Menu

Fotbal

Evropská liga

Celtic Glasgow – S. S. Lazio

2:1

konec (0:1)

24.10.2019, 21:00 • Celtic Park, Glasgow • Skupina E • David Suchý

Tipsport: 2.31 3.63 3.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Celticu poměrem 2:1. I druhý poločas nám přinesl hodně ofenzivní představení, ve kterém se radoval domácí celek z vyrovnávací branky. Posléze se o vedení chtěli postarat obě strany, nakonec se to povedlo právě skotskému celku, který podruhé udeřil krátce před koncem zápasu. Lazio tak mělo na vyrovnávaní příliš málo času, domácí si své vedení ale uhlídali až do konce. (22:52:08)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:7.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu dostává Kristoffer Ajer (Celtic FC).

90+4

Jenomže ono to skutečně vypadá, že se skotský celek dočká tříbodového zisku. Lazio se totiž nemůže dostat k ničemu kloudnějšímu.

90+3

Ochozy stadionu jsou ve varu, diváci skandují oslavné chorály, na které je ještě brzo. Mezitím se Acerbimu povedlo vybojovat další autové vhazování.

90+2

Římané inkasovali branku krátce před startem nastaveného času. Italský celek se snaží s výsledkem něco udělat, jenomže nemá zas tak moc času.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

89. Christopher JULLIEN - 2:1

89

Celtic právě vstřelil branku!
To jsou věci, domácí jdou v samotném závěru utkání do kýženého vedení! Nejprve Brown pálil zpoza pokutového území, jenomže trefil pouze protihráče. Logicky jsme sledovali rohový kop, který cvičeným signálem rozehrál aktivně hrající Christie. Jeho nadýchaný bochánek si nejvýše ve vzduchu našel CHRISTOPHER JULLIEN, který zamířil mimo dosah Strakoši.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Celtic se snaží přetavit výsledek na vlastní stranu, zatím se mu to ale vůbec nedaří.

88

Poprvé se k míči dostal střídající Hayes, jehož průnik si dokázal pohlídat pozorný Bastos. Ten raději odkopl do zámezí, prvně jmenovaný hráč bude vhazovat.

87

Žlutou kartu dostává Danilo Cataldi (S. S. Lazio).

85

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Caicedo, přichází Danilo Cataldi.
Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Boli Bolingoli-Mbombo, přichází Jonny Hayes.

84

Do nesmírně nebezpečné pozice se protlačil Immobile, který mohl pálit pravou nohou, jenomže ta přinesla zakončení hodně daleko vedle vzdálenější tyče.

83

Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Hatem Abd Elhamed, přichází Nir Bitton.

83

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stav je i nadále nerozhodný. Celtic je o něco aktivnější, avšak nebezpečnější je spíše soupeř.

82

Forster nyní podržel svůj celek. Před brankáře si to totiž namířil Parolo, který poté zakončoval z bezprostřední blízkosti, jenomže trefil pouze nohu brankáře.

81

Pískáno bylo až posléze, to se totiž na zeleném pažitu ocitl hostující Milinković-Savić, kterého poslal k zemi protihráč. Lazio bude rozehrávat z vlastní poloviny.

80

Forrest se prohnal až do pokutového území, kde po souboji s Lulićem upadl na zem. Jednalo se o hodně teatrální pád na zem, sudí nechal pokračovat ve hře.

79

U středového kruhu se staral o kombinaci svého celku domácí Brown, který si vyžádal větší podporu od spoluhráčů. Jako první mu na pomoc přispěchal Forrest.

78

Lazzari velice chytře přihrával pod sebe na Milinkoviće-Saviće, který v dobré pozici trefil pouze protihráče. Nyní si obrana domácích nepočínala nejlépe.

77

Žlutou kartu dostává Christopher Jullien (Celtic FC).

76

Ani druhý rohový kop domácích nepřinesl nic nebezpečného. Následně od své svatyně rozehrával brankář Strakoša, který přízemní nahrávkou našel Bastose.

76

Žlutou kartu dostává Bastos (S. S. Lazio).

75

Celtic si po delší době vyzkoušel rozehrávku rohového kopu. Ten nakonec trefil hned prvního protihráče, kterým byl Vavro, od kterého se míč dostal zpět za čáru.

74

Abd převzal přihrávku na pravém křídle, odkud se pokoušel o centr do pokutového území. Stejně tak rychle se vrátila obrana soupeře, která včas zakročila.

73

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Ciro Immobile.

