Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Most – HBC Kladno

0:2

konec (0:0, 0:1, 0:1)

26.10.2019, 11:00 • A.N.S. Most • 11. kolo • Kateřina Kundertová

Ze severu Čech si sice odveze body favorit z Kladna, který se ale s Mostem hodně natrápil. Domácí od druhé třetiny předváděli pěknou hru s vyloženými šancemi, které však nevyužili.
Trefili se v přesilových hrách Štěpán Důras a těsně před koncem i Michal Dědič, který definitivně rozhodl.
Brankář Jan Jirotka si poradil se všemi střelami soupeře a připsal si čisté konto. (12:39:14)

Konec zápasu.

44:50

Utkání už se dohrává. Most by si sice bodík zasloužil za předvedenou hru, ale ve vyložených šancích se mu nedařilo. Vítězí favorit z Kladna.

43:22

Kladno právě vstřelilo branku!
Necelé dvě minuty před koncem je pravděpodobně hotovo. MICHAL DĚDIČ se napřáhl na ose mezi červenou a modrou čárou, využil clonících hráčů a v přesilové hře definitivně rozhoduje o vítězství svého týmu. Asistence: Jaroslav Procházka.

42:19

Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich přesilová hra.

42:15

Vyloučení v týmu HBC Most (Chytrý – 2 min., sekání + 10 minut osobní trest, nesportovní chování).

42:04

Most se nemohl dostat do pásma, takže to vzal na sebe Singer. Domácí útočník využil statické obrany, protáhl se a zakončil, ale Jirotka už byl nad jeho síly. Byla to pěkná individuální akce!

41:21

Kladno opět vyhazuje. Most se nemůže dostat do pásma, takže ani k ohrožení branky.

40:49

Po střetu u mantinelu se přerušuje a bude se vhazovat před trestnou lavici hostujícího celku.

40:31

Most nestihl ani vystřeli a už je opět u vlastní branky.

40:19

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Procházka – 2 min., vysoká hůl).

38:59

S návratem vyloučeného to zkoušel Soukup z pokračujícího tlaku, ale Svoboda nadále drží naděje na body.

38:09

Po Dědičově sražené ráně se vydal do protiútoku Novák, která tváří v tvář gólmanovi ve vlastním oslabení nic nevymýšlel a zkusil střelu. Jirotka teď podržel svůj tým.

37:22

Z přesilovkové kombinace to zkusil po přihrávce Pražáka obránce Dědič, jenž od modré trefil konstrukci za Svobodou. Sudí okamžitě rozpažuje.

36:59

Vyloučení v týmu HBC Most (Janák – 2 min., nedovolené bránění).

36:26

Hosté jsou v plném počtu, i tuhle přesilovku zvládli.

36:08

Chybovu bombu od červené vyrazil brankář hostů jenom před sebe, kde operovali Krajíček a Plachý. Ani jeden se ale ke kloudné dorážce nedostal.

35:32

Krajíčka srazil soupeř na mantinel, ale sudí zůstává v klidu. Forvard se zvedl a pokračoval do útoku, za modrou se napřáhl, ale na Jirotku si nepřišel.

34:26

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Pliml – 2 min., podražení).

33:59

Po střele Schnaubelta se k dorážce tlačil Barnošák, ale domácí obránce ho zahodil na zadní mantinel. Svoboda měl teď se zkrocením balónku trochu problém, naštěstí pro něj se pohroma nekoná.

33:10

Hosté dlouhé oslabení přečkali a už jsou v pěti. Jejich rychlý výpad s návratem vyloučeného zastavil ofsajd.

33:02

Do Singerovy rány skončil Barnošák, takže zabránil míčku doletět na bránu. Jirotka tak mohl zůstat v klidu.

32:30

Po střele Pražáka, která neměla šanci na úspěch, domácí otočili hru. Za nahozením se dral Krajíček, ale Jirotka s drobnými problémy míček udržel a nedovolil dorážky.

