Menu

Fotbal

Turecká Superliga

MKE Ankaragücü – Gazişehir Gaziantep F.K.

1:2

konec (0:1)

04.11.2019, 18:00 • 10. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.87 3.3 2.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme za sebou dohrávku desátého kola turecké ligy. V nepříliš atraktivním utkání Gaziantep zvítězil na hřišti Ankaragücü gólem v nastaveném čase, svěřenci kouče Sumidicy se díky tomuto vítězství posunuli v tabulce na pěkné deváté místo. Hosté se dostali do vedení po půl hodině utkání, kdy nařízenou penaltu proměnil s obrovským štěstím Patrick Twumasi. Aktivnější domácí dosáhli vyrovnání v 67. minutě, milimetrově přesný pas Karabuluta zužitkoval İlhan Parlak. Remízu ovšem odmítl ve třetí nastavené minutě Papy Mison Djilobodji, jenž se hlavou prosadil po standardce, kdy vyplaval úplně osamocený na hranici malého vápna.

To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:03:22)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:16.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Papy Mison Djilobodji - 1:2

90+3

Gaziantep právě vstřelil branku!
Tři body trefuje Gaziantepu stoper PAPY DJILOBODJI! Senegac vyplaval po centru Twumasiho úplně sám před gólmanem, hlavičkou neomylně poslal míč za jeho záda.

90+3

İlhan Parlak blízko pokutového území podrazil Kenana Özera, arbitr dnešního zápasu udělil jedinému střelci domácího celku žlutý kartónek. Hosté mají možnost skórovat z velmi zajmavé standardky.

90+3

Z velké dálky napřáhl z nějakých dvaceti metrů Papy Djilobodji. Balón ovšem namířil přímo dopostřed práce, jednoduchá práce pro Koracana Celikaye.

90+2

Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Aydın Karabulut, přichází Hasan Kaya.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

90

Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Souleymane Diarra, přichází Furkan Soyalp.

89

Tiago Pinto centroval z velmi těžké pozice, kdy mu míč ještě poskakoval. Pas naslepo bez problémů sebral Alin Dorinel Tosca.

88

Zápas se blíží ke konci, vše směřuje k tomu, že si oba celky rozdělí po bodu. Domácí se ovšem ještě snaží o obrat.

87

Dlouhý nákop po pravé straně tentokráte Olkowski nedokázal zpracovat, to se naopak podařilo soupeři, jímž byl Stelios Kitsiou.

86

Velmi nebezpečný centr Canterose propadl až na zadní tyč, kde byl Moke, v krkolomné pozici ovšem nedokázal míč dopravit do sítě.

85

Olkowski unikl po pravé lajně Mokemu, jenž ve skluzu polského křídelníka sundal k zemi. Znovu se přerušuje utkání.

84

Jean-Armel Kana-Biyik byl v souboji s Canterosem pozdě. tvrdě ho dohrál šlapákem, načež rozhodčí okamžitě přerušil hru pro faul.

83

Bartlomiej Pawlowski si efektivně narazil míč s Ozerem, jenže následný centr bez větších potíží sebral Gunay Guvenc.

82

Při standardce se vydal podpořit ofenzivu stoper Ante Kulušič, Chorvatovi ale nevyšel první dotek, míč tak jen nahrál gólmanovi.

81

Hráči v červeném se teď osvobozují pouze za cenu dlouhých odkopů. Jeden takový nyní sebral Michal Pazdan, který nedovolil únik Twumasimu.

80

Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Kenan Özer.

79

Ani šestý rohový kop Ankaragücü nepřinesl ohrožení brány. Stopera Kulušiče bez větších potíží přehlavičkoval Jean-Armel Kana-Biyik.

78

Pawel Olkowski se u pravé lajny zbavil svého osobního strážce, následně se pokusil odcentrovat, jenže jeho pas srazil do zámezí Pinto.

77

Středem hřiště pronikl až do střely Moke. Dalekonosnou ránu Konžana dokázal gólman vytěsnit nad břevno.

76

Mírně aktivnějším celkem jsou stále přeci jen domácí fotbalisté, hosté budou určitě spokojeni s bodem z venkovního hřiště.

