Menu

Hokej

Reprezentace do 20 let

Finsko – Česko

6:5

konec (0:1, 4:1, 2:3)

23.07.2019, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Martin Voltr

Tipsport: 1.45 4.6 4.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pro dnešek se s vámi loučím. Program české reprezentace do dvaceti let na kempu ve finském sportovním areálu Vierumäki bude pokračovat po dni volna, ve čtvrtek a pátek se svěřenci Václava Varadi utkají se Švýcarskem.

Mají samozřejmě hodně co zlepšovat, ale pokud si i do dalších bitev přenesou takovou bojovnost a odhodlání, určitě budou aspirovat na první výhru (či výhry) v sezóně. Příjemný zbytek večera! (19:53:04)
Střely na branku ve 3. třetině: 12:8
Střely na branku celkem: 48:26

Střelecké pokusy ve 3. třetině: 22:16
Střelecké pokusy celkem: 81:49
Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Petr Čajka a Patrik Puistola.

S oběma výběry můžeme souhlasit, Čajka (1+3) se svou první formací jasně táhl náš tým, čtyři body zapsal i jeho parťák Michal Teplý (2+2). I několik dalších hráčů jako Libor Zábranský či Zdeněk Sedlák trenérům razantně vzkázalo, že za českou reprezentaci chtějí hrát i na domácím mistrovství světa, kde bude jejich dnešní soupeř obhajovat zlato. Opravdu velká škoda výpadku v prostřední části.
Škoda. Stejně jako včera čeští reprezentanti prohrávají o gól, ale zaslouží si potlesk – i proti hlavnímu výběru Finska mocně sahali po bodech a rozhodně nezklamali! Propadli jen ve druhé třetině, v první a třetí hráli s domácím favoritem vyrovnanou partii a bylo skvělé sledovat, jak se za každé situace znovu rvou o výsledek.

Konec zápasu.

59:51

...střela Zdeňka Sedláka přes obránce minula druhou tyč a to bude bohužel všechno.

59:43

Češi rozehrávají...

59:32

Hra je přerušena, buly zase na české modré a Dvořák míří zpátky do branky.

59:26

Malík nezastavil vyhození, hraje se ve středním pásmu.

59:21

Jasně že ano. Češi bez gólmana zkusí vyrovnat!

59:21

Finové vyhodili puk na vlastní střídačku, a to musí být pásmo.

59:11

Už už mířil na lavičku, jenže pak se Finové dostali ke kotouči. Ten po střele vypadl za mantinel a vhazuje se u české modré čáry.

58:46

Vhazuje se na modré čáře Finů, Dvořák je vyjetý z branky a čeká na pokyn.

58:46

Na číslo bohužel nevidím, ale finský mladík už odjel po svých na střídačku, za což jsme moc rádi.

58:46

Domácí dostali puk ven z pásma a protože jeden z finských hráčů zůstává ležet u mantinelu, sudí museli přerušit hru.

58:37

Dvořák opět spěchá z branky, Češi zkusí vyrovnat!

58:29

Následuje ale české zakázané uvolnění.

57:50

57:50 TEPLÝ - 6:5

57:50

Česko právě vstřelilo branku!
No a česká naděje po další fantasticky sehrané akci stále žije! Zdeněk Sedlák obkroužil branku a křižným pasem přes brankoviště našel výborně hrajícího MICHALA TEPLÉHO, jenž z první trefil odkrytou část branky – 6:5! Asistence: Zdeněk Sedlák, Petr Čajka.

57:42

Naši hokejisté to zkoušejí v šesti, Dvořák zůstal na střídačce!

57:42

Václav Varaďa si vybírá oddechový čas.

57:42

Národní tým je kompletní a vybojoval útočné vhazování. Co přijde teď?

57:27

Finská nabídka na teč se ujala jen částečně, kotouč skončil opravdu daleko od české branky.

56:46

Karel Plášek se vydal dopředu, snad proti čtyřem finským hráčům pochopitelně neměl nárok na úspěch. Ale svou roli teď splnil a odjel na střídačku.

56:22

Češi vyhazují kotouč přes všechny čáry a všichni čtyři bránící hráči mohou vystřídat.

56:00

Precizně si Daniel Dvořák našel puk při finské střele od pravého hrazení a kotouč schoval do lapačky.

55:35

Českou akci už proti kompletnímu soupeři zastavuje nedovolený zákrok, který výrazně přibližuje Finsko k vítězství. Adam Raška (CZE) je vyloučen za sekání.

