Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Legia Varšava – Glasgow Rangers

0:0

konec (0:0)

22.08.2019, 20:00 • Stadion Wojska Polskiego, Varšava • Play-off • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.49 3.39 2.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto nepříliš atraktivního zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:53:09)
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:19.
O postupujícím z dvojzápasu mezi Legií a Rangers rozhodně až odveta, která se odehraje přesně za týden ve skotském Glasgow. První vzájemné měření sil totiž nabídlo hodně opatrný taktický souboj, během kterého nebyla k vidění ani jedna gólová šance. O něco blíže gólu byli bezesporu domácí, nicméně gólman McGregor si s pokusy Vešoviće, Cafúa a Luquinhase poradil. A jelikož ostatní střely letěly mimo tři tyče, tak zápas na horké varšavské půdě skončil bezgólovou remízou.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Sheyi Ojo byl sestřelen nekompromisním skluzem Artura Jędrzejczyka. O faul se ale nejednalo a hostující útočník se nechává ošetřovat.

90+1

Nad rámec druhého poločasu se budou nastavovat dvě minuty.

90

McGregor šel ven z brány i mimo pokutové území, aby v křídelním prostoru zneškodnil nákop od Stolarského. Znovu se bude konat aut pro hosty.

89

Velký boj u půlící čáry dopadl o něco lépe pro skotský tým, za který bude vhazovat Tavernier. Všechno nasvědčuje tomu, že se gólu nedočkáme.

88

Luquinhas byl na levé straně nedovoleně zastaven Tavernierem. Rangers se díky tomu v pohodě stáhli do obrany v takřka kompletním počtu.

87

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Alfredo Morelos, přichází Jermain Defoe.

87

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Scott Arfield, přichází Glen Kamara.

85

Ojovi už chyběly síly na to, aby v rychlostním souboji předčil Stolarského. Obrana Legie bezpečně přesunula balón k Majeckému.

84

Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Marko Vešović, přichází Dominik Nagy.

83

Roh se kopal i z pravé strany, ale míč tentokrát proletěl až za postranní čáru na druhém konci hřiště. Vhazovat bude James Tavernier.

82

Gvilia zbrzdil protiútok, aby ve finále mohl rozehrát vybojovaný rohový kop. Lewczuk se znovu dostal k hlavičce, ale tou trefil jen některého z hráčů předním.

81

Oba trenéři v běžící jednaosmdesáté minutě použili dohromady jediné střídání. I to jasně ukazuje na skutečnost, že stav 0:0 oběma týmům vyhovuje.

80

Držení míče: 47% – 53%.

79

Na druhé straně byl v ofsajdu viděn Sandro Kulenović. Velký vliv na hru to ale nemělo, Legii trvalo jen chvíli, než si balón vybojovala zpět.

78

Alfredo Morelos dostal míč od Taverniera k hranici velkého vápna, odkud propagačně vystřelil a nedočkal se žádné hrubice v podání brankáře Majeckého.

77

Hlavní rozhodčí Bastien vrátil míč, kterého se nechtěně dotkl, hostům. Ti zakládají útok přes dlouhý výkop McGregora.

75

Legia je po změně stran jasně lepší. I čtvrthodinu před koncem ale platí bezbranková remíza, pro kterou si Rangers dost možná přijeli.

74

74. Marko Vešović (LEG)

74

Osamocený Stolarski dostal míč na pravou stranu, odkud ihned hledal ve vápně Vešoviće, jenže McGregor byl i na tuto jedovku velmi dobře připraven.

73

Brazilec Luquinhas dostal míč do běhu, u rohu velkého vápna však byl solidně tísněn Tavernierem a střela z nekomfortní pozice kvůli tomu měla hodně slabé parametry.

72

Morelos zabránil rychlé rozehrávce Lewczuka. Postavil se těsně před balón a domácí stoper jej zřejmě úmyslně trefil, aby si vynutil další žlutou kartu.

71

Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Cafú, přichází Domagoj Antolić.

70

Kmenový hráč Liverpoolu Sheyi Ojo to opět zkusil individuálně. Míč si ale předkopl za postranní čáru a vhazovat tedy bude Stolarski.

69

Také Varšava je aktuálně nucena kombinovat na půlce. Hledání skuliny v zataženém boku probíhá velmi opatrně.

