Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FC Astana – La Valletta FC

5:1

konec (3:0)

08.08.2019, 16:00 • Astana Arena, Astana • 3. předkolo • David Suchý

Tipsport: 1.21 7.07 14.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 19:10. (17:53:16)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Astany, která svého soupeře porazila poměrem 5:1. Druhý poločas byl o něco vyrovnanější, avšak Astana přeci jenom ještě dvakrát skórovala, přičemž využila okénka v obraně soupeře. Maltský celek dokázal nepříznivý výsledek alespoň zkorigovat, avšak i přesto to bude v odvetě hodně složité.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Astana se snaží tento zápas dohrát v klidu, což se jí zatím daří. S míčem se nachází na polovině soupeře, který se tak nedostává na dostřel Erićovi.

90+2

Za obranu si pokoušel seběhnout aktivní Janga, avšak přihrávka k němu vůbec neprošla. I tak Beltre pouze odkopával do moci soupeře.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.

88

Tomasov dokázal přenést hru na zcela osamoceného Šomka, který pro změnu hledal Jangu, jenž na hranici malého vápna narazil na Bonella.

87

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Dorin Rotariu, přichází Roman Murtazajev.

85

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Astana stále vede o čtyři branky, navíc se i nadále nachází na polovině dnešního protivníka.

84

La Valletta si nakonec vyzkoušela autové vhazování. Odpovědnost na sebe vzal křídelník Yuri, jehož nebezpečná nabídka trefila hned prvního protihráče.

83

Šimunović se rozhodl spolupracovat s brankářem Erićem, kterému rozehrávka zrovna moc nevyšla. Jeho odkop totiž doplachtil pouze za autovou lajnu.

82

Žlutou kartu dostává Juri Logviněnko (FC Astana).

81

Zerafa si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas. Nakonec se mu nabídl Pulis, který se dobře zorientoval a poté přenesl hru.

80

80. JANGA - 5:1

80

Astana právě vstřelila branku!
Máme tady šestou branku zápasu! Křídelník Tomasov tak dlouho čekal na vhodnou příležitost ke kolmici za obranu, až nakonec přeci jenom našel naběhnuvšího RANGELA JANGU, který pohodlně překonal brankáře Bonella.

79

Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel hostující Yuri, který to nemyslel vůbec špatně. Nakonec jeho zakončení dokázal domácí brankář Erić zneškodnit.

78

Střídání v týmu La Valletta FC: ze hřiště odchází Packer, přichází Matteo Picciolo.

76

Jeho dalekonosný nákop přeci jenom našel na druhé straně Pulise, který se pokoušel prodloužit za sebe, avšak tam se nacházel pouze obránce Šimunović.

75

Nakonec se konal další rohový kop, o který se pro změnu postaral aktivně hrající Sigurjonsson. Jeho nabídku vyrážel za sebe pozorný brankář Bonello.

74

Jeho centr nakonec přinesl další zakončení, avšak míč směřoval daleko vedle hostující branky. Bonello tak v tomto případě nemusel vůbec zasahovat.

73

Bonello se konečně zdá být v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. K rozehrávce rohového kopu se postavil Tomasov, který se nemůže dočkat.

72

Bonello si při předchozí situaci přivodil menší zdravotní problémy. Na scénu tak zamířil lékařský personál, po kterém bude následovat rohový kop pro Astanu.

71

Maltský celek si nyní nedokázal pohlídat náběh Šomka, který se dokonce dostal až do pokutového území, kde jeho ránu k zadní tyči zneškodnil Bonello.

70

Beltre se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, avšak nakonec se mu to nepovedlo. To vše znamená, že Šomko bude moci vhazovat z levé strany.

69

Poté se do kombinace zapojil také Muscat, který okamžitě posílal míč napříč pokutovým územím, avšak žádný ze spoluhráčů na něj nedosáhl.

67

67. FONTANELLA - 4:1

67

Valletta právě vstřelila branku!
Hosté se přeci jenom dočkali kontaktní branku! Astana si nedokázala pohlídat náběh MARINA FONTANELLY, který po velice přesném pasu uháněl sám na brankáře, kterého překonal přízemní ránou k pravé tyči.

66

Do další šance se dostával domácí Janga, kterému se dokonce povedlo obejít hostujícího brankáře, avšak poté z úhlu zamířil pouze do boční sítě.

64

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Firmnin Mubele Ndombe, přichází Ivan Pertsuch.

63

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Ivan Majevskij, přichází Rangelo Janga.

61

Střídání v týmu La Valletta FC: ze hřiště odchází Kyrian Nwoko, přichází Shaun Dimech.
Střídání v týmu La Valletta FC: ze hřiště odchází Kevin Tulimieri, přichází Nicholas Pulis.

