Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Nizozemsko – Kanada

2:1

konec (0:0)

20.06.2019, 18:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Skupina E • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.59 3.23 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:6. (19:55:20)
Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Nizozemky zdolaly ve vyrovnaném duelu Kanadu 2:1.

Zápas začal ve velkém stylu. Již ve třetí minutě mohly Kanaďanky kopat penaltu, ale faul byl po poradě s videem odpískán ještě před vápnem. Následně se do tempa dostaly také Oranjes. Gól mladé Huitemaové nebyl uznán pro jasný ofsajd, poté také na druhé straně zakončovala nebezpečně Miedemaová, ale její pokus skončil jen na tyči.

Po změně stran otevřela skóre po parádním centr Spitseové Anouk Dekkerová, která uklidila míč nechytatelně k tyči. Následně ale dokázala velmi rychle srovnat krok Christine Sinclairová pohotovým zakončením ze zadní tyče. Poslední slovo ale měla střídající Lineth Beerensteynová a její doklepnutí do sítě po vyhraném souboji.

Nizozemky tak postupují do playoff z prvního místa. Také Kanada si zahraje vyřazovací část po postupu z druhé pozice.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Kanaďanky zkouší dlouhé nákopy do vápna, ale ty nefungují podle představ. Osmnáctiletá Jordyn Huitemaová si nemůže balon zpracovat.

90+2

Jill Roordová ve středu pole přišlápla Lawrencovou a dostává od hlavní rozhodčí přísnou žlutou kartu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

Nizozemská obrana má co dělat, ale i v devadesáté minutě drží jednobrankové vedení. Bloodworthová s klidem odvrátila nebezpeční dlouhým odkopem.

89

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daniëlle van de Donková, přichází Renate Jansenová.

88

Ani těsně před koncem druhé půle se nemohou Kanaďanky usadit na útočné polovině. Beckieová ale dokázala vybojovat alespoň autové vhazování.

87

Buchananová byla přistrčena ve středu pole Van Dongenovou. Kanaďanky rychle rozehrávaly z místa přestupku, ale obrana nizozemského týmu se stačila zformovat.

86

Zadorskyová si nenechala vzít míč v souboji s Miedemaovou. Kanada se pustila do útoku po pravé straně, kde byla také Flemingová. Pokus Beckieové ale neměl šanci na úspěch.

85

Flemingová se snažila najít v pokutovém území Beckieovou, ta se opravdu prosadila k hlavičce, ale po tvrdém souboji zakončila jen vedle branky.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Kanaďanky se snaží o vyrovnání, ale nemohou se dostat do tlaku.

82

Quinnová se na trávníku neuvedla zrovna nejlépe. Ve středu pole faulovala Dekkerovou za žlutou kartu.

81

Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Desiree Scottová, přichází Rebecca Quinnová.

80

Nizozemky drží balon pod kontrolou. Groenenová si narazila s Van de Donkovou, ale zpoza vápna se do šestnáctky přes staženou obranu nedostala.

79

Kanada okamžitě usiluje o srovnání stavu. Beckieová přihrávala Leonové, která ale neměla na hranici vápna příliš mnoho šancí proti výrazné přesile.

77

77. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 2:1

77

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemský tým se vrací do vedení! Pohledná kombinace ze středu pole doputovala k volné Van Lunterenové, která na nic nečekala a z pravé strany poslala parádní přízemní pas do malého vápna. Labbéová balon nezasáhla a tak se mohla prosadit v souboji střídající LINETH BEERENSTEYNOVÁ.

76

Kanaďanky rozehrávaly pozvolna středem trávníku. Dlouhou přihrávku Buchananové ale neměla stojící Huitemaová šanci zpracovat.

75

Roordová spolupracovala u středové čáry s Miedemaovou, té ale uskočil míč od kopačky a když se pokoušela ho získat zpět, tak faulovala.

74

Kanaďanky hrály riskantně okolo vlastního vápna. Konstruktivní rozehrávku ale zvládly na jedničku a mohly postupovat směrem do útoku po pravém kraji.

