Menu

Hokejbal

Mistrovství světa mužů

Česko – Švýcarsko

4:1

konec (0:0, 2:1, 2:0)

20.06.2019, 20:00 • Steel Aréna, Košice • Čtvrtfinále • Vendula Zdražilová

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokejbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:43:59)
Střely na branku: 25 – 24
Je dobojováno. Čeští hokejbalisté sice v utkání inkasovali jako první, ale dokázali srovnat, zápas otočit i na svou stranu. Poté přidali další dvě branky a nakonec se radují z postupu mezi čtyři nejlepší týmy šampionátu. Zítra se o postup do finále utkají s finskými hokejbalisty. Pro Švýcary naopak toto mistrovství světa končí bez zisku cenného kovu.

Konec zápasu.

44:50

Češi se roztáhli v pásmu soupeře a kombinují. Drží stále míček daleko od Šimary a už je jasné, že jim postup do bojů o medaile nikdo nevezme.

43:56

Od vlastní branky zakládají přesilovkovou akci čeští hráči a pomalu a jistě mohou začít slavit postup do semifinále mistrovství světa.

43:37

Stucki byl za tento prohřešek vyloučen, důležité však je, že Šimara už je v pořádku a připraven dochytat tento zápas.

43:37

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Yves Stucki – 2 min., napadení).

43:37

Jeden ze Švýcarů šel do nájezdu před českou branku a nešetrně srazil k zemi gólmana Šimaru. Ten se ocitl na zemi s hodně bolestivou grimasou.

43:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

42:22

Češi mají utkání pod kontrolou a už se příliš nikam neženou. Nyní mají míček na svých hokejkách a pomalu se přemisťují před švýcarskou branku.

41:49

Zodpovědně brání český tým své vedení a nepouští Švýcary do zakončení.

41:05

Znovu český tým obléhal švýcarskou branku a drží míček co nejdále od té vlastní. Češi mají tříbrankový náskok, o který by neměli přijít.

40:00

Švýcaři jsou v plném počtu.

39:33

39:33 Pavel KUBEŠ - 4:1

39:33

Česko právě vstřelilo branku!
Český tým ještě stihl využít dvojnásobnou početní výhodu a mají už velmi slibný náskok. Král našel před brankou volného PAVLA KUBEŠE, který se před Ziörjenem nemýlil – 4:1. Češi ještě budou hrát klasickou přesilovou hru. Asistence: Zdeněk Král.

39:08

Hnízdil se dostal na vrchol levého kruhu a ani jeho svižná rána nekončí v brance Švýcarů.

38:35

Hrabár vystřelil tvrdě z levého kruhu, míček však končí u švýcarského brankáře.

38:25

Češi jsou v plném počtu a nyní je jejich přesilovka pět na tři.

38:00

Hohl zbytečně fauloval u branky Švýcarů a Češi hrají čtyři na tři! Švýcaři si tak zbytečně zkomplikovali situaci.

38:00

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Thomas Hohl – 2 min., podražení).

37:44

Síly na ledě se vyrovnaly a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.

37:44

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Alexandre Mermoud – 2 min., hrubost).

37:11

Švýcaři se usadili před brankou Jana Šimary, který musel být v pohotovosti. Nakonec však čeští hráči získali balonek a odpálili ho až před švýcarskou klec.

36:25

Vyloučení v týmu Česko (Daniel Hnízdil – 2 min., sekání).

36:18

36:18 Martin KRUČEK - 3:1

36:18

Česko právě vstřelilo branku!
A početní výhodu nakonec čeští hráči využívají a jdou do dvoubrankového náskoku. MARTIN KRUČEK za modrou čárou napřáhl k tvrdé ráně a jeho pokus končí až ve švýcarské síti – 3:1. Asistence: Tomáš Wróbel.

35:56

Švýcaři získali míček na své hokejky a rychle ho posílají až před českou branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.

35:16

Češi se už usadili v pásmu švýcarského týmu a snaží se využít svou početní výhodu. Zatím ale Ziörjen mohl být v klidu.

35:03

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Yves Stucki – 2 min., napadení).

34:15

Švýcaři stále pokračují v atakování české branky a pokoušejí se o vyrovnání. To zatím nepřichází a Češi tak drží svůj těsný náskok.

33:43

Tvrdá rána z hokejky Jana Bílého nekončí mezi třemi tyčemi. Avšak český tým stále operuje před brankou švýcarského celku.

