Menu

Motorsport

Formule 1

Kvalifikace na VC Kanady

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

konec

08.06.2019, 20:00 • Trať: Gilles Villeneuve, Montreal, Kanada • Michal Šandor

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 20.10 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se pěkně a hezký sobotní večer. (21:35:21)
Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Kanady, kterou vyhrál díky bezchybnému poslednímu pokusu Sebastian Vettel, který doslova ukradl pole position Lewisi Hamiltonovi. První řada tedy patří Vettelovi a Hamiltonovi. Druhou linii zaplní Charles Leclerc a Daniel Ricciardo, který zaznamenal výborný výsledek. Další z favoritů Valtteri Bottas dojel až šestý, protože v závěrečné části dostal hodiny, musel do boxů pro nové gumy a manko už nedohnal.


Do poslední fáze se sice dostal Kevin Magnussen, ale nakonec se jí nezúčastnil, protože na konci druhého segmentu havaroval a kvalifikace tak musela být na několik minut přerušena. Kvůli tomu přišel o poslední postupovou šanci Max Verstappen. Překvapením je také vypadnutí Kimiho Räikkönena už v první fázi.

Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Kanady: 1. Vettel (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Ricciardo (Renault), 5. Gasly (Red Bull), 6. Bottas (Mercedes), 7. Hülkenberg (Renault), 8. Norris (McLaren), 9. Sainz (McLaren), 10. Magnussen (Haas), 11. Verstappen (Red Bull), 12. Kvjat (Toro Rosso), 13. Giovinazzi (Alfa Romeo), 14. Albon (Toro Rosso), 15. Grosjean (Haas), 16. Pérez (Racing Point), 17. Räikkönen (Alfa Romeo), 18. Stroll (Racing Point), 19. Russell (Williams), 20. Kubica (Williams).

Konec kvalifikace.

0:00

Závěr dnešní napínavé kvalifikace, ze které nakonec bere pole position Sebastian Vettel

0:00

Už to vypadalo, že pole position získá Lewis Hamilton, který v posledním pokusu ještě zrychlil, ovšem o něco lepší výkon předvedl SEBASTIAN VETTEL, který porazil Hamiltona o dvě desetiny a získává pro sebe první místo na startu zítřejšího závodu.

0:00

Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

1:10

Carlos Sainz je nepochopitelně v boxech místo toho, aby se ještě pokusil zlepšit svoji devátou pozici. Těžko říct, co stojí za tím, že Španěl poslední pokus vynechal. Na vině mohou být nějaké technické problémy.

2:54

Valtteri Bottas zcela určitě nebude bojovat o pole position, protože se stále nachází na osmém místě a zrovna dvakrát se mu nedaří ani na nové sadě pneumatik.

3:21

Všichni piloti, kteří jsou v současné chvíli v boxech, se co nevidět vrátí zpět do jámy lvové. Uvidíme, zda někdo dokáže z první pozice sesadit Lewise Hamiltona. Mercedes opanoval první trénink, ale pak už vládlo Ferrari. Co přinese kvalifikace, to se dozvíme za malou chvíli.

4:39

V garážích se aktuálně nachází Vettel, Leclerc, Gasly a samozřejmě také Magnussen. Je ale stoprocentně jisté, že všichni kromě Magnussena se na dráhu ještě vrátí k závěrečným pokusům. Závěr kvalifikace se pomalu blíží.

5:05

Pořadí na prvních třech místech: Hamilton, Vettel, Leclerc

5:05

Na prvním místě se momentálně vyhřívá Lewis Hamilton, který zaznamenal čas 1:10.493. Druhý Sebastian Vettel byl pomalejší o 188 tisícin sekundy a třetí Charles Leclerc 603 tisícin sekundy. Tato trať by ale měla vyhovovat spíše Ferrari.

6:45

Valtteri Bottas tedy přišel o jeden pokus a spolu s Landem Norrisem jsou jedinými dvěma piloty, kteří v závěrečné části dosud nezajeli žádný měřený čas. Pro McLaren se jedná o docela velký úspěch, protože mezi desítkou nejlepších má oba své piloty.

7:25

Bottas nezvládl výjezd ze zatáčky a málem narazil do zdi

7:25

Opakované záběry prokázaly, že důvodem vyvěšení žlutých vlajek byl Valtteri Bottas, který se roztočil a málem i on narazil do zdi. Opravdu nechybělo mnoho a mohli jsme být svědky dalšího zdržení. Bottas nicméně musí do boxů pro novou sadu pneumatik.

8:18

V prvním sektoru vlály žluté vlajky, ale nakonec měly krátkého trvání. Jednalo se tak pravděpodobně o menší problém, který nevyžadoval vyvěšení dalších červených vlajek, které by znamenaly opětovné přerušení kvalifikace.

9:15

Zbytek startovního pole také opouští své mechaniky a boje o pole position tak mohou vypuknout naplno. Hlavními favority jsou jako již tradičně Vettel, Leclerc, Hamilton a Bottas. Pokud by první místo uzmul někdo jiný, bylo by to velké překvapení.

10:20

V poslední části kvalifikace se nám představí pouze devět jezdců. Kevin Magnussen sice zajel čas, který mu stačil k postupu, ale vzhledem k tomu, že v posledním kole havaroval, nezúčastní se třetí fáze kvalifikace.

Kvalifikace na VC Kanady

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

konec

Zpět na online