Menu

Hokej

Mistrovství světa

Švédsko – Rusko

4:7

konec (1:0, 0:6, 3:1)

21.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Skupina B • Jonáš Majtyka, Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 3.43 4.48 1.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:49

58:49 John KLINGBERG - 4:7

58:49

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové snižují na rozdíl tří branek! Oliver Ekman-Larsson přihrál podél modré čáry JOHNU KLINGBERGOVI, který si sjel na pravý kruh a poslal kotouč za záda Andreje Vasilevského, který nic neviděl přes jednoho z ruských hráčů. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, William Nylander.

58:42

78 sekund před koncem přichází další vyloučení. Ledové království Bratislavy opouští Ilja Kovalčuk, který byl vykázán na lavici hanby za držení protihráče.

56:22

56:22 Oliver EKMAN-LARSSON - 3:7

56:22

Švédsko právě vstřelilo branku!
A máme tu ještě jednu snižující branku Švédska. Rusové trestuhodně nechali OLIVERA EKMANA-LARSSONA dojet až do brankoviště. Napoprvé sice Andreje Vasilevského nepřekonal, jenže puk zůstal ležet těsně před brankovou čarou, a tak jej obránce Arizony Coyotes dorazil do brány. Asistence: Elias Pettersson.

54:49

Nikita Kučerov se z ničeho nic dostal do samostatného úniku, neměl už ale moc sil, a tak ze své bekhendové kličky zamířil mimo tři tyče.

52:57

52:57 Dmitrij ORLOV - 2:7

52:57

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové si však vzápětí berou zpět pětibrankový náskok! Alexandr Barabanov přihrál na modrou čáru DMITRIJI ORLOVOVI, který vybruslil na levý kruh a ranou zpoza obránce posedmé rozvlnil síť švédské kasy. Asistence: Alexandr Barabanov, Ivan Tělegin.

52:02

52:02 William NYLANDER - 2:6

52:02

Švédsko právě vstřelilo branku!
„En för alla, alla för en!“ Zřejmě jeden z nejlepších goal-hornů na mistrovství světa zní dnes stadionem podruhé. Švédové se nakonec přes obranu Ruska prosadili a bylo to poměrně jednoduché. Wennberg využil práce Erika Gustafssona u mantinelu a přenesl hru na WILLIAMA NYLANDERA. Jeho střela z oblasti levého kruhu byla přesná a máme kosmeticky upraveno – 2:6! Asistence: Alexander Wennberg

48:25

48:25 Malkin nepřidal další gól Ruska.

48:25

Adrian Kempe zabruslil za branku. Z této pozice rozjel další akci Švédska, ze které se ale vyklubala šance Ruska! Dadonov zleva našel před brankou najetého Malkina, zblízka ale ruský hráč ve službách Pittsburghu nepropálil Markströma!

48:18

Rusové se dostali do přečíslení dva na jednoho! Nikita Kučerov nejdříve naznačil přihrávku a poté sám vypálil. Mířil mezi Markströmovy nohy, jenže ten sklapl betony včas k sobě.

46:25

Jevgenij Malkin obešel pěknou stahovačkou bránícího hráče a poté naservíroval kotouč před bránu Jevgeniji Dadonovi, který z hranice brankoviště trefil betony Jacoba Markströma.

44:24

V signalizované výhodě se toho moc nestalo, každopádně bude moci sborná rozbalit své umění v následujících dvou minutách. Za faul na Kaprizova si jde odpočinout na dvě minuty obránce Nashvillu Mattias Ekholm. Klasifikace: nedovolené bránění.

Třetí třetina začne přibližně v 21:56.

39:56

Švédům se to sesypalo jako domeček z karet. Celou nepovedenou třetinu „potvrdil“ Patric Hörnqvist, který si u sudího Hribika vysloužil osobní trest v podobě deseti minut za nesportovní chování.

39:28

39:28 Markström zachránil svůj tým od dalšího obdrženého gólu.

39:28

Po další chybě Švédů vybídl Alexandr Ovečkin k zakončení Dmitrije Orlova, který měl před sebou napůl odkrytou klec. Jacob Markström se ale na brankové čáře roztáhl jako šňůra na prádlo a podržel své mužstvo.