75

Hraje se teď ze strany na stranu, jenže moc zajímavých šancí k vidění není. Canteros vyslal nepřesný nákop na Orgilla.

74

74. Orgill křižným zakončením neprostřelil Güvençe

74

Aydın Karabulut vypálil z velkého úhlu a Guvenc měl do dělat, aby kulatý nesmysl udržel! Balón se nakonec zastavil pod jeho tělem.

73

Souleymane Diarra se pokusil nasimulovat penaltu. Hlavní sudí však jeho úmysl odhalil a udělil středopolaři kartu žluté barvy.

72

Dever Orgill si naběhl na centr do pokutového území, jenže Parlak dal centru malou razanci. Pro balón si vyběhl Guvenc.

71

Za hranicí šestnáctky obdržel nahrávku středopolař Raman Chibsah. Středopolař z Ghany neváhal ani chvíli a vypálil. Jeho rána proletěla těsně nad břevnem.

70

Cebrail Karayel nestihl únik Maranhaa a tak ho stáhl k zemi. Arbitr zákrok domácího borce dobře viděl a píská faul.

69

Hosté se ihned pokusili vzít si ztracené vedení zpět, dlouhý nákop Diarry si ale postrážil Ante Kulušič.

67

67. İlhan PARLAK - 1:1

67

Ankaragücü právě vstřelilo branku!
Přichází zasloužené vyrovnání! Karabulut dlouhým centrem našel na zadní tyči úplně osamoceného ÍLHANA PARLAKA, na jehož zakončení k bližší tyči neměl Guvenc šanci reagovat.

66

Michal Pazdan skvěle vystihl rozehrávku Chibsaha. Domácí mohou založit další útočnou akci, jež by mohla vést k vyrovnání stavu.

65

Djilobodji stál na zrodu brejku Gaziantepu, když po levé lajně vyslal do úniku Vurala, toho ovšem dokázal doběhnout a o míč obrat Kulušič.

64

Papy Djilobodji trestuhodně vypustil duel s Kulušičem, který se ještě natáhl a ve skluzu se nohou snažil poslat míč na bránu. Ten ji ovšem vysoko přeletěl.

63

Argentinec Canteros prováhal ideální možnost k přihrávce, ve vápně pak už jen nastřelil do nohou dobře se vracejícího Kana-Biyiku.

62

Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Jefferson, přichází Bartlomiej Pawlowski.

61

Hráči ve žlutém nyní rozehrávali standardku, jako obvykle si ji vzal na starosti Canteros, jenž pasem našel hlavu bránícího Djilobodjiho.

60

Hodina zápasu je za námi, Gaziantep stále drží nejtěsnější možné vedení. Stále platí, že domácí jsou aktivnější, ale vázne jim koncovka.

59

Pouze za cenu obranného odkopu se dokázal osvobodit stoper Ante Kulušič. Karabulut na balón těsně nedoskočil, míč pro sebe uzmul Tosca.

58

Utkání se teď hodně kouskuje. Na polovině hřiště nechtěl nic riskovat Raman Chibsah, skluzem zastavil pronikajícího Karayela.

57

Hr ase na malý moment musela přerušit, hlavní rozhodčí musel uklidňovat horké hlavy Olkowského a Parlaka, kteří si mezi sebou prohodili pár ostřejších slovíček.

56

Řecký bek Stelios Kitsiou musel hrát pod velkým tlakem a situaci nakonec nezvládl, přihrávkou na střed nenašel Canterose, nýbrž Chibsaha.

55

A to platí i po velmi nadějném centru Parlaka z pravé strany, nejlepší střelec domácích Orgill však hlavou poslal kulatý nesmysl přímo do rukavic brankáře.

54

Pokračuje kombinace Ankaragücü. Ti se dostávají čím dál tím blíže pokutovému území soka, Guvenc ale zatím drží čisté konto.

53

Odkop gólmana Celikaye nedoletěl ani do poloviny hřiště. Domácí hráč Moke navíc halvičkový boj s Diarrou nezvládl.

52

U lajny tvrdě dohrál souboj Kitsiou s Maranhaem, druhý jmenovaný dopadl o poznání hůř, nyní je vpéči lékařů.

51

Moke dobrou prostrkávačkou našel po levé lajně běžícího Pinta, jehož centr Tosca hlavou sklepl gólmanovi do rukavic.

