Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA

FK Teplice – SK Slavia Praha

1:5

konec (0:3)

21.07.2019, 19:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • 2. kolo • Tomáš Suchánek (@SuchanekTomas)

Tipsport: 11.0 5.58 1.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já vám děkuji za pozornost. (20:55:23)
Slavia ukázala dnes obrovskou kvalitu a odváží si ze Stínadel zaslouženou výhru 5:1! O branky se postaralo za Slavii pět různých střelců. Poprvé v „sešívaném“ se prosadil, po šesti minutách na hrací ploše, Nicolae Stanciu! Teplice dohrávaly po vyloučení Jakuba Mareše o deseti, o jedinou branku se postaral Tomáš Vondrášek.

90+2

Konec zápasu.

90+2

90+2. Tomáš SOUČEK - 1:5

90+2

Slavia právě vstřelila branku!
Tak nakonec se pomyslného „bůra“ hostující kotel dočkal! Opravdu lahodný centr Jaromíra Zmrhala zakončil přesnou hlavičkou k tyči kapitán TOMÁŠ SOUČEK – 1:5! Asistence: Jaromír Zmrhal.

90+1

Sudí viděl jemný faul na Jana Bořila a utkání budou moci dohrát s míčem na kopačkách „sešívaní“.

90

Hlavní sudí Pechanec nastavuje druhý poločas o 2 minuty.

88

Slavia opět ukázala svou sílu v kombinační hře, tentokrát tomu však scházelo povedené finále. Centr Jaromíra Zmrhala odvrátil na zadní tyči Jakub Hora.

86

V další akci nestihl míč na hrací ploše ani ex-teplický Alex Král a opět bude posílat míč do hry Tomáš Grigar.

85

Pohodlná kombinace Slavie skončila nakonec nepřesností až za brankovou čarou. Odkopávat od teplické branky bude Tomáš Grigar.

83

Poslední minuty se hrají v celkem poklidném tempu, o vítězi je de facto rozhodnuto, nyní nezpracoval míč zády k brance Pavel Vyhnal a hosté se dostali zadarmo k míči.

81

Vladimír Coufal posouval míč proti noze na Nicolaue Stancua, v poslední chvíli však zasáhl přesným zákrokem Michal Jeřábek a kombinaci překazil.

79

Po delší době o sobě daly vědět i Teplice! Jevgenij Nazarov ukolíbal obranu hostů, posunul míč na Jakuba Horu, jehož střelu po zemi musel vytěsnit nohami Ondřej Kolář!

79

Abdalláh Júsuf Hilál je hodně hladoví na hrotu Slavie, ale jeho rychlý kontr tentokrát zastavil přesným obraným zákrokem Michal Jeřábek.

77

Ondřej Kúdela byl postaven přesně tam, kde má být a srazil ránu Jakuba Hory, který si míč navedl za hranicí šestnáctky na svou pravou nohu.

76

Za velkého potlesku se vrací na teplický trávník, poprvé v dresu Slavie, Alex Král, jenž nahradil Ibrahima Benjamina Traorého.

75

75. Júsuf si mohl taky připsat první slávistickou trefu, v tutovce těsně minul!

75

Poprvé se po střídání ukázal bahrajnský útočník ve službách Slavie Abdalláh Júsuf Hilál, který uháněl sám na Tomáše Grigara, nicméně jeho oblouček skončil jen těsně vedle levé tyče!

75

Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Admir Ljevaković.

72

Patrik Žitný odvracel centr Nicolaue Stancia, hraje se už prakticky pouze na domácí branku. Nutno také pochválit fanoušky Slavie, jenž dokreslují výkon svých miláčků vynikající atmosférou.

70

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Abdalláh Júsuf Hilál.

69

Mick Van Buren možná vycítil, že se na lavičce chystá Abdalláh Júsuf Hilál a naběhl si do stoprocentní šance, ale jeho pokus jen těsně minul domácí branku!