37:47

37:47 Jevgenij MALKIN - 1:6

37:47

Rusko právě vstřelilo branku!
Švédské hloučky fanoušků na tribunách odcházejí do útrob či sedí naprosto nehybně. Další chyba v obranném pásmu má cenu šestého gólu Ruska. Dadonov u pravého mantinelu vyhrál souboj a přistrčil jednoduše pro Zadorova. Ruský bek z Tampy celou akci vyšperkoval nahrávkou na JEVGENIJE MALKINA, který z otočky a navíc se štěstím propálil švédského gólmana. Na Markströmovu zdecimovanou psychiku tak přidal šestý zásah – 1:6! Asistence: Nikita Zadorov, Jevgenij Dadonov.

37:17

37:17 Michail GRIGORENKO - 1:5

37:17

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak tohle už je debakl! Švédové chybovali při rozehrávce v rohu kluziště, načež jim touš sebral MICHAIL GRIGORENKO, který si najel před bránu a procedil puk za Markströmova záda. Bez asistence.

34:39

34:39 Kirill KAPRIZOV - 1:4

34:39

Rusko právě vstřelilo branku!
Švédsko brutálně hoří ve druhé třetině a během patnácti minut dostává čtvrtý gól! Tohle se ale vidí málokdy. Buly v útočném pásmu vyhrál Kuzněcov a kotouč se dostal na KIRILLA KAPRIZOVA. Ten spoustu diváků udivil pokusem střílet přímo na branku, navíc přes dva obránce. O betony Markströma se ale puk srazil a doputoval přímo do švédské branky – 1:4! Asistence: Jevgenij Kuzněcov.

33:36

Gabriel Landeskog našel parádním křížným pasem na levém křídle číhajícího Eliase Lindholma, jenž zakončoval ranou z voleje. Trefil se ovšem pouze do přesouvajícího se Vasilevského.

28:52

28:52 Alexandr OVEČKIN - 1:3

28:52

Rusko právě vstřelilo branku!
Sborná po zásluze odskakuje na dvě branky rozdílu a novináři v mixzóně možná budou svědky toho, že jim ALEXANDR OVEČKIN dá rozhovor! Nahození Švédů do útočného pásma se seveřanům totiž vrátilo jako bumerang zpět, akorát v podobě gólu. Chafizullin podél mantinelu našel Malkina, který elegatní zpětnou nahrávkou mezi nohy uvolnil za ním najíždějícího Ovečkina. Ruský bohatýr si stáhl puk zleva na osu kluziště a přesnou střelou k levé tyči dává Rusům gólový polštářek – 1:3! Asistence: Jevgenij Malkin, Dinar Chafizullin.

28:21

Marcus Krüger se vydal do útoku po pravém křídle a protlačil se až do brankoviště. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ovšem pokryl Jacob Markström, jenž si poradil i s následujícími dorážkami.

24:10

24:10 Jevgenij DADONOV - 1:2

24:10

Rusko právě vstřelilo branku!
Branka je nakonec uznána a Rusko otáčí skóre! Po zmatcích ve švédské obraně vystřelil od modré Michail Sergačjov, jehož střelu v pádu tečoval hokejkou do sítě JEVGENIJ DADONOV. Gól ještě musel zkontrolovat videorozhodčí, který potvrdil, že se nejednalo o vysokou hůl. Asistence: Michail Sergačjov a Jevgenij Kuzněcov.

21:10

Michail Sergačjov objel bránu soupeře a naservíroval touš nikým neobsazenému Ilju Kovalčukovi, jehož tvrdou ránu z první stačil Jacob Markström jen tak tak vytěsnit mimo brankovou konstrukci.

20:57

20:57 Arťom ANISIMOV - 1:1

20:57

Rusko právě vstřelilo branku!
Po 57 sekundách od zahájení druhé třetiny Rusko srovnává! Byla to práce už ve středním pásmu. Nejprve získal puk Kučerov a posunul ho na levé křídlo pro Guseva. Švédská obrana při bránění navíc zcela propadla, a proto vznikla situace 2 na 1. Gusev ji vyřešil zkušeně, našel na druhé straně volného ARŤOMA ANISIMOVA, který fakticky trefil prázdnou branku – 1:1! Asistence: Nikita Gusev, Nikita Kučerov.

Druhá třetina začne přibližně v 20:58.

19:50

19:50 Nikita Kučerov zakončil pouze do masky brankáře Markströma

19:50

Arťom Anisimov poslal puk do chumlu před bránou, kde mimo jiné operoval Nikita Kučerov. Nejproduktivnější hráč základní části NHL se probojoval k dorážce, kterou však trefil Jacoba Markströma.

