Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Benátky nad Jizerou – HC Šachťor Soligorsk

0:3

konec (0:0, 0:1, 0:2 - 1:1 - 1:0)

22.07.2019, 17:30 • Svijanská aréna, Liberec • Ondřej Belák

Tipsport: 5.3 4.8 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Přeji příjemný večer, na počtenou! (20:02:39)
A je definitivně konec! Především na produktivitě bylo znát, že se pro oba celky jedná o první přípravný zápas. Benátky si po prohře v základním hracím čase alespoň trošku spravily chuť nerozhodným prodloužením a vítěznými nájezdy.

Soligorsk čeká ve středu zápas s extraligovým Libercem.

Konec zápasu.

5. série 1:0

Čirva neproměňuje.

4. série 1:0

Buchtela neproměňuje.

4. série 1:0

Levko neproměňuje.

3. série 1:0

Najman neproměňuje.

3. série 1:0

Bujnitski neproměňuje.

2. série 1:0

Šír neproměňuje.

2. série 1:0

Židkin neproměňuje.

1. série 1:0

Juščák proměňuje.

1. série 0:0

Kambovič neproměňuje.

Samostatné nájezdy začínají.

Následují také nájezdy.

Konec prodloužení.

64:56

Na závěr ještě naprosto neskutečná situace! Juri Petrov se vydal za bránu pomoci s rozehrávkou, jenže to se vůbec nepovedlo. Bovbel pak ve zmatku šťouchl puk přímo před úplně prázdnou klec, Jan Šír ovšem bez přípravy nastřelil pouze Petrova, jenž se jako přízrak zjevil tygřím skokem zpátky ve svém brankovišti!

63:48

Dournov vytáhl Žajdlíka z branky a obkroužil ji. Následně měl trefu na hokejce mezi kruhy číhající Levko, jemuž ale střela vůbec nesedla!

63:13

Soligorsk právě vstřelil branku!
V prodloužení máme vyrovnáno. Matěj Žajdlík zůstal úplně sám proti VASILIJI FILAJEVOVI, který ho po pěkné přihrávce Dadonova prostřelil z bezprostřední blízkosti.

Asistence: Jevgenij Dadonov.

62:17

Alexandr Čirva se snažil kontrovat za hosty, nicméně z prostoru kruhů zakončil poměrně vysoko nad úroveň horní tyčky.

61:14

Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
Adam Klapka se natlačil před Petrova, tomu zůstal touš ležet před betonem a JAN ŠÍR jej snadno dorazil za jeho záda! Asistence: Adam Klapka.

Prodloužení nicméně nekončí, bude využita jeho kompletní minutáž.

60:46

Prodloužení mohl rozhodnout Wiencek, ke smůle Benátek jej ale Petrov při forhendovém blafáku znervózněl natolik, že k zakončení vůbec nedošlo.

60:01

Začalo prodloužení.

Ještě není definitivní konec, po dohodě obou týmů přichází na řadu prodloužení, pochopitelně ve formátu tři na tři.

Konec základní hrací doby.

59:46

Šachtor si už pohlídá čisté konto. Astankav udržel puk ve středním pásmu a poté jej jednoduše odehrál po mantinelu až za Matěje Žajdlíka.

59:00

Vstřelený gól by si Benátečtí zasloužili, v přesilovce ale přicházejí o útočné pásmo a musejí se vracet až k vlastní brance.

58:33

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Bologejša – 2 min., vražení na hrazení).

58:21

Středočeši mají k dispozici výhodu, Žajdlík si toho ale všiml až později a Benátky tak dlouho nemohly nasadit šestého bruslaře.

57:53

Čas na oddych si ještě bere také Soligorsk.

57:23

Soligorsk právě vstřelil branku!
Svěřenci Valdemara Jiruše to skutečně zkusili v šesti, ale místo kontaktního gólu přichází definitivní rozhodnutí. Jevgenij Astankav a JEVGENIJ DADONOV najížděli ve dvou proti bezmocnému obránci a druhý jmenovaný už mohl prázdnou klec jen těžko minout. Asistence: Jevgenij Astankav.

