Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Galatasaray Istanbul – Kasımpaşa SK

1:0

konec (1:0)

13.09.2019, 19:30 • Türk Telekom Stadyumu • 4. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.3 5.0 7.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:17. (21:29:43)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Galatasaraye, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Ve druhém dějství jsme sledovali vyrovnanou podívanou, která sice nabídla vyrovnávací branku, avšak ta kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Domácí se snažili navýšit své jednobrankové vedení, avšak veškeré šance končily daleko vedle branky soupeře, i tak Galatasaray bere plný počet bodů.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Kasimpasa rozjíždí jednu z posledních útočných akcí.

90+3

Byl to právě Belhanda, který kousek od pokutového území skončil na zemi. O faul se nejednalo, hlavní sudí raději přerušil hru a přivolal lékařský personál.

90+2

Muslera nasbíral cenné vteřinky, načež se rozhodl poslat míč na opačnou stranu, kde si o nahrávku řekl Belhanda, který v souboji uspěl.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Ryan Donk.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, s hostujícím celkem to nevypadá moc dobře. Ještě musíme počítat s nastavením.

87

Kasimpasa se pokoušela rozehrát standardní situaci urychleným způsobem, což se vůbec nevyplatilo. Heintz se totiž nacházel v metrovém ofsajdu.

85

Mariano se nakonec neodvážil k centru do pokutového území, místo toho přihrával ke středovému kruhu, kde spoluhráče oloupil o míč napadající Kara.

84

Muslera si opět dal s rozehrávkou hodně načas, na což ho konečně upozornil hlavní sudí. Ještě jedno upozornění a bude udělena další žlutá karta.

83

Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, domácí stále vedou o jednu branku. V posledních minutách sledujeme celou řadu nepřesností.

82

Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Karim Hafez, přichází Tobias Heintz.

81

Bayram to na levém křídle provedl velice šikovně, avšak k ničemu vážnějšímu to nakonec nevedlo. Naopak si hráči Kasimpasy vyzkouší další autové vhazování.

80

Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Sufiján Fígúlí, přichází Adem Büyük.

79

Málem to bylo o dvě branky! Hostující obrana si nedokázala pohlídat náběh Falcaa, který si přichystal míč na pravou nohu a poté pálil kousek vedle zadní tyče.

78

Žlutou kartu dostává Ricardo Quaresma (Kasımpaşa SK).

76

Obrannou povinnost si splnil domácí Marcao, který velice přesně rozehrál na levou stranu. Tam číhal Nagatomo, jenž stačil odehrát balón před soupeřem.

75

Odpovědnost na sebe vzal Belhanda, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Technická rána vystoupala nad, Özturk se za míčem pouze ohlédl.

74

Hlavní sudí si všiml velice důrazného zákroku, což značí šanci pro domácí celek. Ten bude zahrávat standardní situace, vypadá to na přímý střelecký pokus.

73

Muslera si tentokráte vybral naběhnuvšího Belhandu, který se dostal do menšího náporu. Logické vyústění nakonec přineslo zpětnou nahrávku.

72

Žlutou kartu dostává Síám bin Júsif (Kasımpaşa SK).

72

Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mame Baba Thiam, přichází Olivier Veigneau.
Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází İlhan Depe, přichází Mustafa Pektemek.

71

Kasimpasa po kratší době navštívila polovinu soupeře, kde to centrem zkoušel Hafez. Jeho nabídka nebyla povedená, míč se snesl pouze za brankovou čáru.

70

Quaresma si sice hodil míč daleko od nohy, avšak to v konečném důsledku nemuselo vadit. Sudí totiž odpískal faul, ještě předtím nebezpečně pálil Bayram.

69

Falcao se snažil přihrát za hranici pokutového území, avšak Belhanda jeho úmysl vůbec nepochopil. Druhý jmenovaný pustil míč za sebe, kde byl soupeř.

68

Uprostřed hrací plochy převzal přihrávku Bayram, který šikovně roztáhl na levou stranu, kde jeho celek centroval pouze do dobře postaveného Sariho.

67

Muslera si po delší době vyzkoušel další rozehrávku od své branky. Nakonec jsme sledovali rozehrávku daleko na druhou stranu hrací plochy.

