returnu Caroline Garcíaové posílá volej jen za základní čáru. Nepříjemný stav pro Australanky.

0-15

Samantha Stosurová byla moc zbrklá. Přebíhala na síti, Kristina Mladenovicová ji s přehledem prohodila.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

Čistá hra na úvod nové sady. Hráčky se postupně ocitly u sítě, přičemž to byly domácí tenistky, které nezvládla závěrečnou výměnu gemu.

0-40

Francouzky začínají předvádět čím dál lepší tenis. Jsou dostatečně přesní a agresivní. Garcíaová zvládla volej, náběh k síti se vydařil její spoluhráčce. První jmenovaná následně zasadila úspěšný volej k nohám Stosurové.

0-30

Ashleigh Bartyová returnovala křížem před Kristinu Mladenovicovou, která výborným bekhendem po čáře prohodila Samanthu Stosurovou.

0-15

Duo z Francie je pochopitelně ve větší pohodě, což potvrdilo úspěšným nástupem do druhého setu.

0:0

Konec přestávky, podávat bude Kristina Mladenovicová.

0:0

Následuje přestávka po konci prvního setu. Australanky začaly čtyřhru brejkem a vedením 2:0, soupeřkám se ale okamžitě podařilo reagovat. V závěru prvního setu byl k vidění třetí brejk, který vynesl Francouzkám lepší výchozí pozici.

4:6

Ashleigh Bartyová od základní lajny posílá balónek do autu a Francouzky tak získaly úvodní sadu ve svůj prospěch!

15-40

Tři setboly! Kristina Mladenovicová po voleji Samanthy Stosurové hrála přes pásku. Míček se snášel na druhou stranu, Ashleigh Bartyová dobíhala k síti. Ale vrátila mimo dvorec.

15-30

Domácí hráčky chybují do autu.

15-15

Caroline Garcíaová vrátila podání Ashleigh Bartyové na druhou stranu kurtu. Následně zkusila přímý forhend na Samanthu Stosurovou, která úder na tělo zvládla odehrát jen do autu.

15-0

Začala skvěle. Servírovala do forhendové strany Mladenovicové, která zachybovala do autu.

4:5

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

4:5

Následuje přestávka a výměna stran.

4:5

Caroline Garcíaová vůbec poprvé v utkání trefila eso! Francouzky jsou gem od zisku úvodní sady. Na podání ale jdou soupeřky.

15-40

Ashleigh Bartyová se pustila do výměny od základní lajny. Na protější straně byla Caroline Garcíaová, která se chvíli držela, závěrečný balónek ale odeslala do autu.

0-40

Podání do bekhendové strany. Samantha Stosurová poslala return k síti.

0-30

Caroline Garcíaová se po servisu mohla spolehnout na bekhendový volej spoluhráčky. Ten letěl k protější lajně.

0-15

Nový gem lépe začaly Francouzky. Samantha Stosurová nezvládla volej, k němuž se dostávala chvíli po svém returnu.

4:4

Čistá hra a srovnání na 4:4. Stosurová si na levé straně obíhala forhend, který byl úspěšný.

40-0

Ashleigh Bartyová předvádí další výborné představení u sítě. Po forhendu Samanthy Stosurové od základní čáry hrála forhendový volej kros, následně si musela poradit s těžkou bekhendovou smečí nad hlavou. Kristina Mladenovicová poté zachybovala.

30-0

Přímý bod ze servisu.

15-0

Skvělá hra Bartyové. Po returnu Mladenovicové dokázala ustát nelehký volej, pro ten druhý si došla sama. Garcíaová následně chybovala do autu.

3:4

Konec přestávky, podávat bude Samantha Stosurová. S novými míčky.

3:4

Následuje přestávka a výměna stran.

3:4

Mladenovicová si podruhé v zápase podržela servis. Bartyová výborně returnovala po lajně, Garcíaová musela předvést těžký volej. Chvíli poté byla u míčku znovu Bartyová, která trefila pásku, z níž se míček vrátil na stranu domácích tenistek.

30-40

Kristina Mladenovicová vše ale napravila přímým bodem. Samantha Stosurová na returnu neměla moc šancí s úvodním podáním něco udělat.

30-30

Poprvé v utkání jsme viděli dvojchybu.

15-30

Samantha Stosurová se po delší výměně rozhodla pro náběh k síti. Musela hrát volej pod páskou, který na druhou stranu nedokázala poslat.

15-15

Ashleigh Bartyová poslala svůj return přímo na Caroline Garcíaovou. Ta neměla problém hrát volej křížem.

15-0

Kristina Mladenovicová se nemohla spolehnout na první servis. Samantha Stosurová returnovala středem kurtu, Mladenovicová se vyhodila do autu.

3:3

A ta přišla. Return se nevydařil ani Caroline Garcíaové. Balónek znovu letěl do autu.

40-0

Kristina Mladenovicová neúspěšně returnovala. Náběh na čistou hru.

30-0

Australanky se dostávají do větší pohody, Bartyová výborně zapodávala.

15-0

Garcíaová chvíli po druhém servisu výborně hrála u sítě, Mladenovicová se vydala za ní. Bartyová se ale postarala o vítězný úder po čáře do volné části kurtu.

2:3

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

2:3

Následuje přestávka a výměna stran.

2:3

Francouzské hráčky otáčí průběh první sady. Caroline Garcíaová si poprvé v utkání podržela servis. Kristina Mladenovicová po jejím servisu hrála volej k základní čáře, měl skvělé parametry.

30-40

Body jdou v téhle hře přes Stosurovou. Podání na kříž. A return v síti.