68

Levý křídelník Aribo se na chvíli zjevil na ose hřiště. Střela placírkou z osmnácti metrů mu ale vůbec nesedla, míč se sotva dokutálel k Majeckému.

67

67. Nikola Katić (RFC)

67

Ojo to zkusil v souboji jeden na jednoho. Na Stolarským udělal rohový kop, nicméně Katićova hlavička po centru Davise přesná nebyla. Míč proletěl pár decimetrů nad břevnem.

66

Rangers se po dlouhé době dostali k tomu, co předváděli celý první poločas, a tedy k dlouho trvajícímu držení míče ve středu pole.

64

Marko Vešović je už čtvrtým hráčem Legie se žlutou kartou. Pravděpodobně byl napomenut za nějaké ty protesty.

64

Rocha na levém křídle neodcentroval přes další skluz Katiće. K nelibosti publika je nařízen pouze odkop od branky Allana McGregora.

63

Jon Flanagan nebral ohled na svou žlutou kartu a ve vápně šel do hodně odvážného skluzu. Ten mu ale vyšel a Kulenovićovi balón učebnicově vypíchl.

62

Valerian Gvilia centroval na zadní tyč, kde Ariba poměrně snadno přeskákal Lewczuk, ale ani tuto hlavičku mezi tři tyče nenasměroval.

61

Stolarski u pravé postranní čáry inkasoval ránu do oblasti hlavy. Je z toho další standardní situace pro Legii a navrch žlutá karta pro faulujícího Flanagana.

59

Tavernier na pravé straně přenechal míč Ryanu Jackovi, který našel odvahu na centr, ale ten poslal jen do Majeckého rukavic.

58

Gviliův pokus o překvapivou rozehrávku za obranu měl jednu zásadní chybičku – Vešović nestihl vyběhnout z poměrně jasně zřetelného ofsajdu.

57

Hosté znovu neměli klid na rozehrávku, míč odevzdali obráncům Legie, která bude mít po faulu na Stolarského standardní situaci.

56

Morelos neměl vesměs žádnou rychlost a neměl tak šanci zachytit zajímavou průnikovku. O tu se vzápětí pokoušel i Aribo, leč Oja nenašel.

55

Stolarski se chytře postavil mezi míč a Oja, který jej zezadu fauloval. Na programu dne tak bude výkop Radosława Majeckého.

54

Arfield z první prostrčil míč za domácí obranu, kam si nabíhal Morelos, jenže i jeho před samotnou chycenou střelou zabrzdil ofsajd.

53

Začátek druhého poločasu jednoznačně patří Legii, která teď aktivním dostupováním na půlce donutila hosty zakopnout míč do autu.

52

Sandro Kulenović byl pár metrů před velkým vápnem odzbrojen hned třemi protihráči. Navíc byl máván jeho ofsajd.

51

Sheyi Ojo si obhodil Stolarského a chytře si vynutil faul, za který domácí pravý obránce dokonce dostal žlutou kartu.

50

50. Igor Lewczuk (LEG)

50

Vešović byl u rohového praporku zdvojený a chytrým nastřelením Ariba získal další roh. Gvilia tentokrát našel hlavu Lewczuka a tan jen o pár decimetrů přestřelil McGregorovu branku.

49

Při další akci si Legia vybojovala roh, jenže Aribo odhlavičkoval centr Gvilii až za postranní čáru.

48

Luquinhas dostal míč na nadějně odkrytou levou stranu. Jeho následný centr přistál přesně na noze Gvilii, ale ten bez přípravy branku nezasáhl.

47

Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu do sestavy nesáhl, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Kdo se těšil na atraktivní dvojzápas mezi Legií a Rangers, musí být z dosavadního průběhu trochu zklamán. Tým Rangers viditelně přijel hlídat bezbrankový stav a spokojil se jen se zdlouhavým držením míče u půlící čáry. Varšava byla mnohem přímočařejší a díky tomu se dostala ke dvěma zajímavým pokusům z hranice vápna, které Allan McGregor zvládl vyrazit.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Igor Lewczuk fauloval ve středu pole Morelose. Hosté se však vzdali možnosti dlouhého nákopu před branku a víceméně jen čekají na konec první půle.

44

Už tradičně Rangers nechvátali směrem dopředu. Po ztrátě míče ale zahájili aktivní napadání a nepustili hráče polského týmu před McGregorovu bránu.

