Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Senegal – Polsko

0:0

konec (0:0)

29.05.2019, 20:30 • Stadion Miejski Widzewa Łódź • Skupina A • David Suchý

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:13. (22:24:21)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 0:0. Ani druhý poločas nám nepřinesl zrovna záživnou podívanou, nedočkali jsme se totiž žádné vyložené šance, což jen dokumentuje, jak dnešní utkání bylo vyrovnané. Polsko bylo sice častěji na míči, avšak směrem dopředu byl o něco nebezpečnější soupeř, který se určitě s nerozhodným výsledkem spokojí. Mimo jiné jsme sledovali celou řadu osobních soubojů, přičemž hlavní sudí hned dvakrát musel tasit žlutou kartu.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Jenže ono to přeci jenom vypadá, že se branky prostě nedočkáme. Oba celky se totiž nacházejí daleko od šestnáctek.

90+2

K míči se dostal brankář Ndiaye, který zkoušel odkopávat na útočnou polovinu, kde si obrannou povinnost splnil Walukiewicz.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě budeme moci počítat s nastaveným časem.

88

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Marcel Zylla, přichází Adrian Łyszczarz.

88

Byl to právě Mendy, kdo sáhl k nedovolenému zákroku. Polsko rozehrávalo standardní situaci z levé strany, se kterou si Senegal poradil.

87

Na jistotu se rozhodl odehrát míč obránce Sobocinski, který ho poslal pouze ke střídačkám. Mendy se okamžitě ujal autového vhazování.

83

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na první branku stále čekáme. Zatím to spíše vypadá, že se nedočkáme ani další šance.

82

Posléze si obrannou povinnost splnil Mendy, kterému se podařilo zablokovat centr z levé strany. Následný roh Polska odvracel Cissé.

81

Zylla si dokázal přehodit míč na pravou nohu, což mu naopak spíše uškodilo. Výsledkem byl nepřesný centr, který nikoho nenašel.

80

Následně se rodila sympatická protiakce, při které si Dramé hodil míč daleko od nohy, což přineslo útočný faul afrického celku.

79

Polsko se opět velice snadnou dostalo k hranici šestnáctky, avšak tam neustále číhá blok protihráčů, který odrazil i další akci.

78

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Adam Benedyczak, přichází Dominik Steczyk.

77

Hodně nepovedenou přihrávkou se prezentoval Sobocinski, který nakonec na levé straně hrací plochy zkoušel najít Slisze, což se nepovedlo.

76

Senegal si vyzkoušel rozehrávku dalšího rohu. Niang zkoušel hledat urostlého Cissého, kterého vzdušná nabídka ale přeletěla.

75

Ve středu hrací plochy sáhl k nedovolenému zákroku Zylla, který se za svůj čin přeci jenom omluvil. Hlavní sudí tentokráte žlutit nebude.

74

Podél postranní čáry se dokázal prodrat vpřed křídelník Niang, který při pokusu o centr trefil protihráče. Následný rohový kop nic nepřinesl.

73

Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Faly Ndaw, přichází Amadou Ciss.

72

Ndiaye skutečně zvolil dalekonosný odkop, po kterém skončil na zemi jeden z hráčů Polska, avšak hlavní sudí nechává pokračovat.

71

Senegal se už poměrně dlouhou dobu nedostal na polovinu soupeře, k čemu bude mít nyní příležitost, neboť bude odkopávat od branky.

70

Nakonec jsme sledovali sympatický dalekonosný projektil v podání Sobocinskiho, jehož rána levou nohou nakonec skončila u Ndiayeho.

69

Na vlastní polovině si pohrával s míčem obránce Walukiewicz, který si ho hned několikrát vyměnil se Sobocinskim, jenž stále váhá.

66

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Michał Skóraś, přichází Tymoteusz Puchacz.

64

Diagne se dobře zorientoval ve středu hrací plochy, poté nabízel míč k hranici pokutového území, kde Niang trefil protihráče.