57:11

Benátky si vyžádaly oddechový čas, dočkáme se hry bez gólmana?

56:51

Mladičký Vojtěch Jiruš zkusil štěstí z prostoru mezi kruhy a modrou lajnou, Petrov nicméně dával pozor.

56:27

Čirva se hnal za domácí branku, skvěle si jej ale hleděl Daniel Ira a v souladu s pravidly jej povalil na ledovou plochu.

55:34

Průžkovy kličky se minuly účinkem. Šachtor už se každopádně spíše zatáhl a přenechává Benátkám iniciativu. Nedlouho poté vyhazují hosté pouze za cenu icingu.

54:40

Jan Žemba to vzal na sebe a po průniku do pásma vystřelil na Petrovovu vyrážečku. Brankář Soligorsku stále míří za čistým kontem.

54:07

Středočeši pronikali do poměrně otevřené obrany soupeře, jenže Vojtěch Jiruš trošku zpomalil přechod do pásma a vystavil Adama Dlouhého do ofsajdu.

53:42

Benátečtí si nekomplikovali situaci a odehráli puk na zakázané uvolnění. Buly proběhne po pravé ruce Matěje Žajdlíka.

53:10

Viktar Bovbel si z levé strany navedl puk za kruhy, přízemní rána nicméně mířila bezpečně daleko od domácí pokladnice.

51:36

Rychlovský si neporozuměl s Dlouhým a Matěj Žajdlík čelil unikajícímu Bujnitskimu. Ten už maskovaného muže překonal, kotouč se snášel do klece, ovšem Žajdlík naprosto zázračným zákrokem hokejkou odpálil gumový nesmysl pryč z brankoviště!

50:45

Konstantin Dournov využil volného prostoru a při oslabení zaútočil. Za pravým kruhem zkusil vystřelit, kotouč skončil po teči vysoko v ochranné síti.

50:18

Odvážný průnik Jiřího Průžka žádné nebezpečí nepřinesl. Soligorsk naopak vyhazuje puk na protější konec ledové plochy.

49:56

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Barysav – 2 min., hrubost).

49:07

Benátky vyhodily puk tak akorát, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění. Bělorusové každopádně rychle obracejí hru proti Žajdlíkovi.

48:27

Jirušovi svěřenci se nechtějí jen tak vzdát a nastěhovali se do ofenzivní třetiny. Juri Petrov musel také zasahovat, leč pozdrav z úhlu jej příliš nevylekal.

47:54

Soligorsk právě vstřelil branku!
Bělorusové ale z ničeho nic navyšují náskok. Ilja Kaznadej přihrál z levé strany přímo mezi kruhy, kde se do kotouče opřel JEVGENIJ DADONOV a ve stylu svého slavného jmenovce z NHL rozvlnil síť. 0:2! Asistence: Ilja Kaznadej.

46:50

I nadále se hraje výhradně bez přerušení. Atraktivitě duelu to ale až v takové míře zrovna nesvědčí, postrádáme totiž více zajímavějších akcí.

46:10

Šachtor oslabení zvládl. Ihar Krabanav se navíc vydal do protiútoku a po ledě zakončil nedaleko mimo vzdálenější tyčku Žajdlíkovy klece.

44:49

Adam Najman křižnou přihrávkou nabil Adamu Klapkovi, jehož dělovka prosvištěla těsně mimo branku Soligorsku!

44:34

Středočeši se z ofenzivní zóny nakonec vyhnali prakticky sami a hosté ušetřili čas daleko mimo své obranné teritorium.

43:54

Benátky se drží v útočném pásmu, zatím se jim ale nedaří dostat do pozic, ze kterých by se dala ohrozit Petrovova brána.

43:32

Teď už se píšťalka sudího ozvala. Artur Bujnitski (SLG) si jde sednout za držení protihráče.

42:43

Ve třetí periodě stále čekáme na přerušení hry. Kotouč putuje ze strany na stranu, oba celky ale provázejí nepříliš vítané nepřesnosti.

