Menu

Hokej

Mistrovství světa

Rusko – Česko

3:2

po s.n. (2:0) (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

26.05.2019, 15:45 • Ondrej Nepela Arena • O 3. místo • Lukáš Foff, Klára Petrásková

: 1.6 5.55 4.78 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Přichází ještě čas na státní hymnu Ruska – bronzového medailisty z Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2019. Češi na protější modré čáře zklamaně přihlížejí, medaili byli z posledních světových akcí dnes nejblíž. Už jen proto, že vstřelili dvě branky a drželi se silným soupeřem krok.

Ilja Kovalčuk, s medailí na krku, přijel znovu k předávajícím, aby převzal ještě týmovou trofej pro třetí místo. Rusové si ji předávali z ruky do ruky a po chvilce skončila v rukou kustodů na střídačce.

Je dobojováno... Češi předvedli naprosto výtečný výkon, ale v nájezdech zřejmě rozhodlo to, že čeští hráči moc chtěli. Rusové měli chladné hlavy, neboť výsledek turnaje pro ně stejně je zklamáním. Kovalčuk s Gusevem to provedli senzačně, ale hrdinou souboje o třetí místo je jednoznačně Andrej Vasilevskij. Ten pochytal neskutečné věci a v nájezdech byl jako skála.

V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
Autorem vítězné branky je ILJA KOVALČUK, který vytáhl velmi rychlý bekhendový blafák a hned v prvním nájezdu rozhodl o ruské medaili.

69:58

V poslední vteřině Frolík našel Hronka na zadní tyči, ale ten na dlouhou hokejku netrefil bližší tyč.

69:25

Jakub Vrána našel Dominika Kubalíka, ale ten ani nevystřelil v obrovské tutovce!

68:30

68:30 Obrovská šance Ruska

68:30

Rusko netrefilo prázdnou bránu! Nikita Gusev dostal puk do skvělé pozice, ale naprosto nepochopitelně minul!

61:37

61:37 Hronkova střela

61:37

Tentokrát si Hronek dobře stáhl puk a vystřelil, ale Vasilevskij skvěle zakročil.

60:45

Dmitrij Orlov vzal v přečíslení střelu na sebe a Šimon Hrubec musel bleskurychle ukrýt kotouč v náruči. Poté ještě čelil dorážkám.

60:15

Filip Hronek už mohl pálit, u pravé tyče byl totiž úplně sám. Jenže dlouho váhal a poté už byl Vasilevskij na své pozici, nenechal se zaskočit.

Gólmani jsou připraveni v brankách, začínat se bude přesně za minutu!

59:59

Jakub Voráček se vytočil zpoza brány a nahazoval ještě puk do brankoviště, tam ale žádná česká hokejka nebyla!

58:52

58:52 Vasilevskij vyrazil puk bruslí

58:52

Vasilevskij má takové štěstí! Hronkovo nahození prošlo a Kovářova dorážka pak proletěla mezi betony, ale od brusle se puk odrazil vedle. To je pech!

58:47

58:47 Faksova střela

58:47

Radek Faksa ujel s Ondřejem Palátem do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný vzal střelu na sebe. A napálil připraveného Vasilevského!

57:17

57:17 Velká šance Ruska

57:17

Arťom Anisimov s Jevgenijem Kuzněcovem ujeli do přečíslení dva na jednoho, zakončení přišlo od levé tyče. Tam druhý jmenovaný netrefil odkrytou část klece!

57:00

Radek Faksa nenašel místo mezi betony. Vasilevskij chytil i další ránu od modré čáry.

56:16

Opět jednoduchý přechod středního pásma znamenal šanci pro český tým. Dominik Simon byl v dobré pozici a střílel přes obránce, jenomže vystřelil také přes ruskou bránu.

55:08

55:08 Grigorenkova rána

55:08

Rusové byli důraznější v souboji v útočném pásmu a Michail Grigorenko měl mezi kruhy hodně místa. Jeho ránu ale Hrubec udržel, stejně jako naděje českého týmu na bronz.

