Menu

Další

La Vuelta

9. etapa: Andorra la Vella - Cortals d’Encamp

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

konec

01.09.2019, 14:54 • David Kišari (@k1sch)

To je ode mě pro tuto chvíli všechno, já Vám přeji hezký zbytek víkendu a u cyklistiky zase někdy, na viděnou! (18:29:59)
Viděli jsme nádhernou etapu, která nám přinesla vše, co si fanoušek cyklistiky může přát. Úniky, souboje a nakonec i zápletku v podobě deště a krup. I takové umí být počasí na španělské Vueltě. Své premiérové vítězství nakonec vybojoval Tadej Pogačar (UAD) a do červeného dresu se po dnešku oblékne Nairo Quintana (MOV). Predikce, že v dnešní etapě se bude lámat chleba nevyšla. Pořadí na prvních čtyřech místech je totiž velice těsně a rozdíl mezi prvním a čtvrtým jezdce je pouhých 20 sekund. Zcela jistě se tak máme v druhé polovině Vuelty na co těšit!

Nyní se závodníci přesunou do francouzského městečka Pau, kde zítra stráví první odpočinkový den a v úterý se představí v individuální časovce.
Celkové pořadí Vuelty a Espaňa po 9. etapě:

1. Nairo Quintana (MOV) 35:18:18
2. Primož Roglič (TJV) + 6
3. Miguel Ángel López Moreno (AST) + 17
4. Alejandro Valverde (MOV) + 20
5. Tadej Pogačar (UAD) + 1:42
6. Carl Fredrik Hagen (LTS) + 1:46
7. Nicolas Edet (COF) + 2:21
8. Rafal Majka (BOH) + 3:22
9. Wilco Kelderman (SUN) + 3:53
10. Dylan Teuns (TBM) + 4:46
Konečné výsledky 9. etapy:

1. Tadej Pogačar (UAD) 2:58:09
2. Nairo Quintana (MOV) + 23
3. Primož Roglič (TJV) + 48
4. Alejandro Valverde (MOV) + 48
5. Marc Soler (MOV) + 57
6. Hermann Pernsteiner (TBM) + 59
7. Sergio Andres Higuita Garcia (EF1) + 1:01
8. Wilco Kelderman (SUN) + 1:01
9. Miguel Ángel López Moreno (AST) + 1:01
10. Tao Geoghegan Hart (INS) + 1:38

Devátá etapa Vuelty a Espaňa skončila!

Cíl

Jisté je, že Edet (COF) dnes červený dres ztratí, dojíždí totiž do cíle s šestiminutovou ztrátou.

Cíl

A nakonec i vynikající výsledek pro Primože Rogliče (TJV), který dojíždí do cíle třetí! Tak to je skvělá zpráva pro slovinskou cyklistiku.

Cíl

Na druhém místě dojíždí Nairo Quintana (MOV), jenž s největší pravděpodobností oblékne červený dres.

Cíl

Dvacetiletý Tadej Pogačar (UAD) vítězí v deváté etapě Vuelty a Espaňa!

300 m

Náskok Slovince už je opravdu velký a tento obrovský talent silniční cyklistiky vyhraje devátou etapu Vuelty!

700 m

Tadej Pogačar (UAD) zvyšuje svůj náskok a s největší pravděpodobností protne cíl jako první! Těžko říct, co se teď honí v hlavě členům Teamu Movistar a hlavně Marcu Solerovi, ten musí být pořádně naštvaný!

1,2 km

A Quintana (MOV) opouští Solera (MOV) a vydává se vstříc Pogačarovi. Nicméně ho pravděpodobně nedostihne a Slovinec si dojede pro vítězství.

1,5 km

Tadej Pogačar (UAD) má náskok zhruba 20 sekund a při svém debutu na Grand Tour útočí na etapové vítězství!

2 km

V zadních řadách se od své skupiny odpoutává Primož Roglič (TJV). Tak uvidíme, kam ho jeho únik donese. Pravděpodobně spojí síly s Valverdem (MOV). Oba dříve jmenování však naprosto jasně ujíždějí Miguelu Ángelu Lópezovi, jenž svůj útok trochu uspěchal a nyní již nemá kde brát.

2,8 km

Marc Soler (MOV) loajálně počkal na Quintanu (MOV), čehož využil Tadej Pogačar (UAD) a vydává se na samostatný únik!