68

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jony, přichází Senad Lulić.

67

67. Ryan CHRISTIE - 1:1

67

Celtic právě vstřelil branku!
Rázem tady máme vyrovnávací branku zápasu! Celkem nenápadná kombinace domácích nakonec přinesla parádní přihrávku v podání Edouarda, který vedle sebe našel zcela osamoceného RYANA CHRISTIEHO. Ten se do míče opřel levou nohou, přičemž balón skončil u vzdálenější tyče.

66

Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Thomas Rogic.

65

Tutovka pro Lazio! Correa se mrštným způsobem dostal až do pokutového území, kde nakonec pravačkou trefil pouze brankovou konstrukci.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Lazio i nadále drží vedení o jednu branku. I úvod druhého poločasu nám přináší hodně vyrovnanou podívanou.

63

Lazzari mohl vhazovat od pravé autové lajny, přičemž po jeho nabídce hraničně skluzoval Parolo. Hlavní sudí i v tomto případě nechal pokračovat ve hře.

62

Žlutou kartu dostává Mohamed Elyounoussi (Celtic FC).

61

Hostující obrana nyní chybovala, jenomže hráči Celticu toho nedokázali využít. Edouard patičkou oslovil Christieho, jehož ránu zablokoval poslední obránce.

60

Na druhé straně se do palebné pozice dostal aktivně hrající Forrest, jehož další rána směřovala vysoko nad branku. Strakoša tak nemusel zasahovat.

59

Středem hrací plochy postupoval vpřed Correa, kterému zbývalo pouze vysunout Caiceda. Tento poslední krok se nevyplnil, naopak se povedlo zakročit Ajerovi.

58

Correa se prohnal po levém křídle do velkého vápna, kde čelil poslednímu obránci. Tomu se povedlo zakročit špičkou kopačky, čímž zabránil slibné akci soupeře.

57

Už to vypadalo, že se Caicedo tělem natlačí přes Julliena, avšak druhý jmenovaný hráč byl v souboji mnohem důraznější. Poté mu na pomoc přispěchal Forster.

56

Do kombinace byl opět zapojen také Strakoša, po jehož dalekonosném pasu se do pokutového území pokoušel dostat Jony, jenž narazil pouze do protihráče.

55

V hlavičkovém souboji kraloval hostující Lazzari, který si navíc počínal velice zkušeným způsobem, neboť dokázal otřít hrací předmět o nohu protihráče.

54

Christie to zkoušel vzít sám na sebe, jenomže nepřešel hned prvního protihráče. Tím byl pozorný obránce Bastos, který raději poslal míč ven z hrací plochy.

53

U postranní lajny se jako poslední dotkl míče hostující Leiva, který se sám dožadoval autového vhazování. Místo toho se ho ujme domácí obránce Mbombo.

52

Strakoša si vyzkoušel dlouhý odkop až za středový kruh, kde se k míči dostal Caicedo. Ten se ještě pokoušel najít Correu, jenž byl bráněn hodně natěsno.

51

Vypadalo to, že se domácímu Mbombovi povedlo udržet míč na hrací ploše, jenomže výrok sudího prokázal naprostý opak. Lazzari tak bude moci vhazovat.

50

Skotský celek chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež se do kombinace zapojil také Elyounoussi, který opět zvolil pouze zpětnou nahrávku na Ajera.

49

S balónem si zahrál také brankář Forster, kterému se příliš nepovedl odkop od své branky. Svým pokusem trefil protihráče, od kterého se míč dostal do bezpečí.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se kousek od středového kruhu povedlo zakročit Caicedovi, který v tísni raději přihrával na vlastní polovinu, kde číhal Bastos.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Směrem dopředu byl nebezpečnější Celtic, který při své největší šanci trefil pouze brankovou konstrukci branky. Lazio se tedy většinu času pouze bránilo, jenomže i tak se dočkalo ojedinělé útočné akce, která přinesla jedinou branku dosavadního dějství. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Mbombo se na levém křídle pokoušel o centr do pokutového území, který si dokázal najít pozorný obránce Acerbi, který poslal míč pouze za postranní lajnu.

42

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

41

Celtic to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času na vyrovnávací branku.

40

40. Manuel LAZZARI - 0:1

40

Lazio právě vstřelilo branku!
Zničehonic tady máme branku v podání italského celku, který udeřil ze své první větší šance! Caicedo nastartoval protiakci, přičemž oslovil rychlonohého Correu. Ten si pro změnu ještě počkal na náběh MANUELA LAZZARIHO, který se prohnal až do pokutového území, kde prudkou ránou překonal brankáře Forstera.