54:35

Tak tohle hodně zavánělo ruským gólem! Šimon Hrubec totiž vyrazil kotouč k levé tyčce, kde číhal Arťom Anisimov. Nesrovnal si ale puk ideálně a Hrubec natáhl beton, navíc se rychle zorientoval jeden z beků a odpálil puk pryč!

53:02

Filip Hronek mohl po obrovském závaru střílet, ale rozmyslel si to, což byla velká škoda.

52:02

Po sérii ruských zákroků minimálně na hraně pravidel tentokrát sudí už vytáhl do vzduchu pravici a vylučuje Michaila Grigorenka za podrážení. Češi tak mají k dispozici první přesilovku v zápase!

51:35

Voráček naprosto luxusně načasoval přihrávku do jízdy pro Dominika Simona, který vypálil tvrdě, ale Vasilevskij vymrštil vyrážečku.

46:13

46:13 Šance Davida Skleničky

46:13

David Sklenička to opět zkusil od modré čáry a puk byl ztečován vysokým obloukem těsně za bránu Vasilevského.

45:55

Dominik Simon si teď sjel mezi kruhy a svou bombu umístil jen do připraveného brankáře. To je opravdu škoda!

44:00

44:00 Obrovská šance Faksy v oslabení

44:00

No to je neskutečná smůla! Frolík ujel do úniku a předložil puk před úplně volného Radka Faksu, který ale nechal vyniknout Vasilevského. Tohle prostě musí být gól.

43:29

Tak to je velký problém. Jan Kolář podrazil soupeře a i když se to Miloši Říhovi nelíbí, tak je to přesilovka pro sbornou. Tohle budou perné chvíle pro Českou republiku.

41:58

Michael Frolík našel těsně za modrou čarou Filipa Hronka, který mířil do protipohybu Vasilevského, jenomže přestřelil bránu. Velká škoda pro české barvy.

39:35

39:35 Skvělé zákroky Šimona Hrubce

39:35

Dadonov o chvilku později ztečoval puk těsně před Hrubcem. Další skvělý zákrok českého brankáře.

39:19

Bruslařsky jsou teď Rusové úplně jinde. Jevgenij Dadonov prolétl útočným pásmem a natlačil se do zakončení. Pravděpodobně byl ještě faulován, což ale sudím uniklo.

38:59

Alexandr Ovečkin pěknou stahovačkou obešel obránce a předložil puk na druhou tyč spoluhráči, ten ale chvilku váhal se zakončením a Hrubec se mezitím přesunul!

36:00

Jevgenij Malkin byl zase u odrazu jako první a z hrany brankoviště bránu přestřelil!

31:16

Česká republika pracuje v útočném pásmu poměrně slušně a byla z toho šance pro Davida Musila. Ani jeho rána ze zajímavé pozice ale nerozjásala fanoušky na stadionu v Bratislavě.

29:50

29:50 Střela Ondřeje Paláta z dobré pozice

29:50

Ondřej Palát skvělým forčekingem získal puk na brankové čáře a oslovil Jana Ruttu, jenomže ten vystřelil přímo doprostřed, takže Andrej Vasilevskij zasáhl a navíc kotouč ani nevyrazil.

28:47

Střela Michala Řepíka šla zpoza několika hráčů před bránou a Vasilevskij ji jen tak tak zastavil pravým betonem. Puk se sice povaloval v brankovišti, ale ani jeden z hráčů našeho národního týmu u něj nebyl včas.

27:03

27:03 Gusevova střela na horní tyč

27:03

Tohle nemůžou Češi moc dlouho vydržet. Nikita Gusev dostal pas na levý kruh a svoji střelou ze zápěstí označkoval horní tyč.

25:43

Neskutečný tlak Rusů a hned trojice českých hokejistů je v předklonu a vydýchává. Malkin operoval v útoku skvěle a se svými spoluhráči z formace jezdil ze strany na stranu. Kotouč nakonec Hrubec vyrazil před sebe a přišel odpal na zakázané uvolnění.