73

Zdálo se, že Beerensteynová vybojovala rohový kop, ale nakonec se bude rozehrávat pouze od branky kanadské reprezentace.

72

Po čtveřici střídání může zápas pokračovat. Scottová přihrávala k Schmidrové, ta následně ale přišla o balon v souboji s Groenenovou.

71

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lieke Martensová, přichází Lineth Beerensteynová.

71

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Sherida Spitseová, přichází Jill Roordová.

70

Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Allysha Chapmanová, přichází Jayde Riviereová.

69

Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Christine Sinclairová, přichází Adriana Leonová.

68

Sinclairová ještě posouvala míč do vápna na Flemingovou, ale balon odskočil až k brankářce Nizozemka Sari van Veenendaalové.

67

Beckieová nebyla dnes zatím příliš vidět, ale nyní se připomněla na trávníku. Postrčila si míč kolem stojící obránkyně, ale ve vápně nedokázala ohrozit branku.

65

Nizozemky uklidňují hru postupnou kombinací ve střední části trávníku. Spitseová spolupracovala s Miedemaovou, ale až ke střele se nedostala.

64

Scottová se vymotala s balonem u nohy z klubka hráček. Následně chtěla přihrát znovu Sinclairové, ale tentokrát si kanadskou kapitánku pohlídala Dekkerová.

63

Zápas nabírá na obrátkách. Na druhé straně trávníku se pokoušela zakončovat Sptiseová, ale do branky se trestuhodně netrefila.

62

62. Christine SINCLAIROVÁ - 1:1

62

Kanada právě vstřelila branku!
Vedení Nizozemska netrvalo dlouho. Na pravé straně měla spoustu času k centru Ashley Lawrencová, na zadní tyči poté zavírala celou situaci ve skluzu CHRISTINA SINCLAIROVÁ, která poslala míč nechytatelně pod břevno.

62

Nizozemský výběr je po vstřelené brance při chuti. Van de Donková přihrávala středem na Martensovou, ale dále už se postavila do cesty Buchananová.

61

Christine Sinclairová mohla okamžitě vyrovnat. Ale nejenže netrefila v úniku branku, ale byl jí také odpískán ofsajd.

60

Po hodině hry vede Nizozemsko nad Kanadou o jednu branku. O tu se před malou chvíli postarala umístěnou hlavičkou k tyči Dekkerová.

59

Po Lawrencové se dostala k míči na pravé straně i Flemingová. Následně ale nepřihrála ideálně Sinclairová a Kanada se musela s míčem zatáhnout.

57

57. Anouk DEKKEROVÁ - 1:0

57

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemská reprezentace se dostává do vedení! Po faulu Lawrencové rozehrávala volný přímý kop Sherida Spitseová. Následně si ve vápně naskočila na parádní centr stoperka ANOUK DEKKEROVÁ, která zamířila hlavou přesně ke vzdálenější tyči.

56

Ke slovu se dostala také Kanada. Flemingová spolupracovala se Scottovou, právě Scottové ale utekl balon do souboje se Spitseovou a vhazovat tak budou Nizozemky.

55

Dekkerová je hodně aktivní při rozehrávce, nyní rozběhla na pravé straně Van de Sandenovou. Dále se nabízela i Martensová, ale ta byla jen schovaná za obranou.

53

Desiree van Lunterenová vhazovala zpoza postranní lajny, následně se drala do vápna Miedemaová, ale ve snaze obejít Chapmanovou si pomohla lehkým faulem.

52

Na pravé straně Spitseová nic nevymýšlela a pod tlakem zahrála raději na jistotu za postranní čáru. Nizozemky se ale velmi rychle vrátily k balonu.

51

Dekkerová z pozice stoperky vysouvala do útoku Martensovou. Ta však šla do souboje s přesilou a k míči se nemohla dostat.

50

Merel van Dongenová mířila do útoku, ale po pádu se faul nepískal. Hlavní rozhodčí ale přerušila hru a nechává nizozemskou hráčku ošetřit.

