Menu

Fotbal

Polská Ekstraklasa

Raków Čenstochová – Korona Kielce

0:1

konec (0:0)

20.07.2019, 15:00 • Miejski Stadion Piłkarski, Częstochowa • 1. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.21 3.26 3.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme za sebou utkání prvního kola polské Estraklasy, v němž Raków na domácí půdě podlehl Koroně nejtěsnějším možným rozdílem. O vítězství hostů rozhodla penalta odpískaná ve 49. minutě, kdy po nepřesvědčivém odkopu Petráška gólman Gliwa doslova zboural Pačindu. K penaltě se postavil kapitán Adnan Kovacević, jenž s velkým štěstím proměnil. Domácí se snažili vybojovat alespoň bod, avšak obrana soupeře dnes fungovala opravdu výborně. Zaváhala snad jen při střele Nouviera, s tou si ovšem poradil Paweł Sokół.

To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:58:50)

90+5

Konec zápasu.

90+4

V tomto utkání už se skóre měnit nebude. Jakub Żubrowski ve středu vybojoval balón pro sebe a dlouhým nákopem dokonce našel Uroše Djuranoviće, jenž poslední vteřinky zápasu tráví s balónem u rohového praporku.

90+3

Ve velmi těžké pozici se u levé lajny proti dvojici protihráčů pokusil Patryk Kun alespoň vybojovat rohový kop, jenže ani to se mu nepovedlo.

90+2

Arkadiusz Kasperkiewicz rozjel akci dobrou nahrávkou po pravé straně, násedný centr malinowského si však pohlídal Adnan Kovacević.

90+1

Znovu se v dobré příležitosti ocitl Matej Pućko, i tentokrát ale přestřelil Gliwovu svatyni.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Výborná obrana Kovaceviće, který výborně přeskočil Lukoviće a tím získal míč do držení Korony.

88

Stoper Łukasz Kosakiewicz nepředvedl úplně jistý odkop, k jeho štěstí Paweł Sokół dokázal balón zachytit ještě před dobíhajícím Musiolikem.

87

Matej Pućko se objevil osamocený před Gliwou, jeho lob však skončil pouze na horní síti!

86

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází Igor Sapała, přichází Szymon Lewicki.

85

Jakub Żubrowski obral soupeře o míč a pokusil se založit rychlý brejk středem hřiště, to ale výborně přečetl Arkadiusz Kasperkiewicz, který balón uzmul pro sebe.

84

Tomáš Petrášek dlouhým nákopem po pravé straně hledal Kuna, toho dokázal přehlavičkovat Ognjen Gnjatić, od jehož hlavy se odrazil míč do zámezí.

83

Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Marcin Cebula, přichází Matej Pućko.

82

Pro změnu z pravé strany to zkusil Andrija Luković, jenže snaha o přízemní centr končí dobrým blokem. Raków bude zahrávat roh.

81

Bryan Nouvier se pokusil z levé strany si navést balón na střed, dobrým obranným zákrokem však získal míč pro sebe Adnan Kovacević.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí ztrácí jednu branku, v posledních minutách ovšem zařídili Pawłu Sokółovi několik horkých chvilek.

79

Hodně vzruchu bylo k vidění v posledních minutách, stále ale na světelné tabuli svítí skóre 0:1.

78

78. Miłosz Szczepański (RAK)

78

Následoval rohový kop, po němž se do odraženého míče z jedničky opřel Miłosz Szczepański a jeho ráně nechybělo mnoho, prolétla těsně vedle pravé tyče.

77

77. Bryan Nouvier (RAK)

77

Naopak na druhé straně mohlo přijít vyrovnání! Miłosz Szczepański prostrčil míč k Nouvierovi, jehož ránu vytěsnil Paweł Sokół pravou rukou!

76

Hosté mohli definitivně rozhodnout o svém vítězství, když Marcin Cebula přihrávkou pod sebe našel Zalazara, toho ale výborným zákrokem vychytal Gliwa!

