Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Švédsko

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0 - 0:2)

21.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

64:50

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nyní mohla Viktorie Švejdová jen bezmocně ve své brance hodit rukama. České hráčky, možná již pod dojmem vítězství ze základní hrací doby, nechaly u levé tyčky zcela volnou ELIN SVENSSONOVOU, jenž pouze zametla přihrávku Linney Johanssonové do klece. Asistence: Linnea Johanssonová.

64:03

Švédsko právě vstřelilo branku!
Sara Bjurvénová ještě svůj samostatný únik zakončila střelou těsně vedle levé tyče. Ale toto varování českým hokejistkám nestačilo. Po chybné rozehrávce následoval další de facto samostatný nájezd a ten již THEA JOHANSSONOVÁ úspěšně zakončila. Bez asistence.

63:25

Švédský tlak pokračuje. Emma Forsfrenová si hezky sjela po pravé straně až před branku, kde se snažila zakončit na vzdálenější tyč, ale i za přispění Švejdové těsně minula.

55:54

Písáká se až nyní, kdy Hanna Thuviková nejenže na útočné modré ztratila puk, ale po dvou sekundách ještě podrazila soupeřku a prakticky ničí švédské naděje na vyrovnání.

54:03

Na tohle by si český tým měl dávat pozor. Švédské hokejistky jely do situace dva na jednoho, během které vzala odpovědnost na hůl Vilma Nilssonová, ovšem na její zakončení si opět počkala dobrým zákrokem Švejdová.

51:16

Možná poslední šance pro plejerky ve žlutém, jak se zápasem cosi udělat. Daniela Krejčová je vyloučena na dvě minuty za faul kolenem.

47:17

Možná se švédský kouč Alexander Bröms na střídačce zeptá Vilmy Nilssonové, co by ještě chtěla více. Před brankou měla volné místo u levé tyčky, ale zakončila vedle.

43:04

Česko právě vstřelilo branku!
Když nemůžeš, tak přidej víc, zpívá Mirai. Nebo upravíme: Když nemůžeš, tak vystřel výš! Chladová hezkou přihrávkou uvolnila PATRICII ŠKORPÍKOVOU, která byla mezi kruhy jednoznačně faulována. A také po zákroku švédské hokejistky padala na led. Ale zároveň ještě v obtížné pozici nezapomněla zkusit vystřelit a v pádu se trefila přesně nahoru do levé šibeničky. Asistence: Viktorie Chladová.

37:54

Také Švédky neodejdou z dnešního mače s čistou kolonkou v podobě vyloučení. Emma Forsfrenová hákovala a za malou chvilku uvidíme českou přesilovou hru. První v zápasu. Zatím se hraje ve čtyřech.

36:48

Česká brankářka se bude mít stále na pozoru, jelikož Gabriela Hrubanová jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.

31:11

A nepřesná rozehrávka stála málem české hokejistky vedení. Hanna Thuviková získala kotouč stylem "ani nevím jak" a z levé strany čelila situací tváří v tvář brankářce Viktorie Švejdové. Asi se inspirovala druhou českou trefou, kdy se Čajanová prosadila zakončením mezi nohy, ale nepovedlo se. Gólmanka České republiky sklapla betony za minutu dvanáct.

26:54

Švédsko právě vstřelilo branku!
Když jsem zmínil při české trefě song Zavolejte stráže, tak nyní by mohla znít Horáckým zimním stadionem melodie Ingenting kan stoppa oss, kterou občas v jihlavské kabině zpívám dukláckému gólmanu Niklasi Lundströmovi. Češky sice po vyloučení vyhodily puk, ale pětice Švédek se rychle nastěhovala zpět před Švejdovou. Následovala rychlá přihrávka Forsfrenové, která přenesla hru na levý kruh. Tam stála připravená ELLA ALBINSONOVÁ a už je to zase jen o jednu branku. Asistence: Emma Forsfrenová.

26:16

Láme se chleba? Uvidíme. Tre Kronor budou hrát minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři po tom, co Viktorie Švejdová zdržovala hru. Trest odpyká Hana Haasová.

25:45

Adéla Hanzlíková totiž sekla soupeřku a jde na dvě minuty ven.

24:17

Nyní jsem byl tak rozvrkočen krásným zakončením Čajanové, že jsem ani nepostřeh, kterážto švédská hokejistka upalovala sama na českou svatyni. Důležité však je, že Viktorie Švejdová její zakončení vytěsnila lapačkou. Následuje český faul a švédská výhoda.

22:43

Česko právě vstřelilo branku!
Nyní nikoliv tvrdou ránu, ale šikovné ruce a jemné zakončení ukázala SÁRA ČAJANOVÁ. Hokejistka, která do U-18 poprvé nakoukla před dvěma sezonami, dostala milimetrovou kolmičku od Anny Kalové a bruslila tváří v tvář na Bomanovou. Ta možná čekala blafák do bekhendu či forhendu, který však nepřišel. Čajanová lehce naznačila a poté zahrála Bomanové na housličky. Jak by řekl Robert Záruba: Roztáhni mi nohy a já tam dám kotouč, jak se sluší a patří. Asistence: Anna Kalová.

