Menu

Tenis

Wimbledon - muži (tráva)

Novak Djoković (1) – Roger Federer (2)

3:2 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3)

konec

14.07.2019, 15:10 • Centrální kurt, All England Club, Londýn (GBR) • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.52 2.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

3:2; 13:12 - Novak Djoković

13:12

Novak Djoković obhajuje wimbledonský titul! Po parádním returnu musel Federer ustupovat před úderem, následně trefil míček jen rámem rakety a bylo rozhodnuto!

12:12

Roger Federer zakončuje čtyřiadvacátou hru pátého setu esem do středu kurtu. Následuje rozhodující tiebreak!

12:11

Po prvním Djokovićově servis byl Federer pod tlakem, dvakrát ještě dostihl úder, ale poté v nouzi zahrál do zámezí.

11:11

Roger Federer opět dorovnává stav páté sady. Na závěr si připsal přímý bod po prvním servisu k postranní lajně.

11:10

Djoković si drží své podání! Federer se natahoval pro returnu, míček dokázal zasáhnout, ale poté ho už neodehrál zpět přes síť.

10:10

10:10! Na závěr gemu vytáhl Roger Federer další nechytatelné první podání a finále může pokračovat.

10:9

Desátý gem pro Novaka Djokoviće. Jak už je zvykem na závěr si pomohl přímým bodem po prvním servisu k postranní čáře.

9:9

Roger Federer opět srovnává stav páté sady! Na závěr si pomohl prudkým servisem, který nedokázal Djoković zreturnovat.

9:8

Novak Djoković získává druhou hru v řadě a je znovu ve vedení. Na závěr gemu vytáhl tvrdé první podání a nedal Federerovi šanci k přesnému returnu.

8:8

Neskutečné! Roger Federer nedokázal dohrát finále při vlastním podání, neproměnil dva mečboly. Djoković se nadechuje k velkému zvratu.

7:8

Roger Federer bere Djokovićovi podání! Srb sice vystartoval po prvním podání k síti, ale Federer byl u míčku včas a skvěle soupeře prohodil.

7:7

Roger Federer bez potíží srovnává stav páté sady. Po prvním podání se dostal blíže k síti, odkud forhendem zakončil mimo dosah soupeře.

7:6

A přímým bodem ukončuje rodák z Bělehradu i třináctou hru páté sady. Federerův return byl příliš nízký.

6:6

V pátém setu je vyrovnáno. Po prudkém prvním servisu returnoval Novak Djoković pouze metr za koncovou čáru.

6:5

S dělovým servisem neměl Federer potíže, následně ale od základní lajny bekhend přetáhl daleko do autu. Rodák z Bělehradu je znovu jediný gem od titulu.

5:5

V pátém setu je znovu srovnáno. Po druhém podání returnoval Novak Djoković pouze pod pásku.

5:4

Srbská tenista si dal záležet na prvním podání. Míček umístil přesně do středu kurtu, Federer sice returnoval, ale odpálil úder daleko do autu. Djoković je pouhý gem od titulu!

4:4

V páté sadě je srovnáno! Na závěr osmé hry totiž Roger Federer vytáhl eso do středu kurtu.

4:3

Novak Djoković nedokázal v klíčovou chvíli potvrdit brejk. Další velmi dlouhá výměna vyzněla o poznání lépe pro švýcarského finalistu. Tentokrát Djokovićova obrana úspěch neslavila.

4:2

Roger Federer ztrácí své podání! Po druhém servisu se hnala švýcarská legenda k síti v nepřipravené pozici. Djoković toho využil geniálním prohozem křížem.

3:2

Federer vytáhl skvělý return křížem, ale Djoković se stačil natáhnout po míčku a ještě ho udržet ve hře. Následně v tlaku chyboval i švýcarský tenista.

2:2

Švýcarský tenista přežil tři brejkboly a nyní srovnává na 2:2. Po parádním prvním podání k postranní lajny ukončil výměnu i gem nabíhaným forhendem.

2:1

Federer returnoval po dělovém servisu do středu kurtu pouze za koncovou čáru a gem končí. Z nadějného skóre se švýcarský tenista neprobojoval ani k brejkbolu.

1:1

Roger Federer si ale pohlídal závěr gemu. Po dalším přímém bodu po servisu na tělo Djokoviće je v páté sadě srovnáno.

1:0

Djoković vyhodil první podání těsně za postranní lajnu. I po druhém servisu ale přinutil Federera k returnu do sítě. Rozhodující dějství začíná lépe pro obhájce titulu.

4:6

2:2; 4:6 - Roger Federer

4:6

O wimbledonském vítězi rozhodne až pátá sada! Federer trefil vynikající první podání, poté přechodem k síti a milimetrovým volejem poslal míček na lajnu.