63

Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Dia N'Diaye, přichází Youssouph Badji.

63

Skoras zkoušel v tandemu hledat kolegu Zyllu, jenž se ještě snažil vybojovat rohový kop. Nakonec to zkušeněji provedl zadák Cissé.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na první branku tohoto zápasu. Druhý poločas je zatím hodně nezáživný.

61

Ndiaye se rovněž rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině. Z jeho kopačky posléze přiletěla prudká přihrávka, se kterou si Lopy poradil.

60

Následně to drzým způsobem provedl Ndaw, který se kličkou dostal kolem jednoho z protihráčů, načež počkal na podporu svých kolegů.

59

Nakonec byl obránce Walukiewicz vytlačen až na vlastní polovinu, odkud Sobocinski zkoušel hledat Skorase, jenž ale přišel o balón.

58

Polsko se nyní na delší dobu zdrželo na polovině soupeře, což stále nic nepřináší. Senegal v tuto chvíli nezkouší napadat kombinaci.

57

Individuálním způsobem to zkoušel křídelník Skoras, který se přes přesilu protihráčů nakonec nedostal. Ndiaye bude odkopávat od branky.

56

Následně se míč dostal zpět za postranní čáru, což přineslo autové vhazování pro Senegal. O rozehrávku se postaral obránce Aw.

55

Posléze si za obranu seběhl forvard Benedyczak, jenž nakonec nezastihl míč na hrací ploše. Ndiaye bude opět rozehrávat.

54

K míči se dostal také brankář Ndiaye, jenž na jistotu rozehrával do strany na Cissého, který v tuto chvíli váhá s rozehrávkou.

53

Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl obránce Stanilewicz, který místo míče trefil pouze protihráče.

52

Szota si hodil míč trochu dál od kopačky, čehož mohl využít napadající Niang, který s vypětím všech sil nakonec nevydoloval balón.

51

Nakonec se jednalo o obránce Walukiewicze, jenž už je zpět na nohou. Zanedlouho se bude moci pokračovat zpět ve hře.

50

Po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi hráč Polska, na scénu okamžitě zamířil lékařský personál, jenž si vzal hráče do péče.

49

Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Ndaw, jehož pohotová rána nakonec vystoupala vysoko nad branku. Budeme sledovat odkop od brány.

48

Hodně prudkou přihrávkou to zkoušel Slisz, jenž chtěl na druhé straně hrací plochy najít Benedyczaka, který celkem rychle přišel o míč.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal Senegal, který bude tentokráte hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem nezáživnou podívanou, jenž většinu času nabízela hru ve středu hrací plochy. Mimo jiné jsme neviděli moc brankových příležitosti, pouze Senegal se dostal k vážnějšímu ohrožení branky. Polsko tak bude muset ve druhém poločasu zabrat, jejich herní projev zatím není příliš ideální, což by se ale mělo změnit.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Žlutou kartu dostává Dion Lopy (Senegal).

45+2

Ndiaye se po delší době dostal k míči, který nekompromisním způsobem posílal na druhou stranu, kde zasahoval Makowski.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

45

45. Majecki podržel svůj celek.

45

Majecki nyní podržel svůj celek, neboť dokázal vyrazit zakončení z hranice malého vápna.

43

Majecki odkopával od své branky, přičemž v tomto případě nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů. Koncovka prvního poločasu se pomalu a jistě blíží.

42

Žlutou kartu dostává Adam Benedyczak (Polsko).

42

Na opačné straně měl Senegal k dispozici zajímavou standardku. Ndaw to zkoušel přímo na branku, avšak trefil pouze bližší konstrukci.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

40

Po pravém křídle si to namířil Szota, který se protáhl až do pokutového území, kde jeho vzdušnou nabídku dokázal zneškodnit Ndiaye.

36

Aby toho nebylo málo, tak po hlavičkovém souboji skončil na zemi Dramé, který svedl velice důrazná souboj se Szotou, chvíli se hrát nebude.

