Menu

Další

Evropské hry

Denní přehled

konec

23.06.2019, 09:00 • Tomáš Kubečka

21:33

Dnešní den soutěží Evropských her 2019 je minulostí! Můžeme být spokojení, jelikož David Kostelecký vybojoval pro Českou republiku první zlato. Čeští atleti navíc ovládli svou skupinu a vybojovali si postup přímo do semifinále. Slováci pro změnu slaví stříbro v atletice. Ján Volko jej vybojoval v běhu na 100 metrů. (21:33:02)

21:26

Zrekapitulujeme tedy, že David Kostelecký vystřílel České republice první zlatou medaili! Český střelec získal zlato v trapu.

21:18

Ukrajina před závěrem dnešního atletického programu drží postupovou pozici pro semifinále. Bojovat o ni bude se Španělskem a Dánskem.

20:59

Poslední soutěží třetího dne, která ještě probíhá je poslední skupina v atletice. Šestice zemí ještě bojuje o přímý postup do semifinále.

20:31

Bezdzenišvili nakonec porazil domácího sportovce 8:0 a získává zlato. Domácí Rybak je při pohledu na fanoušky, kteří opouštějí halu hodně zklamaný.

20:12

Finále samba do 100 kilogramů nabídne zajímavou podívanou. Domácí Rybak se utká s Berdznišvilim z Gruzie.

19:56

Dnes se v Minsku rozdají ještě dvě sady medailí.

19:17

Lucija Babičová vyhrála sambo do 68 kilogramů a vybojovala první zlato pro Chorvatsko. Ve finále porazila Moskalovovou z Ukrajiny.

19:08

Ruské gymnastky získaly zlatou medaili v disciplíně s pěti balóny. Stříbro bere Bulharsko a bronz získalo domácí Bělorusko.

18:58

Levan Nachutrišvili vybojoval zlatou medaili v sambu do 74 kilogramů. Ve finále uspěl s Rusem Stanislavem Skrjabinem.

18:55

Skvěle! Česká republika zvládla svou skupinu v první fázi atletických závodů a postoupila rovnou do semifinále!

18:40

Další gymnastická medaile pro Rusko. Smíšená dvojice Achsenová, Starcev vybojovala pro svou zemi zlato v akrobatické gymnastice.
Jasno už je také v ženském trapu. Silvana Stancová odstřílela o něco lépe než Rossiová a bere zlato. Bronz pak putuje na krk Galvézové.

18:00

Talia De Troyerová, Britt Vanderdoncktová a Charlotte Van Royenová získaly pro Belgii zlatou medaili v akrobatické gymnastice. Stříbro jde do Portugalska a bronz zůstává doma v Bělorusku.

17:43

Také v sambu už se rozdávají první cenné kovy. Armén Kirokosjan zvítězil ve finálovém duelu kategorie do 52 kilogramů nad Samadovem.

17:38

Margaux Pinotová opanovala souboje v judu do 70 kilogramů, když porazila Nizozemku van Dijkovou. Bronzovou medaili vybojovala Matićová z Chorvatska.

17:26

Medaile už jsou rozdány i v pánském judu. V kategorii do 73 kilogramů zvítězil Macias, který porazil stříbrného medailistu z Ria Orujova. Bronz si odváží Azoidis z Řecka.

17:15

První dnešní medaile byly rozdány také v judu. Ve váhové kategorii do 63 kilogramů žen zvítězila Clarise Agbegbenou z Francie. Stříbro bere Alice Schlesingerová. Bronz putuje k Marii Centracchiové.

17:00

Před malou chvílí skončil také silniční závod cyklistů. Zlatou medaili si domů odveze Ital Bellerini, který vyhrál o šestnáct sekund před Jakinem a Auerem.

16:27

Domácí Bělorusko může slavit! Běloruské gymnastky totiž vybojovaly zlatou medaili v moderní gymnastice. Stříbro putuje do Estonsko a bronz patří Ukrajině.

16:23

Na letošních Evropských hrách se nejlépe daří Rusku. Rusové mají na kontě už 24 medailí. Druhé Bělorusko jich má 15 a třetí Gruzie 10.

15:43

Dalším přímým postupujícím do semifinále atletických disciplín je Rusko. Ruští atleti předvedli parádní výkony a nechali zbytek šestičlenné skupiny daleko za sebou,

15:31

Dnes si celý svět připomíná oslavu Mezinárodního olympijského dne! Také organizátoři v Minsku se připojili a připravili menší oslavný program.

15:08

Averinová pro změnu získala další gymnastickou medaili pro Rusko! Ruska opanovala cvičení se stuhou před Ashramovou a Tacevovou.

15:04

První zlatá medaile putuje také do Itálie! Dvojice Mauro Nespoli a Lucillia Boari porazili Anne Folkardovou a Arthura Hustona 5:1 a mohou slavit zlato z lukostřelby.

