Menu

Hokej

Mistrovství světa

Česko – Švýcarsko

5:4

konec (1:1, 3:1, 1:2)

21.05.2019, 12:15 • Ondrej Nepela Arena • Skupina B • Lukáš Foff, Klára Petrásková

Tipsport: 1.82 4.55 3.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:58

Milan Gulaš skočil do nahrávky z hole Joëla Genazziho a tohle už bude dobré, puk totiž vyletěl do středního pásma!

59:54

Český celek si po zakázaném uvolnění vyžádal oddechový čas.

59:54

Puk letěl po bekhendovém vyhození Radka Gudase těsně vedle brány. Je z toho icing.

59:49

Grégory Hofmann vypálil od modré a o dorážku se ještě pokoušela skupina Švýcarů, úspěšná ale nebyla!

58:45

A máme tu power-play znovu!

58:33

58:33 Jan RUTTA - 5:4

58:33

Česko právě vstřelilo branku!
Tentokrát už to Česku vyšlo a odkrytá brána přivítala kotouč, národní tým je v jednogólovém vedení! JAN RUTTA nejprve obral švýcarského soka o kotouč, poté se s ním dostal na útočnou modrou a zamířil neomylně do sítě. Bez asistence.

58:21

Michal Moravčík střílel ze středního pásma bekhendem, ale netrefil bránu!

58:05

Švýcaři získali puk pod kontrolu a Robert Mayer je opět na střídačce!

57:10

Robert Mayer míří na střídačku a Švýcarsko hraje za vyrovnaného skóre power-play!

56:19

56:19 Nino NIEDERREITER - 4:4

56:19

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři se, bohužel po právu, dočkali vyrovnání. NINO NIEDERREITER se na brankovišti dostal k odraženému kotouči a dostal prostor ke dvěma střelám. Ta druhá už prošla do sítě. Asistence: Roman Josi, Nico Hischier.

52:37

Filip Hronek poslal nešťastně puk rovnou mimo hřiště a inkasuje dvě minuty za zdržování hry. To budou hodně perné chvilky pro Čechy, kteří už v plném počtu měli problémy s rychlostí jejich soupeřů.

50:00

50:00 Ve švýcarském oslabení měl velkou příležitost Gaëtan Haas. Bartošák Česku uchránil těsné vedení.

50:00

Gaëtan Haas měl na hokejce vyrovnání. Češi jej nechali na levé straně volného, švýcarský útočník si ještě vylepšil pozici zasekávačkou, ale pak nechal vyniknout Patrika Bartošáka. Česko si ale ve vlastních přesilovkách hodně koleduje.

49:39

Tak to je hloupý faul od Švýcarska. Snad dvě minuty motalo hlavy české zatavené obraně, ale pak přišel zásah vysokou holí od Christopha Bertschyho a další oslabení pro hráče s helvétským křížem na prsou.

49:37

Christoph Bertschy se dostal k dorážce u pravé tyčky a mnozí diváci už očekávali srovnávací branku, Patrik Bartošák ale stihl natáhnout k tyči beton!

48:58

Roman Josi napřáhl a přestřelil z pravé strany. Teď je to opravdu brutální zámek Švýcarů.

46:42

Neskutečný zmatek před českou bránou. Weber obkroužil bránu a velmi nebezpečně vystřelil. Puk se zřejmě od Bartošáka odrazil a zůstal v brankovišti, kde se o něj strhla velká mela. Důraznější však byla česká defenziva.

44:29

44:29 Přečíslení 2 na 1 řešil Scherwey střelou, kterou vykopl betonem Bartošák. Dojíždějící Rod se pak k dorážce nedostal.

44:29

Švýcaři se dostali v oslabení do přečíslení dva na jednoho a nechybělo mnoho, aby vyrovnali! Tristan Scherwey vypálil z pravé strany a jeho pokus vykopl Bartošák betonem na Michaela Foru, kterému podjel v klíčovém okamžiku puk pod holí a nedokázal dorážet!

43:51

Roman Josi se po pravice svého brankáře neudržel a uchýlil se k sekání, odchází tedy na trestnou lavici. Přesilovka pro Česko!

41:47

41:47 Tristan SCHERWEY - 4:3

41:47

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Nepříjemná situace pro Českou republiku, Švýcarsko se velmi brzo dotahuje na rozdíl jednoho gólu. Po buly se dostal Weber k mantinelu a našel spoluhráče, kterým byl TRISTAN SCHERWEY, jenž střelou do horních pater brány zapsal druhý gól v zápase. Asistence: Yannick Weber, Lino Martschini.