42

Jędrzejczyk odvrátil další centr Taverniera jen do relativního bezpečí. Pravý bek Rangers pak měl dostat míč ještě jednou, jenže z toho byl jen pas do zámezí.

41

Možný svižný přechod Varšavy odmítl taktickým faulem na Cafúa Arfield. Domácí tým posléze balón dlouho neudržel.

40

Místo přímé střely z více než třiceti metrů poslal James Tavernier do vápna jemňoučký centr, k němuž se ale dostali jen členové domácích zadních řad.

39

Arfield z jedničky narazil míč před Morelose, kterého nekompromisně svalil k zemi Jędrzejczyk. Kapitán Legie vyfasoval zaslouženou žlutou kartu.

38

Držení míče: 43% – 57%.

37

Zatímco se hráči obou týmů snažili dostat balón na zem, tak se mával další ofsajd Kulenoviće. Hra zůstává zaseklá v prostoru mezi vápny.

36

Obě obrany zůstávají takřka bezchybné. Přesvědčil se o tom i neúspěšně centrující Luís Rocha, jenž hraje na domácím levém beku.

35

Domácí útočné snažení zhatil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. V postavení mimo hru byl přistižen Černohorec Marko Vešović.

33

Ojův centr zleva byl sražen na roh. Steven Davis kroutil míč směrem do branky, před kterou všechno vyřešil faulovaný Majecki.

32

Následnou standardní situaci z hloubi pole rozehrál Valerian Gvilia, avšak obrana skotského klubu míč z vlastního vápna rychle dostala.

31

Znovu je pískáno. Tavernier fauloval ochotně padajícího Luquinhase a vysloužil si za to od hlavního arbitra poslední slovní varování.

30

30. Cafú (LEG)

30

Zničehonic se domácí dostali do zajímavé možnosti. Přímočarou akci zakončoval tvrdou ranou Cafú, i když trefil jen dobře postaveného McGregora.

29

Na centr Davise vytáhlý stoper Katić ale nedosáhl. Navíc byl pískán útočný faul na Jędrzejczyka, takže míč do pohybu uvede Majecki.

28

Díky Lewczukem odvrácenému centru Ariba na Jacka se hosté propracovali alespoň k výhodě rohovému kopu.

27

Legia hraje bez balónu hodně vysoko, takže skotský tým je už poněkolikáté nucen zdlouhavě kombinovat ještě před půlící čarou.

25

Majecki sebral přetažený nákop a rychle rozehrál. Domácí protiakce však dlouhého trvání neměla a teď už jsou znovu na tahu Rangers.

24

Na konci čtyřiadvacáté minuty tu máme první žlutou kartu. Za ragbyové stažení Ariba ji viděl domácí záložník André Martins.

23

Ani z tohoto mráčku ale vůbec nezapršelo. Centr Tavarniera byl snadno odvrácen do prostoru, odkud přilétl nepřesný pas do křídla.

22

Kvůli častému přerušování zatím zápasu schází nějaké atraktivnější tempo. Po faulu Jędrzejczyka na Morelose se hosté chystají k standardní situaci.

21

Sheyi Ojo na levém křídle fauloval Lewczuka, načež se dostal s jedním z protihráčů do menší slovní přestřelky. Zkušený francouzský sudí ale všechno rychle vyřešil.

20

Jedna z mnoha přihrávek letící k Flanaganovi ale byla nepřesná. Domácí zadarmo dostali k dispozici vhazování Stolarského.

19

V držení míče teď mají jasně navrch hosté, kteří pokračují v nekonečné sérii krátkých přihrávek ve velké vzdálenosti od obou branek.

17

Kolumbijský útočník Alfredo Morelos nezkrotil v poli další z dlouhých nákopů a umožnil Majeckému opětovně vykopávat.

16

Z centru Stevena Davise vznikl menší závar, během kterého Aribo ve zvduchu fauloval Gviliu. Kopat se bude od branky Radosława Majeckého.

15

Aribo rozjel jednu z těch přímočařejších akcí. Na pravé straně rozběhl Oja, leč jeho centr srazil Lewczuk na rohový kop.

14

Stolarski vhodil míč do křídelního prostoru, nicméně následný tečovaný centr skončil jen na noze vykopávajícího stopera skotského mužstva.