33:12

Martin Špaček zakončil z levé strany z bekhendové pozice, ale svůj prostor u pravé tyčky si Kylian Ziörjen pohlídal a přikrytím míčku pod lapačku přerušil hru.

32:47

A hned z toho byl další pokus a Šimara zakročil. Poté nechal hru přerušit a vhazuje se v jeho těsné blízkosti.

31:55

Fraňo střílel na branku Ziörjena, jeho pokus byl ale zablokován obranou helvétského kříže a soupeř českého týmu tak může jít do další útočné akce.

30:49

Nic z toho nebylo a do akce na druhé straně se přiřítili Švýcaři, které musel krotit Jan Šimara společně s obranou českého týmu.

30:18

Český tým je od úvodu třetí třetiny na míčku a snaží se projít do ohrožení švýcarské branky.

30:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 14 – 19
Také prostřední část hry je minulostí. V ní jsme se už branek dočkali, a to rovnou tří. Nejprve se do vedení dostali Švýcaři, kteří využili svou přesilovou hru. Avšak Češi postupně zvyšovali tempo a dostali se k vyrovnání a o chvilku později pak také strhli vedení na svou stranu. To si udrželi i v závěru, když dobrým zákrokem zastavil pokus Švýcarů Jan Šimara. Čeká nás ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 21:11.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:57

Češi mají míček na své straně a ještě jsou v útočném pásmu, ale už se nic nestane.

29:27

29:27 Šimarův zákrok v závěru druhé třetiny.

29:27

Jan Šimara v závěru druhého dějství ukázal svůj um a zneškodnil nebezpečnou střelu soupeře, která se navíc odrazila od zadního mantinelu. Vleže pak ukryl míček pod lapačku a zastavil hru!

29:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

28:27

Tomáš Chyba se snažil nasměrovat přihrávku svému spoluhráči. Švýcaři ale míček vypíchli a chtěli jít do útoku, ale dopustili se zakázaného uvolnění.

27:52

Patrick Döbeli v dobré individuální akci zblízka Šimaru nepřekonal a český tým si tak mohl oddychnout.

27:12

Robert Filípek zakončil z levé strany, ale Jana Šimaru neohrozil. Češi poté převzali iniciativu a spěchají do útočného pásma.

26:21

Češi po vedoucí brance ožili a znovu se dostali do útočného pásma, Wróbel však z mezikruží střílel nepřesně.

25:24

V pádu zakončoval na levé strany jeden ze Švýcarů. Pohledná rybička však nekončí za zády Jana Šimary. Pěkná švýcarská akce.

23:50

23:50 Daniel HNÍZDIL - 2:1

23:50

Česko právě vstřelilo branku!
Češi strhávají vedení na svou stranu a otáčejí tak průběh utkání na svou stranu. Martin Špaček v souboji u mantinelu v sedě poslal míček k DANIELU HNÍZDILOVI, který poprvé míček dobře netrefil, napodruhé už ale ano a prostřelil Ziörjena mezi jeho betony – 2:1. Asistence: Martin Špaček.

22:45

Švýcaři pokračovali v útočném tažení, jako tomu bylo od začátku druhé třetiny a znovu byli před českou brankou nebezpeční.

21:53

21:53 Jan BÍLÝ - 1:1

21:53

Česko právě vstřelilo branku!
A teď už se to povedlo a je vyrovnáno. Nejprve střílel nepřesně Pavel Kubeš, ale odražený míček se dostal k JANU BÍLÉMU, jenž svižnou střelou překonal Ziörjena – 1:1. Český tým je tak zpět ve hře a začíná se znovu od začátku. Asistence: Pavel Kubeš.

21:22

Češi stále prohrávají rozdílem jedné branky, nyní se dostali opět do útočného pásma, ale nedaří se jim žádná střela.

20:35

Na druhé straně kryl střelu z levé strany Šimara, akce Švýcarů pokračovala dále a český brankář pak zasáhl znovu proti ráně Kummera. A i on hru přerušuje.

19:52

Nyní už musel jít švýcarský brankář do zákroku a zastavil střelu Jiřího Hrabára. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce Ziörjena.

19:15

Češi musejí dohánět jednobrankové manko a hned se dostali do útočného pásma, ale obrana soupeře jejich souhru dokázala pokrýt.

18:08

18:08 Mathieu SCHILDKNECHT - 0:1

18:08

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Přesně v době, kdy měl opustit trestnou lavici český hráč, Švýcaři udeřili a využili tak svoji přesilovou hru. Po pěkně sehrané kombinaci zakončil z pravé strany MATHIEU SCHILDKNECHT a Šimara byl bez šance – 0:1. Asistence: Mário Paulík.