67

67. Nicolae STANCIU - 1:4

67

Slavia právě vstřelila branku!
Tak to je premiéra jako hrom! Rumunský záložník NICOLAE STANCIU se začíná Slavii vyplácet! Stačilo mu pouhých šest minut! Naběhl si v šestnáctce na opět krásnou kolmici Petra Ševčíka a zakončil chladnokrevně – 1:4! Asistence: Petr Ševčík.

65

Ruská posila Jevgenij Nazarov (Teplice) se uvedl při své premiéře hodně ostrým skluzem proti Ondřeji Kúdelovi a byl oceněn žlutou kartou.

63

Série rohových kopů Slavie pokračuje, tento zastavil hvizdem sudí Pechanec, jenž viděl hru rukou od jednoho z hostujících hráčů.

Dnešní utkání sleduje Na Stínadlech 13 112 diváků.

61

Tak hodně diskutabilní Nicolae Stanciu na hrací ploše a okamžitě se zapojí do rohového kopu.

61

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Nicolae Stanciu.

60

Jan Shejbal odvrací další akci hostů také pouze za cenu rohového kopu, mezitím se vysvléká u střídaček z rozlišováku Nicolae Stanciu.

58

Slavia vybojovala po své akci rohový kop, jenž zakončil hodně nepřesnou hlavičkou Tomáš Souček. Odkopávat od své branky bude Tomáš Grigar.

56

56. Marešova prudká rána zamířila nad břevno

56

Přímý kop si vzal na starost Petr Mareš a jeho technická rána jen těsně minula pravý horní růžek!

55

Za zákrok na Pavla Vyhnala viděl žlutou kartu David Hovorka (Slavia).

55

Na Stínadlech se nyní hodně píská! Domácí se hnali do brejku, při němž byl zatažen za dres na hranici šestnáctky Pavel Vyhnal, nicméně sudí Pechanec nenechal výhodu a rozběhnutý Tomáš Vondrášek nemohl zakončil samostatný brejk! Útěchou pro domácí je přímý kop z velmi nadějné pozice!

54

Pražané se po inkasované brance opět přesunuli na svou útočnou polovinu, jejich kombinaci však zastavil a odkopl míč daleko od teplické branky Petr Mareš.

52

52. Tomáš VONDRÁŠEK - 1:3

52

Teplice právě vstřelily branku!
Oslabené Teplice snižují stav střetnutí! Obrovskou hrubku hostující obrany využil TOMÁŠ VONDRÁŠEK, který zamířil svou ranou kolem nohou Ondřeje Koláře přesně do sítě – 1:3! Asistence: bez asistence.

51

Tomáš Grigar lapil do rukavic jemný bochánek z kopačky Vladimíra Coufala. „Sešívaní“ však opět předvedli rychlý přechod středu hrací plochy.

50

Vypadá to na slávistické báčko. Velmi dlouhou kombinaci nakonec zakončil ranou z dálky a nad branku Josef Hušbauer.

48

48. Zmrhal pálí do tyče, ale z ofsajdu

48

Slavia začala přesilovku velmi zostra. Tomáš Grigar vyrazil střelu z dálky na kopačku Jaromíra Zmrhala, jehož dorážka ze skluzu orazítkovala tyč! No, i kdyby míč skončil v síti, tak by branka neplatila, jelikož po akci vyletěl nahoru praporek asistentky na lajně.

46

46. Mareš loktem trefil Součka a po druhé žluté je vyloučen!

46

Druhý poločas začal pro Teplice hodně špatně! Jakub Mareš trefil v souboji loktem do obličeje Tomáše Součka a jelikož si přinesl již z prvního poločasu žlutou kartu, je vyloučen.