55:24

Finové se dostali do dalšího ofsajdu, tentokrát klasického, ale to jim v oslabení samozřejmě příliš nevadí.

55:08

Marcelu Barinkovi v nacvičeném založení na středu hřiště uskočil kotouč z čepele, a tím naše akce bohužel znovu skončila.

54:53

Úmyslný finský ofsajd vrací hru tam, kde ji chceme vidět.

54:17

Michal Teplý dostal křižný pas do vyložené pozice, ale vynesl ho do velkého úhlu, a tak kotouč ještě vrátil Jaromíru Pytlíkovi. Ten už s beky na zádech Patrikainena zblízka nepřekonal!

53:59

Domácí výběr se osvobozuje, na kotouč si sáhl i Dvořák.

53:28

Pomoci si ale můžou přesilovou hrou! Antti Saarela (FIN) podrazil uvolněného Adama Rašku a Češi pak ještě chtěli ostrý zákrok pomstít. Zůstává u dvou minut pro finského forvarda.

53:00

53:00 KILLINEN - 6:4

53:00

Finsko právě vstřelilo branku!
Na chviličku se zvedli, jenže zapomněli na návrat a nechali si po straně ujet LENNIHO KILLINENA. Ten nasadil Dvořákovi kličku a potom i s přispěním trochu šťastného odrazu poslal kotouč do sítě. Tohle už budou mít Češi těžké – 6:4. Asistence: Otto Kivenmäki.

52:29

Náš tým zatím nepokračuje ve skvělém startu třetí třetiny, respektive Finové se probudili. Čekáme, zda se Češi ještě zvednou k náporu.

52:03

Češi forčekují a kotouč vypadl na modrou čáru k Janu Štibingrovi, jehož tečované nahození skončilo na zadním mantinelu.

51:19

Finové samozřejmě vědí, že brání pět hráčů a útočí taky pět hráčů. To druhé byl nyní málem recept k úspěchu, naštěstí ale Kokkonenovu střelu ze střední vzdálenosti v situaci pěti proti třem zastavil Dvořák.

50:40

Daniel Dvořák se trochu riskantně vydal proti puku, ale s předešlým kiksem finského gólmana se to nedalo srovnávat. Spoluhráč mu nakonec pomohl a Dvořák kotouč přikryl.

50:25

Čeští mladíci vytlačili protivníka až za jeho branku a mohou vystřídat.

49:59

Na poslední chvíli přistoupil český zadák k volnému hráči před brankou, potom se obětavým skluzem proti střele blýskl Karel Plášek.

49:28

Podobně to vypadalo i nyní, to se hrací předmět odrazil od někoho z českých hráčů až za mantinel a hra je přerušena.

48:59

Seveřané pokračují v aktivní hře a Dvořák se musí otáčet. Jednu ránu vůbec neviděl a v univerzálním postoji jen čekal, kde puk vypadne.

48:07

Finsko právě vstřelilo branku!
A vzápětí bohužel finský gól, který vrací domácí reprezentaci vedení. LASSI THOMSON na levém kruhu přemýšlel, co udělá, a zvolil střelu. Ta zaplula přesně ke druhé tyčce české branky – 5:4. Asistence: Aleks Haatanen.

47:44

Následuje ale menší trest pro Zacka Malíka (CZE) za podrážení a české oslabení.

47:37

47:37 RAŠKA - 4:4

47:37

Česko právě vstřelilo branku!
Góóól, stejně jako včera vyrovnáváme na 4:4 a tahle parta to prostě nebalí! Vysoký oblouček od Marcela Barinky dojel za finskou obranou ADAM RAŠKA a protože vyjetý Patrikainen neodhadl kotouč, Raška ho na poslední chvíli přelstil a pak v pádu krásně zakončil do úplně prázdné branky – 4:4! Asistence: Marcel Barinka.

46:53

Nová brněnsko-finská formace pokračovala v dobré práci svých předchůdců, nicméně Patrikainen si zakončení z velkého úhlu pohlídal.

46:23

Už to vypadá, že by se domácí reprezentace mohla zmátořit. Po dlouhé době se dostala s pukem do české zóny, nicméně jí to dlouho nevydrželo.

45:28

Finové jsou dál v nedbalkách, Petr Čajka to ovšem nepotrestal. První česká formace si dneska zaslouží chválu, o tom nejde pochybovat.

45:18

Nahození Jana Mlčáka od modré čáry schoval Jasper Patrikainen, který je v těchto chvílích zaměstnanějším mužem v masce.