75

Michał Gliwa si pořádně zahrával, když váhal s rozehrávkou až k němu doběhl Uroš Djuranović, který téměř i gólmana o míč obral, ten ale nakonec ve skluzu dokázal odkopnout míč.

74

Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Michal Gardawski, přichází Łukasz Kosakiewicz.

73

Obrana Korony pracuje v dnešním utkání opravdu výborně. V průběhu zápasu nepustila soupeře k žádné vážnější příležitosti.

72

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází Ruslan Babenko, přichází Andrija Luković.

71

Z hranice šestnáctky pěkně vypálil na zadní tyč Michal Gardawski. Gliwa ovšem na střelu dobře viděl a dokázal ji vyrazit nad břevno.

70

Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Erik Pačinda, přichází Rodrigo Zalazar.

69

Stoper Korony už je na nohou a vypadá to, že bude schopen pokračovat v zápase bez nějaké újmy na zdraví.

68

Navíc hostující kapitán nedopadl na trávník úplně dobře a drží se za bok. Na místo jsou opět přivoláni lékaři.

67

Po dlouhém odkopu Gliwy se do vzduchu pověsili Sebastian Musiolik a Daniel Dziwniel. Souboj to byl ale zbytečný, neboť domácí forvard se nacházel v postavení mimo hru.

66

Na druhé straně z kroku vypálil Marcin Cebula, jeho smůle ovšem zamířil přímo do středu brány, kde byl připravený Michał Gliwa.

65

Domácí měli po faulu Kovacevićevi k dispozici přímý kop z ideální vzdálenosti od branky. Exekuci si vzal na starosti Ruslan Babenko, jenž však napálil jen dobře postavenou zeď.

64

64. Adnan Kovacević (KRN)

64

Žlutou kartu dostává Adnan Kovacević (Korona Kielce).

63

Nyní budou mít ale šanci zahrozit z přímého volného kopu, když Igora Sapału stáhl k zemi Ognjen Gnjatić.

62

Snaží se hráči v červeném o vyrovnání, avšak jejich kombinace probíhá zatím jen ve středovém kruhu, odkud vyrovnání určitě nedosáhnou.

61

Hra v posledních minutách ztratila na atraktivitě. Hosté se po vstřelené brance už neženou tolik dopředu, domácím se zase nedaří dostat do dobře propracované defenzivy.

60

Máme za sebou hodinu, po níž Korona vede na hřišti nováčka z Rakowa a má tak blíže k prvním třem bodů do tabulky. Domácí ale před fanoušky určitě nechtějí úvodní utkání sezóny prohrát.

59

Už to vypadalo, že se Sebastian Musiolik dostal až za obranu, po špatném převzetí míče byl ale zdvojen a o balón přišel.

58

Po rohovém kopu se od slabě hlavičkujícího Petráška odrazil balón k Szczepańskému, který ale pořádně ukopl.

57

Raków se snaží kombinovat, jenže výborný presink soupeře jim dělá velké problémy.

56

Český útočník ve službách Korony Michal Papadopulos při zpracování stoupnul na balón, což vedlo k uklouznutí. Raków bude vhazovat.

55

Erik Pačinda to nyní přehnal s agresivotu, výsledkem je útočný faul spáchaný na Szymonowiczovi.

54

Přízemní pas z pravé strany Djuranovićovi nevyšel, do zámezí balón odvrátil Arkadiusz Kasperkiewicz.

53

Tomáš Petrášek v druhé půli při rozehrávce nepůosbí vůbec jistým dojmem. Nejprve se špatným odkopem částečně podílel na penalt, nyní v roli posledního hráče přihrávkou středem našel jen Gardawského.

52

Velmi zbrklá přihrávka Malinowského do pravé lajny, kde v daný moment zrovna nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.

51

Střelecká aktivita hostujících se tak vyplatila, i když až po penaltě, která ovšem byla neoddiskutovatelná.