46

Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jevgenij Nazarov.
Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Igor Paradin, přichází Pavel Vyhnal.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:02 .
Hlavní sudí Ondřej Pechanec nenastavil první poločas ani o minutu a oba týmy se tak chystají do kabin. Slavia ukázala v prvním dějství obrovskou zkušenost a fotbalovost. Zaslouženě vede o tři branky a dvě z toho byly opravdu parádní. Jmenovitě se prosadili Jaromír Zmrhal, Mick Van Buren a Josef Hušbauer. Teplice zaslouží rozhodně obdiv zato s jakým záměrem do utkání vstoupily, jelikož zvolil odvážnou taktiku a hrají doslova otevřenou partii.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

44. Josef HUŠBAUER - 0:3

44

Slavia právě vstřelila branku!
Máme tu aspiranta na gól roku! Petr Ševčík posunul míč na hranici šestnáctky JOSEFU HUŠBAUEROVI, jehož parádní rána se odrazila od horní tyče přesně za háčky! „Sešívaná“ desítka se tak prosazuje i ve druhém ligovém utkání – 0:3! Asistence: Petr Ševčík.

43

Ondřej Kúdela přistrčil na středu hrací plochy Jakuba Mareše, hrát budou Tepličtí.

41

Hrubou silou se prodral do zakončení z úhlu Tomáš Souček, na místě byl však Tomáš Grigar, který jeho ránu na první tyč dokázal vytěsnit.

40

Jakub Hora se hnal do brejku jeden na jednoho, v tomto souboji jej však přelstil a o míč okradl David Hovorka. Obrana Slavie zatím působí hodně jistě.

38

Jakub Mareš výborně podržel míč na středu hrací plochy, rozdal jej do strany na Tomáše Kučeru, tomu však hrubě nevyšel centr a pro míč si vyběhl Ondřej Kolář.

36

Naložily s ním Tepličtí nejhůře, jak jen mohly. Tomáš Kučera zamýšlel svým obloučkem nějaký signál, na ten však nereagoval žádný z jeho spoluhráčů.

35

Tomáš Vondrášek byl povalen na trávník Tomášem Součkem a přímý kop z pravé strany, nějakých třicet metrů od branky, budou moci zahrávat domácí.

34

Pěkné přenesení hry na pravý kraj skončil zdviženým praporkem. V ofsajdu se ocitl Vladimír Coufal.

33

Pro následný centr od rohového praporku si vyskočil také domácí brankář a uklidňuje hru.

32

32. Součkova teč div že nezapadla až za Grigara

32

Tentokrát zachránil domácí od třetí branky brankář Tomáš Grigar! Nadvakrát před ním dorážel Tomáš Souček, ale strážce teplické branky odolal!

31

Když už Slavia zaútočí tak to stojí zato! Ibrahim Benjamin Traoré poslal do domácí šestnáctky ostrý centr, ten byl sražen a Jan Shejbal musel míč vykopnout z brankové čáry!

29

Domácí opět v dobrém náběhu. Tomáš Kučera výborně otevřel hru pro Jakuba Horu, který hledal nízkým centrem na zadní tyči Jakuba Mareše, tomu však chyběl zhruba metr, aby míč dostihl.

27

Teplice odpověděly také slušnou akcí, ale centr Tomáše Vondráška měl Daniel Trubač pouze na dlouho nohu. Míč skončil za brankovou čarou a odkopávat od své branky bude Ondřej Kolář.

25

„Sešívaným“ se opět tleská a mohlo to být o tři branky! Kombinaci na jeden dotek zakončil sraženou ranou těsně vedle pravé tyče Petr Ševčík. Pražané se v tuto chvíli fotbalem baví.

24

Mick Van Buren opět v náběhu, tentokrát však příliš brzy za obranou linií domácích, z čehož plyne odpískaný ofsajd.

23

Jakub Mareš (Teplice) diskutoval s hlavním sudím tak dlouho, až obdržel žlutou kartu. Co sudí slyšel od teplického odchovance si můžeme jen domýšlet.

22

Teplice zatím pykají zato, že dnes prostě chtějí hrát fotbal a přišly si to s mistrem rozdat. To dokazuje i další útočná akce domácích, do ní se zapojilo sice hodně hráčů, nicméně domácí žehrají na nepřesnost.

