Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga

FC Slavoj Vyšehrad – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

2:0

konec (1:0)

25.05.2019, 10:15 • 29. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.12 7.5 8.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Vyšehradu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. I ve druhém dějství měl domácí celek více ze hry, navíc se hned v úvodu dostal ke druhé brance, která ho výrazně uklidnila. Najednou se začala projevovat také Jiskra, který několikrát pořádně provětrala obranu soupeře, avšak za celý zápas nedokázala zamířit mezi tři tyče. Vyšehrad se díky vítězství dostává do čela tabulky. (12:12:30)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Do konce zápasu skutečně nezbývá moc času. Dnešní utkání se spíše jen dohrává, Vyšehrad bude navíc zahrávat rohový kop.

90+1

Jedna z posledních akcí pro domácí celek.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

87

Jenomže jeden z hostů odvracel pouze za cenu rohového kopu, který ani v tomto případě nepřinesl nic nebezpečného.

86

Nedovolený zákrok přišel u postranní čáry, kde skončil na zemi domácí Kozel. Pochopitelně bude následovat další standardka.

85

Máme před sebou něco málo kolem pěti minut, domácí stále vedou o dvě branky. Koncovka utkání zřejmě nabídně poklidný průběh.

85

Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Matouš Kopecký, přichází Ondřej Skalický.

84

Vyšehrad si pro změnu vyzkoušel dnešní třetí rohový kop. Ten se snášel do pokutového území, kde na jistotu zasahoval Langer.

81

Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Petr Rys.

79

Hosté se nyní na delší dobu usadili na polovině soupeře, kde si navíc vybojovali další autové vhazování z levé strany.

78

Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Jan Neuberg.

78

Navíc jsme se po delší době dočkali rohového kopu. Drobílek centroval z pravé strany, nic nebezpečného to nepřineslo.

77

Navíc se obránce Lněnička dostal k provedení autu z levé strany, po kterém si faulem pomohl jeden z jeho spoluhráčů – volný kop.

76

Navíc si práci s míčem vyzkoušel také hostující brankář Krátký, který v tomto případě zvolil dalekonosný odkop na druhou stranu.

76

Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Pavel Čapek.

75

I další útočná snaha Jiskry končí ofsajdem, tentokráte se v něm zjevil aktivní Mayer. Naopak si domácí vybojovali autové vhazování.

74

Jenomže ani Vyšehrad se v posledních minutách neprezentuje přesností, místo toho přišel na řadu kontr, který ukončil Mareš.

73

O rozehrávku volného kopu se postaral Švejdík, jehož urychlená rozehrávka přinesla další nedovolený zákrok protihráče.

73

Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Jan Vejvar, přichází Daniel Krejdl.
Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Ladislav Krobot, přichází David Čapek.

72

Hostující kapitán Souček chtěl kolmicí vybídnout ke skórování Mayera, avšak postupný atak hostujícího celku skončil kvůli ofsajdu.

71

Slavoji se podařilo uklidnit poněkud rozháranou pasáž utkání na vlastní polovině, následná kolmice na Rataje ale vůbec nevyšla.

70

Ve středu hrací plochy se podařilo zasáhnout Faltovi, který přenášel hru na levou stranu, kde jeho mužstvo vybojovalo další aut.

69

Před malým momentem jsme sledovali další střelecký pokus domácích, který se stočil zhruba metr vedle svatyně soupeře.

68

Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Vojtěch Pazdera, přichází Ronald Mufanzwaini.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Vyšehrad pohotovým způsobem drží dvoubrankový náskok, soupeř je navíc neškodný.

63

Aby toho nebylo málo, tak hrací předmět opět doskákal do pokutového území Jiskry, kde se ho zmocnil brankář Krátký.

62

Nyní se k míči dostal brankář Krátký, který to zkoušel přízemní rozehrávkou, přičemž se Pazderovi podařilo vyvézt balón.

61

Ta nakonec přinesla zisk další standardní situace, ke které se opět postavil Drobílek. Tato vzdušná nabídka nepřinesla žádné nebezpečí.

60

V těchto momentech utkání sledujeme celkem hluchou pasáž, která zkrátka nenabízí nic moc zajímavého, což domácím ale vyhovuje.

59

Jenomže volný kop tentokráte nepřinesl výraznější nebezpečí. Navíc se jako poslední dotkl míče Kozel, autové vhazování také pro soupeře.

58

I tak se aut z levé strany ještě jednou opakoval. A aby toho nebylo málo, tak si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Mayer.

57

Nakonec se o provedení autového vhazování postaral domácí Mareš, který si pro spolupráci vybral Vejvara, jenž raději ještě roztáhl hru.

56

Až nyní se opět pokračuje ve hře, Jiskra rozehrála z vlastní poloviny, přičemž sportovním gestem odevzdala míč svému soupeři.

55

Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Jakub Krátký, přichází Dan Bartaloš.

55

Nehraje se něco málo přes minutu, dost možná se bude střídat. Vyšehradu to vadit nemusí, soupeř je totiž v pozici, kdy musí dotahovat.