3 km

Marc Soler (MOV) dostává do sluchátka pokyn a zpomaluje! Na jeho výrazu je však vidět obrovská frustrace.

3,5 km

Marc Soler (MOV) je stíhán týmovým kolegou Quintanou. Kolumbijec nyní ztrácí na čelo necelou půlminutu, spolu s ním však pokračuje také Tadej Pogačar (UAD).

4,5 km

A dle dostupných informací se Movistaru opravdu povedlo ujet Rogličovi! Spolupráce Quintany a Valverdeho tak přinesla kýžené ovoce.

5 km

A je to jisté, na prvním místě se nachází Marc Soler (MOV). Ten je 5 kilometrů před cílem v čele etapy a stoupá vstříc vrcholu.

7 km

Jedním z jezdců v čele je Ben O'Connor (TDD). Po naprostém výpadku jakýchkoli záběrů si režie vybrala právě australského jezdce, jenž dokončoval šotolinový úsek. Ten byl však dle záběrů velmi bahnitý a nebezpečný, což vyplývá i z jeho opatrné jízdy.

8 km

Vrchařská prémie druhé kategorie na Alto de Engolasters
1. Marc Soler (Movistar Team) – 5 bodů
2. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 3 body
3. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 1 bod

9 km

Déšť je to opravdu hustý a způsobuje výpadky televizních přenosů po celém světě. Z dostupných záběrů je však dobře vidět, že poslední metry a prostor cílové rovinky je zcela zaplaven vodou, která velkou rychlostí stéká z dvoutisícového vrcholu Alto Els Cortals d'Encamp.

10 km

V prostoru cíle teď řádí bouřka a déšť. I to komplikuje závěrečné kilometry deváté etapy. První závodníci již najeli na šotolinový úsek, tak uvidíme, jak se s ním jezdci poperou!

11 km

A cyklisté se dostávají na předposlední vrchařskou prémii. Ta se nachází lehce pod dnešním cílovým vrcholkem. Na špici byl však Bouchard (ALM) dojet O'Connorem (TDD) a Geogheganem Hartem (INS).

12 km

V Andoře momentálně začíná pršet, což může celkovým pořadím hodně zamíchat. Zvlášť, když následuje čtyřkilometrový šotolinový úsek.

13 km

Strategickou práci předvádějí členové týmu Movistar, kteří už se několikrát pokusili uniknout Rogličovi. Ten však předvádí neuvěřitelný výkon a opět nenechává soupeře, aby se mu vzdálili!

14 km

A znovu se Nairo Quintana (MOV) pokusil uniknout Rogličovi! I tentokrát si však Slovinec únik pohlídal a ihned se vydal za Quintanou. Necelou minutu před nimi se nachází Miguel Ángel López, žhavý kandidát na červený dres.

15 km

Patnáct kilometrů před cílem má Francouz Bouchard (ALM) náskok jednu minutu. Ustojí nátlak jezdců za ním a vyhraje tuto náročnou etapu?

16 km

Ale slovinský cyklista první útok Movistar Teamu ustál a pokračujeme ve skupině. Slovinec si však jistě brousí zuby na časovku, v níž je velkým favoritem. I to je možná důvod, proč by Movistar rád získál na Rogliče nějakou sekundu navíc.

17 km

Primož Roglič (TJV) poněkud strádá v souboji s jeho sousedy v tabulce celkové klasifikace. Nikdo z jeho kolegů mu v průniku vpřed nepomáhá a jeho ztráta roste. Navíc, Nairo Quintana (MOV), právě nastoupil a snaží se Rogličovi utrhnout!

17 km

Vrchařská prémie druhé kategorie Alto de la Comella
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 5 bodů
2. Ben O’Connor (Dimension Data) – 3 body
3. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 1 bod

17 km

I další vrchařskou prémii na vrcholu Alto de la Comella získává Geoffrey Bouchard (ALM) a začíná se pěkně prosazovat ve vrchařské soutěži. Za tento vrcholek mu totiž náleží dalších 5 bodů.

18 km

A vypadá to, že nejlépe ze souboje vyšel právě Miguel Ángel López (AST), jenž osamoceně vyrazil vpřed. Na lídra etapy však momentálně ztrácí stále 3 minuty. Důležité je zmínit, že ve skupině před ním se nenachází moc jezdců z předních příček celkové klasifikace.