66

Hajradinovic nebyl dle sudího faulovaný, logicky se hra přemístila na druhou stranu. Tam se o zakončení pokoušel Feghouli, který trefil pouze protihráče.

65

Na druhou stranu hrací plochy se dostal obránce Marcao, který se u pravé autové lajny snažil oslovit Feghouliho, avšak tomu uskočil míč ven z hrací plochy.

62

62. Neuznaná branka hostů.

62

Kasimpasa se sice radovala z vyrovnávací branky, avšak ta nakonec neplatí. Thiam se totiž nacházel v ofsajdu, který byl skutečně velice těsný.

59

Po chvilkovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Khalili dostal možnost k rozehře na útočné polovině, svou přihrávku poslal na osamoceného Hafeze.

58

Quaresmova šajtle nebyla vůbec špatná, avšak k balónu se jako první dostal domácí obránce. Posléze sudí nechal pokračovat ve hře, na zemi ale stále leží Bayram.

57

O autové vhazování se postaral obránce Hafez, kterému se pro spolupráci nabídl naběhnuvší Hajradinovic, který ihned přenášel hrací předmět na pravou stranu.

56

Velice aktivně hrající Quaresma se již dostával k centru, avšak ten se mu vůbec nepovedl. Balón se snesl pouze ze branku, Muslera tak bude vykopávat.

55

Na zemi se po jednom ze soubojů ocitl domácí středopolař N´Zonzi, který byl zezadu podražen. Jeho spoluhráči se rozhodli rozehrát urychleně po zemi.

54

Galatasaray podnikl rychlý protiútok, který přinesl zakončení od Belhandy. Ten pálil v pádu, avšak jeho zakončení pravou nohou skončilo v rukavicích Özturka.

53

Na zadní tyči se k míči dostal Depe, který ho prostřednictvím centru chtěl vrátit před Musleru. Tam se do zakončení tlačil Thiam, avšak ke střele se neprodral.

52

Do kombinace se zapojil také nenápadný Falcao, který se snažil obhodit protihráče, avšak míč si dal daleko od nohy. Kasimpasa je i nadále bez balónu.

51

Özturk nyní podržel svůj celek ve hře, do pokutového území si totiž seběhl obránce Marcao, který okamžitě pálil. Hostující brankář ale předvedl reflexivní zákrok.

50

Posléze se do pokutového území dostal hostující Depe, který ještě na dlouhou nohu vracel míč do malého vápna, kam v poklidu vyběhl Muslera.

49

Na vlastní polovině chyboval N´Zonzi, k míči se tak dostal napadající Depe, který vybojoval standardní situaci. Nedovoleně si totiž pomohl obránce Nekadio.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nadějný centr na volného Quaresmu, ke kterému se na poslední chvíli vrátil jeden z domácích obránců.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Falcao. Do té doby jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která nenabízela žádné brankové příležitosti. Naopak se do hry začalo dostávat několik osobních soubojů, po kterých hlavní sudí hned dvakrát tasil žlutý kartónek.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Naopak Mariano zkoušel za obranu najít Feghouliho, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Sari, který včas zakročil hlavou.

45+1

Hodně nepřesnou nahrávkou se prezentoval hostující Popov, který přihrával podél pravé autové lajny, avšak tam nečíhal nikdo ze spoluhráčů.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

44

Muslera musel rychle couvat zpátky, jeden z protihráčů se ho snažil přehodit, avšak domácí brankář zasáhl konečky prstů.

43

Depe zkoušel na hranici malého vápna najít některého ze svých spoluhráčů, avšak tento úmysl přečetl pozorný Marcao, který ihned založil protiútok.

42

Belhanda si hodil míč na levou nohu, načež se mu podařilo najít volného Babela. Druhý jmenovaný to zkoušel na branku, avšak míč skončil kousek nad.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

Kasimpasa to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.

38

38. Radamel FALCAO - 1:0

38

Galatasaray právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Bajram si na levém křídle dokázal pohlídat míč, poté vykouzlil přesnou nahrávku na RADAMELA FALCAA, který to ihned zkoušel na branku. Do jeho rány ještě vložil kopačku soupeř, Özturk na změnu dráhy letu míče nestačil reagovat.