Adnan Kovacević (KRN) - 0:1

49

Korona Kielce právě vstřelila branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil sám kapitán ADNAN KOVAČEVIČ, který se rozhodl pro střelu k levé tyči, tu ovšem neprovedl úplně ideálně, Gliwa si na míč dokonce sáhl, přes rukavice ale balón nakonec skončil v síti!

48

Čekání na penaltu se protahuje. Ke hráči, který loni oblékal dres Plzně, totiž po tvrdém nárazu museli být přivoláni lékaři.

47

47. Michał Gliwa (RAK)

47

Po špatném odkopu Petráška se do šance hnal Erik Pačinda, kterého ve vlastní šestnáctce zboural gólman Michał Gliwa. Rozhodčí bez váhání nařizuje penaltu!

46

Střídání v týmu Raków Częstochowa: ze hřiště odchází Maciej Domański, přichází Bryan Nouvier.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
Skončil první poločas úvodního kola polské Estraklasy mezi Rakówem a Koronou, v němž jsme branku neviděli. Blíž k ní jednoznačně měli hostující hráči, avšak tři rány Djuranoviće pokryl skvělý Gliwa, jenž si poté poradil i s jedovkou českého Michala Papadopulose. Postupem času se hra srovnala, v druhé části poločasu už tolik příležitostí k vidění nebylo.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Domácí ještě dostali šanci vstřelit gól do šatny po volném přímém kopu, jenže fotbalisté Rakówa se rozhodli rozehrát na krátko, čímž se sami připravili o možnost útoku.

45+1

Michal Papadopulos to nyní přehnal s agresivitou, když v souboji loktem zasáhl Babenka. Úder to sice nebyl úmyslný, i tak se to však musí pískat.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

Na vážnější zranění to naštěstí nevypadá. Srbský křídelník už je na nohou a za postranní čárou se hlásí o návrat do hry.

43

Uroš Djuranović pěkně přeskočil domácího obránce, vzápěti ale došlo ke kontakti mezi oběma hráči a právě k Djuranovićovi dokonce musejí být povoláni lékaři.

42

V souboji dvou českých hráčů byl úspěšnější ten, jenž obléká dres Rakówa. Petrášek přetlačil Papadopulose.

41

Tomáš Petrášek se z vlastní poloviny rozhodl k dlouhému nákopu až do šestnáctky soupeře, kde dobře vyběhl Paweł Sokół a míč vyboxoval zpátky k polovině hřiště.

40

Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se nějaké branky nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?

39

Cebula se rozhodl vyzkoušet štěstí z velké dálky. Rána ale vzala brzy za své, neboť trefila hned prvního bránícího Malinowského.

38

Přízemnímu pasu z levé strany chyběla razance. Takhle míč před nabíhajícím Papadopulosem v klidu sebral Michał Gliwa.

37

Těsně za šestnáctkou odcentroval do pokutového území Jakub Żubrowski, avšak Marcin Cebula se zády k bráně probít do zakončení nedokázal.

36

Sebastian Musiolik výborně vystihl rozehrávku soupeře a vydal se společně s Domańskim do přečíslení dvou proti dvěma. Nic z něj nebylo, prvně jmenovaný nedokázal pod tlakem protivníka přesně nahrát.

35

Dawid Szymonowicz trestuhodně podskočil balón. Zaváhání chtěl okamžitě potrestat Michal Papadopulos, hrudí si však posunul míč až příliš dopředu, přímo do míst, kde se pohyboval Piotr Malinowski.

34

Gólman Michał Gliwa ukázal výborné čtení hry, když opět včas vystartoval proti Djuranovićovi, jehož dnes ve větší šanci vychytal už potřetí.

33

Korona velmi rychle rozehrála aut, po němž přišel centr do vápna, Erik Pačinda ovšem v souboji proti Dawidu Szymonowiczovi neuspěl.