4:5

Novak Djoković snižuje ztrátu ve čtvrtém setu na rozdíl jediného gemu! Po prvním podání přitlačil Federera ještě z forhendu a ten poté chyboval.

3:5

Federer trefil první podání do středu kurtu, poté ale nestačil na milimetrově přesnou hru Djokoviće. Po chybě švýcarského hráče do sítě bude čtvrté dějství ještě pokračovat.

2:5

Djoković se musel znovu obejít bez prvního podání. Po lehčím returnu Federera mohl srbský tenista útočit, ale bekhendem napálil míček pouze do autu a přichází tak o svůj další gem na servisu.

2:4

Brejk je potvrzen čistou hrou. Nyní už byl Djoković ve výměně od základní lajny, ale nečistě trefeným bekhendem poslal míček do autu.

2:3

Proti brejkbolu musel hrát Djoković po druhém podání. S prudkým returnem už srbský tenista nepočítal a tak se Federer ujímá ve čtvrté sadě vedení.

2:2

Roger Federer se nemohl spolehnout na první podání, ale i tak srovnává stav čtvrté sady. Djokovićův return do se do kurtu nevešel o pořádný kus.

2:1

Čistá hra pro Novaka Djokoviće. Po dlouhé době si také srbský tenista připisuje eso. Míček dopadl přesně k boční lajně.

1:1

Roger Federer trefil první podání, poté ale musel couvat před returnem pod nohy. Nakonec ale i tak vytáhl nechytatelný úder po lajně.

1:0

Federer dokázal za koncovou lajnou držet krok s Djokovićem. Když už to vypadalo, že by mohl Švýcar zaútočit, tak přišla nevynucená chyba do autu.

7:6

2:1; 7:6 - Novak Djoković

7:6

Novak Djoković se ve wimbledonském finále vrací do vedení! Po prvním podání se Srb dostal do nátlaku, který ještě podpořil náběhem k síti. Švýcar už se nedokázal déle bránit.

6:6

O třetím setu rozhodne až tiebreak! Djoković sice netrefil první podání, ale poté dokázal soupeře rozběhat a přinutit k úderu pod pásku.

5:6

Čistá hra pro Rogera Federera! Na závěr si osminásobný wimbledonská šampion pomohl přímým bodem.

5:5

Novak Djoković napálil první podání jen do poloviny sítě. S druhým servisem si Federer dokázal poradit. Švýcar nedokázal výměnu dohrát do vítězného konce a tak bude třetí sada pokračovat.

4:5

Sedmatřicetiletý Švýcar dokázal otočit nepříznivý stav v tomto gemu na svou stranu. Na závěr nedovolil soupeř přesný return umístěným servisem.

4:4

Ve třetím setu stále čekáme na první brejkbol. Federer byl sice ve výměně od základní lajny, ale bekhend napálil pouze do sítě.

3:4

Další snadná práce pro Federera! Na závěr čisté hry vytáhl své desáté eso! Rodák z Basileje opět odskakuje ve skóre.

3:3

Djoković ve třetím set opět srovnává stav. Federer sice mohl zaútočit, ale forhend trefil jen rámem rakety a míček se odrazil daleko do autu.

2:3

Minutový gem pro Federera! Přímým bodem do středu kurtu zakončil dvacetinásobný grandslamový šampion celou hru.

2:2

Ve třetím setu je znovu srovnáno. Lehkému úderu Federera využil Djoković k přechodu k síti, odkud bekhendem našel volný roh kurtu.

1:2

Perfektní gem pro Rogera Federera. Po prudkém prvním podání zkrátil hru za pásku, Djoković ještě stačil přehrát síť, ale do smeče švýcarského tenisty.

1:1

Novak Djoković srovnává stav třetí sady. Po prudkém servisu k postranní čáře returnoval Federer jen do sítě.

0:1

Snadná záležitost pro Federera v úvodu třetí sady. Na závěr vytáhl Švýcar dokonce eso.

1:6

1:1; 1:6 - Roger Federer

1:6

Nevydařený set zakončil Novak Djoković dvojchybou! Federer srovnává po dvaadvaceti minutách na 1:1 na sety!

1:5

Roger Federer opět odskakuje do vedení o čtyři gemy. Na závěr hry vystřihl nechytatelné první podání.

1:4

Federer se dokázal vypořádat se servisem do středu kurtu, následně přežil Djokovićův tlak, ale když už to vypadalo, že by mohl také Švýcar zaútočit, tak přišla chyba do sítě.

