Menu

Tenis

French Open - ženy (antuka)

Sorana Cîrsteaová – Petra Kvitová (6)

0:0

zrušeno

27.05.2019, 12:30 • Kurt Suzanne Lenglenové, Paříž (FRA) • 1. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 5.74 1.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Petra Kvitová se na French Open nepředstaví! Těsně před duelem s Rumunkou Cisteaovou se z antukového grandslamu odhlásila kvůli bolestem v předloktí levé ruky.

Na Cirsteaovou čeká v prvním kole místo nasazené šestky Kaja Juvanová ze Slovinska, která proklouzla do hlavní soutěže jako šťastná poražená z kvalifikace. (11:03:58)
Bilance vzájemných zápasů

Petra Kvitová si na rumunskou tenistku věří, v sedmi vzájemných zápasech totiž hned pětkrát zvítězila. Naposledy před třemi roky v prvním kole Wimbledonu Cirsteaové nadělila v prvním setu kanára. Na antuce to je dokonce 3:0 na zápasy pro Kvitovou.
Sorana Cirsteaová

Devětadvacetiletá Rumunka se letos nemohla dlouho prosadit k solidnímu výsledku. Na tvrdém povrchu prošla dvakrát do čtvrtfinále, ale v Šen-čenu ani v Budapešti mezi nejlepší čtyřku neproklouzla. Až s přechodem na antuku se začalo Cirsteaové dařit, v Luganu překvapila favorizovanou Barthelovou, v Madridu dokonce zaskočila Madison Keysovou. Před týdnem v Norimberku dokázala proniknout až do semifinále, když postupně vyřadila Flipkensovou, Paarovou i Stojanovićovou a skončila až na raketě rozjeté Julie Putincevové.

Cirsteaové se v Paříži dlouhodobě nedaří. Z jedenácti účastí je jednoznačně nejlepším výsledkem čtvrtfinále z roku 2009, kdy senzačně přehrála Wozniackou i Jankovićovou. Od té doby se ale nepřehoupla přes třetí kolo, loni dokonce padla již v úvodním duelu s Darjou Gavrilovovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová prožívá fantastickou sezonu, hned v samém úvodu roku dokázala v Sydney dojít až pro trofej. Následně na Australian Open byla krůček od třetího Grandslamu v kariéře i vytouženému postu světové jedničky, ale ve finálovém duelu nestačila ve třech dramatických setech na Japonku Naomi Ósakaovou. Také na tvrdém povrchu v Dubaji si rodačka z Bílovce zahrála finále, v něm však překvapivě podlehla Belindě Bencicové. Druhý turnajový vavřín v letošním roce se podařilo aktuálně světové dvojce vybojoval ve Stuttgartu. Po přesunu do Madridu dokázala česká reprezentantka třikrát vyhrát, ale na obhajobu titulu nedosáhla, když v semifinále nestačila na Bertensovou.

Petra Kvitová čeká na French Open na výsledek již od roku 2012, kdy prošla až do semifinále. Od té doby se do druhého týdnu antukového grandslamu dostala jen jednou a to když před čtyřmi lety hrála osmifinálový zápas. Loni Kvitová padla ve třetím kolem po dvou nezvládnutých tiebreacích s Estonkou Kontaveitovou.
Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce tenisu. Antukový grandslam French Open pokračuje druhým dnem a do turnaje vstoupí také Petra Kvitová. Česká reprezentantka na úvod vyzve Rumunku Soranu Cirsteaovou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

S. Cîrsteaová – P. Kvitová

0:0

zrušeno

Zpět na online