Menu

Motorsport

Formule 1

VC Mexika

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

27.10.2019, 20:10 • Trať: Hermanos Rodríguez, Mexiko City, Mexiko • Michal Šandor

Další Grand Prix je na programu 3. listopadu, kdy se na okruhu Amerik pojede Velká cena USA. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a užijte si zbytek prodlouženého víkendu. Mějte se fajn. (22:22:29)
Máme za sebou Velkou cenu Mexika, kterou sice vyhrál Lewis Hamilton, ale svůj šestý titul mistra světa ještě slavit nemůže. Na stupně vítězů se totiž dostal jeho týmový kolega Valtteri Bottas, který dojel třetí a překazil Hamiltonovi mistrovské oslavy, které se tak odkládají na další závod. Mezi oba jezdce Mercedesu se vměstnal druhý Sebastian Vettel. V posledním kole vypadl z bodované desítky Nico Hülkenberg, kterého sestřelil Daniil Kvjat. Hned v prvním kole byl aktivován režim virutálního safety caru, když se mimo trať ocitl Max Verstappen.
PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ POHÁRU KONSTRUKTÉRŮ PO GP MEXIKA:


1. Mercedes 652 bodů


2. Ferrari 466 bodů


3. Red Bull 341 bodů


4. McLaren 111 bodů


5. Renault 73 bodů


6. Toro Rosso 64 bodů


7. Racing Point 64 bodů


8. Alfa Romeo 35 bodů


9. Haas 28 bodů


10. Williams 1 bod

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ MS JEZDCŮ PO GP MEXIKA:


1. Lewis Hamilton (Mercedes) 363 bodů


2. Valtteri Bottas (Mercedes) 289 bodů


3. Charles Leclerc (Ferrari) 236 bodů


4. Sebastian Vettel (Ferrari) 230 bodů


5. Max Verstappen (Red Bull) 220 bodů


6. Pierre Gasly (Toro Rosso) 77 bodů


7. Carlos Sainz (McLaren) 76 bodů


8. Alexander Albon (Red Bull) 74 bodů


9. Sergio Pérez (Racing Point) 43 bodů


10. Daniel Ricciardo (Renault) 38 bodů


11. Nico Hülkenberg (Renault) 35 bodů


12. Lando Norris (McLaren) 35 bodů


13. Daniil Kvjat (Toro Rosso) 34 bodů


14. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) 31 bodů


15. Lance Stroll (Racing Point) 21 bodů


16. Kevin Magnussen (Haas) 20 bodů


17. Romain Grosjean (Haas) 8 bodů


18. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) 4 body


19. Robert Kubica (Williams) 1 bod


20. George Russell (Williams) 0 bodů

Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
Konečné pořadí Velké ceny Mexika: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Bottas (Mercedes), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Albon (Red Bull), 6. Verstappen (Red Bull), 7. Pérez (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Gasly (Toro Rosso). Závod nedokončili Lando Norris (McLaren), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) a Nico Hülkenberg (Renault).
V posledním kole Daniil Kvjat drcnul do Nica Hülkenberga, který se roztočil a narazil do bariéry, čímž si urazil zadní spoiler. Následně zůstal stát na trati a vypadl z bodované desítky.

Konec závodu.

71

Hamilton vítězí v dnešní VC Mexika

71

LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Mexika. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Valtteri Bottas. Bod za nejrychlejší kolo závodu bere Charles Leclerc. Hamilton si na svoji korunovaci mistra světa bude muset počkat minimálně do příštího závodu v USA.

71

Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Mexika!

70

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Bottas (Mercedes), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Albon (Red Bull), 6. Verstappen (Red Bull), 7. Pérez (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Kvjat (Toro Rosso).

69

Nejrychlejší kolo závodu má ve svém držení aktuálně čtvrtý Charles Leclerc. Za současné konstelace se Lewis Hamilton pošesté mistrem světa ještě nestane. Pravděpodobně se oslavy odsunou minimálně do dalšího závodu v USA.

68

Daniel Ricciardo se dotáhl na Sergia Péreze, který se bude muset mít hodně na pozoru, aby atak svého soupeře odrazil. Podpory se dočká i od mexického publika, které vytváří dobrou atmosféru na bývalém baseballovém stadionu.

67

V předchozích dvou ročnících v Mexiku triumfoval Max Verstappen, který ale vítězný hattrick na okruhu Hermanos Rodríguez neuzavře. Holanďan je momentálně až šestý a na pátého Albona ztrácí 45 sekund.

66

Lídr závodu Lewis Hamilton má na čele náskok 2,372 sekundy před druhým Sebastianem Vettelem. Třetí Bottas ztrácí na Vettela téměř 1,5 sekundy. Rozestupy jsou tak poměrně velké, ale pneumatiky Lewise Hamiltona dostávají čím dál více zabrat.

65

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Bottas (Mercedes), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Albon (Red Bull), 6. Verstappen (Red Bull), 7. Pérez (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Kvjat (Toro Rosso).

64

Můžeme si připomenout, že v tomto závodě už nepokračují Lando Norris (McLaren) a Kimi Räikkönen (Alfa Romeo). Jako poslední jede Robert Kubica z Williamsu.

63

Sportovní komisaři se jen lehce mrkli na útok střemhlav Daniela Ricciarda, ale tento manévr nebudou nijak trestat i proto, že Ricciardo vzápětí pustil Péreze před sebe. Kdyby tak neučinil a těžil by ze získané výhody, trest by jej neminul.

VC Mexika

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online