Menu

Florbal

Euro Floorball Tour (muži)

Švýcarsko – Česko

8:2

konec (3:0, 1:1, 4:1)

10.11.2019, 11:00 • Jonáš Majtyka

Tipsport: 1.9 5.2 2.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mojí strany je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek nedělního odpoledne. (12:56:00)
Češi tak končí na finském turnaji EFT poslední bez zisku bodu, Švýcaři berou bronz. O vítězi rozhodne odpolední duel Švédska s domácím Finskem.
Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Josef Rýpar (CZE) a Jan Zaugg (SUI).
Utkání je u konce. Ve třetí třetině to chvíli vypadalo, že se Češi nadechují k obratu, Švýcarsko si ale nakonec závěr duelu skvěle pohlídalo a zaslouženě vítězí 8:2.

Konec zápasu.

59:57

59:57 BÜRKI - 8:2

59:57

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Tři vteřiny před koncem ještě uzavírá dnešní skóre JAN BÜRKI, který trefil prázdnou bránu Čechů. Asistence: Tim Braillard.

58:17

Národní tým opět zkouší power-play.

56:45

56:45 ZAUGG - 7:2

56:45

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A je rozhodnuto! Tim Braillard vybojoval míček a posunul jej na JANA ZAUGGA, který zamířil do opuštěné klece hostujícího celku, čímž završil svůj hattrick. Asistence: Tim Braillard.

56:08

Češi se nevzdávají a zkouší to bez brankáře.

55:10

55:10 ZAUGG - 6:2

55:10

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři využívají přesilovku a už jsou hodně blízko výhře! Tim Braillard přihrál z rohu na pravou stranu JANU ZAUGGOVI, jenž se přesně mířenou ranou trefil do horního rohu. Asistence: Tim Braillard.

54:00

Vyloučení v týmu Česko (Tokoš – 2 min., Nedovolené vrážení).

55:56

Domácí drží balonek na své polovině a šetří čas.

53:55

Švýcaři budou navíc hrát přesilovku, zatím je ponechána výhoda.

51:56

Dalekonosný projektil Filipa Langera skončil na tribuně za bránou. Čechům už moc času na zvrat nezbývá.

49:03

Švýcaři chvíli obléhali českou obrannou zónu. K žádnému vážnému zakončení to ale nevedlo.

48:35

Michael Schiess se z ničeho nic objevil sám před Binderem. Z bezprostřední blízkosti ovšem poslal balonek nad horní tyč.

47:56

Luca Graf teď vypálil z hodně velké dálky. Jeho dělovka zamířila těsně nad břevno.

45:34

45:34 LOUIS - 5:2

45:34

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Domácí střílí pátou branku! Nils Conrad využil špatné rozehrávku Čechů, zmocnil se míčku a vyslal do úniku MARCA LOUISE, jenž nic nevymýšlel a střelou k tyči překonal Jana Bindera. Asistence: Nils Conrad.

45:34

Tom Ondrušek se po levé straně protáhl do slibné palebné pozice, Pascal Meier ale jeho bekhendovou ránu pokryl.

44:44

Češi měli balonek v držení, jenže o něj přichází kvůli nepřesné rozehrávce.

42:14

Michael Schiess přihrál Stefanu Hutzlimu, jenž mohl zakončovat do odkryté brány. Střela mu ovšem naštěstí pro český tým vůbec nesedla.

41:08

41:08 SUCHÁNEK - 4:2

41:08

Česko právě vstřelilo branku!
Češi snižují na rozdíl dvou branek! Daniel Šebek vybojoval v rohu hřiště míček a naservíroval jej číhajícímu PATRIKU SUCHÁNKOVI, který ze střední vzdálenosti vymetl horní roh švýcarské klece. Asistence: Daniel Šebek.

40:22

Češi zahájili třetí třetinu mírným náporem, k přímému ohrožení brány je ale švýcarská defenziva nepustila.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhé dějství je u konce. Na jeho začátku pokračovali Švýcaři v nastoleném tempu, přičemž ještě navýšili svůj náskok. Česku se ale poté podařilo snížit, což vedlo ke zvýšené aktivitě. Naši reprezentanti ovšem ztroskotali na výborném gólmanovi domácích, jenž dnes vskutku exceluje. Uvidíme, zda se Češi v závěrečné třetině utkání zdramatizují.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Půl minuty před koncem mají Češi míček ve své moci a zřejmě budou s útokem čekat do posledního možného okamžiku.

37:34

Po chybné rozehrávce Česka se do samostatného úniku dostal Marco Louis, jenže neměl moc velkou rychlost, a tak se rozhodl vystřelit z dálky. Jan Binder bez větších potíží zasáhl.

36:31

Po faulu jednoho z našich borců rozehrávalo Švýcarsko z velmi nebezpečné pozice. Christophu Meierovi ale jeho střela vůbec nesedla.

