Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Švédsko – USA

0:2

konec (0:1)

20.06.2019, 21:00 • Stade Océane, Le Havre • Skupina F • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 7.44 4.6 1.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5. (22:59:50)
Dlouhých sedm nastavených minut je minulostí a zápas končí. Američanky na závěr základní skupiny s přehledem přehrály výběr Švédska 2:0.

Zápas začal ve velkém tempu. Američanky nastoupily na své soupeřky s obrovským nasazením a hned ve čtvrté minutě byly odměněny první brankou. Po rozehrávce rohového kopu propadl balon přes první tyč až do prostoru, kde se pohybovala Lindsey Horanová a ta poslala Spojené státy do vedení. Postupem času ale zámořský celek ubral s ofenzivní aktivitou a dal šanci i Švédkám. Ty se však dostaly jen ke dvěma lehkým střelám ze středí vzdálenosti.

Také start druhé půle vyšel americké reprezentaci skvěle. Po centru Horanové zpracovala míč za zadní tyčí Tobin Heathová a prudkou ránou z úhlu prostřelila švédskou brankářku. Následně už tempo zápasu pouze klesalo. Švédky mohly při pasivitě soupeřek útočit, ale nedostaly se do jediné šance.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Od Sebrantové mířil míč na rozběhnutou Anderssonovou, přes skvěle postavenou Dunnovou se ale Švédky nedokázaly uvolnit ke střele.

90+5

Lidnsey Horanová schytala pořádně tvrdý zákrok u středové čáry. Rozehrávky se ujala Tobin Heathová, ale nepřesný centr sebrala do rukavic Lindahlová.

90+4

Crystal Dunnová vhazovala zpoza postranní lajny. Před vápnem čekala na pobídku Heathová, ale míč k autorce druhé branky od Horanové nedoletěl.

90+3

Po chybě ve švédské rozehrávce se dostala k míči Lloydová. Tentokrát už ale nemířila přímo k brance, ale ještě hledala lépe postavenou Pughovou.

90+2

Carli Lloydová dostala parádní přihrávku od Horanové. Po několika rychlých krocích se dostala do vápna, ale sama proti Lindahlové neuspěla.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.

90

Od středového kruhu putoval balon na levou stranu, kde podstoupila hlavičkový souboj Horanová. Američanky nepouštějí soupeřky v posledních minutách k míči.

89

Američanky se ještě dostávají do tempa. OHarová si dokázala obhodit soupeřku, následně už by mohla jít do zcela otevřené obrany a tak musela Jakobssonová faulovat za žlutou kartu.

88

O rozehrávku od rohového praporku se postarala Heathová. Na zadní tyči číhala na šanci Pughová, ale těsně před střídající hráčkou nadzvedla balon Sembrantová.

87

Do otevřenější obrany švédského týmu mířila s míčem Horanová. Po přihrávce k Dunnové měl přiletět do vápna centr, ale ten byl sražen Björnovou.

86

Sam Mewisová prostrčila míč na střídající Pughovou, poté mohla ještě postupovat do útoku Heathová, ale u ní už byla velmi těsně postavena Anderssonová.

85

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Megan Rapinoeová, přichází Mallory Pughová.

84

O rozehrávku švédského rohu se postarala Björnová. Ve vápně sice bylo pořádně "žluto", ale míč zamířil rovnou jen za brankovou čáru.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Američanky si i nadále s přehledem hlídají dvoubrankové vedení.

81

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Lina Hurtigová.

80

Švédky už nemají moc sil na napadání zdlouhavé rozehrávky zámořského celku. Asllaniová zkoušela vypíchnout míč skluzem, ale chybělo jí několik centimetrů.

79

Po Lloydové se dostala k míči Pressová. Američanky se však přihrávkou až k Naeherové stáhly na vlastní polovinu a musí začít od začátku.

78

Také Tobin Heatová schytala pořádně tvrdý úder do obličeje. Autorka druhé branky však nepotřebovala ošetření a tak může druhý poločas pokračovat.