41:48

Bovbel v nepřehledné situaci zvládl posunout puk po hrazení do útočného pásma, tam už Šachtor v tomto případě nic velkého nevyprodukoval.

40:51

Nahození Ilji Kaznadeje se nepříjemně snášelo, Žajdlík nicméně nakonec zřejmě ani nemusel zasahovat. Touš prolétl mimo tři tyče.

40:06

Alexandr Židkin neváhal a zahájil novou část okamžitou ranou, která se zastavila o nohu Jána Nika.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:12.
Prostřední část nabídla velice zajímavou podívanou. Šachtor ještě zvětšil svoji územní převahu a Žajdlík tahal z rukávu jeden skvělý zákrok za druhým. Ačkoliv se chvílemi zdálo, že Benátky spíše paběrkují, dokázaly si vypracovat několik slibných brejků. Žádná branka z nich ovšem nepadla. Český celek tak bude muset dotahovat těsnou ztrátu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:24

Vasilij Filajev se řítil proti Žajdlíkovi, ve velké šanci jej ovšem čistě odzbrojil vracející se Daniel Ira! Žajdlík si posléze v klidu sebral kotouč z ledu.

39:00

Barysav předvedl pohlednou jízdu napříč ofenzivní zónou. Poslední klička už každopádně byla spíše přebytečná a ani teď hosté nezakončili.

38:08

Alexandr Levko se s pukem vytočil z pravé strany až mezi kruhy, načež už nenašel dostatek energie k vyslání střeleckého pokusu.

37:40

Alexandr Čirva při operování u zadní tyčky vychýlil branku z ideálního postavení, rozhodčí tedy přerušují hru.

37:28

Bělorusy zvládnuté oslabení znovu nakoplo. Po icingu se vhazoval v obranné zóně liberecké farmy a Kaznadej dělovkou od modré vyprášil Žajdlíkův beton.

36:56

Šachtor se v naprostém klidu ubránil a do souboje za Žajdlíkovou klecí už se řítí také z lavice hanby navrátivší Filajev.

36:18

Domácím se v přesilovce nedaří. Už dobrou minutu tráví mimo nebezpečná místa v okolí Petrova.

35:37

Nikova střela byla sražena do strany. Petrov trošku vyjel ze své klece, Wiencek ale nedostal příležitost dorážet z úhlu.

34:48

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Filajev – 2 min., podrážení).

34:35

Soligorsk právě vstřelil branku!
První gól je na světě! Únik Bujnitskiho Žajdlík ještě překazil, kotouč se ovšem vykutálel přímo před brankovou čáru. První u něj byl ALEXANDR ŽIDKIN a dotlačil jej do sítě. Ačkoliv brána vypadla ze svého postavení, gól platí! Bez asistence.

33:36

Středočeši spálili vyloženou tutovku! Průžek v přečíslení dvou na jednoho přihrál před poloodkrytou klec Šafařovskému, avšak tomu střela sjela a ležící Petrov s obrovským štěstím zasáhl.

33:13

Šachtor se pěkně prokombinoval z vlastního pásma až do útočného. Krabanav posléze obehrál Kunsta a Žajdlík znovu zasahoval.

32:18

Adam Klapka se jako velká voda prohnal středem hřiště, jenže poté přihrával Juščákovi nepřesně. Následoval brejk, který zmařil obětavým skokem do střely Vratislav Kunst!

31:27

Veselo mohlo být rázem na druhé straně. Ve vlastním oslabení se vydal do brejku Adam Dlouhý, jenž po svém průniku levým křídlem zblízka mířil pouze do Petrovova břicha!

31:05

Matěj Žajdlík předvádí velké věci! Vladimir Čerdak měl na holi úvodní gól, v ideální pozici na ose kluziště nicméně nepropálil beton maskovaného muže.

30:44

Kambovičovi příliš nesedla rána z první. Kotouč se obloučkem snesl do gólmanovy výstroje a hra je díky dalšímu zákroku přerušena.

30:16

Bologejša nejprve nabízel puk po ledě na teč. Ta nepřišla, soligorský obránce tedy zkusil štěstí sám. I další souboj se Žajdlíkem ovšem prohrál.