49

Ani Flemingová si se Sinclairovu příliš nerozuměla. Kapitánka Kanady čekala přihrávku do stoje, ale výrazně mladší spoluhráčka přihrávala do pohybu za obranu.

48

Lawrencová si na pravé straně dělala místo tělem, v souboji s Van Dongenovou dokázala uspět a poté byla faulována u středu trávníku.

47

Do druhého poločasu vstoupila rozehrávkou ze středového kruhu kanadská reprezentace. Do prvního útoku se ale řítila Miedemaová, až do vápna ale neproskočila.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráčky odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

Zápas začal ve velkém stylu. Již ve třetí minutě mohly Kanaďanky kopat penaltu, ale faul byl po poradě s videem odpískán ještě před vápnem. Následně se do tempa dostaly také Oranjes. Gól mladé Huitemaové nebyl uznán pro jasný ofsajd, poté také na druhé straně zakončovala nebezpečně Miedemaová, ale její pokus skončil jen na tyči.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Na pravé straně spolupracovala Spitseová s Van Lunterenovou, obrana Kanady se však dokázala soustředit a sebral balon pro sebe ještě daleko před vápnem.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.

45

Sinclairová opět zavařila nizozemské obraně. Před vápnem ještě přiťukla balon do pohybu Beckieové, která ale pálila pouze do prostoru, kde byla Sari van Veenendaalová.

44

Minutu před pauzou se dostala k míči Flemingová. Dále mohla postupovat do útoku Sinclairová, ale proti stažené obraně si nevěděla rady.

43

Zadorskyová se rozběhla po přihrávce Sinclairové. Kapitána Kanady následně dostala míč zpět, ale pro svůj tým získala pouze autové vhazování.

42

Přihrávce Chapmanové podél postranní lajny cíl nenašla. Schmidtovou dokázala velmi snadno odzbrojit bránící Dekkerová.

41

Hlavičkový souboj vyhrála ve středu pole Spitseová. Následně musela velmi rychle z branky proti unikající Martensové Labbéová. V obraně ještě vypomohla Buchananová, ale to už bylo za žlutou kartu.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Nizozemky se nadechovaly v náporu a nesmějí zapomínat také na obranu. Schmidtovou chytala na poslední chvíli Dekkerová.

39

V závěru první půle jsou o poznání aktivnější hráčky z Evropy. Groenenová přihrával Martensové, ale ta už dále balon nedokázala posunout.

37

37. Nůžky Van de Donkové nevyšly

37

O parádní nůžky z hranice vápna se pokoušela Daniëlle Van de Donková. Buchananová byla zaskočena zakončením soupeřky, ale míč skončil jen vysoko nad brankou.

36

36. Viviane Miedemaová pálila z otočky jen do tyče

36

Tentokrát už byla Miedemaová o poznání blíže. Po přihrávce Van de Sandenové pálila po otočce v pokutovém území jen do vzdálenější tyče.

35

Ze slibné pozice zkoušela vystřelit také Viviane Miedemaová. Svému pokusu ale dala takovou rotaci, že balon skončil až za postranní lajnou.

34

Schmidtová přihrávala Sinclairové, ta si ale nevšimla nabíhající Beckieové a o balon přišla. Do protiútoku poté spěchala Van de Sandenová, ale ani jí nevyšel finální kontakt ve vápně.

32

Nizozemsko nebylo daleko od vstřelené branky! Van de Sandenová odcentrovala do vápna, kde nebyla úplně jistá gólmanka Kanady Labbéová. Ještě před dorážející Miedemaovou ale stačila balon odpravit do bezpečí Buchananová.

31

Allysha Chapmanová dokázala udržet na zádech napadající Spitseovou. Následoval pouze odpískaný faul nizozemského záložnice.

30

Ani půlhodina hry branku nepřinesla. Po minutách v obraně se nyní snaží útočit Kanada. Sinclairová rozběhla Beckieovou, ale té utekl balon k Dekkerové.