60

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali čtyř branek. Astana hraje velice zodpovědně, svého soupeře nepouští k šancím.

59

Ven z branky musel domácí brankář Erić, kterému se podařilo odehrát balón před dotírajícím Nwokem. Astana se rozhodla uklidnit hru u středového kruhu.

58

La Valletta tak opět inkasovala, v současné době prohrává už o čtyři branky, což není zrovna nejlepší pozice do odvetného souboje.

57

57. SIGURJONSSON - 4:0

57

Astana právě vstřelila branku!
Rychlý protiútok domácích znamená další branku! Rotariiu se rychlým způsobem prohnal kolem protihráče, následně se s míčem dostal až do pokutového území, kde v dobré pozici našel RUNARA SIGURJONSSONA, jenž ve skluzu propálil brankáře.

57

Na opačné straně to podobným způsobem zkoušel také velezkušený Rukavina, který si ale neporozuměl s Tomasovem, jenž se hnul na špatnou stranu.

56

Borg to zkoušel dalekonosným pasem na pravou stranu, kde si Yuri poradil s těžkou nahrávkou. Včas se ale vrátil Šomko, který za sebe nepustil centr.

55

Poté z blízkosti středového kruhu zahrával standardní situaci hostující Packer. Jeho nahrávka našla Zerafu, avšak následný centr odvracel Postnikov.

54

Mubele to zkoušel vzít sám na sebe, avšak velice pozorně hrající Beltre ho za sebe nepustil. Naopak se hrací předmět odrazil zpět do moci Bonella.

53

Šimunović se rovněž zapojil do kombinace svého celku. Astana se hodně snadně dostala na druhou stranu hrací plochy, kde mu zakročit Camilleri.

52

O rozehrávku volného kopu se tak postaral brankář Bonello, který si na druhé straně hrací plochy chtěl vybrat Yuriho, jenž v hlavičkovém souboji neuspěl.

51

Za obranu soupeře si pokoušel seběhnout Tomasov, který nedokázal načasovat svůj náběh. Pomezní sudí ho velice pozorně zachytil v ofsajdu.

50

Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal také domácí brankář Erić, který ihned přeposlal přihrávku na levou stranu, kde se nacházel volný Šomko.

49

Jenomže Tomasov si s těžkou nahrávkou nedokázal poradit, míč tak skončil pouze za brankovou čárou, což znamená odkop od branky La Valletty.

48

Astana hned v úvodu druhého poločasu celkem dlouho kombinovala na vlastní polovině. Poté obránce Postnikov velice přesně přenesl hru na levou stranu.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně jednoznačnou záležitost. Astana totiž měla výraznou územní převahu, navíc se hned v úvodu dostala do několika šancí. Kazašský celek se přeci jenom prosadil, a to hned ve třech případech, naopak hostující mužstvo je směrem dopředu naprosto bezradné. Uvidíme, co přinese druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Astana se opět pokusila prodrat do zakončení, avšak tentokráte Logviněnko přihrával daleko mimo dosah svých spoluhráčů.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Sigurjonsson byla zcela osamocen před brankářem Bonellem, avšak ten opětovně podržel svůj celek.

43

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

42

Hodně prostoru měl kolem sebe Tulimieri, avšak ani on nedokázal přesně odcentrovat. Jeho nabídka našla přesně náruč domácího brankáře Eriće.

41

Nwoko se pokoušel provětrat obranu soupeře, avšak na prudkou nahrávku nakonec vůbec nedosáhl. Erić tak bude rozehrávat od své svatyně.

40

O provedení autového vhazování se opětovně postaral obránce Šomko, který našel vedle stojícího Šimunoviće, jenž ještě roztáhl hru na pravou stranu.

39

Druhý jmenovaný skončil po předchozím zákroku na trávníků, načež se k němu dostal lékařský personál. Na nic vážného to nevypadá, střídat by se nemělo.

38

Téměř ihned po rozehrávce se Astana opět dostala k pokutovému území. Rotariu si počkal na náběh Mubele, který tentokráte mířil pouze do boční sítě.

37

Hostující celek to bude mít hodně složité, v současné době prohrává už o tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá více než celý druhý poločas.

35

35. TOMASOV - 3:0

35

Astana právě vstřelila branku!
Zničehonic tady máme třetí branku tohoto zápasu! La Valleta naprosto zaspala při bránění autového vhazování, Šomko totiž za obranou dokázal najít MARINA TOMASOVA, který se dostal až před brankáře, kterého jednoduše přehodil.

34

La Valetta celkem dlouho kombinovala na vlastní polovině, načež to obránce Borg zkoušel dalekonosným pasem na Yuriho, který si pomohl faulem.