35

Sobocinski raději na jistotu odehrál míč ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování, po kterém se Mendymu příliš nepodařilo odcentrovat.

34

Až v tuto chvíli se do vážnější situace dostal brankář Ndiaye, který nakonec dokázal zneškodnit slaboučké zakončení v podání Bednarczyka.

33

Proto si také brankář Majecki mohl vyzkoušet práci s hracím předmět. Jednalo se o rutinní rozehrávku nakrátko na Walukiewicze.

32

Ndiaye poslal míč ke středovému kruhu, kde se k němu dostával Lopy, jehož přenesení hry na Dramého bylo velice nepřesné.

31

Hrací předmět nyní doskákal ven z hrací plochy, logicky z toho bude pouze odkop od branky. Nezáživné utkání i nadále nic nepřináší.

30

Benedyczak si neporadil s velice prudkou přihrávkou od Walukiewicze, naopak toto zaváhání mohl využít Cissé, jenž ale nevyvezl balón.

29

Nyní jsme sledovali trochu delší kombinaci na polovině Senegalu, avšak Polsko se samo vytlačilo, takže musí začít od své půlky.

28

Aw si dával s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec však zvolil příhru na Dramého, který narazil na přesilu protihráčů.

27

Nepřesná finální přihrávka v podání Zylly nenašla kýženého adresáta, naopak se k míči dostal senegalský brankář, který rozehrál do strany.

26

Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím Diagne rozehrával ze své poloviny, načež na pravé straně hledal Mendyho, jenž vybojoval autové vhazování.

25

Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Polska. Hlavní sudí přerušil hru, na nic vážného to ale nevypadá.

24

Polská reprezentace zatím hraje hodně opatrně, což jasně dokumentovala předchozí rozehrávka, jenž byla velice pozvolná.

23

Na řadu přišel odkop od branky Senegalu, o což se postaral Ndiaye. Jeho nabídka měla pořádnou výšku, nakonec na ní dosáhl Slisz.

22

Máme za sebou něco málo před dvacet minut hry, na první šanci stále čekáme. Zatím sledujeme vesměs vyrovnanou podívanou.

21

N´Diayemu se nakonec nepohlídalo pohlídat Bednarczyka, který naopak vybojoval rohový kop z pravé strany. Stanilewiczova nabídka nic nepřinesla.

16

Polsko tak v poklidu vyvezlo míč na druhou stranu hrací plochy, načež byl Walukiewicz donucen ke zpětné přihrávce na Szotu.

15

K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Ndaw, který to zkoušel centrem od branky, jenž nakonec našel hlavu Awa, který hlavičkoval doprostřed.

14

Další dlouhý pas tentokráte směřoval na Ndiayeho, který prodlužoval do tandemu na Dramého, jenž pro svůj celek vybojoval rohový kop.

13

K míči se dostal brankář Majecki, který ho schoval do své náruče, načež ho pohotovým způsobem vyhodil na pravou stranu hřiště.

12

Dalekonosný pas měl najít naběhnuvšího Makowskiho, avšak ani ten se k míči nedostal. Posléze nepovedeně centroval Bednarczyk.

11

Na opačné straně se podařilo zakročit Cissému, který prudkou hlavičkou poslal míč z pokutového území, kde se nacházel Slisz.

10

Senegal se dokázal dostat z obležení, načež Lopy uklidnil hru přenesením hry na pravou stranu, kde ale Mendy rychle přišel o balón.

9

O malý moment později si nedovoleným zákrokem pomohl Walukiewicz, který rukama poslal k zemi protihráče, což přinese standardku.

8

Prudká kolmice měla směřovat na levou stranu, kam si nabíhal rychlonohý Ndaw, avšak před ním si s touto situací poradil Bednarczyk.

7

Polsko se usadilo na polovině soupeře, odkud Makowski přihrával zpět za středový kruh, kde se nyní o rozehrávku stará zadák Sobocinski.