44:56

Seveřané hrají v plném počtu. Ale vědí, že budou muset nutně zabrat a nefaulovat. Češi využili už čtyři přesilovky za dva zápasy!

44:23

Nakonec mohlo být vyrovnáno! Michal Teplý narýsoval křižný pas Karlu Pláškovi, ten ho ale přesměroval příliš prudce tak, že projel na druhou stranu vedle branky. Teplý mohl mít už čtvrtý bod v zápase.

43:59

Klasická výhoda se zatím našemu celku vůbec nedaří, ještě poslední desítky sekund.

42:59

42:59 ČAJKA - 4:3

42:59

Česko právě vstřelilo branku!
Nádherná rozborka české sestavy končí poměrně rychlým gólem a naše naděje na body ožívají! Češi nepůjčili soupeřům kotouč a po ose Libor Zábranský – Michal Teplý se dostal až k PETRU ČAJKOVI, jenž Teplého pas pověsil pod břevno – 4:3! Asistence: Michal Teplý, Libor Zábranský.

42:35

Je tady druhá přesilovka pět na tři pro český tým, tentokrát v délce minuty a 13 sekund! Anton Lundell (FIN) doplní svého kamaráda, také za držení.

42:17

Suomi se osvobodili, potom to vzal na sebe právě Sedlák, nicméně obránce ho vytlačil do příliš velkého úhlu. Náš forvard pak mířil už jen do boční sítě.

41:48

Dobrý pohyb české sestavy vede k přesilovce, která může být přesilovkou naděje. Santeri Salmela (FIN) si odpočine za držení.

41:17

Zdeněk Sedlák na modré čáře získal kotouč a vydal se s ním dopředu. Převaha Finů ale byla moc velká na to, aby mohl uspět. Dnes se Sedlák samozřejmě potkává i s řadou známých tváří, neboť dlouho působí v Kärpätu Oulu.

40:36

První akci třetí třetiny vystřihl Anton Lundell, jenž si ze středu udělal kličku na levou stranu a vystřelil ke druhé tyči. To byla práce pro dobře postaveného Dvořáka.

40:01

Začala třetí třetina.
Dnešnímu utkání přihlíží 110 diváků.
Střely na branku ve 2. třetině: 23:7
Střely na branku celkem: 36:18

Střelecké pokusy ve 2. třetině: 38:13
Střelecké pokusy celkem: 59:33
Čeští junioři už čelí silným Finům s většími a většími obtížemi, druhá část se nesla jasně v domácí režii. Obrat z 0:1 na 4:2 je toho důkazem. Náš tým zase vstoupil do třetiny zle, jen se bránil, nicméně po vyrovnání se vrátil do vedení zásluhou teče Radka Mužíka.

To mu ale vydrželo jen chvilku, Finsko poté tlačilo na českou obranu a z tlaku vytěžilo tři branky. Danielu Dvořákovi není co vyčítat, jen v této části čelil 23 ranám. Snad se náš tým ještě zvedne a alespoň zopakuje pasáže, v nichž drží s favoritem krok.

Třetí třetina začne přibližně v 19:06.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Naše sestava si ještě zkouší zvednout sebevědomí a stáhnout manko, první útok spustil zajímavou rotaci. Zakončoval ji až bek Jan Mlčák, jenž předvedl na modré čáře dnes už poněkolikáté pěkný manévr se stáhnutím kotouče a následnou střelou. Od Aleše Krátošky si za to vyslechl hlasité: "Dobře!"

38:49

38:49 LUNDELL - 4:2

38:49

Finsko právě vstřelilo branku!
Minutu před koncem druhé třetiny domácí odskakují už na dvoubrankový rozdíl. Po levém mantinelu si do útoku nabruslil ANTON LUNDELL a vyslal neuvěřitelně přesnou střelu, která zapadla do bližšího růžku nad vyrážečku marně se natahujícího Dvořáka – 4:2. Bez asistence.

38:21

Na druhé straně jakoby rutinně schoval Daniel Dvořák kotouč do lapačky.

38:10

Hned po vhazování se nádherně uvolnil Libor Zábranský. Český kapitán vyjel od modré čáry k mantinelu a do střelecké pozice, nicméně bylo to pořád ve velkém úhlu. Ale stejně můžeme jen zatleskat!

37:46

Po dlouhé době musí zasahovat i Jasper Patrikainen. Mlčákovu střelu dorážel Martin Lang, jenže Češi se už ke kotouči podruhé nedostali.

37:34

Po Saarelově střele z mezikruží se puk odrazil mimo. Vzhledem k tomu, že rozhodčí rozpažil, si nejsem jistý, zda v tom nehrála roli i tyčka.