38

O provedení autového vhazování se z levé strany postaral domácí obránce Nagatomo. Jeho celek úspěšně přenesl hru na volného Mariana, po jehož centru pálil vedle Feghouli.

37

K míči se nakonec postavil Quaresma, který to zkoušel nadýchaným bochánkem do vápna. Ben Yousseff ve vzduchu neuspěl, ubránil ho totiž Nekadio.

36

Kasimpasa bude také zahrávat standardní situaci z velice dobré pozice. Bude to z nějakých třiceti metrů od branky, zřejmě to bude přímý pokus na branku.

35

Žlutou kartu dostává Marcão Teixeira (Galatasaray Istanbul).

31

Ven z branky se vydal brankář Özturk, kterému se povedlo stáhnout hrací předmět ze vzduchu. Zároveň to vypadá, že Lemina má zdravotní problémy.

30

Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Ömer Bayram.

30

Po chvilkovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Galatasaray rozehrával z útočné poloviny, Belhanda to zkoušel dalším centrem do pokutového území.

29

Mariano se u postranní lajny snažil přejít přes Hafeze, který ho za sebe nepustil. Druhý jmenovaný nechtěl vrátit míč, a tak vznikla první větší strkanice.

28

Muslera se po delší době ujal odkopu od své branky, který poslal daleko na opačnou stranu. Tam se v osobním souboji podařilo uspět Hajradinovicovi.

27

Na malý moment se za obranu dostal hostující Thiam, který se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, avšak hlavní rozhodčí nechává pokračovat.

26

Žlutou kartu dostává Haris Hajradinovič (Kasımpaşa SK).

26

Quaresma se s míčem dostal k hranici pokutového území, avšak tam se k němu včas dostal Marcao, jenž zabránil střele. Kasimpasa bude i přesto vhazovat.

25

Taktický zákrok vytasil domácí Lemina, který místo hracího předmětu trefil nohu soupeře, což uviděl také sudí. Popov se postaral o bleskovou rozehrávku.

24

Nákop v podání Sariho byl skutečně hodně nepřesný, Quaresma tak nedokázal reagovat před postranní lajnou. Vhazovat tak bude moci Mariano.

23

Babel se sice celkem v poklidu dostal na opačnou stranu, avšak tam mu scházela větší podpora od spoluhráčů. Nakonec se mu jako první nabídl Falcao.

22

Galatasaray tak rozehrával z vlastní poloviny, o což se postaral obránce Nekadio. Jeho zpětná nahrávka našla Musleru, který mu okamžitě přesně vrátil.

21

Ve vzduchu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Kara, který pořádně naložil Leminovi. Hlavní sudí ani tentokráte nevytasil žlutý kartónek.

16

Belhandova nabídka byla velice dobrá, avšak naskakující Falcao nedokázal zasáhnout padající míč. Následné přenesení skončilo až za brankovou čárou.

15

V osobním souboji si nakonec nedovoleně pomáhal hostující Depe, což uviděl také hlavní sudí. Standardka pro Galatasaray, a to ze zajímavé vzdálenosti.

14

Na opačné straně to Quaresma zkoušel hodně zajímavým obstřelem, který nakonec výrazně minul zadní šibenici. Muslera nemusel vůbec zasahovat – odkop.

13

Rohový kop se stáčel směrem na hlavu Belhandy, který se k zakončení nedostal. Míč poskakoval v šestnáctce, avšak Feghouli si pomohl útočným faulem.

12

Hodně nebezpečným centrem to zkoušel Mariano, který málem našel naběhnuvšího Falcaa. Před ním zasahoval soupeř, na řadu tak přijde rohový kop.

11

Přenesení hry mělo na pravém křídle najít Quaresmu, avšak ten na prudkou nabídku vůbec nedosáhl. Autové vhazování tak obstará Nagatomo.

10

Jenomže také hostující celek chyboval. To vedlo k pohotovému zakončení v podání Feghouliho, jehož střelecký pokus směřoval hodně daleko vedle branky.

9

Galatasaray se opět dostal na polovinu soupeře, kde zahájil další kombinaci. Nepřesnou nahrávku ale vypustil Belhanda, který našel pouze soupeře.