6

Přenesení hry našlo na pravém křídle Szotu, který přeposílal na vedle stojícího Skorase, jehož centr dokázal hravě odklidit N´Diaye.

5

O provedení autového vhazování se postaral Bednarczyk, jenž si pro spolupráci vybral Zyllu, který na tuto nabídku ale nedosáhl.

4

Následně to podél autové čáry zkoušel Niang, který se dostal celkem daleko, avšak jako poslední se dotkl hracího předmětu – aut.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu přišel na řadu rohový kop pro Polsko. Vzdušná nabídka se kroutila do branky, kde zasahoval Ndiaye.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Polsko, jenž bude hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Senegal: Dialy N'Diaye – Mendy, Cissé, M. N'Diaye, Aw – Lopy, Diagne – Dramé, Niang, Ndaw – Dia N'Diaye.
Náhradníci: Djiba, Sarr – Badji, Ciss, Danfa, Dionkou, Mbow, N. N'Diaye, Sagna, Niane.

Polsko: Majecki – Bednarczyk, Szota, Sobociński, Stanilewicz – Skóraś, Zylla, Slisz, Walukiewicz, Makowski – Benedyczak.
Náhradníci: Mleczko, Niemczycki – Bogusz, Gryszkiewicz, Kopacz, Łyszczarz, Nawrocki, Steczyk, Puchacz, Zalewski.

Rozhodčí: Claus – Manis, Pires.
Polsko

Na opačné straně stojí reprezentace Polska, o jehož osudu se rozhodne po tomto utkání. Poláci totiž úvodní skupinový duel moc nezvládli, ve vyrovnaném souboji nakonec podlehli Kolumbii, která skóroval jednou v obou poločasech, načež z toho byl výsledek 2:0. Polsku tak pořádně teklo do bot, bylo zapotřebí zvládnout nadcházející střetnutí proti Tahiti, což se také podařilo. Do poločasu se polská reprezentace dostala do tříbrankového náskoku, načež ve druhém dějství dokázala udeřit ještě ve dvou případech. Polsko by tak v tomto utkání potřebovalo zvítězit, avšak to nakonec nemusí být podmínkou.
Senegal

Fotbalisté Senegalu si kolo před koncem skupinových bojů zajistili účast v play-off. Senegal se totiž v rámci prvního zápasu utkal s Tahiti, přičemž o roli favorita tohoto zápasu bylo jisto. Senegalu navíc pomohla velice brzká branka, po které dokázal skórovat ještě ve dvou případech, díky čemuž nakonec zvítězil poměrem 3:0. Druhý skupinový duel sliboval mnohem těžší souboj, Senegal totiž změřil síly s Kolumbií, která byla před tímto zápasem stavěna do role favorita. Senegal se po prvním poločase radoval z jednobrankového náskoku, navíc dokázal ještě jednou udeřit v koncovce tohoto zajímavého duelu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa hráčů do dvaceti let má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Senegalem a Polskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Senegal – Polsko

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   45+2. Lopy (SNG) – 42. Benedyczak (POL)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:13.

Senegal: Dialy N'Diaye – Mendy, Cissé, M. N'Diaye, Aw – Lopy, Diagne (C) – Dramé, Niang, Ndaw (73. Ciss) – Dia N'Diaye (63. Badji).
Náhradníci: Djiba, Sarr – Badji, Ciss, Danfa, Dionkou, Mbow, N. N'Diaye, Sagna, Niane.

Polsko: Majecki (C) – Bednarczyk, Szota, Sobociński, Stanilewicz – Skóraś (66. Puchacz), Zylla (88. Łyszczarz), Slisz, Walukiewicz, Makowski – Benedyczak (78. Steczyk).
Náhradníci: Mleczko, Niemczycki – Bogusz, Gryszkiewicz, Kopacz, Łyszczarz, Nawrocki, Steczyk, Puchacz, Zalewski.

Rozhodčí: Claus – Manis, Pires