36:50

Michala Teplého obral protivník u mantinelu o kotouč na hraně pravidel, nicméně Finy teď zdobí velký pohyb, kterým nám přidělávají potíže téměř celou druhou třetinu.

36:03

Dvořák se natáhl i proti střele Mikka Kokkonena, který mířil dobře ke vzdálenější tyčce. Už se náš tým osvobozuje.

35:36

Oddechne si po Dvořákově zákroku proti Lassimu Thomsonovi, jenž to zkusil ze střední vzdálenosti, ale žádný z jeho parťáků nebyl na masce českého gólmana.

35:30

Česká reprezentace hraje v plném počtu.

34:47

Naši puk vyhodili a zariskovali se střídáním. Pak měli problémy s návratem a Puistolovi chybělo jen málo, aby napodobil předešlý gól Salonena!

34:22

Kapitánu Heinolovi rána z pravého kruhu vůbec nesedla, ale domácí tým nadále pokračuje v územním tlaku.

33:30

Česká defenzíva teď hoří a prozatím to končí druhým oslabením. Jan Štibingr (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění.

32:55

32:55 SALONEN - 3:2

32:55

Finsko právě vstřelilo branku!
Teď už ale český brankář neměl nárok. Finové naši sestavu nepřečíslili, jen si je junioři špatně rozebrali a když Tanus přesměroval nabídku od Puistoly na volného SAMUELA SALONENA, domácí číslo dvacet bez potíží bekhendem ztečovalo puk za Dvořáka. Suomi otáčejí skóre – 3:2. Asistence: Kristian Tanus, Patrik Puistola.

32:32

Improvizovaně, ale nebezpečně tečoval bruslí Puistola nabídku od spoluhráče. Dvořák předvedl rychlý reflex a velkou možnost zastavil pravým betonem.

32:19

Jeden z českých obránců zblokoval letmé finské nahození až do ochranné sítě. Naši si v průběhu třetiny opět dokázali, že s Finy můžou hrát a nemusí jenom čekat, co s nimi udělají. Potřebují se zbavit strachu.

31:31

Zdeněk Sedlák se teď vyčítavě dívá po Zacku Malíkovi, a má pravdu. Před brankou na něj soupeři úplně zapomněli, jenže Malík místo jemné nabídky na teč či zpracování volil bombu, kterou Sedlák zkrátka nedokázal tečovat.

30:35

Ještě jednou se Finové dostali před Dvořáka, vzápětí kontrovali Češi. Do zadní pozice dostal puk Jan Mlčák, spoluhráči mu stáhli obranu, jenže český bek brankáře neprostřelil.

29:46

29:46 PUISTOLA - 2:2

29:46

Finsko právě vstřelilo branku!
Jenže tentokrát odpovídají domácí hodně rychle a pojedeme znovu od nuly. Santeri Salmela vyslal za českou obranu skákavý puk, který náš bek nezvládl zpracovat, na rozdíl od PATRIKA PUISTOLY. Ten pak tváří v tvář nasadil Dvořákovi bekhendovou kličku mezi betony a než se rozsekal o mantinel, mohl slavit vyrovnávací gól – 2:2. Asistence: Kristian Tanus.

28:20

28:20 MUŽÍK - 1:2

28:20

Česko právě vstřelilo branku!
A hned tři sekundy po buly i gól, Češi se vrací do vedení z nádherně sehrané akce! Michal Teplý vyhrál buly pro Petra Čajku, jenž si puk potáhl a vystřelil. RADEK MUŽÍK jeho pokus na středu hřiště nataženou hokejkou tečoval tak, že Patrikainen už neměl šanci zasáhnout – 1:2! Asistence: Petr Čajka, Michal Teplý.

28:17

Jaromír Pytlík výtečně dojížděl nahozený puk, přidělal Patrikainenovi značné potíže. Je z toho alespoň útočné buly.

27:44

Z velkého úhlu to zkoušel jeden z domácích mladíků, pro Dvořáka neznamenal jeho pokus výraznější problém.

27:28

Ale stejně nebezpečné situace přišly z finského protiútoku. Vyjetý Daniel Dvořák je zastavil. Hra se teď hodně rozjela a to není úplně to pravé ořechové.

27:13

27:13 Šance na obou stranách

27:13

Domácí mysleli na útok tolik, že si pak nepohlídali zadní vrátka. Těmi pronikl dopředu Karel Plášek, jenž v přečíslení místo střely nahrával vzduchem Zdeňku Sedlákovi, a to zkrátka nešlo trefit!