54

Nyní se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet hostující brankář Krátký. Na scénu se tedy vydal také lékařský personál hostujícího celku.

53

Jiskra to nyní bude mít o to složitější, neboť bude muset dotahovat dvoubrankové manko, což bude velice složitý úkol, avšak ne nereálný.

52

Vyšehrad právě vstřelil branku!
Rázem je to o dvě branky! Slavoj si totiž vyzkoušel rozehrávku další standardní situace, přičemž si na vzdušnou nabídku počíhal JAN ZÁKOSTELSKÝ, který velice přesným zakončením zamířil mimo dosah hostujícího brankáře Krátkého.

52

Vyšehrad se celkem snadným způsobem dostal na polovinu soupeře, kde okamžitě zahájil zdlouhavou kombinaci.

51

Úvod druhého poločasu zatím nabízí atraktivní podívanou, na druhé straně se ke střele dostal Zákostelský, který mířil kousek vedle.

50

Na opačné straně se Ústí nad Orlicí doslova prokombinovalo až do nebezpečného prostoru, kde se akci podařilo ukončit Švejdíkovi.

49

Standardní situaci si vzal na starost Drobílek, kterému se přeci jenom podařilo najít jednoho ze spoluhráčů, jenž zakončoval vedle branky.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali další nedovolený zákrok, u postranní čáry totiž fauloval Lněnička.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou dotahovat jednobrankové manko.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral favorizovaný Vyšehrad. Ten měl v prvním dějství opravdu drtivou územní převahu, avšak neustále narážel na pozornou obranu soupeře, což se podařilo prolomit až po půl hodině. Jiskra se moc často k opačné šestnáctce nedostávala, navíc domácí brankář Otáhal nemusel ani jednou zasahovat. Uvidíme, co nabídne druhý poločas.

45

První poločas skončil.

45

Ještě jedna standardka pro domácí tábor.

43

V koncovce prvního poločasu sledujeme drtivý nápor domácích. Drobílek se nyní dostal až k vápnu, kde narazil do protihráče.

42

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

41

Krátký se nyní mohl poklidným způsobem postavit k odkopu od své branky, ten nakonec poslal na pravou stranu hrací plochy.

40

Na pořadu dne byl velice nebezpečný útok v podání domácích, avšak na samotné hranici pokutového území zasahoval Pazdera.

36

Ihned po rozehrávce to sám na sebe vzal Habrman, který se daleko s míčem nedostal. Na druhé straně nebezpečně pálil Krobot.

35

Tohle bude pro hostující celek hodně složitý úkol, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.

34

Vyšehrad právě vstřelil branku!
Domácí se dostali do kýženého vedení o jednu branku! Tlak Vyšehradu totiž začal pořádně sílit, v pokutovém území se dostal do zakončení MICHAL RATAJ, který pohotovým zakončením propálil Krátkého, jenž byl v tomto případě bez šance.

34

V krátkém časovém sledu přišel další faul, po kterém se Ústí dostalo k slibnému protiútoku, jenomže ten zastavil praporek pomezního.

33

Aby toho nebylo málo, tak byl na vlastní polovině faulován Brejcha, který se sám postaral o provedení přízemní rozehrávky na kolegu.

32

Avšak to přineslo pouze nedovolený zákrok domácího Rataje, Jiskra rozehrála standardku urychleně, k zakončení se ale nedostala.

31

V posledních minutách nesledujeme zrovna atraktivní pojetí hry, před malým momentem se Drobílkovi podařilo vyvézt míč.

30

Autové vhazování v podání Vyšehradu našlo pouze protihráče, díky čemuž Jiskra mohla uklidnit hru. Domácí se snaží napadat rozehrávku.

29

Jenomže hosté se po zisku míče daleko nedostali, ve středu hrací plochy dobře zasáhl Zákostelský, který okamžitě rozvinul akci domácích.

28

Ani tentokráte se domácím nepodařilo překonat blok protihráčů, navíc zpětná přihrávka směřovala až na kopačku Pardubského.

27

Na opačné straně jsme sledovali bleskový protiútok, který přinesl nepovedenou přihrávku, jenž skončila u brankáře Krátkého.

26

První rohový kop tohoto zápasu přinesl zakončení, do vzduchu se zřejmě dostal Langer, který ale mířil výrazně vedle branky.

25

Také Ústí nad Orlicí si vyzkoušelo provedení volného kopu. Nejvýše do vzduchu vyšplhal Švejdík, následovat bude rohový kop.

24

Obrannou povinnost si splnil hostující Skalický, který na jistotu odpálil míč ven z hrací plochy. Autové vhazování obstará Mareš.

23

U středového kruhu jsme sledovali další souboj o balón, při kterém si faulem pomohl hostující Falta – standardka pro domácí.

22

Po kratší době jsme sledovali odkop od branky Vyšehradu. Otáhal vykopl daleko na druhou stranu, kde se jeho celek usadil u šestnáctky.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím branku nepřinesla. Jednoznačně aktivnější je ale favorit tohoto zápasu.