32

K dlouhému nakopávanému balónu po levé straně doběhl jako první český kapitán ve službách Rakówa Tomáš Petrášek, který hlavičkou poslal míč do zámezí.

31

Hráč hostí v posledních minutách začali faulovat. Těko říct, zda je časté kouskování hry cestou k úspěchu. Macieja Domańského poslal nesmyslně k zemi Márquez.

30

Je za námi půl hodina utkání, v níž jsme bohužel branku neviděli. Šance měla hlavně Korona, bezbrankový stav však podržel výbornými zákroky Gliwa.

29

Sebastian Musiolik na poslední chvíli skvěle psonul míč mezi nohama Kovaceviće, který s tím vůbec nepočítal, naopak ještě domácího útočníka fauloval.

28

Přetažený centr mířil na zadní tyč, jenže tam Adnan Kovacević Petráška k hlavičce nepustil, bude se pouze kopat od branky.

27

Piotr Malinowski si neúplně ideálně zpracoval balón, se situací si ovšem poradil skvěle, když se před balón postavil tělem a nechal se podrazit Gnjatićem.

26

Hráči v červeném sice jsou na baónu, avšak do dobře zorganizované obrany Korony se ne a ne dostat.

25

Velmi riskantní přenesení hry Kasperkiewicze na Malinowského vyšlo, domácí mohou pokračovat v postupné kombinace směrem k soupeřově bráně.

24

Rychlý brejk hostí zakončoval po zpětné přihrávce Erik Pačinda. Střílel ale ze stojné nohy a proto Gliwovi příliš starostí nenadělal.

23

Středopolař Ruslan Babenko dobře zachytil rozehrávku soupeře, avšak při zpracování míče si pomhl rukou, což neuniklo pozornosti hlavního sudího.

22

Piotr Malinowski se na pravé straně krásně proháčkoval skrze dvěma hráči, na třetí už nevyzrál.

21

Zajímavý signál nevyšel. Centr měl přiletět někam na hranici šestnáctky, jenže pas měl malou výšku, a tak ho bez problémů stáhnul pro sebe Ognjen Gnjatić.

20

Daniel Dziwniel dobře zblokoval pas soupeře, od něj se však míč odrazil za postranní čáru, bude se kopat roh.

19

Ten se nakoenc snažil vymyslet Miłosz Szczepański, proti jehož centru ale Paweł Sokół vystartoval dopředu a vyboxoval balón do bezpečí.

18

Hráči v červeném ovšem dokázali poprvé v utkání na delší čas zatlačit Koronu na její polovinu. Zatím však marně čekáme na nějaký moment překvapení.

17

Změnit to chtěl Maciej Domański, jenž se z pravé strany rozhodl naletět do trojice protihráčů. Podle očekávaní ale o míč přišel.

16

Nastolený tlak hostujícího celku pokračuje, Raków jakoby se stále nedokázal dostat do ideálního zápasového tempa.

15

Centr Pačindy z přímého kopu nebezpečí pro Gliwovu svatyni neznamenal, nejvýše se totiž do vzduchu zavěsil Arkadiusz Kasperkiewicz.

14

14. Dawid Szymonowicz (RAK)

14

Žlutou kartu dostává Dawid Szymonowicz (Raków Częstochowa).

13

Korona do kombinace zapojila i gólmana Sokóła, jenž okamžitě odkopl někam k polovině hřiště, v hlavičkovém souboji byl úspěšnější domácí Malinowski.

12

Dlouhý aut Rakówa ohrožení branky nepřinesl, jelikož Piotr Malinowski nedokázal prodloužit balón za sebe tak, jak by si představoval.

11

Levou stranou se do šance pokusil probít Maciej Domański, avšak pozičně dobře bránící Daniel Dziwniel odvrátil míč do zámezí.