26:37

Patrik Puistola si najel do zajímavé pozice a kotouč trefil z první, jenže branku netrefil.

26:16

Suomi získali vstřeleným gólem potřebné sebevědomí, nadále drží kotouč na svých hokejkách.

25:37

Další práce pro českého brankáře, při nahození od modré čáry ho kotouč naštěstí nepozlobil a Dvořák snadno zastavil hru.

25:15

25:15 KILLINEN - 1:1

25:15

Finsko právě vstřelilo branku!
Myslet bohužel nestačilo a Finové vyrovnávají. LENNI KILLINEN si na levém kruhu sklepl kotouč rukavicí na hokejku, ještě si ho srovnal na čepel a pak vyslal přesnou střelu na druhou tyčku, po níž se Dvořák natahoval marně – 1:1. Bez asistence.

24:48

Čeští zadáci střídali a nemohli hrát kotouč, proto ani rozhodčí nemohli odpískat Finům zakázané uvolnění. Musíme teď myslet v první řadě na defenzívu.

24:05

Thomson zastavil dlouhou českou rozehrávku. Oběma celkům se teď nedaří nic kloudného vymyslet, ale Finové jsou o kus aktivnější.

23:16

Finové spustili nebezpečnou rotaci, tu ale zakončil Mikko Kokkonen jen nepřesným pokusem, který Dvořák bez potíží kontroloval na boční konstrukci.

22:37

Česká dvacítka se dostala ke kotouči a osvobodila se, nicméně forčekující hráči se museli hned vracet a nestihli vystřídat.

22:10

Dvořák si pohlídal první tyč proti nahození Siikanena, víc domácí prozatím nezvládli, ale znovu rozehrávají.

21:44

Na druhé straně uhasil finské přečíslení nataženou hokejkou Martin Lang. Černá guma se pak opět dostala za mantinel a hra je přerušena.

21:02

Karel Plášek vysunul krásnou přihrávkou za modrou čáru Zdeňka Sedláka, jemuž chybělo skutečně málo, aby mohl mířit až před gólmana. Škoda.

20:40

Kotouč při české rozehrávce vylétl mimo ledovou plochu, vhazuje se před trestnými lavicemi.

20:30

Češi se okamžitě vydali napadat finskou rozehrávku, nicméně domácí se vymanili a skončilo to střelou Lassiho Thomsona, kterou musel nadvakrát uhasit Dvořák. Potom se před ním strhla mela, kterou ale rozhodčí ukončili.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině: 13:11
Střelecké pokusy v 1. třetině: 21:20
Musím říct, že z druhé desetiminutovky v podání českého týmu jsem unešený! Naši hráči vstoupili do zápasu podobně jako včera dost opatrně, Finové je jasně přehrávali, ale do vyložených příležitostí se moc nedostávali.

Pak se výkon našeho týmu rapidně zvedl a jeho důsledkem byly přesilovky. Tu dvojnásobnou Češi nevyužili, ale z další klasické už udeřil Michal Teplý.

Finové poté zatlačili na českou branku, kterou musel několika dobrými zákroky uhájit Daniel Dvořák. V samotném závěru třetiny naopak domácí několikrát propadli v obraně a nakonec mohli být rádi, že neinkasovali podruhé. Tohle chceme vidět i dál!

Druhá třetina začne přibližně v 18:16.

20:00

První třetina skončila.

19:42

No a ještě jedna gólovka! Finové hodně špatně dobruslovali české přečíslení, Lang vracel puk Přemyslu Svobodovi, který ho trefil bruslí, ale Patrikainen se přesunul!

18:58

18:58 Šance Pytlíka

18:58

Češi už mohli vést o dva góly! Dvě obrovské šance měl Jaromír Pytlík, ale v první trefil jen brankáře a ve druhé mu před odkrytou částí klece odskočil puk z hokejky! To je obrovská škoda.

18:18

U mantinelu solidně bojoval s početní i fyzickou převahou protivníků Vojtěch Střondala. Jeho akce neskončila střelou na gólmana, tu mu obránci zastavili.

17:43

Spoluhráč vysunul po levé straně Patrika Siikanena, jemuž padal pod nohy český zadák, a tak musel vystřelit. Pokus na druhý růžek schoval Dvořák libově do lapačky.

17:32

Michal Teplý působí v útočné třetině Finům zatím hodně velké potíže, dobrá práce.