18:02

Dalekonosnou střelu Fainy ukryl do lapačky Šimara a dotírající Mermoud tak byl bez šance na teč. Češi se poté osvobozují.

16:44

Češi získali míček, pošetřili čas a dostali ho až do švýcarského pásma a poté šli rychle střídat čtveřici hráčů.

16:17

Jako první hrají přesilovou hru Švýcaři a už se pomalu začínají usazovat v útočném pásmu. Zatím ale jejich souhra kýžené ovoce nenese.

16:08

Vyloučení v týmu Česko (Ladislav Havlík – 2 min., sekání).

15:48

Po nepovedené české akci uháněl švýcarský tým znovu do útoku, ale vracející se obrana Česka zakročila a pomohla svému brankáři, jenž nemusel do zákroku.

15:10

U míčku jsou Švýcaři a hned se dostali do útočného pásma, Šimara si prostor před brankou společně se svojí obranou ohlídal.

15:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 8 – 7
První dějství je za námi. Nepadla ani jedna branka, ale nejblíže k ní měli čeští hráči v jedenácté minutě, kdy se zblízka neprosadil přes Ziörjena Tomáš Wróbel. Zatím je to spíše velký boj, ani jeden tým nechce udělat chybu, která by ho stála inkasovanou branku. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 20:33.

15:00

První třetina skončila.

14:50

Vhazovalo se po pravé ruce Jana Šimary, Češi se okamžitě přemístili až do útočného pásma, ale už zřejmě nestihnout zakončit. První třetina je tak pomalu, ale jistě minulostí.

14:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

13:12

Petr Filip zapracoval dobře v obraně a nepustil k míčku Jakuba Šibíka, který poté okamžitě běžel střídat na švýcarskou lavičku. A střídá také český tým.

12:25

Tobias Rohdewald vyzkoušel pozornost českého brankáře, který proti jeho nepříliš povedené přízemní střele uspěl a hned přenechal míček obraně českého týmu. Ta si už věděla rady a dostala ho daleko od jeho branky.

11:38

Češi po předchozí velké šanci ožili a nyní to byl Radim Štěpáník, který chtěl zakončovat v mezikruží z bekhendu, ale tuto akci Švýcaři opět vystihli.

10:44

10:44 Velká šance Tomáše Wróbela.

10:44

Tak a nyní to už neplatí. Tomáš Wróbel se totiž po pravé straně uvolnil a dostal se do zakončení těsně před švýcarským brankářem, ale ten jeho pokus velmi šikovně zneškodnil! Podržel tak svůj tým!

10:04

Po odehraných deseti minutách hry jsme se zatím nedočkali žádné velké šance ani na jedné straně. Oba týmy hrají zodpovědně v obraně a také oba brankáři jsou v brankovištích pozorní.

09:37

Zakázané uvolnění švýcarského týmu a hra se opět stěhuje před branku Kyliana Ziörjena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

08:27

Matěj Fraňo šel v tandemu s Dalimilem Zvonkem, ale druhý jmenovaný byl na pravé straně u modré čáry tísněn a další slibná akce Čechů je u konce.

07:32

Tim Müller se napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, avšak také brankář Jan Šimara nedopustil, aby soupeř šel do vedení. Hned na to poslal český brankář míček zpět na hokejky svých spoluhráčů.

06:44

Další nepřesné střely českého týmu a stále si musíme na úvodní branku tohoto čtvrtfinále počkat.

05:55

Souboj jeden na jednoho v obranném pásmu vyhrál Daniel Hnízdil. Ten poté od vlastní branky dostal míček do středního pásma. Češi o něj ale přišli a vrací se zpět před branku Jana Šimary.

05:30

Matěj Fraňo od modré čáry seběhl na vrchol obou kruhů, jenže byl tísněn soupeřem a ke střele se vůbec nedostal.

05:07

Obránci Švýcarska získali míček na svou stranu a poté od vlastního brankáře zakládali další akci. Dopustili se však zakázaného uvolnění a hra jde zpět před Ziörjena.

04:10

Tomáš Wróbel unikal po pravé straně, počkal si, až se mu v útočném pásmu rozestaví spoluhráči a poté poslal míček z rohu do mezikruží, kde ho ale Martin Pala minul.

03:35

Šlehoferovu střelu dorážel jeho spoluhráč těsně před Kylianem Ziörjenem, míček však byl sražen do rohu hrací plochy.