19 km

A z pelotonu se nyní vydává na únik Nairo Quintana (MOV)! Hned za ním však vyrazili López (AST), Roglič (TJV) a také Valverde (MOV).

19 km

První ze závěrečných vrchařských prémií se nazývá Alto de la Comella. Toto relativně krátké stoupání má však průměrný sklon přes 8 % a zcela jistě sebere v poslední fázi závodníkům mnoho sil.

20 km

Nyní nás čekají postupně tři vrchařské prémie, ta nejbližší následuje již za dva kilometry a na špici se stále drží Geoffrey Bouchard (ALM). To je opravdu obdivuhodný výkon od tohoto francouzského jezdce, jenž stále drží zhruba půlminutový náskok na své stíhače.

22 km

Bouchard (ALM) si dokázal vytvořit náskok 45 sekund a nyní je stíhán dvojící jezdců Tao Geogheganem Hartem (INS) a Benem O'Connorem (TDD). Ti mají třicetisekundovou výhodu oproti větší skupině za nimi.

24 km

Sprinterská prémie v Santa Coloma
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 4 body + bonifikace 3 sekund
2. Ben O’Connor (Dimension Data) – 2 body + bonifikace 2 sekund
3. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 1 bod + bonifikace 1 sekundy

24 km

Geoffrey Bouchard (ALM) získává i sprinterskou prémii!

25 km

Potíže má ovšem Nicolas Edet (COF). Ten nyní ztrácí téměř 5 minut na čelo závodu. Skupina kolem Naira Quintany (MOV) ztrácí skoro 4 minuty. Už nyní je tedy jasné, že rozestupy v dnešní etapě budou opravdu velké a jak bylo predikováno, sledujeme etapu, kde se láme chleba z hlediska celkové klasifikace!

26 km

Na sprinterskou prémii zbývá Bouchardovi 1 500 metrů. To by Francouz měl zvládnout.

29 km

Na čele se stále drží Geoffrey Bouchard (ALM) a blíží se k jediné sprinterské prémii dnešní etapy. Ta bude následovat zhruba za 5 kilometrů.

32 km

Sledujeme opravdu náročný sjezd z Coll de la Gallina. Právě zde se mohou utrhnout závodníci, jenž celý, zhruba šestnáctikilometrový sjezd, technicky zvládnou.

35 km

Závodní pole se nám momentálně rozdělilo na čtyři skupiny. První je uniknuvší Bouchard, druhou tvoří skupina asi 30 jezdců, jež se utvořila téměř ihned po startu etapy, třetí skupinu tvoří peloton pod vedením Miguela Ángela Lópeze, jenž se vydal spolu s dalšími závodníky na únik ze čtvrté skupiny, jež nyní tvoří pouze hrstka závodníků, například lídr Vuelty Nicolas Edet.

38 km

Vrchařská prémie mimořádné kategorie Coll de la Gallina
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 15 bodů
2. Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida) – 10 bodů
3. Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) – 6 bodů
4. Jakob Fuglsang (Astana) – 4 body
5. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) – 2 body

38 km

Je to tak! Mimořádnou prémii na Coll de le Gallina získává Geoffrey Bouchard a jako první se vydává na technický sjezd z vrcholu do údolí, kdy závodníci klesnou o téměř 1 000 výškových metrů.

39 km

Bouchardovi (ALM) zbývá na vrchol Coll de la Gallina poslední kilometr a skutečně to vypadá, že si 15 bodů do vrchařské soutěže uzme právě tento Francouz.

41 km

Na vrchol zbývají poslední 3 kilometry. Geoffrey Bouchard (ALM) má stále solidní náskok a pokud udrží tempo, bude to právě on, kdo se bude radovat ze zisku mimořádné prémie.

43 km

Na špici však zůstává pouze Bouchard (ALM), přičemž Geoghegan Hart (INS) na něj ztrácí zhruba 10 sekund a bude brzy dostižen.

44 km

Do úniku se opět dostává Tao Geoghegan Hart (INS) a také Geoffrey Bouchard (ALM).

45 km

Z pelotonu odpadá Fabio Aru (UAD). Z jeho výrazu je patrné vyčerpání. Tento italský cyklista má na Andorru perfektní vzpomínku. Naposledy, kdy se končilo na Cortals d'Encamp skončil druhý a po etapě převzal červený dres a stal se lídrem celkové klasifikace Vuelty. Teď už je ale jasné, že tento úspěch nezopakuje.