29

Sprinterský souboj nyní musela svést Buchananová s nabíhající Miedemaovou. Právě stoperka Kanady byla u balonu o sekundu dříve.

28

Zkušená dvaatřicetiletá stoperka Anouk Dekkerová zkoušela překvapit soupeřky přihrávkou středem, ale zaskočila i spoluhráčku Martensovou.

27

Kanadský nápor ještě pokračoval rohovým kopem. Nizozemky se ale dokázaly velmi snadno ubránit. Ani po centru Chapmanové nestřílela přesně Scottová.

26

O další rozehrávku volného přímého kopu se postarala Sophie Schmidtová, ale znovu zasáhla jen obranná zeď nizozemského týmu.

25

Dekkerová zastavila pouze nedovoleným způsobem rozběhnutou Huitemaovou a je potrestána žlutou kartou.

24

24. Neuznaná branka pro ofsajd

24

Jordin Huitemaová dokázala vstřelit branku. Po přihrávce za obranu si zpracovala míč a s velkou dávkou štěstí mezi nohama brankářky a o tyč dopravila balon do sítě. Následně se ale píská ofsajd.

23

Rozehrávka Bllodworthové nebyla ideální a k balonu se ještě na útočné polovině dostala Flemingová. Kanada se dostala do nadějného postavení, ale proti byla Van Lunterenová.

22

Zadosrkyová měla potíže v rozehrávce, ale nepřesný odkop dokázala napravit Buchananová. Kanaďanky poté uklidnily hru kombinací ve středu pole.

21

Přihrávka Flemingové mířila k nohám Huitemaové. Teprve osmnáctiletá útočnice se však nedokázala vypořádat ani s první bránící soupeřkou Nizozemska.

20

Ani dvacet minut branku nepřineslo. V posledních okamžicích jsou více u balonu Nizozemky, ale k ohrožení branky Stephanie Labbéové ještě nedošlo.

19

Shanice Van de Sandenová ještě chtěla ve skluzu zastavit míč před postranní lajnou, ale nakonec s balonem dojela až do zámezí.

18

Sinclairová posouvala míč patou do pohybu Schmidtové. Třicetiletá záložnice však nedokázala prudkou přihrávku doběhnout ještě před Bloodworthovou.

17

Dekkerová poslala míč středem na Van de Donkovou, následně startovala po balonu i Miedemaová, ale to už byla obrana Kanady na svém místě.

16

Beckieová našla Sinclairovou, ta ale musela zachraňovat balon až skluzem u koncové čáry a nakonec se po souboji s Van Lunterenovou bude jen odkopávat od branky.

15

Nizozemská reprezentace má v hledišti obrovskou podporu. Při každém náznaku akce ženou fanoušci svůj tým k maximálnímu nasazení.

14

Schmidtová spolupracovala s Beckieovou, následně si říkala o přihrávku do běhu kapitána Sinclairová, ale tu už Beckieová nedokázala najít.

13

Nizozemský tým se velmi rychle oklepal z možné penalty. Spitseová přihrávala podél postranní lajny k Van de Sandenové, ale ta byla jen v ofsajdu.

12

Tentokrát se Van Lunterenová zkoušela prosadit centrem. Balon ale z její kopačky opustil hrací plochu a skončil daleko za kanadskou brankou.

11

Jackie Groenenová získala míč na levé straně proti Huitemaové. Nizozemský celek se dostal blíže k pokutovému území, ale Miedemaová už neměla potřebný prostor ke střele.

10

Úvodní desetiminutovka přinesla nebezpečnou situaci před vápnem Nizozemska, ale penaltu nakonec Kanaďanky nerozehrávaly. Nyní jsou více u balonu opět hráčky z Evropy.

9

Také evropský tým se dostává ke slovu. Vivianne Miedemaová si narazila s Van de Sandenovou, obrana Kanady se ale dokázala velmi rychle zformovat.

