Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Sivasspor – Trabzonspor AŞ

2:1

konec (1:1)

23.09.2019, 19:00 • Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu • 5. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.07 3.46 3.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:18. (20:58:44)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácích, které svého soupeře porazili poměrem 2:1 Ve druhém dějství jsme rovněž sledovali vyrovnanou podívanou, která nabízela celou řadu vyložených šancí. Tu největší měl na své noze Sorloth, který neproměnil pokutový kop. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí remízou, avšak v šesté minutě nastaveného času udeřil domácí Ciftci.

90+8

Konec zápasu.

90+6

90+6. Uğur ÇIFTÇI - 2:1

90+6

Sivasspor právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom tady máme vedoucí branku domácích! Vše začalo výhozem domácího brankáře Samassy, načež Yatabaré přeposlal na lépe postaveného UGURA CIFTCIHO, jenž měl na zakončení hodně času. Jeho rána levou nohou směřovala kolem ruky Cakira.

90+6

Jenomže ono to skutečně vypadá, že se ve druhém dějství žádné branky nedočekáme. Před malým momentem si nedovoleně pomohl domácí hráč.

90+5

Obrannou povinnost si splnil obránce Novák, kterému se na hranici pokutového území podařilo zastavit Yandase, který tak daleko s míčem nedoběhl.

90+4

Žlutou kartu dostává Koray Kilinc (Trabzonspor AŞ).

90+3

Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Fıratcan Üzüm.

90+2

Zdravotní problémy měl hostující obránce Hosseini, který si nakonec vyžádal ošetření. To netrvalo moc dlouho, avšak i tak musel obránce z hřiště.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.

90

Žlutou kartu dostává Mamadou Samassa (Sivasspor).

90

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Emre Kilinc, přichází Arouna Koné.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.

88

Traoré se pokoušel dostat k míči, avšak Sosa to udělal natolik zkušeně, že si sám vybojoval standardní situaci. Jeho celek bude rozehrávat z vlastní poloviny.

86

Sosovi se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, avšak ten vybojoval pouze pro protihráče. K zajímavé střele se dostal Yandas, který trefil pouze tyč.

85

Hosseinimu se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde to Pereira zkoušel drzým výpadem kolem protihráče, který ho zastavil za cenu faulu.

84

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, i po předchozí penaltě je stav stále nerozhodný. Trabzonspor ale kombinuje na útočné polovině.

82

Žlutou kartu dostává Emre Kilinc (Sivasspor).

80

80. Neproměněná penalta hostů.

80

To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Sorloth, který to zkoušel po zemi k pravé tyči, avšak svým pokusem úplně minul branku.

80

Žlutou kartu dostává Fernando (Sivasspor).

78

Sudí celou situaci zkoumal ještě u videa, nicméně verdikt se pochopitelně domácímu celku vůbec nelíbí. Verdikt zůstává v platnosti, bude to pokutový kop.

77

77. Penaltový zákrok.

77

Je tu pokutový kop pro hosty!

76

Domácí si chtěli vymodlit pokutový kop, avšak se jim to nakonec nepovedlo. K vidění byl rychlý protiútok, avšak Nwakaemovu nahrávku zablokoval Osmanpasa.

75

Domácí brankář si opět pohrál s míčem, který ihned rozehrál na prvního volného hráče, kterým byl Arslan. Tomu se pro změnu povedlo vyvézt balón do bezpečí.

74

Jenomže Trabzonsporu to směrem dopředu skřípe, což se potvrdilo také před malým momentem. Pereirova nahrávka se totiž snesla až k Samassovi.

73

Poté se opakovala spolupráce mezi Fernandem a Yatabarém, přičemž prvně jmenovaný nedosáhl na nepřesnou nahrávku. Cakir tak bude rozehrávat.

72

Marcelo si chtěl seběhnout pro narážečku, avšak po souboji s protihráčem skončil na zemi. Sudí to zřejmě neviděl, navíc hru nechal pokračovat dále.

71

Nyní domácí hráči kombinovali na útočné polovině, avšak poté Appindangoyé raději vyprodukoval zpětnou nahrávku, která uklidnila oba celky.

70

Sivasspor se s míčem usadil na útočné polovině, přičemž to pohotovým pokusem zkoušel Arslan. Jeho zakončení ale nebylo vůbec přesné, míč proletěl nad.

69

Yandasovi se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde to ještě zkoušel přihrávkou do pokutového území, avšak tam Yatabaré nedosáhl na nahrávku.