39

Dlouhý pas se stal snadnou kořistí Ajera, který posléze v poklidu rozehrál do volného prostoru. Celtic to v tuto chvíli zkouší velice poklidnou kombinací.

34

Kousek od pokutového území si ustlal na zem Christie, jenomže to překvapivě nepřineslo nedovolený zákrok. Lazio se okamžitě dostalo na druhou stranu.

33

Je za námi třetina zápasu. Před malým momentem se Lazzarimu velice přesně povedlo přenést hru na Jonyho, který se neproháčkoval kolem zadáka Ajera.

32

Další centr poslal do pokutového území Forrest, který našel pouze hlavu obránce Vavra. Lazio se opět brání, domácí ale útočí až od své poloviny hrací plochy.

31

Jony je v úvodu zápasu hodně aktivní, nyní se chopil rozehrávky rohového kopu. Svůj prudký centr cpal k přední konstrukci, kde se ale povedlo zakročit soupeři.

30

Abd se pokoušel protáhnout až k centru, jenomže jeho manévr na pravou nohu dokázal včasným zákrokem zastavit Jony, který navíc založil rychlou protiakci.

29

Caicedo si pořádně vyšlápl na Browna, kterému se to vůbec nelíbilo. Nakonec se i tento střet obešel bez žluté karty, v tuto chvíli je u míče brankář Forster.

28

Na hranici vlastního malého vápna se povedlo zasáhnout Acerbimu, který prudkým odkopem poslal míč do ochozů stadionu. Mbombose ihned ujal autu.

27

Už se zdá být vše v pořádku, může se tak opět pokračovat ve hře. Dalekonosný pas měl směřovat na Edouarda, před kterým včas vystoupil z obrany Vavro.

26

Po dalším z řady soubojů skončil na zeleném pažitu Caicedo, který toho pořádně schytal. V hlavičkovém souboji kraloval Ajer, jenž si navíc pomohl loktem.

25

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na první branku zápasu stále čekáme. Sledujeme vyrovnanou podívanou, nebezpečnější je ale Celtic.

24

Kolem postranní lajny se pokoušel dostat vpřed hostující Leiva, který se daleko nedostal. Hostující záložník si nakonec ukopl hrací předmět pouze do autu.

19

Bastos si příliš nevěřil na průnik podél autové lajny, místo toho to zkoušel další zpětnou nahrávkou až na brankáře Strakošu, který musel jednat hodně rychle.

18

18. Forrest trefil pouze tyč.

18

Do nepříjemného nátlaku se dostal Forrest, kterého nedokázala zastavit ani dvojice protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak tentýž hráč orazítkoval tyč branky.

17

Jony už je zpět na nohou, můžeme tak pokračovat ve hře. Mezitím Abd obstaral autové vhazování, které poslal do moci svého brankáře Forstera, jenž bude vyhazovat.

16

Aby toho nebylo málo, tak zničehonic se na zemi zjevil hostující Jony, který cítí pořádnou bolest. Brankář Forster nakonec sportovně odklidil míč do zámezí.

15

Mbombo se na levém křídle dostal k centru na Edouarda, který na jeho vysokou nabídku nedokázal vyskočit. Balónu se tak ujal za ním postavený Acerbi.

14

Elyounoussi tentokráte spolupracoval s Christiem, který neměl za pokutovým územím čas na zakončení. Nakonec ho včasným zákrokem obral o balón Vavro.

13

Brownovi se u středového kruhu podařilo přeposlat míč na levou stranu, kde se Elyounoussi neprotáhl kolem Bastose, jenž zakročil velice úchvatně.

12

I opakovaný záběr prokázal, že se jako poslední dotkl míče domácí Mbombo, jenomže poslední slovo měl hlavní sudí. Forster bude proto vykopávat od branky.

11

Na útočnou polovinu se dokázal dostat Acerbi, který okamžitě přenášel hru na pravou stranu, kde se Lazzarimu nakonec nepovedlo vybojovat rohový kop.

10

Na zemi se ocitl také domácí kapitán Brown, Celtic ale marně reklamoval nedovolený zákrok. Místo standardní situace bude Strakoša vykopávat od branky.

9

Rozehrávku si vzal na starost právě Christie, jehož centr se nebezpečným pokusem snášel do malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Milinković-Savić.