77

Pressová se rozbíhala podél postranní lajny, ale míč jí v klíčovou chvíli odskočil od kopačky do zámezí. Následně po vhazování faulovala Asllaniová.

76

Navíc si Nathalie Björnová ublížila po pádu na trávník a musí být v pokutovém území soupeřek ošetřena.

75

Zigiottiová přihrávala Asllaniové, ta odcentrovala do vápna, kde se sice prodrala k hlavičce Björnová, ale míč umístila znovu nad branku.

74

Po několika soubojích ve střední části trávníku se dostala k míči Jakobssonová. Švédky zvyšují nasazení, ale k přesné střele jim stále něco chybí.

72

Po faulu Lloydové rozehrávaly Švédky nebezpečný volný přímý kop. Asllaniová zkoušela přímo ohrozit americkou branku, ale o něco přestřelila.

71

Horanová si poradila v rychlostním souboji s Glasovou, následně ještě přihrávala do běhu Mewisové, ale ta byla strážena dvěma soupeřkami.

70

Lloydová se po svém příchodu na trávník ujala taktovky, ale přihrávky se jí zatím příliš nedaří. Nyní nedokázala na několik metrů najít Heatovou.

68

Pořádně nebezpečný centr poslala do vápna Fridolina Rolföová. Balon se lehce otře o břevno a poté zamířil daleko za zadní tyč. Před vápnem byla faulována Dunnová a rozehrávat mohou zámořské fotbalistky.

67

Přihrávka Lloydové mířila k nohám střídající Pressové. Aktivita Američanek ale i nadále klesá, Pressová našla pouze obsazenou Mewisovou.

66

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Caroline Segerová, přichází Hanna Glasová.

65

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Rose Lavelleová, přichází Christen Pressová.

64

Tempo zápasu se snižuje. Švédky sice drží balon, ale v kombinaci se mohou dostat ani do blízkosti pokutového území soupeřek.

63

Američanky opět po vstřelené brance polevují v koncentraci. Segerová mohla postupovat směrem do útoku, ale opět jí zradila přesnost přihrávky.

62

Carli Lloydová padla v pokutovém území po lehkém kontaktu s Ilestedtovou, ale penalta se nepíská. Hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat bez přerušení.

61

Švédská kombinace se zasekla daleko před vápnem. Segerová nedokázala na několik metrů předat balon Zigiottiové. OHarová poté inkasuje žlutou kartu.

60

Po hodině hry vedou favoritky již o dvě branky. O uklidňují gól se postarala ihned po přestávce tvrdou ránou z úhlu Tobin Heatová.

58

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Olivia Schoughová, přichází Fridolina Rolföová.

57

U vysokého centru do vápna byla jako první švédská brankářka Lindahlová. Po rychlé rozehrávce mířila do vápna Spojených států Stina Blacksteniusová, ale ránou k prví tyči neskórovala.

56

Američanky uklidňují situaci kombinací u středového kruhu. Lavelleová si několikrát narazila s Horanovou a poté vyzvala ke spolupráci také Naeherovou.

55

Po krátké pauze se může pokračovat ve hře. Švédský tým rozehrával standardní situaci, ale Blacksteniusová hlavičkovala jen vysoko nad břevno.

53

A gól platí! Hlavní rozhodčí se podívala na opakovaný záběr a usoudila, že hráčka v ofsajdu nezasáhla do hry.

52

I druhou branku zkoumá video. Druhý gól musí být ještě potvrzen.

51

51. Tobin HEATHOVÁ - 0:2

51

Američané právě vstřelili branku!
Také start druhého poločasu vyšel mnohem lépe Američankám. Po tlaku Rapinoeové s Lloydovou se dostala k balonu za zadní tyčí TOBIN HEATOVÁ, který dokázala i z velkého úhlu prostřelit Hedvig Lindalovou.

50

Natalie Björnová vhazovala zpoza postranní lajny jen k Mewisové. Američanky se mohou dostat na útočné území.