68

Drzým výpadem to na opačné straně zkoušel Parmak, který obešel hned dva protihráče, avšak následná nabídka putovala do ofsajdového postavení.

67

S rozehrávkou vypomohl také hostující brankář Cakir, kterému se povedlo rozehrát na pravou stranu, kde Pereirovi uskočil hrací předmět pouze do zámezí.

66

Středem hrací plochy si to chtěl namířit hostující Mikel, který narazil do jednoho z protihráčů. Trabzonspor přeci jenom přenesl hru, Novák ale daleko nedoběhl.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Druhý poločas zatím přináší vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější jsou domácí.

61

Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Donis Avdijaj, přichází Koray Kilinc.

60

Sivasspor si po delší době vyzkoušel rohový kop, který nebyl vůbec povedený. Míč se snesl daleko vedle branky, Cakir se tak postará o odkop od své branky.

59

Naopak si hostující obránce Pereira dokázal hodit míč na pravou nohu, díky čemuž odcentroval do pokutového území, kde se povedlo zasáhnout Samassovi.

58

Obrovská šance domácích! Fernando si v tandemu všiml lépe postaveného Yandase, který si seběhl před Cakira, avšak poté trefil pouze rukavici brankáře.

57

Pro nahrávku si na vlastní polovinu seběhl domácí Ciftci, který ihned spolupracoval s vedle stojícím Appindangoyém, jenž v souboji přišel o balón.

56

Žlutou kartu dostává Donis Avdijaj (Trabzonspor AŞ).

55

Sosa se pokoušel nastartovat celkem nevýrazného Sorlotha, avšak u něj včas číhal jeden z protihráčů, kterému se navíc povedlo zasáhnout čistým způsobem.

54

Trabzonspor podnikl rychlý protiútok, který přinesl roztažení hry na Nwakaemeho. Jeho centr včas odklidil jeden z protihráčů, následovat bude rohový kop.

53

Fernando se probíjel středem hrací plochy, avšak tam se mu nepodařilo přesně rozehrát do strany. I v tomto případě se povedlo včas zakročit Mikelovi.

52

Dobrý obranný zákrok předvedl velezkušený Mikel, který na hranici malého vápna blokoval pokus o zakončení. Následně Avdijajova rána směřovala vedle.

51

Útočné kolegy se rozhodl podpořit také český reprezentační obránce Novák. Jeho náběh do pokutového území dokázal eliminovat pozorný protihráč.

50

Posléze u postranní čáry jako poslední zasáhl míč domácí Yatabaré, od kterého se odrazil ven z hrací plochy. Vhazovat tak bude moci obránce Pereira.

49

K pokutovému území se dostal křídelník Nwakaeme, který si přehodil míč na levou nohu, avšak následný centr směřoval mimo dosah všech spoluhráčů.

48

Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem prezentoval napadající Fernando, který místo hracího předmětu trefil kopačku soupeře.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Erdoğan Yesilyurt, přichází Abdou Razack Traoré.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dva přesné zásahy. Hned v úvodu se dostal do vedení hostující celek, který se s tímto výsledkem uspokojil. Najednou měl navrch Sivasspor, který se krátce před koncem poločasu postaral o vyrovnávací branku. Druhý poločas tak bude ještě hodně zajímavý, očekávat se dá vyrovnaná bitva.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Tutovka pro domácí! Na centrovanou nabídku si totiž dokázal naskočit Arslan, který trefil pouze tyč. Následnou dorážku ale znemožnil Campi.

45+1

Žlutou kartu dostává Gastón Campi (Trabzonspor AŞ).

43

Nepřesnou nahrávku na Marcela vyprodukoval jeho obranný kolega Arslan, který svůj pas poslal ven z hrací plochy. Autového vhazování tak chopí Novák.

42

Na opačnou polovinu se vydal hostující Pereira, který neměl kolem sebe potřebnou podporu spoluhráčů. Navíc ho čistým způsobem připravil o míč Ciftci.

41

41. FERNANDO - 1:1

41

Sivasspor právě vstřelil branku!
Zničehonic tady máme vyrovnávací branku! Jeden z domácích vyprodukoval fantastickou kolmici na naběhnuvšího FERNANDA, proti kterému se z branky vydal brankář Cakir. Domácí útočník to udělal zkušeně, navíc se mu podařilo brankáře obstřelit.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

Podél postranní čáry si to namířil Ciftci, kterému se povedlo odcentrovat před brankáře, jenomže Yesilyurt nedokázal zakončit kloudnějším způsobem.