8

Směrem k pokutovému území se vydal Christie, který byl před hranicí šestnáctky zastaven čistým způsobem. Z tohoto počínání se vyklubal úvodní rohový kop.

7

U postranní lajny se povedlo zakročit Jonymu, od kterého se míč odrazil pouze do ochozů stadionu. Budeme sledovat další vhazování skotského celku.

6

Římané si v krátkém časovém sledu rovněž vyzkoušeli autové vhazování. Jony se nakonec vrátil na vlastní polovinu, odkud vyslal zpětnou nahrávku na brankáře.

5

Na levou stranu si pokoušel seběhnout hostující Correa, který se nakonec nedokázal protáhnout kolem Abda. Bude z toho autové vhazování pro domácí hráče.

4

Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Elyounoussi, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Opakovaný záběr prokázal hodně teatrální pád na zem.

3

Poprvé se k míči dostal domácí brankář Forster, který rozehrával od své svatyně. Nakonec se jednalo o dalekonosný pas, který našel pouze hlavu Vavra.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Celtic FC: Forster – Elhamed, Ajer, Jullien, Bolingoli-Mbombo – Forrest, S. Brown (C), C. McGregor – R. Christie, Edouard, M. Elyounoussi.
Náhradníci: C. Gordon – Hayes, N. Bitton, Rogic, Sinclair, Bayo, Bauer.

S. S. Lazio: Strakoša – Bastos, Vavro, Acerbi – Lazzari, Parolo (C), Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, Jony – Correa, F. Caicedo.
Náhradníci: Guerrieri – Valon Beriša, Cataldi, Lulić, Luiz Felipe, Immobile, Patric.

Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica (všichni Chorvatsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

S. S. Lazio

Na opačné straně stojí trápící se Lazio, které se ve své domácí soutěži nachází až na sedmé pozici, což určitě nebylo cílem vedení klubu. Římané doposud nasbírali dvanáct bodů, dosavadní manko na vedoucí Juventus je už desetibodové. Lazio navíc z posledních čtyř zápasů pouze jednou vyhrálo, navíc má na svém kontě dvě remízy v řadě. V posledním kole dokonce prohrávalo už 0:3, avšak nakonec dotáhlo výsledek na 3:3. Italskému celku zatím patří třetí skupinová pozice, nicméně má naprosto totožný počet bodů, jako druhá Kluž. Lazio totiž na úvod skupiny prohrála právě s Kluží výsledkem 1:2, poté na domácím stadionu porazilo totožným výsledkem Rennes.
Celtic FC

Fotbalisté Celticu se ve své domácí soutěži nacházejí na první pozici, nicméně naprosto totožný počet bodů má také druhé Rangers, jenž má o něco horší skóre. Celtic se v posledních týdnech výsledkově trápí, v minulém kole dal zapomenout na dvojici nepovedených zápasů, v domácím souboji proti Ross County totiž dokázal vstřelit hned šest branek. Co se týče Evropské ligy, tak tam se skotskému celku celkem daří, po dvou kolech totiž okupuje vedoucí pozici skupiny. Hned na úvod skupinových bojů se Celticu podařilo uhrát nerozhodný výsledek 1:1 na půdě Rennes, posléze si skotský celek poradil s Kluží poměrem 2:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy skupinových bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi Celtic FC a S. S. Lazio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Celtic Glasgow – S. S. Lazio

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 67. R. Christie (Edouard), 89. Jullien (R. Christie) – 40. Lazzari (Correa)

Karty:   62. M. Elyounoussi (CEL), 77. Jullien (CEL), 90+4. Ajer (CEL) – 76. Bastos (LAZ), 87. Cataldi (LAZ)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:7.

Celtic Glasgow: Forster – Elhamed (83. N. Bitton), Ajer, Jullien, Bolingoli-Mbombo (85. Hayes) – Forrest, S. Brown (C), C. McGregor – R. Christie, Edouard, M. Elyounoussi (66. Rogic).
Náhradníci: C. Gordon – Hayes, N. Bitton, Rogic, Sinclair, Bayo, Bauer.

S. S. Lazio: Strakoša – Bastos, Vavro, Acerbi – Lazzari, Parolo (C), Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, Jony (68. Lulić) – Correa (73. Immobile), F. Caicedo (85. Cataldi).
Náhradníci: Guerrieri – Valon Beriša, Cataldi, Lulić, Luiz Felipe, Immobile, Patric.

Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica (všichni Chorvatsko)