50

Prakticky není, co komentovat, jelikož sledujeme stále stejnou písničku. Domácí fotbalisté kombinují kolem středového kruhu, dále je soupeř zatím nepustil.

49

Rozehrávky rohových kopů dnes Canterosovi vůbec nejdou. Tentokráte Argentienc přetahoval na zadní tyč, jenže tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů.

48

Canteros šajtlí oslovil na levé straně Pinta, levý bek ovšem nastřelil pouze dobře blokujícího Djilobodjiho.

47

Druhý poločas začínají na kopačkách domácí fotbalisté. Postupná kombinace začíná od gólmana Celikaye.

46

Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Ricardo Faty, přichází Cebrail Karayel.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
Je za námi první poločas dohrávky desátého kola turecké Superligy, po němž Gaziantep vede na půdě Ankaragücü nejtěsnějším možným rozdílem. Jediný zásah padl po půl hodině utkání, kdy forvard Patrick Twumasi s obrovským štěstím proměnil nařízenou penaltu po ruce Pazdana. Domácí jsou aktivnějším týmem, avšak zatím jim vázne koncovka.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Stelios Kitsiou se u lajny odvážnou kličkou zbavil dotírajícího Vurala, aby následně rozehrál na střed Karabulutovi, jehož rána proletěla těsně nad břevnem Guvencovy svatyně.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad prvního poločasu dvě minuty.

44

Narážečka středem hřiště hráčům ve žlutém vyšla, Canteros se díky spolupráci s Parlakem zbavil dvou bránícíh soupeřů. Vzápětí Argentince tvrdě sundal k zemi stoper Djilobodji, který je dnes prvním fotbalistou potrestaným žlutou kartou. Druhým se okamžitě stal Pinto, Portugalec je trestán za oplácení.

43

Vybojoval ale standardku v podobě rohového kopu, z níž jde vymyslet brankovou příležitost. V tomto případě to ale neplatilo, pro vysoký míč si vyběhl Celikay.

42

Vural našel u pravé lajny volného Jeffersona, jenž se svým centrem pokusil najít hlavu Twumasiho. Ghaňan se přes dvojici vysokých stoperů prosadit nedokázal.

41

Zatím to vypadá spíše na první možnost, ačkoli se domácí snaží a rádi by vstřelili povzbuzující gól do šaten. Přihrávka Parlaka však byla hodně nepřesná.

40

Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?

39

Stoper kana-Biyik zvládl situaci pouze za cenu rohového kopu. K jeho exekuci se postavil Canteros, Argentinec našel pouze hlavu soupeře.

38

Parlak se po chvilce sám zvedl na nohy, ani nebyl potřeba zárkok lékaře připraveného u střídaček. Hra pokračuje, Olkowski vrátil balón do držení domácích.

37

Po jednom ze soubojů zůstal na tráníku ležet Ilhan Parlak. Wilfred moke mohl jít do rychlého protiútoku, avšak zachoval se sportovně, balón zakopl do autu.

36

Po měnší odmlce se do hry znovu dostal hlavní rozhodčí, který sebral domácím nadějně vypdající situaci kvůli ofsajdovému postavení Orgilla.

35

Ricardo Faty se vydal podpořit ofenzivu, úplně nejlepší nápad to ale nebyl, neboť senegalský zadák neuspěl při kličce proti Djilobodjimu.

34

Snaha hráčů ve žlutém pokračuje. Gaziantep je, zdá se, spoojen s dosavadním výbojem zápasu, na vlastní polovině brání v deseti lidech.

33

Ve středu hřiště přišel o kulatý nesmysl Canteros, čehož se pokusil využít k rychlému založení brejku Diarra. Přihrávku přes zahuštěný střed ovšem zpacifikoval Faty.

32

V dosavadním průběhu jasně lepší domácí rázem musejí kvůli velmi nešťastnímu zásahu dotahovat ztrátu ve skóre. Vzhledem k jejich ofenzivním schopnostem to nebude vůbec nic snadného.