33:41

Jako bychom to před chvílí znovu nepřivolali, pravice sudího je opět ve vzduchu. Tentokrát vylučuje za hrubost Romana Josiho, který tak srovnal stav hráčů na ledě.

33:21

Rozhodčí dnes, a především ve druhé třetině, rádi zvedají pravici nad helmu. Nyní tak učinili po vysoké holi Radka Faksy, Švýcarsko tak má početní výhodu.

32:00

Nico Hischier si najel k levé tyčce na příklep z první, naštěstí pro Čechy mu ale střela nesedla na hůl a Švýcar otevřený kousek svatyně netrefil.

30:53

30:53 Obrovský závar před Bartošákem. Česká obrana si mohla oddechnou poté, co bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.

30:53

Obrovský závar před Bartošákem, který dostal pukem do masky a netušil, kam se odrazil. Josi byl hodně aktivní při dorážení a sudí k nevoli Švýcarska vykázal hru do středního pásma.

30:19

A emotivní zápas pokračuje, bohužel jej trochu nezvládá rozhodčí. Nenápadnou pošťuchovačku před bránou Mayera vyhodnotil jako hrubost pouze od Tomáše Zohorny, který však rozhodně nebyl jediným aktivním v šavlovačce.

29:57

Patrik Bartošák si musel dát velký pozor na Kevina Fialu, který se z pravé strany cpal do brankoviště.

28:40

Na ledě v rohu švýcarského obranného pásma zůstal po ataku ležet Yannick Weber a Dmitrij Jaškin si za tuto situaci odpyká trest za krosček, stejně tak ale i švýcarský bek. Zajímavé rozhodnutí, pokračovat se tak bude ve hře čtyři na čtyři.

28:27

28:27 Dominik KUBALÍK - 4:2

28:27

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už však Mayer dostal nepříjemnější rekomando. Dominikové se totiž postarali o to, že český tým vede o dva góly. Simon totiž vybojoval puk pro DOMINIKA KUBALÍKA, který nádherně našel své oblíbené střelecké místo mezi betony. Mayer se ani nepohnul. Asistence: Dominik Simon.

27:10

Trest vyfasovali hráči na obou stranách, uvidíme tak hru čtyři na čtyři. Filip Hronek i Christoph Bertschy si odsedí dvě minuty za hrubost.

27:10

Nino Niederreiter si najel na hranu brankoviště a tečoval kotouč mezi Bartošákovy betony, český brankář však stihl zasáhnout. Emoce ale pracují a po této situaci se strhla šarvátka!

26:49

26:49 Tristan SCHERWEY - 3:2

26:49

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A novic na turnaji se hned může z brankoviště radovat z gólu. Patrik Bartošák vyrazil střelu TRISTANA SCHERWEYE do Dmitrije Jaškina, od kterého se kotouč nešťastně odrazil do vlastní brány. Asistence: Lino Martschini, Philipp Kurashev.

26:20

Švýcarsko zkouší všechno možné. Poprvé na šampionátu si zachytá Robert Mayer, který střídá Reta Berru.

26:20

26:20 Michael FROLÍK - 3:2

26:20

Česko právě vstřelilo branku!
Tahle třetina zatím Česku vychází, národní tým už nyní vede 3:1! A branka to byla velmi povedená. První letka české reprezentace využila mezírky ve švýcarské obraně a Jakub Voráček vyslal do samostatného nájezdu MICHAELA FROLÍKA. Ten si roztáhl gólmana od jedné tyčky k druhé a zasunul puk mezi betony do brány. Asistence: Jakub Voráček, Dominik Simon.

22:30

22:30 Řepík se snažil ze záporného úhlu dostat puk do branky odrazem o Berru.

22:30

Berra to přehnal s bohorovností při rozehrávce a málem si hodně zavařil. Michal Řepík jej chtěl nachytat střelou zpoza brány, ale švýcarský gólman měl štěstí, že puk se od něj odrazil mimo.

20:38

20:38 Dominik SIMON - 2:1

20:38

Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je skvělý start pro český tým. Fanoušci se nejprve ani neradovali, protože sudí okamžitě třikrát rozpažil. Skvělou práci ale odvedla česká lavička, která si vzala trenérskou výzvu. Sudí usoudili, že o nedovolené bránění brankáři se nejednalo a ze šťastného gólu se tak raduje DOMINIK SIMON. Asistence: Jakub Voráček, Filip Hronek.

20:38

Voráček se hnal do šance, ale švýcarský bek mu znemožnil zakončení. Česká lavička si bere trenérskou výzvu, jestli náhodou nedošlo k brance. Voráček totiž v pádu sestřelil gólmana, jenže pokud se prokáže, že to byl faul a kotouč prošel za brankovou čáru, tak by gól měl být uznán.

