Menu

Další

Mistrovství světa v ragby

Nový Zéland - Itálie

zrušeno

12.10.2019, 06:45 • Stadion Tojota • Libor Štěpán (@libstep73)

Utkání mezi Novým Zélandem a Itálií bylo kvůli tajfunu zrušeno. Oba týmy si připíší do tabulky skupiny B dva body za remízu 0:0. (14:00:49)
Nový Zéland

Slavní All Blacks nejen, že nikdy nechyběli ve vyřazovacích bojích, ale dokonce vyhráli všech 31 utkání, které dosud v základních skupinách všech šampionátů absolvovali! I tato bilance dokládá, že se jedná o nejslavnější a nejúspěšnější národní tým historie ragby. Nový Zéland pouze jednou nepostoupil do semifinále, v roce 2007 ho ve čtvrtfinále senzačně vyřadila domácí Francie. Sedm účastí v medailových zápasech pak pouze jednou nezvládl natolik, aby získal aspoň bronz. Na druhou stranu dlouho platilo, že mistrem světa se stane pouze na domácí půdě, stalo se tak v letech 1987 na vůbec prvním MS v dějinách a 2011. Až na posledním turnaji před 4 lety v Anglii prolomili Novozélanďané toto "prokletí" a jako první dosáhli na třetí titul. K tomu přidali stříbro z roku 1995 a bronzové medaile z let 1991 a 2003. Jedna věc tak je jasná. Pouze medaile znamená splnění základního cíle, ale reálně se na Severním a Jižním ostrově pokukuje pouze po zlatu. All Blacks jsou největším favoritem i letos.

Tuto roli zatím bez problémů potvrzují. Základní skupinou prochází bez ztráty kytičky. Hned na úvod prakticky rozhodli o vítězi skupiny vítězstvím nad spolufavoritem z Jižní Afriky 23:13 hlavně zásluhou skvěle zvládnutého prvního poločasu. Následovaly souboje s outsidery, které byly pouze otázkou skóre. Kanadu přejeli devíti položenými pětkami 63:0, ještě o dvě pětky více zvládli naložit Namibii s konečným skóre 71:9. Se 14 body zaujímají aktuálně ve skupině B 2. místo, ale první Jižní Afrika má odehráno o zápas více a v případě jakéhokoliv bodového zisku ji přeskočí.
Vítejte u posledního víkendu základních skupin MS v ragby! Definitivní složení postupující dvojice ze skupiny B rozhodne hned úvodní zápas sobotního programu, ve kterém se v přímém souboji o čtvrtfinále utkají superfavorit z Nového Zélandu a pro toto utkání outsider z Itálie. Novozélanďané dosud ve vyřazovacích bojích nikdy nechyběli a ani v Japonsku na tom nehodlají nic měnit. Potvrdí roli favorita, nebo dojde k jedné z největších senzací historie tohoto sportu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:45.

Nový Zéland - Itálie

zrušeno

Zpět na online


Rozhodčí: Pearce (ENG) – Barnes (ENG), Ruiz (FRA) – Hughes (ENG)