13

Snad po dvou minutách akce Rangers ztroskotala na nákopu Goldsona z půlící čáry, který si do rukavic snadno stáhl gólman Majecki.

11

Svěřenci kouče Gerrarda sází při rozehrávce zejména na jistotu. Fanoušci při poklidné kombinaci na půlce hřiště mohutně pískají.

10

Sandro Kulenović byl adresátem centru z levého křídla. Zpracovat si míč ale nedokázal a McGregor tentokrát zůstal bez práce.

9

To Allan McGregor svůj první zákrok již absolvoval, když do strany vyrážel neúplně marný pokus Luquinhase z hranice velkého vápna.

8

Právě Flanagan míč po ztrátě opětovně vybojoval. Po přenesení hry doprava přišel centr a hlavička Oja, která se mezi tyče nevešla.

7

Luís Rocha si trochu nešikovně ukopl míč do autu. Pozvolnější rozehrávku z vlastní poloviny rozjeli Rangers, kteří budou po nákopu z obrany vhazovat Flanaganem.

6

Míč do ohně znovu poslal Gruzínec Valerian Gvilia. Centr přes první tyč ale neprošel a stejně to dopadlo i při pokusu o reparát.

5

Malinko přitvrdil také Jack, po jehož faulu na Rochu rozehrával Gvilia a pomohl Legii získat premiérový rohový kop.

4

Na hrací ploše zatím panuje klid, na kterém nic nezměnila trojice faulů od Stolarského, Oja a hostujícího kapitána Tavarniera.

3

Oba týmy se mohou po dlouhá léta chlubit svými fantastickými fanoušky. Není se tak co divit, že na stadionu od prvních vteřin panuje elektrizující atmosféra.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v modrobílých, zatímco domácí v zelenočerných dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Legia Varšava: Majecki – Stolarski, Lewczuk, Jędrzejczyk (C), Rocha – Martins, Cafú – Vešović, Gvilla, Luquinhas – Kulenović.
Náhradníci: Cierzniak – Jodłowiec, Wieteska, Antolić, Carlitos, Niezgoda, Nagy.

Rangers FC: McGregor – Tavernier (C), Goldson, Katić, Flanagan – Ayodele-Aribo, Davis, Jack, Arfield – Ojo, Morelos.
Náhradníci: Foderingham – Helander, Defoe, Kamara, Jones, King, Barišić.

Rozhodčí: Bastien – Haquette, Mugnier (všichni FRA).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Forma Legia Varšava:

Legia Varšava – Zaglebie Lubin 1:0

Atromitos Atény – Legia Varšava 0:2 – Evropská Liga

Legia Varšava – Atromitos Atény 0:0 – Evropská Liga

Legia Varšava – Ślask Wroclaw 0:0

KuPS Kuopio – Legia Varšava 0:0 – Evropská Liga
Forma Rangers FC:

East Fife – Rangers FC 0:3 – Ligový pohár

Rangers FC – Midtjylland 3:1 – Evropská Liga

Rangers FC – Hibernian 6:1

Midtjylland – Rangers FC 2:4 – Evropská Liga

Kilmarnock – Rangers FC 1:2
Polská Legia Varšava na svém hřišti přivítá známý klub Glasgow Rangers FC ze Skotska. Jde o první vzájemné utkání obou celků.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Legia Varšava – Glasgow Rangers

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   24. Martins (LEG), 39. Jędrzejczyk (LEG), 51. Stolarski (LEG), 64. Vešović (LEG) – 61. Flanagan (RFC), 72. Morelos (RFC)

Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:19.

Legia Varšava: Majecki – Stolarski, Lewczuk, Jędrzejczyk (C), Rocha – Martins, Cafú (71. Antolić) – Vešović (84. Nagy), Gvilla, Luquinhas – Kulenović.
Náhradníci: Cierzniak – Jodłowiec, Wieteska, Antolić, Carlitos, Niezgoda, Nagy.

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Goldson, Katić, Flanagan – Ayodele-Aribo, Davis, Jack, Arfield (87. Kamara) – Ojo, Morelos (87. Defoe).
Náhradníci: Foderingham – Helander, Defoe, Kamara, Jones, King, Barišić.

Rozhodčí: Bastien – Haquette, Mugnier (všichni FRA)

Odveta: Rangers - Legia 1:0