29:50

A rázem se karta obrací, proti třem si zahrají Bělorusové. Na lavici hanby totiž za držení hole míří Jakub Žůrek (BNJ).

29:17

Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jiruš – 2 min., faul loktem).

29:08

Zajímavá akce! Benátky, už proti čtyřem, předvedly bleskovou souhru. Jiří Průžek v jejím závěru vybídl z pravé strany Ondřeje Chrtka, jehož pokus bez přípravy zmrazil Juri Petrov!

28:28

Před brankou Šachtoru bylo veselo, jenže puku se nakonec chopil Bovbel a s vypětím všech sil jej prohodil do střední třetiny.

28:05

To benátecké kombinace se vloudila nepřesnost a Alexejev ulevuje svému týmu.

27:47

Rychlovský se snažil zaskočit Petrova rychlou otočkou. Následně střílel zápěstím Kunst a vzduch pročísla gólmanova rukavice.

Benátky čeká přesilovka pěti proti třem!

27:38

Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Šír – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Šemel – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Šemel – 2 min., nedovolené bránění).

27:13

Průžek zcela volný čekal na přihrávku, nicméně nedočkal se jí a Soligorsk okamžitě vyváží touš ven ze svého pásma.

27:02

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Stankevič – 2 min., sekání).

26:42

Benátkám ve druhé třetině zatím absolutně schází mezihra. Je z toho zakázané uvolnění a buly před Žajdlíkem.

26:23

Sergej Bologejša je jakožto obránce jednoznačně nejaktivnějším střelcem. Jeho další navštívenka sice mířila mimo, avšak Žajdlík ji radši ukryl v lapačce.

26:09

Tlak hostujícího mužstva stále narůstá. V tomto případě to pro Žajdlíka ale nebylo zas tak složité, dalekonosný pokus Bologejši totiž dobře viděl.

25:19

Šachtor se ještě snažil udeřit v kratičké přesilové hře, ovšem Matěj Žajdlík podržel svůj celek reflexivním vykopnutím betonu proti střele Alexejeva z mezikruží!

24:53

To bylo těsné! Jevgenij Astankav proletěl přes modrou čáru a vystřelil. Žajdlík si vybral slabší moment a vyrazil kotouč přímo před sebe, načež Astankavovi chyběly k dorážce vlastního pokusu jen decimetry.

24:43

Sergej Bologejša nic nevymýšlel a od pravého mantinelu nahodil puk do Žajdlíkova držení.

24:00

Jiří Průžek poněkud znervóznil Petrova při rozehrávce, Bělorusové ale znovu vše napravili vyhraným osobním soubojem.

23:41

Přesilovka Jirušovým svěřencům příliš dlouho nevydržela. Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách a Šachtor si vytváří tlak.

23:29

Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Wiencek – 2 min., držení).

23:15

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Bovbel – 2 min., podrážení).

22:45

Velká příležitost Benátek! Adam Dlouhý pálil z mezikruží po ledě a Juri Petrov skvěle zasáhl betonem. Následuje výhoda pro český celek.

21:56

Adam Dlouhý u mantinelu nastavil tělo Petrovově snaze o vyhození. Bohužel pro Středočechy ale nedokázal dostat puk před na chvíli vylidněnou klec.

21:22

Benátky jsou už kompletní. Rychlovský trošku zaskočil Petrova pokusem zpoza klece, brankář Šachtoru se nakonec zvládl zorientovat.

20:48

Soligorsk zavazuje na první část a okamžitě domácí celek v pokračující přesilovce dostal pod tlak. Sergej Bologejša se na levém kruhu bez přípravy opřel do ideální přihrávky a za Matějem Žajdlíkem zvonila tyčka!

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:17.
Z utkání se ukrojila první dvacetiminutovka. Hrálo se v ní převážně podle not Soligorsku, ovšem Žajdlík prozatím odmítá kapitulovat. Na to, že jde pouze o přípravu, se hraje poměrně tvrdě. Přidají se v další části k soubojům také góly?