8

Nagatomo si potáhl míč na levou stranu, odkud zkoušel odcentrovat do pokutového území. Tam se nacházel Sari, který nohou odvracel padající míč.

7

K míči se dostal domácí brankář Muslera, který rozehrál na vedle stojícího Nekadia. Druhý jmenovaný pro změnu oslovil svého obranného kolegu Marcaa.

6

Kolmice směřovala za obranu, kde se nacházel Falcao. Nedovoleným zákrokem se prezentoval Sari, na řadu tak přijde další standardní situace pro domácí.

5

Na opačné straně se hráči Kasimpasy dostali na útočnou polovinu, kde Quaresma roztáhl hru na pravou stranu, kde se Thiamovi nepovedlo odcentrovat.

4

Další snaha istanbulského celku přinesla centr na hlavu Ben Yousseffa. Hostující obránce odvracel do bezpečí, za ním číhal na zakončení forvard Falcao.

3

Do protiútoku se dostával domácí Babel, který se dostal až k hranici pokutového území, odkud svůj centr poslal přímo na kopačku obránce Sariho.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Luyindama, Marcão Teixeira, Nagatomo – N'Zonzi, Mor – Fígúlí, Bilhanda, Babel – Falcao.
Náhradníci: Kocuk – Bayram, Taşdemir, Özbayraklı, Durmaz, Inan, Çalık, Donk, Büyük.

Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, Sari, S. bin Júsif, Hafez – Khalili, Kara – Quaresma, Hajradinovič, Depe – Baba Thiam.
Náhradníci: R. Köse – Çek, Çetinkaya, Heintz, Pektemek, J. Fernandes, Toptik, Yazgili, Veigneau.

Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Çimen.
Kasımpaşa SK

Na opačné straně stojí Kasımpaşa, která se v současné době nachází až na šestnácté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Kasımpaşa doposud nasbírala pouze jeden bod, hůře na tom jsou už jen Genclerbirligi a Göztepe. Doposidu jediný zisk bodu přišel hned v prvním kole, Kasımpaşa totiž na vlastním stadionu remizovala s Trabzonsporem poměrem 1:1. Vysoká porážka se uskutečnila proti Alanyasporu, ten dokázal vyhrát 4:1. Naopak pouze jeden gól nabídl souboj proti Ankaragücü, postaral se o něj právě tento celek, který udeřil po necelých dvaceti minutách hry.
Galatasaray Istanbul

Fotbalisté Galatasaraye se po třech odehraných zápasech nacházejí na deváté pozici, což znamená přesný střed tabulky. Galatasaray doposud nasbíral pouze čtyři body, na vedoucí Alanyaspor tak ztrácí propastných pět bodů. Istanbulský celek nezvládl hned úvodní zápas prvního kola, nestačil totiž na Denizlispor, který na svém stadionu vyhrál poměrem 2:0. První zisk bodu přišel v nadcházejícím souboji, Galatasaray na domácí půdě remizoval 1:1 s Konyasporem. Doposud jediná výhra přišla v minulém kole, duel proti Kayserisporu nabídl hned pět branek, přičemž tři z nich vstřelil právě celek z Istanbulu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Galatasaray Istanbul a Kasımpaşa SK.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Galatasaray Istanbul – Kasımpaşa SK

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. Falcao (Bayram)

Karty:   35. Marcão Teixeira (GAL) – 26. Hajradinovič (KSK), 72. S. bin Júsif (KSK), 78. Quaresma (KSK)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:17.

Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Luyindama, Marcão Teixeira, Nagatomo – N'Zonzi – Babel, Lemina (30. Bayram), Fígúlí (80. Büyük), Bilhanda – Falcao (89. Donk).
Náhradníci: Kocuk – Bayram, Taşdemir, Özbayraklı, Durmaz, Inan, Çalık, Donk, Büyük, Antalyalı.

Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, Sari, S. bin Júsif, Hafez (82. Heintz) – Khalili, Kara – Quaresma, Hajradinovič, Depe (72. Pektemek) – Baba Thiam (72. Veigneau).
Náhradníci: R. Köse, Can Yildiz – Çek, Çetinkaya, Heintz, Pektemek, J. Fernandes, Toptik, Yazgili, Veigneau.

Rozhodčí: Palabıyık – Olguncan, Çimen