16:32

Naše sestava předvedla velmi dobrou defenzivní práci, všechno to končí tlakem první formace. Patrikainen uhasil první Zábranského ránu, do druhé vložil hokejku Petr Čajka, ale puk bohužel skončil těsně vedle tyčky! To by asi gólman neměl.

15:49

Český tým oslabení přestál a i od toho se teď může odrazit. V posledních minutách před faulem hrál opravdu velmi dobře.

15:16

Finové vyhráli buly opravdu skvostně, a upřímně: Kdyby Thomson mířil do růžku, a ne vedle, už by to Dvořák neměl.

15:12

Před brankovištěm se několikrát snažil dorážet Sampo Ranta, ale Daniel Dvořák roztáhl své betony napříč modrým územím a puk udržel pod nimi! Hodně důležitý zákrok.

14:30

Tentokrát posílal Honka před branku nabídku na teč, ale naštěstí se neujala a kotouč zblokovala jedna z českých hokejek.

13:59

Dvořák vyrazil Honkovu dělovku, o zbytek se postarali jeho parťáci, kteří dostávají hru do bezpečí.

13:47

Češi se osvobodili, domácí pak nahodili puk dopředu, kde ho pod lapačkou schoval Daniel Dvořák.

13:27

Jenže hned vzápětí přichází faul na druhé straně. František Klejna (CZE) je vyloučen za faul kolenem a čekají nás těžké chvilky.

13:07

13:07 TEPLÝ - 0:1

13:07

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle! Čeští junioři třetí přesilovku využívají a ujímají se vedení! Jan Štibingr nahodil puk na brankáře a Patrikainen ho jen vyrazil před sebe. Tam se ve vřavě nejlépe zorientovali Jaromír Pytlík s MICHALEM TEPLÝM, jenž celkem snadno dopravil puk do odkryté klece – 0:1! Asistence: Jan Štibingr, Petr Čajka.

12:54

Ani pokus Karla Pláška neměl úspěch, ale stále se držíme u puku.

12:34

Michal Teplý to zkusil z pravého kruhu sám, ale zadák jeho střelu zblokoval. Co z druhé strany?

12:14

Finové to podle názoru rozhodčího přehnali s forčekingem, Eemil Erholtz (FIN) putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění. Dostáváme už třetí přesilovou hru.

11:58

Nakonec vyslal Libor Zábranský jen čistě propagační pokus, který šel lehce mimo, ale Patrikainen ho vyrážečkou stejně zkontroloval. Puk vypadl za mantinel a je tu nové buly.

11:37

Národní tým přečetl finskou rozehrávku, elitní formace se teď snaží v útočné třetině vypracovat jakoukoli střeleckou pozici.

11:04

11:04 Otřesený brankář Dvořák

11:04

Hra je přerušena po velkém finském tlaku na české brankoviště. Jeden z obránců nastrčil soupeře do Dvořáka, který se sesunul k ledu. Bude ale v pořádku pokračovat ve hře.

10:56

Suomi už hrají v plném počtu.

10:19

V pokračujícím oslabení se po pravé straně protáhl až před Dvořáka Samuel Salonen, ale český obránce ho odclonil tak, že neměl šanci z úhlu zakončit.

09:44

Ne, dvojnásobná početní výhoda se naší dvacítce nepovedla a domácí jsou ve čtyřech.

09:07

Velká škoda. Michal Teplý na modré čáře nezpracoval přihrávku, navíc pak měl ještě problémy s forčekujícími Finy a Češi musí začít od nuly.

08:48

A pozor, Češi jdou hrát téměř minutovou přesilovku pět na tři! Za sekání tentokrát pyká Anton Lundell.

08:26

Moc pěkně to myslel Barinka na Martina Langa, ten však na jeho střílenou nabídku před brankou nedosáhl.

07:42

Do první velké šance se hnali Češi! Petr Čajka už už vysouval dopředu Radka Mužíka, ale tomu soupeř na poslední chvíli vysekl hokejku z ruky. Hřišníkem byl Samuel Salonen (FIN).

07:19

Salonen střílel z levé strany, před Dvořákem číhal na dorážku Siikanen, ale ve velké rychlosti nedokázal zareagovat optimálně.

07:03

Michal Teplý neměl nárok dojet zakázané uvolnění, hra se vrací před našeho gólmana.

06:47

...pokračující tlak musel uhasit Dvořák snad držadlem hole a potom neměl snadnou pozici proti střele Haatanena, ale puk udržel ve výstroji. Teď snad zvládnou Češi uklidnit hru.

06:38

Česko hraje v plném počtu...