20:00

První třetina skončila.

19:31

Aktivně hrající Artur Bujnitski se nadechl k velké individuální akci. Efektivně si prohodil kotouč mezi soupeřovýma nohama a prakticky sám před Žajdlíkem zamířil pouze do gólmanova ramene!

19:13

Vratislav Kunst (BEN) si nepohlídal hokejku a zasáhl Bovbela do obličeje. Benátky tak inkasují další dvouminutový trest.

18:37

Jakub Žůrek zvládl sprinterský souboj. Posléze byl ale uvězněn u mantinelu a nepodařilo se mu tak odehrát puk z benáteckého obranného pásma.

17:57

V závěru přesilovky se Jevgenij Dadonov natlačil zpoza klece až před Žajdlíka, kotouč mu ovšem za položený beton nedostrkal.

17:09

Artur Bujnitski zkoušel trefit pomalu jedoucí puk z první, vzdálenější tyč však o pár decimetrů minul. Posléze Petr Wiencek dokonce donutil Petrova zasahovat.

16:40

Filajev dostal možnost opakovaně střílet z prvé strany. První pokus byl zblokovaný, další neomylně zachytil Matěj Žajdlík.

16:27

Středočechům se poměrně rychle podařilo dostat puk do bezpečí. Soligorsk s ním okamžitě míří zpátky do útoku.

16:06

Šachtor si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici putuje Ondřej Chrtek (BEN), jenž podrazil protihráče.

15:50

Artur Bujnitski předvedl pěknou individuální akci. V jejím závěru schoval střelu z osy hřiště za beka, lapačka Matěje Žajdlíka byla znovu připravena.

15:19

Adam Klapka nastřeloval ze záporného úhlu kotouč před branku, našel ale pouze hokejku jednoho z protihráčů.

14:54

Po relativně rutinním zákroku Žajdlíka se před jeho klecí strhla menší strkanice. Běloruský celek hraje velmi důrazně a do gólmana tvrdě jde, ačkoliv se jedná pouze o přípravný zápas.

14:20

Šír se přihrávkou o mantinel snažil nastartovat Wienceka, Šachtor měl ale situaci plně pod kontrolou. Středočeši zatím nemohou najít cestu.

13:30

Hraje se znovu v pěti na každé straně. Hosté na hraně ofsajdu pronikli do třetiny a Žajdlík musel být v pozoru proti pokusu Astankava.

12:46

Bologejša napřáhl na modré lajně. Puk Žajdlíkovi vypadl, nicméně přímo ke spoluhráči. Benátky mohou vyrazit vpřed.

12:28

Nahození Ilji Suška benátecký brankář viděl a bez potíží puk lapil do rukavice. Hra je přerušena, čeká se na vhazování.

11:58

Juri Petrov vyjel za branku pomoci s rozehrávkou, Šachtor se ze své obranné zóny přesto nedostal.

11:14

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (Levko – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Šír – 2 min., napadení).

11:00

Čirva měl v prostoru pravého kruhu spoustu času. Střelu si pečlivě připravil a Matěj Žajdlík musel vytáhnout nadstandardní zákrok!

10:37

Vasilij Filajev se tak trošku obětoval ve prospěch týmu. Zavezl puk do pásma a rychle jej nahodil na Žajdlíka, přičemž věděl, že se nevyhne hitu v podání Jána Nika.

09:30

Prakticky vzápětí vyrazili hosté do brejku. Kambovič trošku zbytečně místo střely spíše nabízel puk před branku, Žajdlík jej odrazil betonem.

09:19

Rychlovskému se trošku zadrhl kotouč pod čepelí. Dokázal ale přihrát na modrou čáru, odkud to zkusil Kovář. Petrov situaci řešil vyjetý daleko mimo brankoviště, mohl se nicméně spolehnout za pomoc od spoluhráčů.

08:38

Už to vypadalo, že Stankevič bude moci zakončovat z pravého kruhu. Benátky měly štěstí, že mu k úspěšnému příjmu křižné přihrávky chyběl krok.