8

Schimdtová vhazovala zpoza postranní lajny, poté kombinovala s Beckieovou Sinclairová, ale až do vápna se kanadský tým nedostal.

7

Nizozemky se pokouší uklidnit hru ve středu pole. Groenenová si narazil s Van Dongenovou, následně mířila za míčem i Miedemaová.

6

Míč si postavila na místo přestupku Sinclairová, ale kapitánka kanadské reprezentace napálila velmi tvrdě pouze obrannou zeď.

5

Nakonec se dlouhém zkoumání nařizuje hlavní rozhodčí pouze volný přímý kop zpoza pokutového území.

4

Hlavní rozhodčí si ještě nechala potvrdit penaltu kolegy u videa. Sama se jde podívat na opakovaný záběr.

3

3. Penaltový zákrok

3

Pokutový kop pro Kanadu! Kanaďanky se poprvé v zápase dostaly do vápna a hned byla faulovaný Beckieová.

2

O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarala v prvním poločase Viviane Miedemaová. Nizozemský tým se snažil proniknout do útoku přes levou stranu, ale Groenenová nebyla úspěšná.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Závěrečný zápas v základní skupině E může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, Dekkerová, Bloodworthová, van Dongenová – Spitseová, van de Donková, Groenenová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.
Náhradníci: Kopová, Geurtsová – van der Gragtová, van Esová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, Beerensteynová, van der Mostová.

Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová – Flemingová, Scottová, Schmidtová – Huitemaová, Sinclairová (C), Beckieová.
Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Carleová, Princeová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Oneillová (vš. FRA).
Kanadská reprezentace ještě v roce 2019 neprohrála. V přípravě na mistrovství světa porazila Kanada výběry Anglie, Nigérie i Mexika, jen v generálce proti Španělsku branka napadla. Do samotného šampionátu vstoupily Kanaďanky soubojem s týmem Kamerunu. Celek "Javorového listu" měl územní převahu i více střel, ale prosadit se dokázala pouze těsně před poločasem Kadeisha Buchananová, která ale zajistila Kanadě první tři důležité body. Také ve druhém duelu základní skupiny byly Kanaďanky o poznání aktivnější než Nový Zéland. Branky ale přišly až ve druhém poločase, když se nejprve prosadila Flemingová a jistotu postupu pojistila Princeová deset minut před koncem.

Nizozemsko v přípravě zářilo. Mexičanky si odvezly dvě branky, Chile vyfasovalo dokonce debakl 7:0. V generálce se proti Nizozemkám neprosadila ani Austrálie, která naopak inkasovala od Miedemaové a dvakrát od Van de Sandenové. Také na šampionátu je Nizozemsko stoprocentní. O vítězství nad Novým Zélandem rozhodla jedinou brankou ve druhé minutě nastaveného času Jill Roordová. Proti Kamerunu už nizozemská reprezentace prožila klidnější utkání. Ve druhém poločase trefila vedení Bloodworthová a v závěru pečelila na konečných 3:1 Miedemaová.
Krásný čtvrteční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Francii probíhá mistrovství světa žen a my se společně zaměříme na souboji již jistých postupujících ze skupiny E. Nizozemské fotbalistky se postaví Kanadě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Nizozemsko – Kanada

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Dekkerová, 77. Beerensteynová – 62. Sinclairová

Karty:   25. Dekkerová (NED), 90+2. Roordová (NED) – 41. Buchananová (CAN), 82. Quinnová (CAN)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:6.

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, Dekkerová, Bloodworthová, van Dongenová – Spitseová (71. Roordová), van de Donková (89. R. Jansenová), Groenenová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová (71. Beerensteynová).
Náhradníci: Kopová, Geurtsová – van der Gragtová, van Esová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, Beerensteynová, van der Mostová.

Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová (70. Riviereová) – Flemingová, Scottová (81. Quinnová), Schmidtová – Huitemaová, Sinclairová (C) (69. Leonová), Beckieová.
Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Carleová, Princeová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Oneillová (vš. FRA)