35:10

Po sražené střele jednoho z hráčů Švýcarska se k dorážce dostal Tobias Studer. Mířil ale vysoko nad a Jan Binder nemusel zasahovat.

34:52

Švýcaři se po delší době dostali k balonku a snaží se trochu zklidnit situaci.

33:47

Češi to zkouší z každé možné pozice a Pascal Meier se má ve své bráně co ohánět. Zatím však odolává.

32:30

Národní tým vstřelená branka viditelně nabudila, najednou je jich plné hřiště.

31:46

31:46 RÝPAR - 4:1

31:46

Česko právě vstřelilo branku!
Po delší pasáží bez šancí Češi z ničeho nic snižují! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, které se JOSEF RÝPAR rozhodl řešit individuálně a dobře udělal! Jeho střela zpoza obránce propadla Pascalu Meierovi za brankovou čáru. Bez asistence.

29:33

Jan Zaugg zkoušel Jana Bindera překvapit ranou z ostrého úhlu, český gólman však mezeru mezi tělem a tyčí dokonale utěsnil.

28:52

Domácí zatím ale působí v tomto utkání velmi kompaktně a soustředěně. Naši reprezentanti se tak jen velmi těžko prosazují.

27:50

Češi se snaží přidat na agresivitě.

26:06

Teď ale Švýcaři nechali Česku trochu více prostoru a málem na to doplatili. Marek Matějčík poslal balonek do brankoviště, kde operoval Jiří Besta. Ten ovšem ani nadvakrát Pascala Meiera nepřekonal.

25:15

Česká reprezentace měla konečně míček na svých holích delší chvíli, jenže po nepřesném pasu o něj nakonec opět přišla.

23:26

Po nepříjemném střetu s českým hráčem zůstal na palubovce ležet Christoph Camenisch. Nakonec se ale zvedl a po svých odešel na střídačku.

21:49

21:49 HUTZLI - 4:0

21:49

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A je to 4:0! Michael Schiess se parádní kličkou uvolnil za českou bránou a poté poslal míček do brankoviště, kde se nacházel STEFAN HUTZLI, jenž z bezprostřední blízkosti překonal Jana Bindera. Asistence: Michael Schiess.

20:30

K míčku se ale rychle dostalo Švýcarsko, které zkouší něco vymyslet.

20:03

Úvodní vhazování druhé periody vyhrál český celek.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu. Do kabin odchází znatelně spokojenější Švýcaři, kteří byli již od úvodních minut výrazně aktivnější a zaslouženě se dostali do tříbrankového vedení. Češi zahrozili pouze několika protiútoky, pokaždé ale narazili na skvělého Pascala Meiera. Uvidíme, zda ve druhé části přijde z naši strany lepší výkon.

20:00

První třetina skončila.

19:29

19:29 Meier CH. - 3:0

19:29

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A už je to o tři branky! CHRISTOPHER MEIER se u pravého mantinelu zbavil českého hráče, naběhl si na osu hřiště a poté parádní ranou zamířil přesně k tyči! Asistence: Florian Tromm.

17:14

17:14 ZAUGGG - 2:0

17:14

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři navyšují vedení! Christoph Camenisch vyslal do samostatného úniku JANA ZAUGGA, jenž si položil českého gólmana a poté nasměroval míček do sítě. Asistence: Christoph Camenisch.

15:45

Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.

13:56

Matyas Šindler našel parádním křížným pase na pravém křídle Michala Sládka, který ovšem trefil pouze přesouvajícího se Pascala Meiera.

12:38

Tým ze země helvétského kříže je kompletní. Hosté toho v početní výhodě moc nevymysleli.

11:46

Češi dlouho kombinovali bez jakéhokoliv zakončení, a nakonec jim Švýcaři uzmuli míček.

10:48

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Conrad – 2 min., Nedovolená vzdálenost).

V přečíslení dva na jednoho přihrál Tom Ondrušek balonek Patriku Suchánkovi, který stanul sám před bránou. Pascal Meier však jeho pokus o bekhendový blafák skvěle vystihl a podržel svůj tým!

09:20

09:20 Meier CH. - 1:0

09:20

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A Švýcaři otevírají skóre! Po rychlé kombinaci přihrál Nicola Bischofberger z rohu palubovky nahoru CHRISTOPHU MEIEROVI, jenž z dálky zamířil přesně do horního rohu Binderovy svatyně. Asistence: Nicola Bischofberger.

07:36

Nyní se po delší odmlce dostala ke slovu i naše reprezentace. Martin Pražan obdržel balonek na osu hřiště, jenže jeho střela z voleje zamířila mimo.