16

Domácí hráči to opět zkoušeli rychlou kombinací středem hrací plochy, což vedlo k dalšímu nedovolenému zákroku, který měl na svědomí Střelec.

15

Hlavní sudí odhalil další nedovolený zákrok, po kterém přišla na řadu standardní situace, která dopadla přesně na hlavu Chlebouna.

14

Na hostující branku se žene jeden útok za druhým, tentokráte se ve středu hrací plochy podařilo zasáhnout kapitánovi Součkovi.

13

K pokutovému území si seběhl domácí Rataj, který se ještě snažil prohodit přihrávku na spoluhráče, avšak míč odpálil Lněnička.

12

Ve vzdušném souboji kraloval jeden z hostujících hráčů, míč tak doskákal ven z hrací plochy. Další autové vhazování pro Vyšehrad.

11

Snad poprvé se k míči dostal také domácí brankář Otáhal, který zvolil dalekonosný odkop až za středový kruh hřiště.

10

Navíc se Slavoj opět prokombinoval až k pokutovému území soupeře, kde byl střelecký pokus nakonec zablokován protihráčem.

9

Jiskra je už delší dobu na vlastní polovině, kde se soupeři podařilo vybojovat další aut, který zanedlouho obstará Brejcha.

8

Nakonec to na sebe vzal domácí kapitán Drobílek, který mířil přímo na branku soupeře, brankář Krátký si tak připsal první zákrok.

7

Nakonec si jeden z hráčů Jiskry pomohl nedovoleným zákrokem, což uviděl také hlavní sudí, který nařídil standardní situaci pro domácí.

6

Jenomže u postranní čáry přišel o hrací předmět hostující Pazdera, bude z toho další autové vhazování pro Vyšehrad.

5

Naopak se poprvé dostal k míči hostující brankář Krátký, který na jistotu rozehrál konstruktivně do strany.

4

Následně se domácí celek prodíral středem hrací plochy, avšak ani Krobot se nakonec nedostal do zakončení.

3

Hned v úvodu utkání jsme sledovali autové vhazování, o které se postaral domácí Mareš, který si pro spolupráci vybral Zákostelského.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Start utkání se o něco protáhne.
Úvodní sestavy:

FK Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Brejcha, Rataj, Drobílek (C), Vejvar, Zákostelský, Krobot, Kozel, Pardubský, Švejdík
Náhradníci: Dočekal – Neuberg, P. Čapek, D. Čapek, Madej, Rys, Krejdl

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Krátký – Langer, Souček (C), Falta, Habrman, Skalický, Pazdera, Střelec, Mayer, Lněnička, P. Chleboun
Náhradníci: Bartaloš – Mufanzwaini, J. Chleboun, Kopecký

Rozhodčí: Grimm – Janoch, Kříž.
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

Na opačné straně stojí Ústí nad Orlicí, které se nachází v poklidném středu tabulky. Jiskra totiž má na svém kontě osmatřicet bodů, což momentálně stačí na devátou příčku. Ústí nad Orlicí se ale nepotýká s dobrou formou, vyhrálo totiž pouze jeden z posledních pěti zápasů. Poslední tři zápasy navíc nabídly zisk pouze jednoho bodu, ten totiž přišel v minulém kole, kdy Ústí prohrálo na pokutové kopy proti Benešovu. Jiskře se navíc celkem daří na hřišti soupeřů, v současné době se nachází na sedmé pozici, přičemž ze čtrnácti zápasů vyhrála hned v šesti případech.
FK Slavoj Vyšehrad

Fotbalisté Vyšehradu se v současné době nacházejí na druhé pozici, přičemž manko na vedoucí Zápy je pouze jednobodové, což slibuje hodně napínavou koncovku tohoto ročníku. Slavoj se navíc v posledních zápasech nachází ve famózní formě, vyhrál totiž posledních osm duelů v řadě. Poslední porážka přišla před více než dvěma měsíci, tehdy Vyšehrad na domácím stadionu nestačil na Benešov. Slavoj stále má své utkání k dobru, což by ho právě mohlo vynést na již zmiňovanou první pozici soutěže. Vyšehrad je zároveň vůbec nejlepším domácím celkem soutěže, dohromady prohrál pouze dva domácí zápasy.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Slavoj Vyšehrad a TJ Jiskra Ústí nad Orlicí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FC Slavoj Vyšehrad – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 34. Rataj, 52. Zákostelský

FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Brejcha, Rataj (81. Rys), Drobílek (C) (78. Neuberg), Vejvar (73. Krejdl), Zákostelský, Krobot (73. D. Čapek), Kozel (76. P. Čapek), Pardubský, Švejdík
Náhradníci: Dočekal – Neuberg, P. Čapek, D. Čapek, Madej, Rys, Krejdl

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Krátký (54. Bartaloš) – Langer, Souček (C), Falta, Habrman, Skalický (85. Kopecký), Pazdera (68. Mufanzwaini), Střelec, Mayer, Lněnička, P. Chleboun
Náhradníci: Bartaloš – Mufanzwaini, J. Chleboun, Kopecký

Rozhodčí: Grimm – Janoch, Kříž

Diváci: 142