08:14

Poprvé se na ledě trošku zajiskřilo, rozmíšku před hráčskou lavicí Šachtoru ovšem rozhodčí poměrně rychle rozpustili.

07:38

Hosté po spálené příležitosti vyvinuli na branku liberecké farmy silný tlak. Benátky vysvobodil až hvizd sudího, který oznámil postavení útočícího hráče v brankovišti.

06:54

Po nepřesné přihrávce Najmana vyrazil Soligorsk do brejku. Bujnitski zaměstnal Žajdlíka z levé strany. U dorážky byl první Sergej Bologejša, avšak z úhlu mířil pouze do boční sítě!

06:09

Šachtor pokračuje v bezchybné práci při oslabení a znovu dopravuje kotouč bez větších potíží do bezpečných vod.

05:48

Středočechům se zatím početní výhoda nedaří tolik, jako před chvílí soupeři. Ten si nyní dokonce vybojoval vhazování po Žajdlíkově pravé ruce.

05:16

Adam Klapka zavezl puk zpátky do ofenzivní zóny, avšak trošku zbytečně střílel z úhlu a po zásahu Petrova přichází další vyhození Bělorusů.

04:45

Soligorsk se hned v úvodu svého prvního oslabení osvobozuje dlouhým vyhozením po mantinelu.

04:36

Vyloučení v týmu HC Šachtor Soligorsk (2 min.).

04:14

Artur Bujnitski to zkusil z pravého kruhu. Žajdlík vyrazil střelu před sebe a k jeho štěstí se žádný z hostů k dorážce neprobojoval.

03:40

Benátky sice už hrají v plném počtu, ještě se jim ale nepodařilo získat puk na svoje hokejky. Přesilovka, zdá se, dostala Šachtor do provozní teploty.

03:07

Svěřenci kouče Fajkova to udělali pěkně. Jevgenij Dadonov mohl pálit z prostoru nad kruhy, bez přípravy nicméně Matěje Žajdlíka nepropálil.

02:50

Záludné nahození od modré čáry v podáńí Sergeje Bolodejši si Žajdlík dokázal najít a vyrazil touš do rohu ledové plochy.

02:14

Bělorusům dlouho drhla předfinální fáze. Nakonec z toho byla přihrávka napříč brankovištěm, po které Čirva z pokleku promáchl.

01:35

Trest přichází až teď. Jakub Žůrek (BNJ) se ve skrumáži u hrazení provinil faulem loktem.

00:54

Na druhé straně zůstal při útoku Šachtoru na ledě ležet Kaznadej, rozhodčí ale vylučovat nebude, ačkoliv se hostující hráč drží za obličej.

00:16

Hned v prvních sekundách slibná akce Benátek. Průžek obkroužil branku a přihrál do mezikruží Wiencekovi, jemuž střela sjela z hole.

00:01

Utkání právě začalo.
Vše už je připraveno ke startu utkání. Benátky do něj vstoupí v bílých dresech, hosté z Běloruska zas obléknou černou barvu.
Úvodní sestavy:

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hrstka) – Niko (C), Kovář, Kunst, Žůrek, Buchtela, Ira – Wiencek, Šír, Průžek, Rychlovský, Najman, Klapka, Jiruš, Chrtek, Dlouhý (A), Juščák, Šafařovský, Žemba.

HC Šachtor Soligorsk: Petrov (Ulanovič) – Stankevič, Kaznadej, Zujev, Dournov (C), Suško, Barysav, Bologeiša – Bujnitski, Dadonov, Levko, Astankav, Krabanav, Čerdak, Bovbel, Židkin, Čirva, Filajev, Kambovič, Aleksejev, Šemel.