48 km

Na vrchol Coll de la Gallina zbývá stále ještě 10 kilometrů. Nejaktivnějšími jezdci jsou nyní členové Teamu Sunweb a především Wilco Kelderman a Rob Power.

49 km

Peloton již ztrácí 4 minuty! V uniklé skupině se nachází 5 jezdců Teamu Ineos, ale také 4 jezdci Teamu Jumbo-Visma. Na druhou stranu v pelotonu operuje především Cofidis a Movistar Team, přičemž druhý jmenovaný tým by se rád od pelotonu odpoutal. Virtuálním lídrem Vuelty je momentálně právě Hagen (LTS).

50 km

Stoupání na Coll de La Gallina právě začíná!

52 km

Stoupání na Coll de Gallina bude dlouhé 12,2 kilometrů a v nejprudších pasážích dosahuje sklon stoupání až 14 %. Uvidíme, kdo se s touto mimořádnou vrchařskou prémií popere nejlépe.

55 km

Nejlepším závodníkem v uniklé skupině je stále Carl Fredrik Hagen (LTS), sedmý muž celkového pořadí. Brzy se závodníci dostanou na start stoupání na Coll de la Gallina.

58 km

Skupina uprchlíků právě čítá přibližně 30 závodníků. Peloton je za nimi již tři minuty a skupina, ve které je mimo jiné i jediný český reprezentant Zdeněk Štybar (DQT), je daleko za pelotonem. Těžko říct, zda příčinou je jeho včerejší pokus o únik, který Štybarovi jistě vzal mnoho sil.

61 km

V Andoře panuje velice příjemné počasí na silniční cyklistiku. Teploměry ukazují zhruba 20 stupňů a prozatím celý průběh etapy sledujeme slunečné počasí.

63 km

Uniklá skupina opět vytvořila celek a před pelotonem, jenž je momentálně veden týmem Cofidis, má náskok zhruba dvě a půl minuty.

66 km

Bizkarra (EUS) s Bevinem (CCC) jsou v ulicích Andorra la Vella dojeti a vytvořila se nová, zhruba pětičlenná skupina, jež vede etapu. Uvidíme, zda se rozhodnou ke spolupráci či se nechají dojet zbytkem uniklé skupiny.

69 km

Po výšlapu na Coll d'Ordino se všichni závodnící vrátí do hlavního města Andorra la Vella a po jeho projetím započnou stoupání na Coll de la Gallina.

72 km

Skupinu, která se snaží stíhat dva uprchlíky momentálně tvoří mimo jiné také sedmý jezdec celkové klasifikace Carl Fredrik Hagen (LTS), dvanáctý Wilco Kelderman (SUN) nebo patnáctý Mikel Nieve (MTS).

75 km

Na závodníky nyní čeká téměř třicetikilometrový sjezd. Po tomto sjezdu pak jezdci započnou stoupání na prémii mimořádné kategorie Coll de la Gallina.

78 km

Vrchařská prémie první kategorie Coll d'Ordino
1. Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) – 10 bodů
2. Patrick Bevin (CCC Team) – 6 bodů
3. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) – 4 body
4. Neilson Powless (Jumbo-Visma) – 2 body
5. Wout Poels (Team Ineos) – 1 bod

78 km

Coll d'Ordino jako první projel právě Mikel Bizkarra (EUS) a bere tak 10 bodů do vrchařské soutěže! Druhý Bevin (CCC) získává bodů šest.

79 km

Na první vrchařskou prémii Coll d'Ordino zbývá poslední kilometr! V úniku se stále nachází Bevin a Bizkarra, kteří si to v posledních metrech rozdají o 10 bodů do vrchařské soutěže.

80 km

Bevin (CCC) a Bizkarra (EUS) mají 2,5 kilometru před vrcholem náskok 45 sekund. Stíhá je skupina čítající 32 závodníků, která je minutu před pelotonem. Edet, jenž se nachází právě v pelotonu, tak ztrácí hned v počátku etapy.

82 km

O únik se pokusila dvojice jezdců ve složení Patrick Bevin (CCC) a Mikel Bizkarra (EUS). Ti se právě nacházejí 20 sekund před svými pronásledovateli. Na vrchol zbývají 4 kilometry.