24:13

Voráček nezablokoval ruského hráče a přišla nebezpečná střela. Ta na Hrubce sice neprošla, ale puk se odrazil přesně ke Kirillu Kaprizovovi, jenž naštěstí z jasné pozice vysoko přestřelil.

23:49

Kotouč ležel někde v brankovišti těsně u čáry, ale Jan Kovář ani Milan Gulaš jej neprocpali za ležícího ruského brankáře. Tohle zase mohlo překlopit zápas na českou stranu.

22:54

Jakub Voráček nejprve vystřelil vedle brány, ale puk se odrazil od zadního mantinelu a Vasilevskij musel vytáhnout zákrok proti teči těsně před bránou.

21:20

21:20 Ovečkinova vyložená šance

21:20

Barabanov našel Alexandra Ovečkina úplně volného před bránou, ale ten už byl blízko Hrubcovi a ten tak zasáhl skvěle betonem!

20:39

20:39 Arťom ANISIMOV - 2:2

20:39

Rusko právě vstřelilo branku!
Obrovská smůla a nejhorší možný vstup do druhé třetiny pro Česko. Jan Kovář udělal prakticky totožnou chybu jako Jaškin před prvním gólem sborné. Gusev posunul na ARŤOMA ANISIMOVA, jenž střílel z úhlu, ale trefil se do hokejky Gudase, která puk srazila přesně mezi betony Šimona Hrubce. Asistence: Nikita Gusev.

18:34

18:34 Dominik KUBALÍK - 1:2

18:34

Česko právě vstřelilo branku!
Góóól, jsme ve vedení! Parádní spolupráce druhé formace přinesla kýžený úspěch. Všechno začalo další ranou Radka Gudase od modré, po které Jan Kovář zpoza brány našel DOMINIKA KUBALÍKA. Český střelec opět zakončil neomylně. Asistence: Jan Kovář, Milan Gulaš.

18:16

Dmitrij Jaškin přilepil protihráče na zadní mantinel a vybojoval puk na modrou čáru, kde číhal Radko Gudas. Jeho střela byla zpomalená a Vasilevskij měl co dělat, aby ji pokryl!

17:27

Sklenička v tutovce míjí bránu! Obrany teď jaksi nehrají, nebo alespoň ne do defenzivy.

17:11

Dominik Simon pálil z pravé strany na vzdálenější tyč a Andrej Vasilevskij měl co dělal, aby pohotově vykopl puk pravým betonem!

16:40

Ilja Kovalčuk velmi rychle obkroužil bránu, ale Hrubec tam stihl jen tak tak dát beton. Málem jsme inkasovali stejný gól jako v semifinále.

16:13

Michail Grigorenko měl oproti českým hráčům o krok navrch a chtěl prostor využít u pravé tyče. To mu ale dalším dobrým zákrokem překazil Hrubec.

13:41

13:41 Michal ŘEPÍK - 1:1

13:41

Česko právě vstřelilo branku!
Tohle je ale nejlepší možná odpověď českého týmu, po rychlé akci máme boj o bronz zase vyrovnaný! David Sklenička předvedl parádní práci v rozehrávce, když narýsoval průnikovou nahrávku přes polovinu hřiště. Na modré lajně puk ideálně zpracoval MICHAL ŘEPÍK, jenž jel na Vasilevského úplně sám a trefil se mezi betony. Asistence: David Sklenička, Jan Rutta.

13:00

13:00 Michail GRIGORENKO - 1:0

13:00

Rusko právě vstřelilo branku!
Dmitrij Jaškin udělal šílenou chybu u mantinelu a nevyhodil puk. Michail Sergačjov kotouč okamžitě nahazoval směr brána a MICHAIL GRIGORENKO velmi šikovně protečoval přesně mezi betony Hrubce. Asistence: Michail Sergačjov.

11:43

Hrubec má další senzační zákrok v první třetině. Nikita Zajcev si puk rovnal na hokejku o chvilku déle, což stačilo českému gólmanovi k tomu, aby se přesunul a v lehce akrobatické pozici utěsnil prostor u pravé tyče.