31:45

Novák se snažil využít nezvyklého odrazu balónku, ale z pravé strany prostor u bližší tyčky nenašel. Jirotka míček vyrazil a jeho spoluhráči vyhodili.

31:23

Kladno vyhodilo a mohlo jít střídat, navíc dlouhá rozehrávka Mostu dolétla až na icing, takže se vhazuje po levici Svobody.

30:41

Míček cinknul o strop, takže se po kladenském vyhození vrací hra před Jirotku.

30:22

Kladno ještě nepustilo domácí do pásma a opět vyhazuje míček přes všechny čáry.

30:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé části si hosté díky šťastnému odrazu vytvořili jednogólové vedení, které zařídil Štěpán Důraz ránou z levého kruhu. Pak ale hosté nevyužili ani 45 vteřin v pěti proti třem, takže vyšší náskok nezískali. Nutno podotknout, že na straně domácích nevyšly dvě velké gólové příležitosti. Kdyby Most vedl, asi by se nebylo čemu divit.
Třetí třetina začne přibližně ve dvanáct hodin a deset minut.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:58

Krajíček z levého rohu našel před brankou Nováka, který míček ztečoval jenom těsně nad konstrukci. Most teď byl v posledních vteřinkách druhé části hodně blízko vyrovnání.

29:10

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Procházka – 2 + 2 min., vysoká hůl).

29:10

Plachý dostal hokejkou do obličeje a hodně se svíjí bolestí. Při odchodu se držel za oko, tak snad bude všechno v pořádku.

28:46

Kladno vyhodilo na zakázané uvolnění.

28:04

Hrabárovu vyraženou ránu si našel v ideálním prostoru před brankou Soukup, z otočky však trefil jenom hranici Svobodových betonů. Volný balónek domácí odpálili mimo nebezpečí.

27:31

Haisman našel dlouhou přihrávkou na modré Pražáka, který postupoval sám na bránu. V úniku zkusil forvard kličku do bekhendu, ale na Svobodovi si vylámal zuby. Mladá jednička teď podržela domácí.

27:09

Další přerušení kvůli zranění. Na vlastní modré ležel Zdrůbecký, který se ale zvedá a odchází.

26:28

Prokop dostal nepříjemný zásah hned po buly, takže se přerušila hra. Útočník hostů odešel za pomoci spoluhráče. Vhazovalo se před střídačkou domácích.

26:17

Kladno vyhodilo na zakázané uvolnění a musí se vrátit před vlastního brankáře.

26:10

Krajíček už měl varování na buly, ale přesto ho vyhrál přesně na Chybu. Rána domácího zkušeného obránce od modré čáry se zastavila o tyčku Jirotkovy klece. Kladno má teď velké štěstí.

26:05

Tak to je velká škoda pro domácí. Novák v přečíslení dva na jednoho našel Chytrého, který si míček podržel, šachoval s ním před brankou kolem brankáře i bránícího hráče dlouhé vteřiny. Když už se konečně odhodlal ke střele, tak přestřelil a odešel s hlavou ukrytou v dlaních.

25:40

Kladnu nevyšla rozehrávka, míček končí na zakázaném uvolnění.

24:37

Po Chybově ráně pokračovala přesilovková kombinace. Z koncem zkrácené výhody to zkoušel Novák, ale z brance byl pozorný Jirotka.

24:01

Chyba je zpět na hrací ploše a hra je přerušena, protože míček opustil dovolený prostor. Vhazuje se před Jirotkou.

23:18

Hra je rozkouskovaná vyloučeními. Nyní to zkusil z otočky na hranici pravého kruhu Soukup, ale jeho míček neměl potřebnou razanci. Svoboda chytá a Most zahajuje útok.

22:44

Domácí jsou ve čtyřech.

22:37

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Špaček – 2 min., faul loktem).

22:25

Špaček z pravého kruhu vystřelil pouze do Svobody, který raději přerušil hru.