30

30. Patrick TWUMASI - 0:1

30

Gaziantep právě vstřelil branku!
K exekuci se postavil nejlepší střelec Gaziantape PATRICK TWUMASI, jenž proměnil s obrovským štěstím! Ghanský forvard nekopl penaltu vůbec dobře, gólman navíc vystihl, kam bude soupeř kopat, jenže přes ruce mu balón smolně přeletěl do sítě.

29

Bude se kopat penalta! Jefferson v pokutovém území nastřelil ruku Pazdana a halvní rozhodčí po konzultaci s VARem nařídil pokutový kop!

28

Teď pro změnu drží míč fotbalisté v červeném, i zde se však jedná spíše o sérii přihrávek kolem středového kruhu. Kolem šestnáctky sokazačínají vznikat problémy.

27

Maranhaou milimetrově přesně přenesl hru na pravou stranu, kde si kulatý nesmysl zpracoval Polák Olkowski. Tomu se ale směrem dopředu nikdo nenabídl, a tak přihrál pouze Toscovi.

26

I hosté si do statistik zapsali nebezpečnější střelecký pokus, ovšem ani zakončení Jeffersona se nevešlo do prostoru mezi třemi tyčemi.

25

Tentokráte už si Djilobodji věřil na konstruktivní rozehrávku a udělal dobře. Na středu ovlnil Chibsaha, jehož nedovoleně dohrál Faty.

24

Zajímavě vypadající akce v síti nekončí. Canteros si narazil s Orgillem, následnou ránu poslal těsně vedle pravé tyče.

23

Senegalský stoper pod tlakem pouze odkopl míč daleko na útočnou polovinu, útočit tedy bude opět Ankaragucu. Domácí celek je v posledních minutách jasně lepším týmem.

22

Gaziantep se snaží uklidnit hru, do kombinace zapojil i gólmana Guvence. Turek dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec našel u pravé lajny osamoceného Olkowského.

21

Úmysl dobrý, jenže realizace nic moc. Chibsah vyzval dlouhým balónem ke sprintu Twumasiho, forvard však již předem ztracený souboj s Pazdanem nezvládl.

20

Právě Diarra se zamotal do další kontroverzní situace, tentokárte byl již nedovoleně poslán k zemi Mokem. Zadák se rozhodnutí sudího hodně diví.

19

Souboj ve středu hřiště vyzněl lépe pro domácí barvy, jež využili výrazného přečíslení. Trojice si bez problémů poradila s osamoceným Diarrou.

18

Pokus o rychlý brejk fotbalistům v červeném nevyšel. Pawel Olkowski hledal po pravé lajně Jeffersona, ten byl ovšem skvěle pokryt Pintem.

17

Následoval rohový kop, hosté se ale ubránili s velkým přehledem. Na centr, směřující někam na hranici penalty si nejvýše naskočil Alin Tosca.

16

Aydin Karabulut dostal skvělý pas za obranu, jenže než si ho dokázal zpracovat, tak Gaziantep osvobodil dlouhým odkopem stoper Djilobodji.

15

Je za námi čtvrt hodina zápasu, v němž zatím stále čekáme na první branku. Ani jeden z týmů si navíc nedokázal vypracovat nějakou zajímavou příležitost.

14

Nejprvese zdálo, že po zákroku na Orgilla halvní rozhodčí odpískal pokutový kop, avšak ten signalzuje ofsajd jamajského forvarda.

13

Gólman Krcan Celikay se teď pořádně zlobí na spoluhráči, ti totiž nechali hlavičkovat Twumasiho úplně samotného. Ghaňan naštěstí pro domácí přestřelil bránu.

12

Na vlastní polovině kombinují s míčem hráči Ankaragücü. Jakmile se však mají dostat na polovinu útočnou, tak nastává problém, hosté totiž mají dobře přebrané hráče.

11

Canteros však v následující chvíli zvolil špatnou variantu rozehrávky, dlouhým nákopem Orgilla nenašel, kulatý nesmysl uzmul do své moci Tosca.

10

Ofenzivní záložník Canteros ještě zabojoval a odměnou mu byl získaný balón, když přeskočil pasivně hrajícího Chibsaha.

9

Guray Vural se zdviženou rukou omlouvá spoluhráči Karabulutovi, jemuž adresoval velmi nepřesnou nahrávku. Odkopávat od brány bude Guvenc.