30-30

Kristina Mladenovicová se nechala nachytat. Po servisu spoluhráčky u sítě přebíhala, čehož si všimla Ashleigh Bartyová, která returnovala po čáře. Caroline Garcíaová následně poslala míček do sítě.

15-30

Garcíaová výborně zapodávala na kříž. Stosurová odehrála svůj return k pásce.

15-15

Ashleigh Bartyová se dostala ke kratší rozehře kros s Caroline Garcíaovou , Francouzka chybovala k síti.

0-15

Vítězná Šňůra dvojice Caroline Garcíaová, Kristina Mladenovicová pokračuje. Samantha Stosurová returnovala do autu.

2:2

Brejk čistou hrou! Francouzky získaly osm míčků v řadě. Kristina Mladenovicová skvěle odehrála volej na druhou stranu kurtu, Ashleigh Bartyová se k forhendu natahovala a poslala jen do sítě.

0-40

Opakovala se situace z první výměny, Samantha Stosurová znovu po returnu Kristiny Mladenovicové poslala balónek za základní čáru.

0-30

Francouzské hráčky se blíží k brejkbolům. Kristina Mladenovicová výborně zasáhla u sítě.

0-15

Mladenovicová výborně returnovala před základní čáru. Stosurová forhend zaslala do autu, Garcíaová skvěle pustila míček.

2:1

Konec přestávky, podávat bude Samantha Stosurová.

2:1

Následuje přestávka a výměna stran.

2:1

Francouzky získaly první gem v utkání. Bartyová nezvládla returnovat přes síť.

0-40

Kristina Mladenovicová zatím prožívá bezproblémové počínání při vlastním servisu. Zvládla menší přetlačovanou od základní čáry se Samanthou Stosurovou.

0-30

Mladenovicová výborně zapodávala. Po returnu Bartyové do vzduchu nebyl pro Garcíaovou problém úspěšně zasmečovat.

0-15

Na servisu je poprvé Kristina Mladenovicová. Samantha Stosurová byla na returnu, míček se opřel do pásky, na druhou stranu ale nedostal.

2:0

Potvrzený brejk. Domácí fanoušci se radují, Ashleigh Bartyová zvládla udržet servis.

40-30

Blíže k zisku druhého gemu a potvrzení brejku jsou domácí hráčky. Caroline Garcíaová sed dopustila chyby.

30-30

Znovu byla v hlavní roli Stosurová. Zkušená tenistka napoprvé výborně zahrála volej, ten druhý již letěl do autu.

30-15

Po následujícím míčku se ale znovu můžou radovat domácí hráčky. Samantha Stosurová se postarala o úspěšnou smeč.

15-15

Následovala kratší rozehra od základní lajny. Bartyová ji zakončila chybou do sítě.

15-0

Ashleigh Bartyová začala přímým bodem z podání.

1:0

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

1:0

Následuje přestávka a výměna stran.

1:0

Australanky se hned na úvod zápasu postaraly o brejk!

40-15

Brejkboly! Bartyová returnovala na druhou stranu kurtu křížem, vyhnala Garcíaovou ven z kurtu. Francouzka neměla šanci odpovědět.

30-15

Australanky získávají další míček na své konto. Oba páry se ocitly u sítě, úspěšného míčku se dočkaly právě domácí hráčky. Po skvělém zásahu Ashleigh Bartyové.

15-15

Další fiftýn již míří na konto domácích hráček. Garcíaová se po returnu Bartyové poslala balónek do sítě.

0-15

Caroline Garcíaová začala na servisu. Trefila první servis, Kristina Mladenovicová u sítě nastavila raketu. Krásná spolupráce francouzských tenistek.

0:0

Utkání právě začalo.
Na podání začnou Francouzky.
O vítězkách letošního Fed Cupu rozhodne závěrečná čtyřhra. Do ní za Austrálií nastoupí Ashleigh Bartyová, Samantha Stosurová, v barvách Francie budou bojovat Caroline Garcíaová, Kristina Mladenovicová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:20.

Bartyová, Stosurová – Garcíaová, Mladenovicová

0:2 4:6, 3:6

konec Austrálie – Francie 2:3

Zpět na online

Rozhodčí: James Keothavong

Diváci: 13 842

Statistiky:
Čas utkání: 1:15
2. set: 0:43
Bartyová, Stosurová - Garcíaová, Mladenovicová
2. set Utkání 2. set
Čas
0:43 1:15 0:43
Získané body celkem
27 49 62 35
Nejdelší série získaných bodů
4 5 10 6
Setboly
0 0 4 3
Mečboly
0 0 3 3
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:15 0:25 0:32 0:20
Esa **
1 1 1 0
Dvojchyby **
0 0 2 1
Udržená podání
3 / 4
75 %
6 / 9
67 %
9 / 10
90 %
5 / 5
100 %
Odvrácené brejkboly
2 / 3
67 %
2 / 5
40 %
4 / 5
80 %
4 / 4
100 %
Body při vlastním podání
16 / 28
57 %
30 / 54
56 %
38 / 57
67 %
23 / 34
68 %
Body po 1. podání *
23 / 42
55 %
31 / 46
67 %
Body po 2. podání *
6 / 9
67 %
9 / 14
64 %
Úspěšnost 1. podání *
42 / 51
82 %
46 / 60
77 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
0 / 4
0 %
1 / 5
20 %
3 / 5
60 %
1 / 3
33 %
Body při soupeřově podání
11 / 34
32 %
19 / 57
33 %
24 / 54
44 %
12 / 28
43 %
Body po příjmu 1. podání *
15 / 46
33 %
19 / 42
45 %
Body po příjmu 2. podání *
3 / 14
21 %
3 / 9
33 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.