10

Michał Gliwa znovu skvěle podržel domácí mužstvo! Michal Papadopulos dobře střílel do protipohybu brankáře, ten ale nechal na zemi levu nohu, do níž ho nakonec i baón poněkud šťastně trefil!

9

Raków s šancí nenaložil vůbec dobře, rozhodl se pro rozehrávku nakrátko, následně Igor Sapała hleda po levé straně Babenka, avšak poslal mu příliš dlouhý balón.

8

Domácí budou mít šanci zahrozit ze standardní situace. Sebastian Musiolik byl poslán k zemi po nedovoleném zákroku Cebuly.

7

7. Uroš Djuranović (KRN)

7

Po dvou minutách se znovu opakoval souboj Uroš Djuranović – Michał Gliwa! První jmenovaný obdržel výborný pas za obranu, gólman mu ovšem skvěle zmenšil střelecký úhel a i tuto ránu lapil!

6

Z následného rohového kopu nebylo vůbec nic, pas na přední tyč odvrátil do bezpečí Tomáš Petrášek.

5

Centr z levé strany propadl na pravou stranu k Cebulovi, který okamžitě vracel do ohně. A našel přímo prostor, kde se nacházel Uroš Djuranović, jehož ránu z jedničky vyrazil Michał Gliwa na horní síť!

4

4. Uroš Djuranović (KRN)

4

Uroš Djuranović se dlouhým nákopem poksuil dopředu vyslat českého útočníka Papadopulose, toho ovšem fobře pokryl stoper Arkadiusz Kasperkiewicz.

3

Hlavní rozhodčí citlivě ponechal výhodu, po pravé straně se s balónem hnal Maciej Domański, proti jeho centru ale dobře zasáhl Adnan Kovacević.

2

Domácí Raków do dešního zápasu nastoupil v červených dresech, Korona oblékla dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Korona Kielce

Korona v loňském roce musela hrát ve skupině o udržení, avšak vedla si výborně, neboť v minitabulce byla lepší už jen Wisla, na sestupové pozice měli svěřenci trenéra Lettieriho náskok sedmi bodů. Cíl pro letošní sezónu je jasný, a to pokusit se zabojovat o skupinu o titul, loni to Koroně proklouzlo doslova mezi prsty zpackaným závěrem základní části. V přípravě sehráli hráči tohoto celku sedm zápasů s bilancí tří výher, stejného počtu porážek a jedné remízy.
Raków Częstochowa

Raków je v nejvyšší soutěži nováčkem. V loňském roce ještě působil v nižší soutěži, tu ovšem ovládl a tak se letos bude měřit s nejširší tuzemskou špičkou. Svěřenci trenéra Papszuna ukazují, že se na následující ročník opravdu těší, v sedmi přípravných zápasech pouze jednou remizovali, jinak šestkrát zvítězili.
Krásné sobotní odpoledne všem fanouškům fotbalu! Vítám vás při sledování prvního kola polské Estraklasy, v zápase mezi Rakówem Częstochowa a Koronou Kielce.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Raków Čenstochová – Korona Kielce

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Kovacević (pen.)

Karty:   14. Szymonowicz (RAK) – 64. Kovacević (KRN)

Raków Čenstochová: Gliwa – Petrasek (C), Szymonowicz, Kasperkiewicz – Malinowski, Sapała (86. Lewicki), Babenko (72. Luković), Kun – Domański (46. Nouvier), Musiolik, Szczepański.
Náhradníci: Szumski – Piątkowski, Azemović, Luković, Nouvier, Schwarz, Skóraś, Apolinarski, Lewicki.

Korona Kielce: Sokół – Gardawski (74. Kosakiewicz), Kovacević (C), Márquez, Dziwniel – Cebula (83. Pućko), Żubrowski, Gnjatić – Pačinda (70. Zalazar), Djuranović, Papadopulos.
Náhradníci: Kukić – Tzimopoulos, Kosakiewicz, Zalazar, Arweladze, Sewerzyński, Jukić, Pućko, Żyro.