31

Po delší době se k míči dostal také brankář Bonello, který ihned odkopával daleko od své svatyně, avšak na opačné polovině dobře zahrál pozorný Majevskij.

30

Hodně nepochopitelně před malým momentem odehrál míč hostující Yuri, který ho poslal pouze ven z hrací plochy. Vhazovat tak bude moci Šomko.

29

Následoval rohový kop, který byl rozehrán katastrofálním způsobem. Astana to totiž zkoušela po zemi, to přineslo pouze útočný faul Sigurjonssona.

28

Odpovědnost na sebe vzal Šomko, který přenášel hru na pravou stranu. Z této pozice přiletěl další centr, po kterém Bonello vychytal forvarda Rotariua.

27

Hlavní sudí nyní velice ostrým způsobem domlouval hostujícímu Beltremu, kterému se cosi nelíbilo. I tak budou domácí hráči zahrávat další standardku.

26

Bonello nyní podržel svůj celek, pokryl totiž zakončení z velké blízkosti. Poté se domácí pokoušeli o dorážku, která ale proběhla z ofsajdového postavení.

25

Hodně aktivní Mubele si počkal na náběh Sigurjonssona, jenomže tento záměr přečetl také pozorný Beltre, který za sebe nepustil prudkou nahrávku.

24

Šomko obstaral autové vhazování z levé strany, přičemž poslal míč ke středu hrací plochy, kde Logviněnko narazil na mohutný blok protihráčů.

23

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme se dočkali dvou branek. La Valletta je nyní aktivnější, avšak stále bez výraznější příležitosti.

22

Zerafa ještě našel pod sebou lépe postaveného Muscata, který si to drzým způsobem namířil k hranici pokutového území, odkud zakončení směřovalo vedle.

21

Do pokutového území Astany přiletěl nadýchaný bochánek, na který žádný z hráčů neměl šanci dosáhnout. Proto se Erić postavil k odkopu od své branky.

16

La Valetta to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se klidně může otočit.

15

15. LOGVINĚNKO - 2:0

15

Astana právě vstřelila branku!
Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Astana totiž zahrávala standardní situaci z levé strany, ke které se postavil Sigurjonsson, jehož nebezpečný centr velice přesně prodloužil středopolař JURI LOGVINĚNKO.

15

Kolmice za obranu měla směřovat na Fontanellu, avšak přihrávka byla o poznání delší. Proto si pro míč vyběhl brankář Erić, který ho vykopl do strany.

14

Posléze to centrovanou nabídkou zkoušel Zerafa, který ale trefil hned prvního protihráče, kterým byl Rukavina. La Valletta je i nadále u balónu.

13

Na útočné polovině operoval s míčem hostující Muscat, který nakonec přenesl hru na opačnou stranu, kde se podařilo zasáhnout domácímu Šomkovi.

12

I tak na řadu přišlo další autové vhazování. Beltre si tentokráte počkal na podporu svých spoluhráčů, nakonec se mu jako první nabídl forvard Nwoko.

11

Velice přesné přenesení hry usedlo na kopačku Beltreho, který ihned spolupracoval s vedle stojícím Packerem, jenž se daleko s míčem nedostal.

10

Téměř ihned po rozehrávce jsem sledovali roztažení hry na pravou stranu, kde se sice nacházel Rukavina, avšak před ním zasahoval obránce Zerafa.

9

Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli moc dlouho čekat, do vedení se dostala Astana. V tuto chvíli by tak měl být na tahu hostující celek.

8

8. SIGURJONSSON - 1:0

8

Astana právě vstřelila branku!
Až nyní se domácí dočkali úvodní branky! Mubele si v tandemu vybral svého kolegu Rotariua, jenž si v pokutovém území všiml naprosto osamoceného RUNARA SIGURJONSSONA, jehož okamžité zakončení směřovalo do protipohybu brankáře.

8

Za dlouhým pasem se pokoušel doběhnout domácí Mubele, avšak mnohem rychleji to nakonec stihl pozorný Borg, který raději poslal míč do zámezí.

7

Tak nakonec úplně jinak. Předešlé zakončení totiž směřovalo do tyče, od které se míč odrazil ven z pokutového území. La Valletta přečkala další šanci.

6

Astana se svižným způsobem dostala na druhou stranu, kde se do zakončení protlačil Majevskij, jehož ránu dokázal Bonello reflexivně zneškodnit.

5

Na opačné straně jsme sledovali autové vhazování z levé strany, po kterém se vrhal do zakončení hostující Yuri, avšak brankář Erić dokázal vyboxovat míč.

