Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k turnaji ITF ZUBR CUP 2019

konec

05.06.2019, 11:15 • Hotel Fit, Přerov • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Ode mne je to z Přerova vše, děkuji vám za pozornost a přeji pěkný zbytek dne. (11:42:15)

Oficiální část tiskové konference končí, Roman Ordelt děkuje všem za pozornost.
Roman Ordelt zmiňuje, že přerovský turnaj byl odrazovým můstkem pro řadu současných hráček světové špičky. Figurují mezi nimi například také Petr Kvitová či Markéta Vondroušová.
Daniela Huťková: Chtěli jsme, aby české hráčky, které se nedostanou nikde mimo naši republiku, měly možnost uhrát nějaké body a v návaznosti na to se pak dostat i na mezinárodní turnaje. S tím úzce souvisí právě změna dotace turnaje, kde došlo ke zvýšení z 15 000 $ na 25 000 $.
Tomáš Pluháček: Návštěvu zápasů ITF ZUBR CUP 2019 je možné spojit i s akcí ZUBRFEST, kde v sobotu 15. června vystoupí několik kvalitních skupin. Bít se obě události rozhodně nebudou. Naopak, společně tvoří vhodnou kombinaci.

Jako první se bude losovat kvalifikace turnaje, a to v neděli 8. června.
Vstup na všechny zápasy turnaje bude zdarma. „Ráda bych všechny pozvala," uvedla Daniela Huťková.
Daniela Huťková dále seznamuje novináře s podprobným programem turnaje. „Divoké karty dostanou talentované mladé hráčky. Budou mezi nimi i tenistky z našeho klubu. Jsem také ráda, že opět uvidíme sestry Pantůčkovy, které spolu loni hrály finále. Barbora Krejčíková uvidí, jak na tom bude zdravotně. Momentálně se léčí ze zápalu plic. Podle svého zdraví se rozhodně, jestli nastoupí, nebo ne."
Daniela Huťková: Letos je změna v tom, že kvalifikace turnaje začíná až v pondělí, nikoli o víkendu. Pro turnaje ITF v této sezoně je to předpis, že kvalifikace musí odstartovat v pondělí.
Tomáš Pluháček: Přeji si, aby na turnaji opět zazářila některá z tenisových hvězdiček. Věřím, že bude k vidění kvalitní tenis a že přijde i dost lidí.
Tomáš Pluháček: Klobouk dolů před lidmi z tenisového klubu. V Přerově odvádějí spoustu skvělé práce, výborně vedou i svou mládež. Jako Pivovar ZUBR jsme tradičním partnerem turnaje. Takovéto akce v regionu chceme jednoznačně podporovat. Jsme rádi, že na tenise můžeme vzájemně spolupracovat. Spolupracujeme s lidmi, kteří tenis dělají srdcem.
Roman Ordelt: Od roku 2006 je generálním partnerem turnaje Pivovar ZUBR. S turnajem je neodmyslitelně spojený a je to velice dobře.
Petr Huťka: Turnaj bude velmi dobře obsazený. Jména jako Krejčíková a další dávají záruku kvalitního tenisu. Příležitost také dostane řada našich mladých tenistek.
Petr Huťka: Jsem velmi rád, že spolupracujeme s Pivovarem ZUBR. Je to jeden z našich nejvýznamějších partnerů. Patnáct ročníků turnaje ITF ZUBR CUP je moc pěkné číslo, díky této akci se udržujeme v povědomí české tenisové veřejnosti.
Ordelt zmiňuje, že turnaj se pořádá ve spolupráci s Českým tenisovým svazem.
Ordelt také představuje všechny hosty konference. Těmi jsou:


Mgr. Petr Huťka, prezident TK PRECHEZA Přerov
Ing. Daniela Huťková, manažerka turnaje ZUBR CUP
Ing. Tomáš Pluháček, ředitel Pivovaru ZUBR, generálního partnera turnaje
Na úvod tiskové konference všechny novináře vítá Roman Ordelt, tiskový mluvčí turnaje.

Tisková konference začne se zpožděním, čeká se na příchod všech hostů.
Lenka Juríková si však z Přerova odvezla zlato i loni. Ve finále čtyřhry společně se svou parťačkou, krajankou Janou Jablonovskou, zdolala české duo Kubáňová – Pulchartová po setech 2:6, 6:1 a 10:6 (supertiebreak).
Dvouhra přerovského turnaje měla v letech 2016 a 2017 jednu a tutéž vítězku. Byla jí Slovenka Lenka Juríková. Ve finále předloňského ročníku si ve dvou setech poradila s Miriam Kolodziejovou, a to dvakrát 6:4. Pro rodačku z Bratislavy se jednalo o jedenáctý titul na okruhu ITF. Loni se na Hané radovala Češka, Gabriela Pantůčková si v souboji o celkový primát poradila se svou sestrou Magdalénou po setech 6:4 a 6:0. Finálový zápas trval hodinu a devět minut.

Tisková konference k turnaji ITF ZUBR CUP 2019

konec


Statistiky:
Tisková konference k turnaji ITF ZUBR CUP 2019
Hosté tiskové konference:

Mgr. Petr Huťka, prezident TK PRECHEZA Přerov
Ing. Daniela Huťková, manažerka turnaje ZUBR CUP
Ing. Tomáš Pluháček, ředitel Pivovaru ZUBR, generálního partnera turnaje