07:55

A první slušná šance také na naší straně. Milan Gulaš sám přešel modrou čáru a střílel mezi ruku a tělo Vasilevského. Tohle místo trefil a puk prošel, jenomže nakonec proskákal vedle levé tyče.

05:48

Teď zareagoval Šimon Hrubec výborně na křižnou nahrávku! Český gólman se totiž stihl rychle přesunout spolu s pukem a byl u levé tyče včas, když k ní chtěl touš z první umístit Nikita Kučerov.

04:08

Další obrovská šance Rusů a skvělý Šimon Hrubec. Ihned po buly se dostal ke své pověstné ráně Alexandr Ovečkin, Hrubec však zasáhl pravým betonem, poté to zkoušel ještě Kuzněcov, ale zasáhl zřejmě Faksa hokejkou.

04:03

První trest je tu a bohužel na české straně. Tomáš Zohorna si odpyká dvě minuty za vysokou hůl a Češi se budou bránit.

02:47

02:47 Závar před českou brankou

02:47

Šimon Hrubec musel nyní řešit závar před svou bránou! Rusové se totiž natlačili do úzkého prostoru kolem mezikruží a dvakrát vypálili, puk ale naštěstí pro Česko zamířil mimo tři tyče.

01:31

01:31 Ovečkinův nevydařený pokus o střelu

01:31

Alexandr Ovečkin chtěl využít prostoru na ose hřiště, který mu darovali rozestoupení čeští hráči. Ruský snajpr číslo osm prosvištěl až před brankoviště, tam ale v bekhendovém zakončení přišel o puk.

Dle vyjádření tiskového mluvčího české reprezentace Zdeňka Zikmunda je Pavel Francouz mimo sestavu v důsledku přecházející virózy, z důvodu zranění nezasáhne do utkání ani bek Michal Moravčík.

Včera jsme polemizovali, že do české brány se postaví Patrik Bartošák nebo Pavel Francouz, podle aktuálně dostupných informací je ale všechno jinak. Gólmanem číslo jedna bude Šimon Hrubec, roli dvojky bude plnit Patrik Bartošák!

Rusko – Česko

3:2

po s.n. (2:0) (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Grigorenko (Sergačjov), 21. Anisimov (N. Gusev), rozh. náj. Kovalčuk – 14. Řepík (D. Sklenička, Rutta), 19. D. Kubalík (Jan Kovář, Gulaš)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Jakub Vrána (CZE)
1:0   Ilja Kovalčuk (RUS)
2. série:
1:0   Dominik Kubalík (CZE)
1:0   Nikita Kučerov (RUS)
3. série:
1:0   Jan Kovář (CZE)
2:0   Nikita Gusev (RUS)
4. série:
2:0   Filip Hronek (CZE)

Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Orlov, N. Zajcev, Sergačjov, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov, Zub – Grigorenko, Malkin (A), Dadonov – Ovečkin (A), Kuzněcov, Kaprizov – N. Gusev, Anisimov, Kučerov – Kovalčuk (C), Andronov, S. Plotnikov – Barabanov.

Česko: Hrubec (Bartošák) – D. Sklenička, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Musil, Hronek, Zámorský – H. Zohorna, T. Zohorna, Řepík – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – J. Vrána.

Rozhodčí: Gouin (CAN), Kaukokari (FIN) – Malmqvist (SWE), Oliver (USA)

Diváci: 9085

Průběh zápasu
1. třetina
04:03 CZE 2 T. Zohorna, vysoká hůl
13:00 RUS 1:1 Grigorenko (Sergačjov)
13:41 CZE 1:1 Řepík (D. Sklenička, Rutta)
18:34 CZE 1:2 D. Kubalík (Jan Kovář, Gulaš)
Po 1. třetině
2. třetina
20:39 RUS 2:2 Anisimov (N. Gusev)
Po 2. třetině
3. třetina
43:29 CZE 2 J. Kolář, podrážení
52:02 RUS 2 Grigorenko, podrážení
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
RUS 3:2 Kovalčuk (rozh. náj.)
po s.n.