17:35

Marcus Krüger se před brankou uvolnil, zatímco Dennis Rasmussen u mantinelu obral o kotouč ruského hráče. Právě Rasmussen pak nahrál před branku pro švédského obránce, jehož doklepnutí zblízka mířilo pouze do gólmana.

14:55

Další útočný faul Ruska. Před Kirilla Kaprizova se dostal Mattias Ekholm a Kaprizov ho zezadu opět podrazil. I druhý přestupek Ruska se tak týká podrážení.

12:43

Dmitrij Orlov našel krásným křížným pasem na levé straně volného Nikitu Kučerova, jenž vypálil z voleje. Jacob Markström se ale přesunul ke své druhé tyči a parádním zákrokem podržel svůj tým.

11:34

11:34 Švédové své vedení nezvýšili.

11:34

Erik Gustafsson přihrál napřahujícímu se Eliasi Petterssonovi, který svým nekompromisním projektilem trefil Andreje Vasilevského. Tomu sice puk vypadl, stihl jej však ukrýt před dotírajícími protihráči.

09:37

Tři korunky si zahrají první přesilovku. Andronov se v útočném pásmu dopustil v rohu kluziště podrážení a je odesílán sudím Hribikem na trestnou.

07:32

07:32 Gabriel LANDESKOG - 1:0

07:32

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové se v polovině osmé minuty ujímají vedení! Marcus Pettersson od modré lehounce nahodil na branku Ruska, nicméně těsně před gólmanem Vasilevskim tečoval puk GABRIEL LANDESKOG a tahle posila z Colorada se Švédům skutečně vyplácí – 1:0! Asistence: Marcus Pettersson, Elias Pettersson.

Utkání mezi Ruskem a Švédskem budou bedlivě sledovat i čeští hokejisté. Stále totiž není jasné, kolikátí ve skupině skončí a zda se budou muset na čtvrtfinále stěhovat do Košic.

V Bratislavě naše reprezentace zůstane, pokud sborná uhraje aspoň bod. Přesun by jí hrozil pouze pokud by Švédové vyhráli o tři branky a minimálně 5:2 (dále například 6:3).

Švédsko – Rusko

4:7

konec (1:0, 0:6, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Landeskog (M. Pettersson, E. Pettersson), 53. W. Nylander (Wennberg), 57. Ekman-Larsson (E. Pettersson), 59. J. Klingberg (Ekman-Larsson, W. Nylander) – 21. Anisimov (N. Gusev, Kučerov), 25. Dadonov (Sergačjov, Kuzněcov), 29. Ovečkin (Malkin, Chafizullin), 35. Kaprizov (Kuzněcov), 38. Grigorenko, 38. Malkin (Zadorov, Dadonov), 53. Orlov (Barabanov, Tělegin)

Švédsko: Markström (H. Lundqvist) – J. Klingberg, Ekman-Larsson (C), A. Larsson, Ekholm (A), M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg, Krüger – Hörnqvist (A), Wennberg, W. Nylander – E. Pettersson, E. Lindholm, Landeskog – A. Kempe, Lander, Eriksson – Lindblom, Bratt, Rasmussen.

Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk (C).

Rozhodčí: Gouin (CAN), Hribik (CZE) – McCrank (CAN), Ondráček (CZE)

Diváci: 9 085

Průběh zápasu
1. třetina
07:32 SWE 1:0 Landeskog (M. Pettersson, E. Pettersson)
09:37 RUS 2 Andronov, podrážení
14:55 RUS 2 Kaprizov, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:57 RUS 1:1 Anisimov (N. Gusev, Kučerov)
24:10 RUS 1:2 Dadonov (Sergačjov, Kuzněcov)
28:52 RUS 1:3 Ovečkin (Malkin, Chafizullin)
34:39 RUS 1:4 Kaprizov (Kuzněcov)
37:17 RUS 1:6 Grigorenko
37:47 RUS 1:6 Malkin (Zadorov, Dadonov)
39:56 SWE 10 Hörnqvist, nesportovní chování
Po 2. třetině
3. třetina
44:24 SWE 2 Ekholm, nedovolené bránění
52:02 SWE 2:6 W. Nylander (Wennberg)
52:57 RUS 2:7 Orlov (Barabanov, Tělegin)
56:22 SWE 3:7 Ekman-Larsson (E. Pettersson)
58:42 RUS 2 Kovalčuk, držení
58:49 SWE 4:7 J. Klingberg (Ekman-Larsson, W. Nylander)
Konec