83 km

Hart (INS) je dojet a skupina uprchlíků se opět sjela. Celkově však Team Ineos vstoupil do závodu velice dobře. Přibližně 20 sekund za Hartem totiž jede skupinka zhruba 25 závodníků, kterou z velké části tvoří právě jezdci Ineosu.

83 km

Startovní pole se s narůstajícím počtem kilometrů více a více trhá. Průběžný lídr celkové klasifikace Nicolas Edet (COF) již ztrácí skoro minutu!

86 km

Hart (INS) si prozatím dokázal vytvořit náskok patnácti sekund a ke Coll d'Ordino se vydává samostatně. Navíc, stoupání na vrchařskou prémii právě oficiálně započalo a měří necelých devět kilometrů. První muž, jenž stane na vrcholu, získá 10 bodů do vrchařské soutěže, a to je slušná porce bodů do celkového pořadí vrchařů.

88 km

Tao Geoghegan Hart (INS) zcela opustil skupinku uprchlíků a snaží se na o samostatný únik. Vrchol Ordino je však stále ještě daleko.

90 km

Všichni závodníci již od startovní čáry postupně stoupají na Coll d'Ordino, který se nachází v nadmořské výšce 1 985 metrů nad mořem. Na vrcholu by měli být nejrychlejší jezdci zhruba do třiceti minut.

91 km

Z hlavního balíku se po třech kilometrech odpoutala osmičlenná skupina, která se bude snažit o spolupráci a o vytvoření náskoku před pelotonem. Celou skupinu přitom táhne Francois Bidard (ALM). Připomínám, že první vrchařská prémie se nachází na sedmnáctém kilometru.

93 km

A skutečně se skupince závodníků povedlo vytvořit malý náskok. Skupinu táhne prozatím Australan Michael Storer (SUN).

94 km

Hned po startu závodu se pár jezdců pokusilo o únik z pelotonu. Zda se jim to povede, ukáží následující kilometry.

Devátá etapa Vuelty a Espaňa byla právě odstartována.
Závodníci jsou již na cestě k místu startu. Každou chvíli se tak očekává oficiální začátek dnešní etapy.
V hlavním městě andorrského knížectví Andoře la Vella je vše připraveno na start deváté etapy Vuelty. Pro zajímavost uvádím, že Andorra la Vella je nejvýše položené hlavní město v Evropě a závodníci vyjedou vstříc necelé stovce kilometrů z úctyhodné nadmořské výšky 1 125 metrů nad mořem.
„Ta skutečná Vuelta začíná až zítra,“ řekl ve včerejším rozhovoru jeden z favoritů na celkové vítězství Miguel Ángel López. I to vypovídá o tom, jak moc je dnešní etapa důležitá. Je totiž jasné, že zvládnutí (či také nezvládnutí) této části Vuelty může mít velký vliv na to, kdo oblékne červený dres v Madridu.
TOP 5 jezdců celkové klasifikace (červený dres)

1. Nicolas Edet (COF) – 32:16:24
2. Dylan Teuns (TBM) – + 2:21
3. Miguel Ángel López Moreno (AST) – + 3:01
4. Primož Roglič (TJV) – + 3:07
5. Alejandro Valverde (MOV) – + 3:17
TOP 3 jednotlivých kategorií

Bodovací soutěž (zelený dres)
1. Nairo Quintana (MOV) – 50 bodů
2. Primož Roglič (TJV) – 48 bodů
3. Sam Bennett (BOH) – 45 bodů

Vrchařská soutěž (puntíkatý dres)
1. Ángel Madrazo Ruiz (BBH) – 29 bodů
2. Sergio Luis Henao Montoya (UAD) – 17 bodů
3. Alejandro Valverde (MOV) – 16 bodů

Kategorie jezdců do 25 let (bílý dres)
1. Miguel Ángel Lopéz Moreno (AST) – 32:19:25
2. Tadej Pogačar (UAD) – + 2:36
3. Óscar Rodríguez Garaicoechea (EUS) – + 4:55

Týmová soutěž
1. Movistar Team – 96:21:49
2. Team Jumbo-Visma – + 9:59
3. Astana Pro Team – + 13:37
VRCHAŘSKÉ PRÉMIE

Jak už jsem zmínil, andorrská část letošní Vuelty nabídne celkem pět vrchařských prémií. Pojďme si je nyní podrobně představit.