49

Od Lindahlové putoval míč směrem do středu trávníku k nohám Horanové. Američanky se ale u balonu příliš dlouho nezdržely a musí se v úvodu druhé půle bránit.

48

Asllaniová se snažila zatlačit po levé straně, ale dále než několik metrů před vápno se nedostala. Následně faulovala střídající Carli Lloydová Segerovou.

47

Do druhého poločasu vstoupily rozehrávkou ze středového kruhu Švédky. Heatová se ale rychle dostala k míči, vyzvala Lavelleovou ke střele, ale ta z kroku minula.

46

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Morganová, přichází Carli Lloydová.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
Dvě nastavené minuty jsou pryč a první poločas končí. Američanky odcházejí do šaten o něco spokojeněji, nad Švédskem vedou v polovině zápasu 1:0.

Zápas začal ve velkém tempu. Američanky nastoupily na své soupeřky s obrovským nasazením a hned ve čtvrté minutě byly odměněny první brankou. Po rozehrávce rohového kopu propadl balon přes první tyč až do prostoru, kde se pohybovala Lindsey Horanová a ta poslala Spojené státy do vedení. Postupem času ale zámořský celek ubral s ofenzivní aktivitou a dal šanci i Švédkám. Ty se však dostaly jen ke dvěma lehkým střelám ze středí vzdálenosti.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Po rozehrávce Lindahlové podstoupila hlavičkový souboj Schoughová. Dále už se ale balon odrazil pouze k obránkyním zámořského celku.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.

45

Opět byla u balonu velmi aktivní Rapinoeová. Po přihrávce na hranici vápna se obtočila kolem soupeřky Lavelleová, ale následný pokus zamířil vysoko nad.

44

Björnová tvrdě zastavila rozběhnutou Rapinoeovou. Hlavní rozhodčí ale kartu nevytáhla a tak se může bez větší prodlevy pokračovat rozehrávkou z místa přestupku.

42

Asllaniová vedla útočnou akci středem trávníku, na pravou stranu si nabíhala Jakobssonová, která si ale kličkou neporadila s bránící Dunnovou.

41

Na pravé straně se otvíral prostor před Heatovou. Útočnice Spojených států však zakončení uspěchala a z velké dálky poslala míč daleko mimo branku.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Američanky oproti úvodu zápasu výrazně ubraly v ofenzivní snaze. Dunnová si vůbec nerozuměla s Horanovou.

38

Prudký pas do vápna s přehledem zpracovala Anderssonová. Následný odkop zblokovala za postranní lajnu Mewisová a zastavila tak nebezpečný protiútok.

37

Jakobssonová přihrávala směrem na Blacksteniusovou, ale ta byla pokryta hned dvojicí soupeřek. Následně je faulována ve středovém kruhu Morganová.

36

Pokus Dunnové o vysunutí Morganové za obranu nevyšel podle představ a k míči se tak téměř zadarmo dostaly švédské fotbalistky.

35

Po zisku ve středu pole se usadila u balonu Rapinoeová. Morganová dokázala odcentrovat i pod tlakem bránící soupeřky, ale Lindahlová s lehkostí vyrazila míč do bezpečí.

34

Po přistrčení Heatová si navedla míč na levou nohu Lavelleová, ale zpoza pokutového území pálila pouze vysoko nad švédskou branku.

33

Rapinoeová vhodila míč do hry, poté se nejlépe zorientovala v pokutovém území bránící Björnová a rodící se šanci velmi rychle zlikvidovala.

32

Tentokrát hledala Heatovou Morganová. Balon se však sklouzl po nakropeném trávníku až k brankářce Švédska.

31

V pokutovém území se vymotala z klubka hráček Tobin Heatová. Následný centr ale poslala jen do soupeřky před sebou. Po rohovém kopu se balonu ujala na první tyči Lindahlová.

30

I po půlhodině hry vedou Američanky nad Švédskem o jednu branku. Převaha Spojených států je značná, ale Evropanky se zatím zdatně brání.