22:01

Kladno má 45 vteřin v pěti proti třem!

22:01

Vyloučení v týmu HBC Most (Chyba – 2 min., sekání).

21:25

Nahození Hrabára brankář Svoboda vyrazil před sebe, odkud domácí obránci v pohodě vyhodili přes všechny čáry.

20:44

Vyloučení v týmu HBC Most (Chytrý – 2 min., krosček).

20:41

Tohle byla velká šance na bleskurychlou odpověď. Chytrý byl sám před bránou, zkoušel to z těsné blízkosti, ale vysoko přestřelil horní tyčku.

20:29

Kladno právě vstřelilo branku!
Tohle je velká smůla pro domácí tým. Sražená rána Soukupa vyplavala v pravém kruhu, kde byl úplně sám ŠTĚPÁN DŮRAS. Útočník hostů měl snadnou práci, rychlou ránou posílá svůj tým do vedení. Asistence: Radek Soukup a Jiří Hrabár.

19:33

Plimlovo nahození přerušilo hru a šlo se na buly. Následně to zkoušel Dědič, jehož pokus minul jenom o pár centimetrů zadní tyčku.

18:46

Vyloučení v týmu HBC Most (Singer – 2 min., držení protihráče).

18:35

Hned vzápětí tu máme velkou šanci i na druhé straně. Vysoký oblouček si zpracoval Vébr a šel od modré sám na branku, ale na Jirotku si nepřišel.

18:22

Teď měl Svoboda velké štěstí. Schnaubeltovu ránu z pravé strany vyrazil domácí brankář na druhou stranu, kde byl Důras. Útočník hostů před úplně odkrytou bránou netrefil míček a zahodil jednoznačně největší akci duelu.

17:58

Po Haismanově střele, raději vyražený míček poskakující před brankou domácí vyhodili na icing.

17:11

Most vybojoval z dlouhé tlačenice u mantinelu míček. Singer se za červenou napřáhl a vypálil neskutečnou ránu, kterou Jirotka i s trochou štěstí lapil a pak raději podržel, přestože kolem sebe neměl nikoho ze soupeřů.

15:13

Krajíček vyhrál buly za sebe, Chyba si přebral míček, popoběhl na osu a nepříjemně vypálil. Jirotka v rozkleku míček lapil a přerušil hru.

15:09

Kladnu nevyšla dlouhá rozehrávka – icing.

15:01

Začala druhá třetina.
Kladenští měli v úvodním dějství dvě přesilové hry, které se jim však vůbec nepovedly. Domácí dobře bránili i napadali rozehrávku. Co do větších šancí jsou na tom oba celky i oba brankáři stejně. Domácí Dominik Svoboda si poradil s Prokopem, na druhé straně Jan Jirotka vychytal individuální akci Drože.
Prostřední dějství za bezbrankového stavu začne přibližně v jedenáct hodin a třicet minut.

15:00

První třetina skončila.

14:55

Schnaubelt to zkoušel dvakrát! Nejprve jeho ránu vyrazil Svoboda před sebe, takže se útočník hostů dostal k další ráně. Jelikož domácí jednička nevěděla, kde má míček, roztáhl se v brankovišti, kde následně přišel o helmu. Zdá se, že bude všechno v pořádku.

14:25

Ofsajd Kladna, vhazování před střídačkou domácích a skromnou tribunou pro fanoušky.

14:11

Kladno mělo opět pásmo, ale střelu na branku stráženou Svobodou nevyslalo.

13:37

Výpad domácích zastavil ofsajd, vhazuje se u střídačky hostů.

13:05

Nejprve si pinkali za brankou domácí, pak nějakou dobu i hosté. Kladno se oproti Mostu dostalo do útoku a mohlo pokračovat v okupování nebezpečného prostoru.

11:43

Pokračující tlak Kladna přerušil Chytrý vyhozením míčku na střídačku, domácí můžou vystřídat.