20:45

Zanderová dostala mezi kruhy přihrávku zpoza branky, takže logicky ihned vystřelila. Což byla voda na mlýn pro Elin Svenssonovou, jenž způsobila před českou klecí řádný rozruch. Chvilku nebylo známo, kde je puk, nakonec jej ale měla někde pod sebou Švejdová.

15:15

Oku lahodící akce. Po buly prokázala nejlepší postřeh Tereza Mazancová, která to dle svého příjmení udělala hodně mazaně. Místo střely potáhla puk před branku a snažila se zakončit podél Bomanové. Ta nějakým způsobem, možná ani nevěděla jak, puk vytáhla. Ale Mazancová ještě pokračovala v akci a zády k brance znovu poslala puk do ohně, který tak tak projel brankovou čárou dva metry vedle Čajanové. Dobrá akce prvního českého útoku.

09:03

Ne úplně dobré přihrávky se Švédkám málem nevyplatily. Proč? Po levé straně dostala puk do jízdy Lucie Gruntová a česká křídelnice se natlačila až na kruh. Což je samozřejmě dobrá pozice ke střele a tím spíše, když puk jde těsně nad betonem ke vzdálenější tyči. Gólmanka klubu z hlavního města své země Ida Bomanová (Djurgärden) byla na místě a lapačkou vytáhla dobrý zákrok.

06:17

Česko právě vstřelilo branku!
Kdybychom byli na mistrovství světa, patrně by se z reproduktorů linul onen známý popěvěk: Zavolejte stráže zbláznilo se páže... Na Horáckém zimním stadionu v tuto chvíli zní radost českých děvčat a nutno říct, že celou akci udělala hráčka, jenž působí ve švédské nejvyšší soutěži. Daniela Pejšová nejprve upalovala sama na branku, ale to jí ještě Bomanová vychytala. Když ale hráčka MoDo přihrála do ideální pozice před svatyni HANĚ HAASOVÉ, tak už nebylo "vůbec o čem" a útočnice Opavy otevírá skóre zápasu! Asistence: Daniela Pejšová.

05:32

Trma vrma před českou klecí. Stěžejní otázkou bylo, na koho se usměje štěstí v podobě skákavého puku. Nakonec se štěstěna usmála na Lovu Blomovou, která jej zkusila po vzoru curlingu zamést k tyči, leč mířila vedle.

03:53

Ba co víc, střela Adély Hanzlíkové od modré rozhodně nebyla pro Bomanovou lehká. Česká defenzívní hráčka, v loňské sezoně hrající za Příbram, tvrdě vypálila, ale kotouč do sítě před gólmanku Tre Kronor neprošel.

02:05

První velká šance zápasu. Ella Albinssonová na křídle třetí formace prošla snadno za českou obranu a nabruslila si až před Švejdovou, jenže útočnici švédského Leksandu se při zakončení svezl puk z hole.

Česko – Švédsko

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0 - 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Haasová (Pejšová), 23. Čajanová (Kalová), 44. Škorpíková (Chladová) – 27. Albinssonová (Forsfrenová), 65. T. Johanssonová, 65. E. Svenssonová (L. Johansson)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   L. Johanssonová (SWE)
0:0   Kalová (CZE)
2. série:
0:0   Thuviková (SWE)
0:0   Mazancová (CZE)
3. série:
0:1   Blomová (SWE)
0:1   Čajanová (CZE)
4. série:
0:1   T. Johanssonová (SWE)
0:1   Škorpíková (CZE)
5. série:
0:2   Albinssonová (SWE)
0:2   Gruntová (CZE)

Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak

Švédsko: Bomanová (T. E. Svenssonová) – G. Johanssonová, Silénová, Zanderová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Tärnfjordová, Beverinová – Thuviková, Blomová, Lindbergová – E. Svenssonová, Nilssonová, L. Johanssonová – T. Johanssonová, Bjurvénová, Albinssonová – Böökariová. Trenér: Alexander Bröms

Rozhodčí: Ilona Novotná – Veronika Lounová, Alice Zábršová

Průběh zápasu
1. třetina
06:17 CZE 1:0 Haasová (Pejšová)
Po 1. třetině
2. třetina
22:43 CZE 2:0 Čajanová (Kalová)
25:45 CZE 2 Hanzlíková, sekání
26:16 CZE 2 Švejdová, zdržování hry / padnutí na puk, odpyká Haasová
26:54 SWE 2:1 Albinssonová (Forsfrenová)
36:48 CZE 2 Hrubanová, nedovolené bránění
37:54 SWE 2 Forsfrenová, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
43:04 CZE 3:1 Škorpíková (Chladová)
51:16 CZE 2 Krejčová, faul kolenem
55:54 SWE 2 Thuviková, podrážení
Konec
Prodloužení
64:03 SWE 3:2 T. Johanssonová
64:50 SWE 3:2 E. Svenssonová (L. Johansson)
po prodl.
Samostatné nájezdy
po s.n.