4

Za dalším pasem se tentokráte dostával Rotariu, který v souboji s Zerafou fauloval, čehož si všiml také hlavní sudí. Následovat bude odkop od branky.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu se do vyložené šance dostal domácí Tomasov, který si naběhl na dalekonosný pas, po kterém zamířil nad branku.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Astana: Erić (C) – Rukavina, Postnikov, Šimunović, Šomko – Tomasov, Majevskij, Logviněnko, Sigurjonsson – Rotariu, Mubele
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Janga, Chižničenko, Murtazajev, Mužikov, Pertsuch

La Valletta FC: Bonello – Beltre, Camilleri (C), Borg, Zerafa – Tulimieri, Packer, Muscat – Yuri, Nwoko, Fontanella
Náhradníci: Cini – Dimech, Monticelli, Picciolo, Pulis, Sala, Scerri

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni Rusko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

La Valletta FC

Na opačné straně stojí La Valletta, která se po základní části uplynulé sezóny umístila na první pozici, avšak druhé Hibernians mělo totožný počet bodů, díky čemuž se hrál dodatečný zápas, který rozhodl o držiteli mistrovského titulu. La Valletta v něm dokázala zvítězit poměrem 3:2 a skutečně tak titul získala. La Valletta celkem překvapivě postupila z prvního předkola Ligy mistrů, v něm se utkala s lucemburským Dudelange. První zápas přineslo remízu 2:2, načež La Valletta uhrála další remíza 1:1, která ale plně stačila k postupu do druhé předkola, ve kterém tento celek nestačil na Ferencváros.
FC Astana

Kazašská Astana má domácí soutěž v plném proudu, přičemž se po jednadvaceti kolech nachází na druhé pozici. Astana má na svém kontě jednačtyřicet bodů, přičemž manko na vedoucí Tobol je pouze jednobodový Domácí celek tohoto zápasu letos prohrál v šesti případech, navíc hned třikrát z posledních pěti zápasů. Astana si ve druhém předkole pořádně zahrávala s postupem, proti Santě Colomě nejprve uhrála bezbrankovou remízu, následně na domácím stadionu prohrávala, avšak nakonec dokázala výsledek otočit na 4:1, což stačilo k postupu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská má na programu třetí předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Astana a La Valletta FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

FC Astana – La Valletta FC

5:1

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 8. Sigurjonsson, 15. Logviněnko, 35. Tomasov, 57. Sigurjonsson, 80. Janga – 67. Fontanella

Karty:   82. Logviněnko (ATN)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 19:10.

FC Astana: Erić (C) – Rukavina, Postnikov, Šimunović, Šomko – Tomasov, Majevskij (63. Janga), Logviněnko, Sigurjonsson – Rotariu (87. Murtazajev), Mubele (64. Pertsuch)
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Janga, Chižničenko, Murtazajev, Mužikov, Pertsuch

La Valletta FC: Bonello – Beltre, Camilleri (C), Borg, Zerafa – Tulimieri (61. Pulis), Packer (78, Picciolo), Muscat – Yuri, Nwoko (61. Dimech), Fontanella
Náhradníci: Cini – Dimech, Monticelli, Picciolo, Pulis, Sala, Scerri

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni Rusko)

Odveta: Valletta - Astana 0:4

Evropská liga (předkola)

Astana – Valletta 16:00 5:1

Larnaka – Gent 17:30 1:1

Sparta – Trabzonspor 18:00 2:2

Pjunik – Wolves 18:00 0:4

Universitatea Craiova – AEK Atény 18:15 0:2

Brøndby – Braga 18:30 2:4

Ventspils – Guimarães 18:45 0:3

Šeriff – AIK Stockholm 19:00 1:2

Neftçi Baku – Bnei Yehuda 19:00 2:2

Malmö – Zrinjski Mostar 19:00 3:0

Haugesund – Eindhoven 19:00 0:1

Mariupol – Alkmaar 19:00 0:0

Thun – Spartak 19:00 2:3

Molde – Aris Soluň 19:00 3:0

Ludogorec – New Saints 19:30 5:0

M. Tel-Aviv – FK Sūduva 19:30 1:2

Sofia – Zorja Luhansk 19:30 1:1

Loko Plovdiv – Štrasburk 19:30 0:1

Feyenoord – Dinamo Tbilisi 19:30 4:0

Antverpy – Plzeň 19:30 1:0

Sarajevo – BATE 19:45 1:2

Dudelange – Kalju 20:00 3:1

Rijeka – Aberdeen 20:00 2:0

Midtjylland – Rangers 20:00 2:4

Norrköping – H. Be'er Sheva 20:00 1:1

Vaduz – Frankfurt 20:30 0:5

FCSB – Ml. Boleslav 20:30 0:0

Austria – Apollon Limassol 20:30 1:2

Luzern – Espanyol 21:00 0:3

Partizan – Yeni Malatyaspor 21:00 3:1

Legia – Atromitos 21:00 0:0

Turín – Salihorsk 21:00 5:0