20

20. Mick Van Buren - 0:2

20

Slavia právě vstřelila branku!
Smekám žlutý klobouk! Petr Ševčík vyprodukoval kolmici z říše snů, kterou poslal do brejku MICKA VAN BURENA, a ten neméně povedeným obloučkem přehodil Tomáše Grigara – 0:2! Asistence: Petr Ševčík.

18

Jan Bořil (Slavia) je prvním potrestaným hráčem dnešního utkání. Za cenu žluté karty zastavil rychlý kontr Daniela Trubače.

18

Volný přímý kop si vzal na starost Petr Mareš, nicméně Tomáš Vondrášek, jenž byl adresátem centru, na míč ve vzduchu nedosáhl.

17

Jakub Hora si teď doslova vymodlil u levé postranní lajny faul na Ondřeji Kúdelovi a Teplice budou zahrávat volný přímý kop.

15

Na malém prostoru u rohového praporku kombinoval Mick Van Buren a Jaromír Zmrhal, z tohoto mráčku však nezapršelo a druhý jmenovaný míč nestihl na hrací ploše.

14

Petr Mareš fauloval na polovině hrací plochy Josefa Hušbauera, nicméně jednalo se o hodně diskutabilní faul, což dokumentoval pískot domácího publika.

12

12. Jaromír ZMRHAL - 0:1

12

Slavia právě vstřelila branku!
Teď už se Slavia raduje! K odraženému míči se na levé straně dostal JAROMÍR ZMRHAL a krásnou ranou na zadní tyč otevírá skóre dnešního utkání – 0:1! Asistence: Bez asistence.

11

Hosté se rozkoukali Na Stínadlech a z otočky střílel z hranice šestnáctky Vladimír Coufal, jeho pokus však skončil nad brankou.

10

10. Grigar vyběhl špatně, Souček nebezpečně hlavičkoval, ale vedle

10

Rohový kop zakončil nadějnou hlavičkou, avšak těsně vedle pravé tyče Tomáš Souček. První šance „sešívaných“.

10

Po sraženém centru Jaromíra Zmrhala úvodní premiérový roh Slavie.

9

Poprvé o sobě dal vědět aktuální český mistr. Centr Jana Bořila tečoval na šestnáctce vysoko nad branku Petr Ševčík.

8

Teplice se opět nastěhovaly na útočnou polovinu, ale jejich snažení ukončil útočným faulem u brankové čáry Patrik Žitný.

7

Slávisté mají zatím potíže s vysokým napadáním domácích a Josef Hušbauer zahrál pod tlakem pouze do autu. U míče zůstanou Severočeši.

5

Rohový kop rozehrály Tepličtí nakrátko a následný centr nestihl na zadní tyči Jakub Mareš. „Skláři“ začali velmi sympaticky.

4

4. Parádní dalekonosná Shejbalova bomba se nebezpečně kroutila

4

Teplice obléhaly velké vápno Slavie a nakonec zato vzal Jan Shejbal, jenž svou nádhernou ranou vyzkoušel Ondřeje Koláře, který musel tuto pumelici vytáhnout na rohový kop!

2

Teď si zahrál i lodivod „sešívaných“ Jindřich Trpišovský, míč šel do autu z kopačky Daniela Trubače, Slavie bude vhazovat.

1

David Hovorka zastavil první útočný náznak Teplic, ve stejnou chvíli šel však do vzduchu také praporek asistentky Ratajové.

1

Nizozemský útočník Mick Van Buren uvedl míč do hry.

1

Utkání právě začalo.
Oba dnešní soupeři nastoupili na hrací plochu, a to vše za potlesku velmi slušně zaplněných Stínadel. Sektor hostí dokonce převyšuje svou kapacitu. Čeká nás, alespoň doufejme, velmi atraktivní podívaná.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin – Hora (C), Mareš, Kučera, Trubač, Žitný – Mareš.
Náhradníci: Jakub Diviš – Ljevaković, Nazarov, Vyhnal, Jindráček, Moulis, Kodeš.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C) – Ševčík, Hušbauer, Traoré, Zmrhal – Van Buren.
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Holeš, Král, Olayinka, Júsuf Hilál, Stanciu.