Coll d'Ordino (17 km) – prémie první kategorie, 8,9 km dlouhá s průměrným sklonem 5 %.
Coll de la Gallina (56,6 km) – prémie mimořádné kategorie, 12,2 km dlouhá s průměrným sklonem 8,3 %. V některých částech dosahuje stoupání až 14 %!
Alto de la Comella (76,4 km) – prémie druhé kategorie, 4,2 km dlouhá s průměrným sklonem 8,6 %.
Alto de Engolasters (83,8 km) – prémie druhé kategorie, 4,8 km dlouhá s průměrným sklonem 8,1 %.
Alto Els Cortals d'Encamp (94,4 km) – prémie první kategorie, 5,7 km dlouhá s průměrným sklonem 8,3 %. Vrchol se nachází v nadmořské výšce 2 095 metrů nad mořem.

V celkovém součtu jednotlivých prémií dostaneme číslo 35,8 kilometrů, což znamená jediné. Více než třetinu etapy se bude bojovat o jednotlivé body do soutěže o puntíkatý dres.
Celková vzdálenost deváté etapy je přesně 94,4 kilometrů. To znamená, že tato etapa je nejkratší ze všech hromadných etap. Tato část závodu čítá celkem pět vrchařských prémií s dojezdem na nejvyšší bod letošní Vuelty – dvoutisícový Cortals d’Encamp. Na sedmdesátém kilometru na závodníky čeká také sprinterská prémie. Absolutní raritou je pak štěrková, zhruba čtyřkilometrová, část, jež musejí všichni účastníci absolvovat při stoupání na druhý ze tří závěrečných kopců. Start dnešní etapy je naplánován na 14:54 a cíl by měli nejrychlejší cyklisté protnout zhruba v 17:27.
Krásné nedělní odpoledne všem fanouškům silniční cyklistiky! Dnes je na pořadu 9. etapa Vuelty a España. Závod se z Katalánska přesouvá na španělsko-francouzské hranice, do malého knížectví Andorra. Čeká nás krátká, ovšem velice hornatá etapa, která důkladně prověří vrchařské schopnosti všech závodníků.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:54.

9. etapa: Andorra la Vella - Cortals d’Encamp

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Celkové pořadí Vuelty a Espaňa po 9. etapě
1. Nairo Quintana (MOV) 35:18:18
2. Primož Roglič (TJV) + 6
3. Miguel Ángel López Moreno (AST) + 17
4. Alejandro Valverde (MOV) + 20
5. Tadej Pogačar (UAD) + 1:42
6. Carl Fredrik Hagen (LTS) + 1:46
7. Nicolas Edet (COF) + 2:21
8. Rafal Majka (BOH) + 3:22
9. Wilco Kelderman (SUN) + 3:53
10. Dylan Teuns (TBM) + 4:46
Konečné výsledky 9. etapy
1. Tadej Pogačar (UAD) – 2:58:09
2. Nairo Quintana (MOV) + 23
3. Primož Roglič (TJV) + 48
4. Alejandro Valverde (MOV) + 48
5. Marc Soler (MOV) + 57
6. Hermann Pernsteiner (TBM) + 59
7. Sergio Andres Higuita Garcia (EF1) + 1:01
8. Wilco Kelderman (SUN) + 1:01
9. Miguel Ángel López Moreno (AST) + 1:01
10. Tao Geoghegan Hart (INS) + 1:38
Vrchařská prémie první kategorie Coll d'Ordino
1. Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) – 10 bodů
2. Patrick Bevin (CCC Team) – 6 bodů
3. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) – 4 body
4. Neilson Powless (Jumbo-Visma) – 2 body
5. Wout Poels (Team Ineos) – 1 bod
Vrchařská prémie mimořádné kategorie Coll de la Gallina
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 15 bodů
2. Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida) – 10 bodů
3. Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) – 6 bodů
4. Jakob Fuglsang (Astana) – 4 body
5. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) – 2 body
Sprinterská prémie v Santa Coloma
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 4 body + bonifikace 3 sekund
2. Ben O’Connor (Dimension Data) – 2 body + bonifikace 2 sekund
3. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 1 bod + bonifikace 1 sekundy
Vrchařská prémie druhé kategorie Alto de la Comella
1. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 5 bodů
2. Ben O’Connor (Dimension Data) – 3 body
3. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 1 bod
Vrchařská prémie druhé kategorie na Alto de Engolasters
1. Marc Soler (Movistar Team) – 5 bodů
2. Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) – 3 body
3. Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) – 1 bod