06:42

Český brankář nyní předvedl další úspěšné zákroky, když si poradil s dalekonosným projektilem Nicoly Bischofbergera a následně maskou vyrazil i pokus Floriana Tromma.

05:37

Češi se trochu nechali unést při napadání a nechali tak soupeři více prostoru na protiakci. Dělovku Marca Louise od pravého mantinelu však Jan Binder zlikvidoval.

04:50

V úvodních minutách jsou zatím víc na balonku hráči Švýcarska.

03:35

Jan Binder si připisuje první zákrok! Christoph Camenisch si z pozice obránce naběhl až do brankoviště, kam mu byla adresována přihrávka. Na jeho ránu z bezprostřední blízkosti stačil český gólman zareagovat.

02:06

Z dálky zkusil vypálit Stefan Hutzli, jenže jeho bekhendové zakončení bylo zblokováno.

01:22

Nakonec se pokosili o rychlý protiútok, který skončil nezdarem. Rozehrávat bude Švýcarsko, které je pro tento duel zapsané jako domácí celek.

00:38

Češi zatím jen kombinují na vlastní polovině a snaží se něco vymyslet.

00:05

Švýcaři vyhráli úvodní buly, k míčku se ale záhy dostalo Česko.

00:01

Utkání právě začalo.
Obě mužstva jsou na hrací ploše, zazní státní hymny.
Za několik minut začínáme. Češi se oblékli do bílých dresů, Švýcaři nastoupí v červeném.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Meier (Wittwer) – Bischofberger, Conrad, Tromm, Graf, Burki, Hutzli, Meier, Camenisch – Braillard, Zaugg, Laely, Mendelin, Mutter, Louis, Schiess, Harmann, Riedi, Studer.

Česko: Binder (Bauer) – Kisugite, Šešulka, Pražan, Němeček, Vítovec, Suchánek – Šebek, Krbec, Tomašík, Langer, Šindler, Šebesta, Besta, Tokoš, Ondrušek, Sládek, Jendrišák, Matejčík, Rýpar

Rozhodčí: Gaiser, Nilsson.
Utkání bude soubojem o třetí místo na tomto turnaji, neboť ani jedno mužstvo nemá na svém kontě jediný bod. Češi i Švýcaři mají za sebou ve Finsku vyrovnaná utkání s domácím výběrem, naše reprezentace padla 2:3, tým ze země Helvétského kříže 1:3. Zato duely proti Švédům už dopadly o poznání hůře, když Česko prohrálo o pět a Švýcarsko o čtyři branky. Dnešní utkání tak slibuje vyrovnané a pohledné utkání.
Přeji pěkné nedělní dopoledne a vítám vás u sledování textového přenosu z florbalové Euro Floorball Tour. Pořadatelé z Finska pro tento turnaj zvolili poněkud netradiční model, neboť se každý den hraje v jiném městě. Závěrečná klání se tak budou k vidění ve městě Vantaa, kde se česká reprezentace postaví Švýcarsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Švýcarsko – Česko

8:2

konec (3:0, 1:1, 4:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Meier Ch. (Bischofberger), 18. Zaugg (Camenisch), 20. Meier Ch. (Tromm), 22. Hutzli (Schiess), 46. Louis (Conrad), 56. Zaugg (Braillard), 57. Zaugg (Braillard), 60. Bürki (Braillard) – 32. Rýpar, 42. Suchánek (Šebek)

Švýcarsko: Meier (Wittwer) – Bischofberger, Conrad, Tromm, Graf, Burki, Hutzli, Meier, Camenisch – Braillard, Zaugg, Laely, Mendelin, Mutter, Louis, Schiess, Harmann, Riedi, Studer.

Česko: Binder (Bauer) – Kisugite, Šešulka, Pražan, Němeček, Vítovec, Suchánek – Šebek, Krbec, Tomašík, Langer, Šindler, Šebesta, Besta, Tokoš, Ondrušek, Sládek, Jendrišák, Matejčík, Rýpar

Rozhodčí: Gaiser, Nilsson

Průběh zápasu
1. třetina
09:20 SUI 1:0 Meier Ch. (Bischofberger)
10:48 SUI 2 Conrad, Nedovolená vzdálenost
17:14 SUI 2:0 Zaugg (Camenisch)
19:29 SUI 3:0 Meier Ch. (Tromm)
Po 1. třetině
2. třetina
21:49 SUI 4:0 Hutzli (Schiess)
31:46 CZE 4:1 Rýpar
Po 2. třetině
3. třetina
41:08 CZE 4:2 Suchánek (Šebek)
45:34 SUI 5:2 Louis (Conrad)
54:00 CZE 2 Tokoš, Nedovolené vrážení
55:10 SUI 6:2 Zaugg (Braillard)
56:45 SUI 7:2 Zaugg (Braillard)
59:57 SUI 8:2 Bürki (Braillard)
Konec