38

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Isaac Cofie, přichází Fernando.

38

38. Samassa podržel svůj celek.

38

Obrovská šance Trabzonsporu! Na rohový kop si totiž vyskočil Sorloth, který nechal vyniknout Samassu. Hosté neuspěli ani s řadu dorážek.

37

I tak to Nwakaeme vzal sám na sebe, přičemž se mu podařilo prostrčit nahrávku na Sorlotha, jehož ránu z pádu zablokoval jeden z obětavých protihráčů.

36

Sorloth si zpracovával míč na útočné polovině, avšak důrazným způsobem ho dohrál jeden z protihráčů. Posléze Sivasspor rozehrál po zemi na pravou stranu.

31

Je za námi něco málo přes třicet minut, v tuto chvíli sledujeme hodně nezáživnou podívanou. K vidění je celá řada osobních soubojů, ze kterých pramení fauly.

30

Trabzonsporu se povedlo uklidnit hru kousek od středového kruhu, načež se do kombinace zapojil také brankář Cakir, který pouze odevzdal míč soupeři.

29

Už to vypadalo, že hlavní sudí bude poprvé v utkání žlutit, nakonec se předchozí zákrok obešel bez karty. Hosseini šel do souboje hodně agresivně.

28

Aby toho nebylo málo, tak se po jednom ze soubojů na zemi ocitl Yatabaré. Sudí i tentokráte pískl do své píšťalky, domácí celek se tak vrací k balónu.

27

Arslan se pokoušel vysunout Yatabarého, avšak druhý jmenovaný obdržel nahrávku na paty. Následně se Nwakaememu povedlo přenést hru křížem.

26

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla jedinou branku. Před malým momentem si Trabzonspor vytvořil velkou územní převahu.

25

Yandas rozehrál volný kop na druhý pokus. Jeho nebezpečný centr se snášel ke vzdálenější konstrukci, avšak míč nakonec prosvištěl kousek vedle branky.

24

Sivasspor tak dostal příležitost k rozehrání standardní situace, avšak ještě před samotným centrem si sudí zavolal dva protihráče, jejich počínání bylo v rozporu s pravidly.

23

Nehrálo se něco málo kolem minuty, Avdijaj byl značně otřesen, avšak by měl pokračovat ve hře. Hodně tvrdě dostal naloženo také jeden z domácích hráčů.

22

Posléze jsme sledovali nákop k hranici pokutového území, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Kilinc. Hlavní sudí raději na chvíli přerušil hru.

21

Ciftci si nechtěl komplikovat život, v tísni raději volil zpětnou nahrávku na volného Osmanpasu, který pro změnu konstruktivně přenášel hru na pravou stranu.

16

O samotnou rozehrávku volného kopu se postaral brankář Cakir. Ten si na opačné polovině chtěl vybrat Sorlotha, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Osmanpasa.

15

Trabzonspor si ani v tomto případě moc dlouho neužil balónu. Místo toho to Appindangoyé zkoušel nákopem na Yatabarého, který v souboji fauloval Nováka.

14

Nwakaeme se vydal ke svému pokutovému území, kde vypomohl s obrannou činností. Jeho celek odkopával do bezpečí, Marcelo poslal míč zpět na druhou stranu.

13

Pro nahrávku si seběhl také Yatabaré, který byl zezadu poslán k zemi. To pochopitelně uviděl také hlavní sudí, který pro Sivasspor nařídil standardní situaci.

12

Tento brankář si počkal na volnější prostor k výhozu na Pereiru, který to pro změnu zkoušel nákopem podél autové lajny, avšak míč skončil až v zámezí.

11

Ani hostující Parmak nenahrával vůbec přesně, navíc se mu povedlo najít pouze kopačku obránce Osmanpasy, jehož odkop se stal snadnou kořistí Cakira.

10

Trabzonspor se tak dostal z chvilkového sevření, jenomže poté chyboval v rozehrávce. Soupeř se dostával k šestnáctce, jenomže tam špatně nahrával Cofie.

9

Sivasspor raději zavezl hrací předmět na vlastní polovinu, načež Yesilyurt přenášel hru na levou stranu, kde Pereira dokázal vybojovat faul proti Ciftcimu.

8

Jenomže následný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak se nejvýše do vzduchu dostal hostující obránce Hosseini, kterému se povedlo odhlavičkovat.

7

Avšak první zákrok si připsal také hostující brankář Cakir. Zhruba z pětadvaceti metrů od branky zkoušel své štěstí Yandas, jehož střelu brankář zneškodnil.