29

Útočná aktivita amerických fotbalistek lehce opadla a tak se dostávají ke slovu i Švédky. Zigiottiová přihrávala Björnové, která však získala jen autové vhazování.

27

OHarová centrovala za pravé strany pořádně prudce, ale jako první se dostala k míči Sembrantová a odhlavičkovala ho do bezpečí. Další pokus Lavelleové šel mimo branku.

26

S Dunnovou spolupracovala u postranní lajny Horanová. Dále než několik metrů za půlící čáru se ale Američanky tentokrát neprobojovaly.

25

Heatová ještě hledala průnikovou přihrávkou mezi obránkyněmi Ropinoeovou. Ta však ale z úhlu pálila jen do boční sítě a navíc byla o ofsajdu.

24

Po divokém úvodu se hra uklidnila. Američanky sice i nadále drží balon pod kontrolou, ale už se nemohou tak lehce prosadit do zakončení.

23

Američanky se v posledních minutách usadily na útočné polovině trávníku. Kombinace Horanové s Lavelleovou byla však příliš pomalá.

22

Před rychlou Rapinoeovou odehrála míč raději do bezpečí Ilestedtová. Švédky se dokázaly na moment ubránit, ale nyní musí znovu před vlastní vápno.

21

Parádní obranný zákrok předvedla u postranní čáry Crystal Dunnová. Následně spěchala do otevřenější obrany Mewisová, nakonec pálila Alex Morganová, ale znovu nebyla přesná.

20

I po dvaceti minutách vede zámořský celek nad Švédskem 1:0. Do protiútoku se nyní řítila Morganová, ale její centr z velkého úhlu skončil jen za brankou.

19

Dlouhou přihrávku na pravou stranu dokázala Jakobssonová dostihnout ještě na hrací ploše. Následný centr si ale poté Američanky s přehledem pohlídaly.

18

Také Allysa Naeherová musela zasahovat. Propagační střela z velké dálky však nemohla americkou brankářku vystrašit.

17

Rapinoeová přistrčila míč Mewisové, ta ještě našla Morganovou. Kapitánka Spojených států pálila neohroženě z velké vzdálenosti, ale na Lindahlovou si nepřišla.

16

Američanky i v blízkosti svého vápna rozehrávaly konstruktivně. Dunnová si narazila s Horanovou, poté byla u balonu i Lavelleová.

15

Také švédský tým se dokázal dostat až do vápna soupeřek. Blacksteniusová však v souboji proti Dunnové neměla dobrou pozici a o míč přišla.

14

Američanky jsou u balonu vždy o dva kroky dříve. Rapanoeová vyškrábla balon ve středu pole Asllaniové, poté nabídla přihrávku Morganové, ale ta byla opět pokryta.

13

Megan Rapinoeová tentokrát rozehrávala rohový kop pouze do kombinace. Prudký centr z pravé strany poté dokázala zlikvidovat brankářka Švédska Lindahlová.

12

Jakobssonová sice mířila za nakopnutým balonem, ale skvěle proti soupeřce vystoupila Naeherová a šanci zmařila ještě před jejím začátkem.

11

Zdá se, že se Švédky z inkasované branky dokázaly oklepat. Björnová pádila s balonem po pravém kraji, ale ve spolupráci s Jakobssonovou do vápna neprošla.

10

Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe zámořskému celku. O otevření skóre se postarala již ve čtvrté minutě první půle Lindsey Horanová.

9

Ve střední části trávníku přišla o balon také Zigiottiová. Rapinoaová zkoušela okamžitě najít Morganovou, ale tu si zatím švédská obrana stačí hlídat.

8

Dunnová hledala před vápnem Morganovou. Proti balonu ale vyběhla švédská brankářka a zmařila možnou šanci kapitánky Spojených států.

7

Švédská reprezentace se snažila o rychlé vyrovnání. Segerová však ve středu pole ztratila a míč a musela následně spoléhat na umění Sembrantové v obraně.