8

Hra se na malý moment přerušila, rychle se ovšem obnovila. Příčinou byl nedovolený zákrok Vurala na Parlaka, jenž následně chvíli zůstal ležet na trávníku.

7

Další pokus o rychlý brejk zastavil už v jeho počátku stoper Ante Kulušič, který skvěle přečetl úmysl Diarry hrát na Jeffersona.

6

Do velké příležitosti se hnal po pěkné průnikové nahrávce Karabuluta kanonýr Dever Orgill, nedoázal si ale dostatečně rychle zpracovat balón.

5

Guray Vural nabral po levé straně velkou rychlost, jenže následně si v souboji jeden na jednoho neporadil s Pazdanem.

4

Úvod zápasu je velmi opatrný. Na balónu se více drží fotbalisté domácích, defenziva Gaziantepu však působí velmi jistým dojmem.

3

Papy Djilobodji se na středu hřiště krásně zbavil jednoho z protihráčů, následně ovšem poslal nepřesnou nahrávku Orgillovi.

2

Domácí vstoupili do utkání ve žlutých dresech, hosté navlékli dresy barvy žluté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou, Kulušić, Pazdan, Pinto – Moke, Faty – Parlak, Canteros, Karabulut – Orgill.
Náhradníci: Bekleviç – Y. Ayhan, Arik, Karayel, Gürbüz, H. Kaya, Kubalas, Sadajev, Sak, Önal.

Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Olkowski, Kana-Biyik, Tosca, Júnior Morais – Djilobodji, Chibsah – S. Diarra, Jefferson, Vural – Twumasi.
Náhradníci: Lodygin, Bozan – Aktaş, Ates, Özer, Pawlowski, Soyalp, Yurtseven, Zengin.
Gazişehir Gaziantep F.K.

Fotbalisté Gaziantepu jsou na tom o něco lépe než jejich pondělní soupeř. Nachází se na solidním dvanácté místě, ovšem náskok na Ankaragücü činí pouhé tři body. Pokud se bavíme o Gaziantepu, tak zde musíme zmínit velmi špatnou defenzivní činnost, nikdo totiž nedostal více gólů. Svěřenci trenéra Sumudicy v posledních čtyřech zápasech nepoznali pocit vítězství, pouze dvakrát remizovali. Nejlepší střelec týmu je se čtyřmi góly Ghaňan Patrick Twumasi.
MKE Ankaragücü

Ankaragucu je před pondělní sohrávkou namočené v sestupove zóně, avšak pokud zvítězí, tak z ní může rychle vystřelit. Svěřenci kouče Diyadina jsou šestnácti a na kontě mají z devíti zápasů devět bodů. Žalostná je především statistika gólů, šest vstřelených branek ne zdaleka nejméně v celé soutěži. Na druhou stranu obranná složka není vůbec špatná a Ankaragücü se může měřit s nejlepšími týmy v tomto ohledu. Nejlepším střelcem celku je Orgill, jenž se postaral o polovinu branek, tedy o tři.
Všem fotbalovým příznivcům přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování zápasu turecké ligy, v němž Ankaragücü přivítá na domácím stadiónu Gaziantep.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

MKE Ankaragücü – Gazişehir Gaziantep F.K.

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 67. Parlak (Karabulut) – 30. Twumasi (pen.), 90+3. Djilobodji (Twumasi)

Karty:   44. Pinto (ANK), 90+3. Parlak (ANK) – 44. Djilobodji (GAZ), 73. S. Diarra (GAZ)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:16.

MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou, Kulušić, Pazdan, Pinto – Moke, Faty (46. Karayel) – Parlak, Canteros, Karabulut (90+2. H. Kaya) – Orgill.
Náhradníci: Bekleviç – Y. Ayhan, Arik, Karayel, Gürbüz, H. Kaya, Kubalas, Sadajev, Sak, Önal.

Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Olkowski, Kana-Biyik, Tosca, Júnior Morais – Djilobodji, Chibsah – S. Diarra (90. Soyalp), Jefferson (62. Pawlowski), Vural (80. Özer) – Twumasi.
Náhradníci: Lodygin, Bozan – Aktaş, Ates, Özer, Pawlowski, Soyalp, Yurtseven, Zengin.