03:02

Tomáš Kudela se musel vrátit před českou branku, jeden ze Švýcarů se snažil ohrozit Šimarovu klec, díky tomu se to však nepovedlo.

01:33

Z dálky vyslal skákavou střelu jeden z beků Česka. Balonek ale znovu branku Švýcarska minul a skončil u zadního hrazení.

00:58

Slibně se rodící akce českého týmu ztroskotala na švýcarské obraně a soupeř českého celku se tak pokusí otočit hru na opačnou stranu.

00:45

Na druhé straně musel zasahovat Šimara, jenž pokus z levé strany ukryl pod svojí lapačkou a záhy pak raději přerušil hru.

00:11

Češi se hned po úvodním vhazování dostali k míčku, který sebrali soupeři a zamířili do útočného pásma. Avšak brankáře Švýcarska nijak neohrozili.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Šimara (Stárek) – Šlehofer, Filip, Havlík, Markytán, Hrabár, Chyba, Pospíšil, Kudela (A) – Kubeš (C), Bílý, Král – Wróbel, Pala, Danko – Fraňo, Kruček, Zvonek – Štěpáník, Hnízdil (A), Špaček – Česák

Švýcarsko: Ziörjen (Brodard) – Heynen, Mermoud, Müller Y., Kohler, Hohl, Šibík, Aegerter, Sonzogni – Filípek, Faina (A), Paulík (A) – Müller T., Döbeli, Sterchi – Stucki, Melliger (C), Enzler – Schildknecht, Kummer, Rohdewald – Cioffo.
Švýcarsko

Švýcaři ve skupině A2 skončili na čtvrtém místě a doslova vydřeli postup do čtvrtfinále. Připsali si tři body a jelikož Haiti nezískalo ani jeden, nakonec se protlačili do vyřazovacích bojů. Právě nad posledním celkem tabulky dokázali Švýcaři zvítězit vysoko 9:1 a v přímém souboji o play-off tak uspěli. Jinak ve zbývajících třech duelech prohráli. Postupně s Řeckem, Kanadou a Itálií. Proti českému týmu je tak nečeká nic lehkého, pokusí se však favorita zápasu potrápit.
Česko

Český tým zatím světovým šampionátem prochází skvěle a základní skupinu A1 zakončil na prvním místě bez ztráty kytičky. Získal tedy plných dvanáct bodů a v boji o semifinále tak dostal papírově slabšího soupeře. Češi si postupně poradili s USA, Velkou Británií, Finskem a v úterý porazili po dlouhým osmi letech domácí Slovensko. Dokáží dnes proti Švýcarsku potvrdit svou nadvládu a postoupí do bojů o medaile?
Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokejbalu. Mistrovství světa už dospělo do vyřazovacích bojů a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na čtvrtfinálový duel mezi Českem a Švýcarskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Česko – Švýcarsko

4:1

konec (0:0, 2:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Bílý (Kubeš), 24. Hnízdil (Špaček), 37. Kruček (Wróbel), 40. Kubeš (Král) – 19. Schildknecht (Paulík)

Česko: Šimara (Stárek) – Šlehofer, Filip, Havlík, Markytán, Hrabár, Chyba, Pospíšil, Kudela (A) – Kubeš (C), Bílý, Král – Wróbel, Pala, Danko – Fraňo, Kruček, Zvonek – Štěpáník, Hnízdil (A), Špaček – Česák

Švýcarsko: Ziörjen (Brodard) – Heynen, Mermoud, Müller Y., Kohler, Hohl, Šibík, Aegerter, Sonzogni – Filípek, Faina (A), Paulík (A) – Müller T., Döbeli, Sterchi – Stucki, Melliger (C), Enzler – Schildknecht, Kummer, Rohdewald – Cioffo

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
16:08 CZE 2 Havlík, sekání
18:08 SUI 0:1 Schildknecht (Paulík)
21:53 CZE 1:1 Bílý (Kubeš)
23:50 CZE 2:1 Hnízdil (Špaček)
Po 2. třetině
3. třetina
35:03 SUI 2 Stucki, napadení
36:18 CZE 3:1 Kruček (Wróbel)
36:25 CZE 2 Hnízdil, sekání
37:44 SUI 2 Mermoud, hrubost
38:00 SUI 2 Hohl, podražení
39:33 CZE 4:1 Kubeš (Král)
43:37 SUI 2 Stucki, napadení
Konec