Rozhodčí: Bernat, Zavřel – Hejl, Serbus.
HC ŠACHTOR SOLIGORSK

Šachtor půjde do zápasu podle všeho v roli papírového favorita. Tento celek nastupuje v elitní běloruské soutěži a založen byl teprve před deseti lety. I přesto, že na hokejové mapě nepůsobí dlouho, se jen jednou ve své lize nepodíval mezi nejlepší čtyři týmy. Největším úspěchem Soligorsku je poté titul běloruského mistra, který vybojoval v roce 2015. Na soupisce najdeme převážně Bělorusy, které doplňují hráči ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dříve zde však působil třeba i český útočník Tomáš Kůrka. Šachtor zároveň funguje jako farma Dinama Minsk hrajícího KHL. V Liberci aktuálně tráví soustředění, v rámci kterého jej ve středu čeká také střet s Bílými Tygry!
HC BENÁTKY NAD JIZEROU

Farma extraligového Liberce vyjede do zápasu po pouhém týdnu strávené na ledě. Také letos bude ve druhé nejvyšší soutěži plnit roli nejmladšího celku, jenž má za úkol usnadnit nadějným hokejistům přechod z liberecké juniorky do dospělého hokeje. Benátky dotáhly příchod talentovaného beka Ondřeje Buchtely z Chomutova, ofenzivu zas posílí z hostování navrátivší Adam Dlouhý nebo Slovák Michal Juščák. Uvidíme, v jakém složení svěřenci trenéra Jiruše nastoupí a jak se budou prezentovat v průběhu celé sezóny.
Zdravím všechny hokejové fanoušky! Po letní pauze se pomalu rozebíhá kolotoč přípravných utkání. Vůbec první z nich bude k vidění v Liberci, kde si to rozdají HC Benátky nad Jizerou a HC Šachtor Soligorsk. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Benátky nad Jizerou – HC Šachťor Soligorsk

0:3

konec (0:0, 0:1, 0:2 - 1:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 62. Šír (Klapka) – 35. Židkin, 48. Dadonov (Kaznadej), 58. Dadonov (Astankav), 64. Filajev (Dadonov)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Kambovič (SLG)
1:0   Juščák (BEN)
2. série:
1:0   Židkin (SLG)
1:0   Šír (BEN)
3. série:
1:0   Bujnitski (SLG)
1:0   Najman (BEN)
4. série:
1:0   Levko (SLG)
1:0   Buchtela (BEN)
5. série:
1:0   Čirva (SLG)

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hrstka) – Niko (C), Kovář, Kunst, Žůrek, Buchtela, Ira – Wiencek, Šír, Průžek, Rychlovský, Najman, Klapka, Jiruš, Chrtek, Dlouhý (A), Juščák, Šafařovský, Žemba.

HC Šachťor Soligorsk: Petrov (Ulanovič) – Stankevič, Kaznadej, Zujev, Dournov (C), Suško, Barysav, Bologeiša – Bujnitski, Dadonov, Levko, Astankav, Krabanav, Čerdak, Bovbel, Židkin, Čirva, Filajev, Kambovič, Aleksejev, Šemel.

Rozhodčí: Bernat, Zavřel – Hejl, Serbus

Průběh zápasu
1. třetina
01:35 BEN 2 Žůrek, faul loktem
04:36 SLG 2
11:14 SLG 2 Levko, hrubost
BEN 2 Šír, napadení
16:06 BEN 2 Chrtek, podrážení
19:13 BEN 2 Chrtek, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
23:15 SLG 2 Bovbel, podrážení
23:29 BEN 2 Wiencek, držení
27:02 SLG 2 Stankevič, sekání
27:38 BEN 2 Šír, hrubost
SLG 2 Šemel, hrubost
SLG 2 Šemel, nedovolené bránění
29:17 BEN 2 Jiruš, faul loktem
29:50 BEN 2 Žůrek, držení hole
34:35 SLG 0:1 Židkin
34:48 SLG 2 Filajev, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
43:32 SLG 2 Bujnitski, držení
47:54 SLG 0:2 Dadonov (Kaznadej)
49:56 SLG 2 Barysav, hrubost
57:23 SLG 0:3 Dadonov (Astankav)
58:33 SLG 2 Bologejša, vražení na hrazení
Konec
Prodloužení
61:14 BEN 0:3 Šír (Klapka)
63:13 SLG 0:3 Filajev (Dadonov)
po prodl.
Samostatné nájezdy
po s.n.