Široký kádr Slavie, kterou čeká letos boj na mnoha frontách, doznal v posledních dnech nepříjemné trhliny. Jistota v podobě africké stoperské dvojice Michael Ngadeu-Ngadjui a Simon Deli se pár dní před startem soutěže rozpadla a oba vysocí hráči odešli do Belgie za novou zkušeností. V úvodním kole na půdě Zlína zaujali jejich místo Ondřej Kůdela a David Hovorka.

Společností byl v pauze také hodně skloňován příchod Nicolae Stanciua, ten by však v Teplicích zatím nastoupit neměl, a to z důvodu nedostatečné kondice.Utkání bude naopak velmi pikantní pro Alexe Krále, jenž se představí Na Stínadlech poprvé po svém přestupu právě k „sešívaným“.

Slavia se v úvodním utkání natrápila k tříbodovému vítězství na půdě Zlína 1:0. O třech bodech rozhodl zkušený Josef Hušbauer.

Co řekl před utkáním v Teplicích kouč Slavie Jindřich Trpišovský?
„Byl by to krásný vstup do ligy, kdybychom dva úvodní venkovní zápasy zvládli za šest bodů. Chceme navázat na výsledek, a hlavně na výkon z druhého poločasu proti Zlínu, protože víme, že první poločas nebyl dobrý. Rozebrali jsme si to. Druhý poločas byl z naší strany výborný.
 FK Teplice

„Skláři“ se představí poprvé Na Stínadlech od, již několikrát propíraného, debaklu s Mladou Boleslaví (0:8) v posledním domácím utkání loňské sezony. Teplice udělaly v pauze před letošní sezonou několik nutných změn. Tou nejpodstatnější je návrat Jakuba Mareše do svého rodného klubu a angažování třech zahraničních posil (Nazarov, Royo, Paradin). Z tohoto tria je však aktuálně zdraví a schopný zasáhnout do utkání pouze Nazarov a Paradin. Za zmínku stojí také příchod Pavla Vyhnala a na půlroční hostování získaly Teplice z Mladé Boleslavi Petra Mareše.

Severočeši zahájili novou sezonu v Příbrami, odkud si odvezli po brance Jakuba Mareše bod za remízu 1:1.

Co řekl před utkání s obhájcem titulu domácí lodivod Stanislav Hejkal?
„Nebudeme si nic nalhávat – Ngadeu a Deli jsou vysocí a tvrdí hráči, pro Slavii jsou nenahraditelní. Díky tomu bychom mohli mít nějakou šanci. Budeme proto chtít být aktivní, nebudeme zalezlí. Budeme chtít držet balon, dostávat se do šancí. Plně však respektujeme sílu soupeře, máme pokoru“
Druhé kolo FORTUNA:LIGY nás poprvé v této sezoně zavede na teplická Stínadla, kam přijede na úvod aktuální český mistr, pražská Slavia, jenž tedy zajíždí i ve druhém kole na půdu soupeře.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FK Teplice – SK Slavia Praha

1:5

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 52. Vondrášek – 12. Zmrhal, 20. Van Buren (Ševčík), 44. Hušbauer (Ševčík), 67. Stanciu (Ševčík), 90+2. T. Souček (Zmrhal)

Karty:   23. J. Mareš (TEP), 65. Nazarov (TEP) – 18. Bořil (SLA), 55. Hovorka (SLA)   46. J. Mareš (TEP)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:10. Rohy: 2:10.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin (46. Vyhnal) – Hora (C), Mareš, Kučera (75. Ljevaković), Trubač (46. Nazarov), Žitný – Mareš.
Náhradníci: Jakub Diviš – Ljevaković, Nazarov, Vyhnal, Jindráček, Moulis, Kodeš.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C) – Ševčík, Hušbauer (61. Stanciu), Traoré (76. Král), Zmrhal – Van Buren (70. Júsuf Hilál).
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Holeš, Král, Olayinka, Júsuf Hilál, Stanciu.

Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Ratajová

Diváci: 13112