10:47

Domácí jsou v plném počtu.

10:30

Pražák našel z levého rohu Prokopa mezi kruhy, který měl na holi první gól, ale z ideální pozice ránou z první nastřelil jenom střed branky a Svobodovu hruď. Následně to zkoušel dvakrát od modré Dědič, ani on ale neuspěl.

09:54

Když už se Kladno usadilo v pásmo a vystřelil Kamenář, jeho ránu zablokoval Drož. Navíc z dalšího souboje skončil míček v síti od hostujícího hráče, takže se vhazování přesouvá ven z pásma.

09:17

Janák hned po buly vyhodil, takže ani tentokrát Kladno nezačalo přesilovku dobře. Stejný scénář se opakoval i za pár okamžiků.

08:47

Vyloučení v týmu HBC Most (Plachý – 2 min., vysoká hůl).

08:37

Nepříjemná srážka u mantinelu. Krajíček a Špaček na sebe popadali, ale nevylučuje se. Vhazování se přesouvá před Svobodu.

08:01

Nejprve to zkusil mostecký Vébr, ale Kladno rychle otočilo hru. Z protiútoku to zkoušel z hranice levého kruhu Procházka, ale bez úspěchu.

07:34

Malecha se nečekaně otočil na pravém kruhu a vyslal nenápadnou střelu bekhendem. Svoboda byl pozorný a zakročil betonem. Míček berou domácí a jdou do útoku.

07:04

Svoboda kryje propagační nahození, když se Kladno nemohlo dostat do pásma. Právo na útok tak mají domácí.

06:18

Špaček byl před bránou, ale svoboda si připsal další úspěšný zákrok.

05:48

Další buly u střídačky domácích, Malecha nastřelil horní síť za bránou.

05:27

Pliml hledal z pravé strany Procházku, ale Svoboda byl pozorný a míček po úspěšném přesunu vyrazil.

04:22

Dobrá akce Drože. Po levém křídle se dostal do úniku dvou proti jednomu. Přihrávku na spoluhráče v tandemu sice nedostal, ale znovu zkusil poslat na bránu sražený míček. Z levého kruhu domácí hráč ale netrefil zařízení.

04:04

Ofsajd Kladna.

03:25

První střela Mostu. Krajíček přešel modrou a na kruhu vypálil, do finální fáze rány mu ale vložil hůl Prokop. Míček podél delší tyčky plácnul od zadní mantinel.

02:24

Domácí v plném počtu. Tohle oslabení přečkali bez problémů.

02:04

Kladno opět bez pásma i střelby zahajuje u vlastní branky.

01:34

Kladno rozestavilo přesilovkový vzorec, ale ani tentokrát nevystřelili. Krajíček potom nadělal Jirotkovi hodně starostí u branky.

00:54

Kladenský výpad zastavil ofsajd.

00:49

Mostečtí vyhráli buly a hned se osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Následně dobře napadali rozehrávku, takže Kladnu znepříjemnili založení akce.

00:24

Vyloučení v týmu HBC Most (Novák – 2 min., podražení).

00:01

Utkání právě začalo.
Všechno je připraveno na zápas, takže za pár vteřin začneme jedenácté kolo hokejbalové extraligy. Domácí Most nastoupí proti Kladnu, které vstupuje do utkání jako jasný favorit.
Úvodní sestavy:

HBC Most: Svoboda (Celner) – Chyba, Janák, Popluhár, Plachý – Krajíček, Novák, Singer, Drenčko, Chytrý, Drož, Vébr.

HBC Kladno: Jirotka (Pulec) – Dědič, Haisman, Soukup, Hrabár, Pliml, Kamenář, Kužel – Prokop, Špaček, Pražák, Barnošák, Schnaubelt, Důras, Malecha, Procházka, Kohout, Zdrůbecký.