06:14

Finové už znovu tlačí. Nousiainenovi nesedla rána z první, nicméně jeho spoluhráči se dostali k odraženému kotouči jako první.

05:38

Kapitán Ville Heinola rozdával kotouče z levé strany, nicméně ani jednu přihrávku nevymyslel přesně a Češi mu kotouče dobře blokovali. Ten poslední poslali až do bezpečí a mohou vystřídat.

04:50

Honkova dělovka prosvištěla Dvořákovi kolem masky, nyní drží naši junioři puk u hrazení zuby nehty.

04:31

První komplikace pro český tým v podobě vyloučení. Radek Kučeřík (CZE) si odpyká menší trest za podrážení.

04:24

Obránce Anttoni Honka si udělal útočný výled, obkroužil českou svatyni, nicméně střela z úhlu neměla šanci na úspěch. Češi ji zblokovali do ochranné sítě.

04:05

Oba celky střídají, aktivní Finové rozehrávají zpoza své brány.

03:39

V podání Alekse Haatanena už to vypadalo zajímavěji, nicméně na ose hřiště nakonec i jeho obrali čeští hokejisté o kotouč.

03:09

Peetro Seppälä rychle překonal neutrální zónu, pak byl ale přece jen sám proti přesile a šikovné ruce mu na udržení kotouče nestačily.

02:44

Vyhození naší reprezentace nekončí zakázaným uvolněním, ale soupeř už zase míří do české třetiny.

02:21

Čeští mladíci už potřebovali vystřídat, takže nahození kapitána Libora Zábranského na gólmana s cílem přerušit hru bylo asi přesně tím, co měli zvolit.

01:52

Náš tým se osvobodil, pak ale po pravé strany prchal Sampo Ranta a Dvořák musel zasáhnout levým ramenem, aby puk neskončil pod břevnem.

01:25

Finové se usadili v českém pásmu, spustili rotaci a na jejím konci se zastavila tečovaná střela Heinoly o českou tyčku! To bylo štěstí.

01:05

Vzápětí kotouč vypadl mimo mantinely a přichází první přerušení zápasu.

00:48

První střelecký pokus tak přišel na druhé straně. Kimu Nousiainenovi ho lehce zpomalila česká hokejka a Daniel Dvořák bez potíží zasáhl betonem u první tyčky.

00:17

Češi hned po úvodním buly nahodili puk do útočného pásma a vydal se za ním Michal Teplý. Proti přesile soupeřů ale neuspěl.

00:01

Utkání právě začalo.
Teď už je vše připraveno ke startu zápasu.
Českým hokejistům pustili organizátoři jinou hymnu, ale po chvíli svůj omyl zjistili a napravili. U té domácí se trefili hned napoprvé.
Nyní už je tedy jasné, že do brány se postaví Daniel Dvořák, jemuž bude záda krýt Lukáš Dostál. Beze změn zůstávají první dvě obrany, ve třetí nově naskočí Klejna s Malíkem, jako sedmý bek bude připraven Haš. Mimo sestavu tak pro dnešek zůstávají Dajčar s Aubrechtem a opět i Kubíček, jemuž dorazila výstroj teprve včera po obědě.

Co se týče útoků, do prvního se místo Kvasnici posunul Mužík. Druhou formaci tvoří včera odpočívající Sedlák, Střondala a Plášek, ve třetím vystřídal Mazuru Raška a do čtvrtého se mezi Pytlíka s Koffrem postaví Svoboda. Nehrají tedy Kvasnica, Šik a Mazura.
Úvodní sestavy:

Finsko: Patrikainen (Annunen) – Thomson (A), Nousiainen, Honka, Heinola (C), Salmela, Utunen, Seppälä, Kokkonen – Erholtz, Lundell (A), Haatanen – Ranta, Kivenmäki, Killinen – Aku Räty, Saarela, Siikanen – Puistola, Tanus, Salonen. Trenér: Raimo Helminen.

Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Klejna, Malík, Haš – Teplý, Čajka (A), Mužík – Sedlák, Střondala, Plášek – Lang, Barinka, Raška – Pytlík, Svoboda, Koffer. Trenér: Václav Varaďa.

Rozhodčí: Leppäalho, Vikman – Niitylä, Välisaari (všichni FIN).
Do dnešního utkání pošlou trenéři zcela jistě hodně obměněnou sestavu, zahrát by si mělo všech šest hráčů, kteří včera seděli – obránci František Klejna, Zack Malík a Šimon Kubíček a útočníci Zdeněk Sedlák, Vojtěch Střondala a Karel Plášek.