5

Hlavní rozhodčí si ještě nechala potvrdit u kolegů u videa, ale je platná a hra může pokračovat.

4

4. Lindsey HORANOVÁ - 0:1

4

Američané právě vstřelili branku!
Američanky se velmi záhy po startu zápasu dostávají do vedení! Rapinoeová vybojovala po parádní kličce rohový kop. Sama poté od rohového praporku nacentrovala do vápna, kde balon propadl přes první tyč až téměř k brankové čáře a tam byla nejdůraznější LINDSEY HORANOVÁ.

3

Také Švédky se dostaly k balonu. Anderssonová vhazovala zpoza postranní lajny k nohám Schoughové. Dále už se ale Seveřanky neprobojovaly.

2

O úvodní rozehrávku se postarala ze středového kruhu kapitánka USA Alex Morganová. Američanky se okamžitě přesunuly s míčem na útočnou polovinu trávníku.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Závěrečný zápas v základní skupině F může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Švédsko: Lindahlová – Björnová, Ilestedtová, Sembrantová, Anderssonová – Zigiottiová Olmeová, Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Schoughová.
Náhradníci: Falková, Mušovićová – Glasová, Fischerová, Erikssonová, Janogyová, Hurtigová, Roddarová, Rolföová, Anvegårdová, Larssonová, Rubenssonová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Mewisová, Lavelleová, Horanová – Heathová, Morganová (C), Rapinoeová.
Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Ertzová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

Rozhodčí: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU).
Američanky z dvanácti utkání v roce 2019 prohrály pouze jednou. Od konce ledna, kdy zámořské fotbalistky nestačily 1:3 na Francii jsou od úspěchu k úspěchu. V posledních šesti duelech navíc Spojené státy neinkasovaly a vždy vstřelily nejméně tři branky! Těsně před mistrovstvím světa si Američanky smlsly na Novém Zélandu i Mexiku. Do základní skupiny vstoupil favorizovaný tým drtivým vítězstvím 13:0 nad Thajskem. Hned na osmi gólech se podílela populární Alex Morganová, která sama pětkrát zavěsila a k tomu přidala tři asistence. I proti Chile Američanky na trávníku dominovaly. V prvním poločase se dvakrát prosadila Lloydová, jednou také Ertzová, ve druhém poločase mohla Lloydová završit hattrick z penalty, ale nebyla úspěšná.

Také Švédkám se vydařila příprava těsně před závěrečným turnajem. Proti Rakousku rozhodla švédská reprezentace až v samém závěru, v generálce proti Korejkám vstřelila jediný gól Janogyová. Do základní skupiny mistrovství světa vstoupilo Švédsko vydřeným vítězstvím proti Chile. Až v poslední desetiminutovce rozhodl evropský celek dvěma góly Asllaniové a Janogyové. Proti Thajsku si Švédsky s chutí zastřílely, již v prvním poločase rozhodly o postupu třemi góly, ve druhém poté pečelily jasné vítězství na 5:1.
Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Francii probíhá mistrovství světa žen a my se společně zaměříme na utkání již jistým postupujících do playoff. Americké fotbalistky se postaví Švédsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Švédsko – USA

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 4. Horanová, 51. Heathová

Karty:   89. Jakobssonová (SWE) – 61. O'Harová (USA)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5.

Švédsko: Lindahlová – Björnová, Ilestedtová, Sembrantová, Anderssonová – Zigiottiová Olmeová, Asllaniová (81. Hurtigová), Segerová (C) (66. Glasová) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Schoughová (58. Rolföová).
Náhradníci: Falková, Mušovićová – Glasová, Fischerová, Erikssonová, Janogyová, Hurtigová, Roddarová, Rolföová, Anvegårdová, Larssonová, Rubenssonová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Mewisová, Lavelleová (65. Pressová), Horanová – Heathová, Morganová (C) (46. Lloydová), Rapinoeová (85. Pughová).
Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Ertzová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

Rozhodčí: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU)