Menu

Hokej

Mistrovství světa

Rusko – USA

4:3

konec (2:0, 0:1, 2:2)

23.05.2019, 16:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Čtvrtfinále • Lukáš Foff, Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 1.46 6.03 5.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:10

Orlov nabral puk na hokejku a vysokým obloukem trefoval prázdnou branku, Suter ale kotouč těsně před čárou dojel!

58:21

USA opět bez gólmana! Prakticky hned to mohl potrestat Anisimov, z těžké pozice ale vyhodil na zakázané uvolnění!

57:10

Gól platí a Rusko ztrácí oddechový čas!

57:10

57:10 Alex DEBRINCAT - 4:3

57:10

Spojené státy právě vstřelily branku!
Spojené státy to ale nebalí a dramatizují celý zápas! Za gólem při hře bez gólmana stojí práce Chrise Kreidera, který na druhé straně přesnou přihrávkou našel ALEXE DEBRINCATA. Americký hráč první formace nekompromisně zavěsil na bližší tyči – 4:3! Asistence: Chris Kreider a Jack Hughes.

Avšak ruský tým si vzal coach challenge kvůli údajnému bránění gólmanovi ve hře!

50:40

Obrany se teď hodně otevřely. Malkin v úniku dvou proti jednomu našel Grigorenka, jenomže ten trefil pouze tyč, možná boční oblouk brány.

50:15

Jack Eichel v obrovské tutovce opět nechal vyniknout pouze Vasilevskiho.

47:28

Patrick Kane se nedostal k zakončení do poloprázdné brány! Po něm to ještě zkoušel Gaudreau, ale toho vychytal Vasilevskij.

47:02

47:02 Michail GRIGORENKO - 4:2

47:02

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusko si záhy bere dvoubrankový náskok zpět! Jevgenij Malkin krásně uvolnil MICHAILA GRIGORENKA, který prostřelil Schneidera střelou na vzdálenější tyč. Asistence: Jevgenij Malkin, Jevgenij Dadonov.

45:53

45:53 Noah HANIFIN - 3:2

45:53

Spojené státy právě vstřelily branku!
Sergačjov udělal chybu v obranné třetině a ještě je tu šance pro USA! Jack Hughes krásně předal puk do druhé vlny pro NOAHA HANIFINA, který trefil naprosto nechytatelně pod horní tyčku. Asistence: Jack Hughes.

44:10

Schneider ještě drží naděje USA! Tentokrát vytasil zákrok ramenem, kterým vytáhl puk nad bránu.

41:31

41:31 Kirill KAPRIZOV - 3:1

41:31

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak to je velká díra do plánu USA na zvrat v zápase. Nejprve Schneider ještě zlikvidoval šanci Orlova, jenže vzápětí se Rusové dostali do přečíslení dvou proti jednomu a Gusev předložil nádherný pas pro KIRILLA KAPRIZOVA, na něhož zívala prázdná brána. Asistence: Nikita Gusev, Michail Sergačjov.

41:19

Před brankou sborné vznikl závar, ve kterém se nacházely dvě americké hokejky, jenže nedokázaly doklepnout kotouč do brany a vyrovnat zápas!

38:33

38:33 Kellerova možnost na vyrovnání

38:33

Clayton Keller málem srovnal skóre! Útočník USA dostal puk přes osu a střílel bez přípravy po ledě, jenomže ruský gólman tam stihl dostat beton.

36:45

Malkin se Sergačjovem se protáhli až do šance, kterou zastavil opět americký gólman! Malkin si nejprve vyměnil puk se Sergačjovem, pak projel mezi rozestoupenými obránci a střílel, Schneider sice vyrazil puk před sebe, ale obráncům se povedlo puk poslat do bezpečí.

34:13

34:13 Schneiderův fantastický zákrok

34:13

A znovu senzační Cory Schneider, který je bezpochyby nejlepším hráčem svého týmu. Nalákal soupeře na mezírku mezi rukou a tělem a pak ji zavřel.

33:49

Alexandr Ovečkin prostě nemá na šampionátu střeleckou! Nejprve byl úplně sám před bránou, dvakrát zamíchal s kotoučem a pak přestřelil. O malý moment později tečoval pobídku od spoluhráče do výstroje Schneidera.

32:26

Malkin našel z rohu krásně Dadonova mezi kruhy, který nadějnou pozici využil k tvrdé střele. Razance tomu nechyběla, Schneider nicméně lehce puk škrtl lapačkou a díky tomu zřejmě Rusové neslaví!

32:13

2:0 pro Vasilevskiho. Takové je skóre z minisouboje s Jackem Eichelem. Tentokrát ale měl dát americký forvard gól. Dostal se do naprosto ideálního místa mezi kruhy, jenomže zacílil přesně do lapačky.

30:10

Luke Kunin dostal nabito na pravý bod pro vhazování, ale zakončil doslova příšerně.

27:35

Zaoceánský tým dostane první přesilovou hru. Podle nových pravidel se dopustil Kuzněcov pozdního dohrání, když dohrál Jacka Hughese po odehrání puku. Po pauze určené úpravě ledu budeme pokračovat.

27:06

Neskutečné šance Ruska, ale Schneider se, zdá se, dostal do obrovské pohody. Nejprve střílel Alexandr Ovečkin na vyrážečku a pak šikovné ruce mezi kruhy prokázal také Dmitrij Orlov, jenomže dopadl úplně stejně.

25:17

Michail Grigorenko místo střely forhendem zvolil stahovačku na osu hřiště, ale přesně na to čekal Eichel, který mu puk vypíchl.

24:33

Američané se stále nepoučili a pořád v situacích dvou proti jednomu nahrávají. DeBrincat chtěl předložit puk svému kapitánovi, jenže puk se vznesl o hokejku bránícího hráče pryč.

23:01

A znovu kapitán sborné. Tentokrát to bylo mnohem nebezpečnější, neboť tečoval puk těsně před brankovištěm. Cory Schneider měl ale betony pevně na ledě.

22:22

22:22 Brady SKJEI - 2:1

22:22

Spojené státy právě vstřelily branku!
Teď se již BRADY SKJEI rozhodl střílet a udělal z pohledu střídačky USA velice dobře! Spojené státy totiž dokázaly sevřít soupeře v pásmu a Patrick Kane přijmul od Gaudreua přihrávku na levém kruhu. Útočník Chicaga předvedl výborné čtení hry a dlouhým křížným pasem vybídl právě Skjeie na střelu z pravého kruhu. Ten na nic nečekal a i za přispění teče ruského obránce prostřelil Vasilevského na bližší tyči – 2:1! Asistence: Patrick Kane, Johnny Gaudreau.

18:07

Kane měl na holi další šanci USA! Dostal se totiž společně se svojí útočnou lajnou do přečíslení 3 na 1. Jakoby se ale chtěl zbavit alibisticky odpovědnosti a místo střely, která se mu z levého kruhu nabízela, zkusil nahrát před branku pro Whitea. Dinar Chafizullin v tu chvíli byl již zalehnutý a tělem přihrávku zblokoval!

17:39

Rozhodně nejaktivnějším Američanem je zatím ten nejmladší. Jack Hughes by se ale potřeboval trefit. Teď v dobré šanci puk jenom schoval do výstroje brankáře Tampy.

16:46

16:46 Ovečkinova šance na jedné straně a možnost Patricka Kanea na straně druhé

16:46

Po Ovečkinovi se také dokázal vyhecovat i kapitán USA Patrick Kane. Po přesné přihrávce z hloubi ledové plochy uháněl s obráncem na zádech vstříč ruské brance. Špatné zpracování ale startovní pozice dorovnalo a střela Kanea pak už byla pro Vasilevskiho snadnější sousto.

16:36

Jsem moc rád, že jsem ruského střelce vyhecoval! Ovečkin ujel po levé straně a dlouhým blafákem chtěl vyřadit Schneidera ze hry. Americký gólman mu úžasně vypíchl puk hokejkou, ale Ovečkin se pro puk vrátil a bekhendem přece jen zakončil. I tam ale byl připraven brankář USA.

15:47

15:47 Michail SERGAČJOV - 2:0

15:47

Rusko právě vstřelilo branku!
Přesilovka využita a sborná zaslouženě jde na dvě branky náskoku! Po nezištné přihrávce Nikity Guseva z levého kruhu byl na modré volný MICHAIL SERGAČJOV. Mladý obránce zkusil střelu od modré a vymetl přímo levý vingl, navíc se i prosadil do protipohybu gólmana – 2:0! Asistence: Nikita Gusev.

Gól se ještě zkoumal na videu, sudí ale neviděl nic ilegálního a po necelé minutě se vrátil na led s potvrzujícím verdiktem.

15:18

Tohle musí být branka! Nádherná kombinace Ruska, kterou jsme viděli na šampionátu hned několikrát. Dadonov dostal puk zpoza brány na brankoviště a střelou z první nastřelil Schneidera do výstroje.

14:18

První přesilová hra zápasu a asi vás příliš nepřekvapí, že si ji zahraje podstatně aktivnější sborná. Johnny Gaudreau totiž hokejkou zahákoval soupeře a už sedí na trestné lavici. Několik sporných zákroků sudí nevyloučili, ale tenhle už museli.

12:22

12:22 Kovalčukovo nebezpečné zakončení

12:22

Ilja Kovalčuk byl na levé kruhu úplně volný a mířil mezi ruku a tělo gólmana USA, jenže ten to skvěle přečetl.

10:26

Tak to byla obrovská šance Ruska! Z pravé strany přišla střela, která Schneiderovi vypadla z lapačky a podle všeho se odrazila od břevna do brankoviště. U volného kotouče byl nejrychleji americký zadák a odpálil jej přes všechny čáry.

04:46

04:46 Obrovská šance Ruska

04:46

Další šance Ruska, teď to byla první útočná formace, která mohla navýšit na 2:0! Malkin si kličkou udělal obránce a sám před Schneiderem střílel, americký gólman ale betonem vykopl. Díky tomu se k dorážce dostal Grigorenko, ani on však početnou skupinu ruských fanoušků nerozvášnil, když trefil břevno!

02:50

První slušná příležitost také na straně USA. Johnny Gaudreau se ve středním pásmu chopil kotouče a přes obránce probudil Vasilevskiho.

01:07

01:07 Nikita GUSEV - 1:0

01:07

Rusko právě vstřelilo branku!
No, tak z první útočné akce se rovnou zrodila branka! Michail Sergačjov nahodil od modré čáry a kotouč Schneiderovi vypadl z výstroje. Nejrychleji k němu dobruslil NIKITA GUSEV, jenž bez problémů dorazil do prázdné brány. Asistence: Michail Segračjov, Nikita Kučerov.

Rusko – USA

4:3

konec (2:0, 0:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. N. Gusev (Sergačjov, Kučerov), 16. Sergačjov (N. Gusev), 42. Kaprizov (N. Gusev, Sergačjov), 48. Grigorenko (Malkin, Dadonov) – 23. Skjei (P. Kane, J. Gaudreau), 46. Hanifin (J. Hughes), 58. DeBrincat (Kreider, J. Hughes)

Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Barabanov – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk (C).

USA: Schneider (Demko) – Werenski, Suter (A), Martinez, Skjei, Q. Hughes, Hanifin, Fox, Wolanin – P. Kane (C), White, DeBrincat – J. van Riemsdyk, Eichel, J. Gaudreau – Vatrano, J. Hughes, Kreider – Kunin, Glendening, Keller.

Rozhodčí: Björk (SWE), Gouin (CAN) – Malmqvist (SWE), Ondráček (CZE)

Diváci: 9 085

Průběh zápasu
1. třetina
01:07 RUS 1:0 N. Gusev (Sergačjov, Kučerov)
14:18 USA 2 J. Gaudreau, hákování
15:47 RUS 2:0 Sergačjov (N. Gusev)
Po 1. třetině
2. třetina
22:22 USA 2:1 Skjei (P. Kane, J. Gaudreau)
27:35 RUS 2 Kuzněcov, pozdní dohrání
Po 2. třetině
3. třetina
41:31 RUS 3:1 Kaprizov (N. Gusev, Sergačjov)
45:53 USA 3:2 Hanifin (J. Hughes)
47:02 RUS 4:2 Grigorenko (Malkin, Dadonov)
57:10 USA 4:3 DeBrincat (Kreider, J. Hughes)
Konec