Necháme se překvapit i výběrem gólmana, který bude čelit nejtěžšímu soupeři na kempu. Včera odchytal celý duel Lukáš Dostál, teď se dá rovněž očekávat změna; na svůj debut ve dvacítce jsou nažhaveni Daniel Dvořák i mladší Lukáš Pařík.
Češi odehráli s finskou zálohou vyrovnaný duel, ve kterém jim příliš nevyšla první třetina, ale pak se výrazně zlepšili. Přestože v prostřední části prohrávali 1:3 a 2:4, díky přesilovým hrám (úspěšnost 2/4) se drželi na dostřel a Radek Mužík potom dokonce vyrovnal. Jenže v čase 58:13 potrestali Finové obrovskou chybu při střídání, a na tuto branku už národní tým nenašel odpověď ani v power-play.

Finsko "19" – Česko "20" 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. M. Petman (Matinmikko, Niikanen), 10. Hatakka (Tuomisto), 27. Koskenkorva (Maccelli, V. Petman), 32. Mäntykivi (Aaltonen), 59. Laitamäki (Maccelli, Hirvonen) – 4. Čajka (Mlčák, Teplý), 30. Zábranský (Barinka), 36. Koffer (Lang, Barinka), 44. Mužík (Štibingr).
Česko: Dostál – Zábranský, Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Haš, Dajčar, Aubrecht – Teplý, Čajka, Kvasnica – Pytlík, Šik, Koffer – Lang, Barinka, Mazura – Raška, Svoboda, Mužík.
Podruhé vás zdravím u sledování české hokejové reprezentace do 20 let, která se vydala na úvodní zápasovou akci sezóny do finského Vierumäki. Včera svěřenci Václava Varadi těsně podlehli domácímu B-týmu 4:5, dnes vyzvou už elitní sestavu Finska, která smetla Švýcary 8:1! Co může být zkraje sezóny větší výzva než bitva proti nástupcům mistrů světa z Vancouveru?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Finsko – Česko

6:5

konec (0:1, 4:1, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Killinen, 30. Puistola (Tanus), 33. Salonen (Tanus, Puistola), 39. Lundell, 49. Thomson (Haatanen), 53. Killinen (Kivenmäki) – 14. Teplý (Štibingr, Čajka), 29. Mužík (Čajka, Teplý), 43. Čajka (Teplý, Zábranský), 48. Raška (Barinka), 58. Teplý (Sedlák, Čajka)

Finsko: Patrikainen (Annunen) – Thomson (A), Nousiainen, Honka, Heinola (C), Salmela, Utunen, Seppälä, Kokkonen – Erholtz, Lundell (A), Haatanen – Ranta, Kivenmäki, Killinen – Aku Räty, Saarela, Siikanen – Puistola, Tanus, Salonen. Trenér: Raimo Helminen.

Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Klejna, Malík, Haš – Teplý, Čajka (A), Mužík – Sedlák, Střondala, Plášek – Lang, Barinka, Raška – Pytlík, Svoboda, Koffer. Trenér: Václav Varaďa.

Rozhodčí: Leppäalho, Vikman – Niitylä, Välisaari (všichni FIN).

Diváci: 110

Průběh zápasu
1. třetina
04:31 CZE 2 Kučeřík, podrážení
07:42 FIN 2 Salonen, sekání
08:48 FIN 2 Lundell, sekání
12:14 FIN 2 Erholtz, nedovolené bránění
13:07 CZE 0:1 Teplý (Štibingr, Čajka)
13:27 CZE 2 Klejna, faul kolenem
Po 1. třetině
2. třetina
25:15 FIN 1:1 Killinen
28:20 CZE 1:2 Mužík (Čajka, Teplý)
29:46 FIN 2:2 Puistola (Tanus)
32:55 FIN 3:2 Salonen (Tanus, Puistola)
33:30 CZE 2 Štibingr, nedovolené bránění
38:49 FIN 4:2 Lundell
Po 2. třetině
3. třetina
41:48 FIN 2 Salmela, držení
42:35 FIN 2 Lundell, držení
42:59 CZE 4:3 Čajka (Teplý, Zábranský)
47:37 CZE 4:4 Raška (Barinka)
47:44 CZE 2 Malík, podrážení
48:07 FIN 5:4 Thomson (Haatanen)
53:00 FIN 6:4 Killinen (Kivenmäki)
53:28 FIN 2 Saarela, podrážení
55:35 CZE 2 Raška, sekání
57:50 CZE 6:5 Teplý (Sedlák, Čajka)
Konec