0:4

Federer potvrzuje ve druhém gemu i druhý brejk! Na závěr gemu vytáhl přímý bod po druhém servisu.

0:3

Novak Djoković ztrácí i další gem při svém servisu. Po druhém podání se neprosadil, musel se bránit returnu pod nohy a poté už se za úderem do rohu kurtu ani nepohnul.

0:2

Brejk je potvrzen! Federer si opět pomohl prvním servisem a poté zakončil bekhendem do odkryté části dvorce.

0:1

První brejk zápasu! Djoković ztrácí servis hned v úvodu druhé sady. Od základní čáry vyhodil do autu snadný forhend.

7:6

1:0; 7:6 - Novak Djoković

7:6

První sada jde na konto světové jedničky! Federer sice diktoval tempo výměny od základní lajny, ale nakonec netrefil čistě forhend a míček odlétl daleko do autu.

6:6

O prvním finálovém setu rozhodne až tiebreak! Na závěr vytáhl Novak Djoković své čtvrté eso.

5:6

Ani jedenáctá hra v prvním setu brejk nepřinesla. Fererer si forhendem připravil čas pro přeběh k síti, odkud už ani po chybě Djokoviće hrát nemusel.

5:5

Federer se ubránil servisu na tělo, od základní lajny stabilizoval výměnu, ale finální úder z forhendu vyhodil znovu do autu. V prvním setu je opět vyrovnáno.

4:5

Ale Roger Federer si nechtěl komplikovat gem při svém servisu a tak ho zakončil svým dnešním třetím esem.

4:4

Federer si připravil pozici pro přechod k síti, ale srbský tenista zázračně přeloboval soupeře a ten se musel rychle vracet. Následně už Djoković dohrál výměnu i celý gem.

3:4

I nyní si přišel Federer pro vítězný volej k síti. Djoković zkoušel prohazovat po lajně, ale našel jen připravenou raketu osminásobného wimbledonského šampiona.

3:3

První podání zastavila síť. Federer se opřel do returnu, ale na soupeře si nepřišel. Ihned druhým úderem Djoković rozhodl výměnu.

2:3

Teď už se sice srbský tenista dostal do výměny, byl aktivní od základní lajny, ale Federer vytáhl vynikající úder v nouzi do rohu kurtu a přinutil Djokoviće k chybě.

2:2

Po servisu do středu kurtu byl Federer ve výměně. Od základní lajny byl ale trpělivější Djoković, který přinutil soupeře k chybě. V prvním setu je srovnáno.

1:2

Snadná práce pro Federera. Kvalitním servisem přitlačil Srba, který se ještě snažil vykouzlit kraťas, ale nebyl přesný. V prvním setu čekáme na první dramatický gem.

1:1

Novak Djoković musel hrát po druhém podání. Ani tentokrát se ale Federer déle ve výměně neudržel. Od základní hrát forhendem pouze pod pásku.

0:1

První podání zastavila síť. S druhým servisem si sice Djoković poradil, ale bleskově Federer vyslal nechytatelný forhend do rohu dvorce.

N. Djoković – R. Federer

3:2 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3)

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Damian Steiner (ARG)

Statistiky:
Čas utkání: 4:55
5. set: 1:57
Djoković - Federer
5. set Utkání 5. set
Čas
1:57 4:55 1:57
Získané body celkem
85 204 218 84
Nejdelší série získaných bodů
7 7 8 5
Setboly
1 3 5 2
Mečboly
1 1 2 2
Vítězné údery *
54 94
Nevynucené chyby *
52 61
Úspěšnost na síti *
24 / 38
63 %
51 / 65
78 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:51 1:54 1:21 0:34
Esa **
2 10 25 13
Dvojchyby **
3 9 6 0
Udržená podání
10 / 12
83 %
26 / 33
79 %
29 / 32
91 %
10 / 12
83 %
Odvrácené brejkboly
3 / 5
60 %
6 / 13
46 %
5 / 8
63 %
4 / 6
67 %
Body při vlastním podání
56 / 88
64 %
140 / 219
64 %
139 / 203
68 %
52 / 81
64 %
Body po 1. podání *
101 / 136
74 %
100 / 127
79 %
Body po 2. podání *
39 / 83
47 %
39 / 75
52 %
Úspěšnost 1. podání *
136 / 219
62 %
127 / 202
63 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
2 / 6
33 %
3 / 8
38 %
7 / 13
54 %
2 / 5
40 %
Body při soupeřově podání
29 / 81
36 %
64 / 203
32 %
79 / 219
36 %
32 / 88
36 %
Body po příjmu 1. podání *
0 %
0 %
Body po příjmu 2. podání *
0 %
0 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 5. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.