14:57

Linoy Ashramová z Izraele má dnes skvělý den! Gymnastka opanovala další disciplínu a má druhé zlato dnešního dne!

14:23

Medaile z moderní gymnastiky putuje také do Izraele. V disciplíně s míčem totiž triumfovala Linoy Ashramová.

14:06

Němečtí atleti mezitím opanovali svou skupinu v prvním kole a zajistili si přímý postup do semifinále.

14:05

Další zlato pro Rusko! Ruský smíšený tým v lukostřelbě vybojoval nejcennější kov až v rozstřelu.

13:50

Dina Averinová zvítězila v moderní gymnastice v disciplíně s obručí. Stříbro vybojovala domácí gymnastka Halkinovová a bronz putuje na Ukrajinu k Nikolčenkové.

13:26

Další střelecké zlato si vybojovala Zorana Arunovićová ze Srbska. Řekyně Korakakiová skončila stříbná. Bronz putuje do Ruska k Boněvové.

13:22

Ještě připomenu systém atletických soutěží na Evropských hrách. V prvním kole je 24 týmů, z nichž 6 postoupí přímo do semifinále. 18 týmů pak bojuje ve čtvrtfinále, ze kterého vzejde další šestice pro semifinále. Ve finále se pak šest nejlepších zemí utká o medaile.

13:08

Mistryně Evropy ve stolním tenise Noskovová vypadla ve čtvrtém kole s Polkou Li Qian. Další překvapení!

12:58

V akci je také český basketbalový tým, který soutěží v disciplíně basketbal 3x3. Češi sice podlehli Lotyšsku, nyní však vedou nad Tureckem.

12:33

Annika Fuchsová opanovala soutěž oštěpařek. Němci také vyhráli štafetu na 4x400 metrů. 110 metrů překážek však opanoval řecký atlet.

12:24

Během několika minut se rozběhne také finále žen ve střelbě na 10 metrů. Favoritkou je Korokakiová.

12:12

V hodu oštěpem se Slovensku zatím tolik nedaří. Julia Hanuliaková za německou soupeřkou zaostává.

11:57

V atletické části se vše chystá k běhu na 4x400 metrů. Za pár minut navíc odstartuje cyklistický závod mužů.

11:49

Po třech disciplínách v atletice je na tom nejlépe Slovensko, které má 30 bodů. Za našimi sousedy se seřadilo Řecko a Německo.

11:36

Ženskou stovku na úvod dnešních disciplín opanovala v čase 11.61 Rafailia Spanoudakiová z Řecka.

11:24

Slovák Jan Volko zvítězil v běhu na 100 metrů v čase 10,38. Skvělý start pro Slováky!

11:23

Je rozdána první sada medailí dnešního dne! Ve střelbě na 10 metrů zvítězil Rus Arťom Černusov před Omelčukem a Strautmanisem.

11:14

Od dvanácti hodin nás čekají také další atletické soutěže. V dnešní kvalifikaci uvidíme i slovenské atlety.

11:00

V judu se nyní bojuje o postup mezi nejlepších šestnáct zápasníků ve váhové kategorii do 73 kilo. Česká republika zde nemá svého zástupce.

10:58

V jedenáct hodin se rozběhne další den her v basketbalu 3x3. Bojovat se bude o postup ze skupiny D.

10:28

Slovenská dvojice zvládla úvodní souboj ve čtyřhře ve stolním tenise. Ve čtvrtfinále narazí na španělský pár.

10:13

Rozběhly se nám také soutěže zápasníků. V kategorii do 52 kilo uvidíme semifinále Samadov – Krasinskij a Kubarkov – Kirakosjan.

10:11

V lukostřelbě jsou za námi semifinálové souboje mužů. Postoupili z nich Italové a až po rozstřelu také Britové.

09:15

Také se už rozběhla kvalifikace mužů a žen v trapu. Ve večerních hodinách se v této disciplíně budou rozdávat medaile.

09:01

Jedním z vrcholů dne, o kterém se dnes v Minsku hodně mluví, je silniční závod mužů v cyklistice. Ten odstartuje ve 12 hodin.

08:59

Už v devět hodin se rozběhne další soutěžní den Evropských her. Právě od devíti započne soutěž v lukostřelbě.
Dnes však neuvidíme soutěžit české hráčky v basketbalu 3x3. Ty už totiž v sobotu dokázaly postoupit a představí se znovu až v pondělí.
Dnes jsou na programu soutěže v atletice, judu, střelbě, gymnastice, silniční cyklistice, boxu, lukostřelbě a basketbalu.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům sportu! Vítejte u sledování denního přehledu z Evropských her 2019 v Minsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Denní přehled

konec

Zpět na online