6

Vše vyústilo v nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Mikel. Po jeho faulu soupeř rozehrál nakrátko, zatím sledujeme dlouhou kombinaci.

5

Na útočnou polovinu si to namířil záložník Yandas, který ještě šikovným způsobem roztáhl hru na levou stranu, kde Ciftci neobešel kolem Pereiry.

4

Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho, hosté totiž udeřili z první větší šance, přičemž na tahu jsou hráči Sivassporu.

3

3. Donis AVDIJAJ - 0:1

3

Trabzonspor právě vstřelil branku!
Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Trabzonspor se totiž s míčem usadil na útočné polovině, kde rozjel velice rychlou kombinaci. Parmak našel u hranice pokutového území Sorlotha, který patičkou sklepl do palebné pozice na DONISE AVDIJAJE, jenž mířil velice přesně.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosné autové vhazování, o které se postaral obránce Novák, který v pokutovém území našel pouze soupeře.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sivasspor: Samassa – Goiano, Osmanpaşa, Appindangoyé, Çiftçi – Arslan, Cofie – Yesilyurt, Yandaş, Kilinc – M. Yatabaré.
Náhradníci: Şaşal Vural – Vieira, A. R. Traoré, Papp, Koné, Eğri, Erdal, Djerlek, Fernando, Aksoy.

Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Hosejní, Campi, Novák – J. Sosa, Obi Mikel – Avdijaj, Parmak, A. Nwakaeme – Sörloth.
Náhradníci: Kardeşler – Canbaz, Üzüm, Türkmen, Kilinc, Çörekçi, Dursun, Erdogan.

Rozhodčí: Uğurlu – Satman, Sönmez.
Trabzonspor AŞ

Na opačné straně stojí Trabzonspor, který si v úvodu sezony vede podobným dojmem. Trabzonspor se v současné době nachází na osmé pozici, přičemž se mu k dnešnímu dni podařilo nasbírat osm bodů, avšak v případě vítězství v dnešním souboji může vyšplhat až na druhou pozici. Hostující tým tohoto zápasu navíc v lize ještě neucítil hořkost porážky, nicméně tři ze čtyř duelů skončily nerozhodným výsledkem. Trabzonspor se tak radoval pouze z jediné výhry, bylo tomu tak v domácím souboji proti Malatyasporu, přičemž tento zápas přinesl vítězství 2:1
Sivasspor

Fotbalisté Sivassporu se po čtyřech kolech nacházejí na desáté pozici, avšak zápas pátého kola mají ještě k dobru. Sivasspor má momentálně na svém kontě pět bodů, což není vůbec špatné. Domácí celek tohoto zápasu vstoupil do nového ročníku výhrou, což bylo z hlediska zisku plného počtu bodů naprosto vše. Ihned v následujícím kole přišla porážka 1:2 proti Rizesporu, navíc se posléze uskutečnily dva nerozhodné výsledky. Nejprve Sivasspor na vlastním stadionu remizoval 1:1 s Gaziantepem, navíc naprosto totožný výsledek byl k vidění také v souboji proti istanbulskému Basaksehiru.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sivasspor a Trabzonspor AŞ.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Sivasspor – Trabzonspor AŞ

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 41. Fernando (Kilinc), 90+6. Çiftçi (M. Yatabaré) – 3. Avdijaj (Sörloth)

Karty:   80. Fernando (SIV), 82. Kilinc (SIV), 90. Samassa (SIV) – 45+1. Campi (TRA), 56. Avdijaj (TRA), 90+4. Kilinc (TRA)

Neproměněná penalta: 80. Sörloth (TRA), mimo

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:18.

Sivasspor: Samassa – Goiano, Osmanpaşa, Appindangoyé, Çiftçi – Arslan, Cofie (38. Fernando) – Yesilyurt (46. A. R. Traoré), Yandaş, Kilinc (90. Koné) – M. Yatabaré.
Náhradníci: Şaşal Vural – Vieira, A. R. Traoré, Papp, Koné, Eğri, Erdal, Djerlek, Fernando, Aksoy.

Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, Hosejní, Campi, Novák – J. Sosa, Obi Mikel – Avdijaj (61. Kilinc), Parmak, A. Nwakaeme – Sörloth (90+3. Üzüm).
Náhradníci: Kardeşler – Canbaz, Üzüm, Türkmen, Kilinc, Çörekçi, Dursun, Erdogan, Akpinar, Kinali.

Rozhodčí: Uğurlu – Satman, Sönmez