Rozhodčí: Tomáš Zbořil a Jevgenij Danylec..
POHLEDEM ČÍSEL

Bilance: 0-0-1-5 – 5-1-1-1.
Umístění: 12. místo (1 b) – 2. místo (18 b).
Skóre: 9:28 – 37:18.
Průměr tr. minut/zápas: 18,17 – 7,75.
Nejtrestanější hráč: Tomáš Chyba – Radek Soukup.
Nejlepší střelec: Ondřej Novák (2 góly) – Dominik Bartošák (6 gólů).
Nejlepší nahrávač: Tomáš Chyba (6 as.) – Daniel Hnízdil (9 as.).
HBC KLADNO

Kladenští zatím mohou být se sezónou spokojeni. Z osmi utkání mají osmnáct bodů a okupují druhou příčku za celkem Elba DDM z Ústí nad Labem, který má ale utkání navíc. Pozitivní je i skóre 37:18, které řadí hosty na pozici třetího nejlépe útočícího celku.

Kanadské bodování ovládají Dominik Barnošák s bilancí 6+5 a Milan Schnaubelt, který ke třem zásahům přidal sedm asistencí.

V brance si čas téměř rovnoměrně rozdělili Vít Čapek a Jan Jirotka, kteří přesáhli hranici 91 procent úspěšnosti zákroků.

V posledním odehraném utkání Středočeši přetlačili 3:2 po prodloužení Hradec Králové, když vyrovnanou bitvu rozhodl Matyáš Malecha.
HBC MOST

Mostečtí si zatím příliš dobře nevedou a krčí se na chvostu tabulky. V šesti zápasech získali jediný bod za prohrané prodloužení v posledním odehraném zápase. Nutno podotknout, že právě proti Kert Park Praha byli Severočeši blízko vítězství, jenomže závěr základní hrací doby si neuhlídali. Soupeř z hlavního města krátce před třetí sirénou srovnal a pak urval i prodloužení.

O nic lepší není ani skóre 9:28, které jasně určuje i individuální statistiky. Produktivitě domácího týmu vévodí Tomáš Chyba, jenž zatím šestkrát asistoval a na gól čeká. Dvě branky zvládli Ondřej Novák a Milan Janák.

V brankovišti se ukázal pouze Dominik Svoboda, jenž s úspěšností zákroků něco málo nad 85 procenty inkasuje tři a půl gólu na utkání.
Mostecké hokejbalisty čeká po čtrnáctidenní pauze další duel extraligy, na domácí ploše přivítají Kladno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

HBC Most – HBC Kladno

0:2

konec (0:0, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Důras (Soukup, Hrabár), 44. Dědič (Procházka)

HBC Most: Svoboda (Celner) – Chyba, Janák, Popluhár, Plachý – Krajíček, Novák, Singer, Drenčko, Chytrý, Drož, Vébr.

HBC Kladno: Jirotka (Pulec) – Dědič, Haisman, Soukup, Hrabár, Pliml, Kamenář, Kužel – Prokop, Špaček, Pražák, Barnošák, Schnaubelt, Důras, Malecha, Procházka, Kohout, Zdrůbecký.

Rozhodčí: Tomáš Zbořil a Jevgenij Danylec

Průběh zápasu
1. třetina
00:24 MST 2 Novák, podražení
08:47 MST 2 Plachý, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
18:46 MST 2 Singer, držení protihráče
20:29 KLA 0:1 Důras (Soukup, Hrabár)
20:44 MST 2 Chytrý, krosček
22:01 MST 2 Chyba, sekání
22:37 KLA 2 Špaček, faul loktem
29:10 KLA 2+2 Procházka, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
34:26 KLA 2 Pliml, podražení
36:59 MST 2 Janák, nedovolené bránění
40:19 KLA 2 Procházka, vysoká hůl
42:15 MST 2+10 OT Chytrý, sekání+nesportovní chování
43:22 KLA 0:2 Dědič (Procházka)
Konec