20:30

Duchem v kabině ale naštěstí není Patrik Bartošák. Simon Moser totiž pálil přes ležícího Filipa Hronka v přečíslení dvou na jednoho, český gólman ale vytáhl zákrok okrajem výstroje a vyškrábl puk mimo!

19:52

Reto Berra měl v závěru třetiny opravdu napilno! Nejprve vyrazil ránu z pravé strany, následně se musel bleskově přesunout k dorážce Davida Musila. Ten si pro kotouč sjel do mezikruží, hrací předmět ale narval jenom do brankáře.

18:39

18:39 Šance Paláta, kterou útočník Tampy nedotáhl do gólového konce.

18:39

Ondřej Palát najížděl na Berru z pravé strany a měl před sebou dost prostoru, rozhodl se tedy zkusit oklamat gólmana blafákem. Při zakončení se ale proletěl vzduchem, ne tak úplně bez přispění soupeře. Místo puku s brány tak musel sbírat z ledu své tělo.

17:14

17:14 Protiútok českého týmu zakončoval střelou z pravého kruhu Vrána. Berra si připsal úspěšný zákrok.

17:14

Dmitrij Jaškin s Jakubem Vránou se dostali do rychlého protiútoku a druhý jmenovaný měl na obránce krok nebo dva náskok, najel si ale příliš na stranu a střelu z poměrně velkého úhlu schoval Reto Berra ve výstroji.

12:21

12:21 Jakub VORÁČEK - 1:1

12:21

Česko právě vstřelilo branku!
Tahle česká přesilovka přinesla ovoce a hala je ve varu, národní tým totiž srovnal stav utkání na 1:1! Češi ujeli do přečíslení dva ne jednoho, které zužitkovali náramně. Jan Kovář, český mistr křižných nahrávek, narýsoval přesnou žabku na hokejku JAKUBA VORÁČKA, který se z první opřel do puku a poslal jej za přesunujícího se Berru. Asistence: Jan Kovář, Michael Frolík.

11:35

Oba celky už byly v plném počtu, ten ale dlouho nevydržel. K trestoměřičům nyní putuje Tristan Scherwey, který bude české přesilovce přihlížet, protože vyfasoval dvě minuty za krosček.

09:19

09:19 Brankář Berra udeřil vyrážečkou do obličeje Filipa Hronka a dostal za to dvouminutový trest.

09:19

Radek Faksa přejel modrou čáru s pukem o chvíli později než jeho spoluhráči a byl z toho tedy ofsajd. Po něm se u mantinelu strhla mela, z níž rozhodčí vyvodili trest pro Dmitrije Jaškina a Reta Berru. Český forvard i švýcarský gólman vyfasovali dvojku za hrubost, Berra si ji vysloužil za to, když vyjel po Filipu Hronkovi svou vyrážečkou úplně mimo brankoviště. Hrát se ale každopádně bude čtyři na čtyři.

08:08

Grégory Hofmann dostal na pravém kruhu spoustu prostoru, kterého využil ke střele na bližší tyč. Bartošák ji lapačkou vytáhl vedle a Hofmann pak po hitu od Gudase odletěl dva metry do rohu.

06:57

Simon Moser si nebezpečně najel k pravé tyči, odkud tečoval ránu od modré. Naštěstí pro Čechy ale Bartošák zareagoval.

06:37

06:37 Nico Hischier zblízka zakončoval jen do připraveného Bartášáka.

06:37

Neskutečná kombinace, na jejímž konci byl Nico Hischier, který pálil z bezprostřední blízkosti. Patrik Bartošák vytáhl skvostný zákrok a drží akcie Čechů.

05:50

První trest zápasu přichází nyní a bohužel si půjde odpočinout český hráč. Jakub Voráček se při švýcarské rozehrávce soupeře dle sudích dopustil sekání a Švýcaři mají přesilovku.

02:13

02:13 Lukas FRICK - 0:1

02:13

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
To je rychlé otevření skóre a bohužel pro národní tým se vedení ujímají Švýcaři. Lino Martschini dojel za bránou kotouč a všiml si najíždějícího LUKASE FRICKA, který napřáhl na vrcholu mezikruží a umístil puk k pravé tyči. Asistence: Lino Martschini, Tristan Scherwey.

01:31

Reto Berra měl teď plné ruce práce s vyražením střely. Dominik Kubalík následně ještě vracel puk z leže znovu na gólmana, hrací předmět se ale odrazil mimo.

Česko – Švýcarsko

5:4

konec (1:1, 3:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Voráček (Jan Kovář, Frolík), 21. Simon (Voráček, Hronek), 27. Frolík (Voráček, Simon), 29. D. Kubalík (Simon), 59. Rutta – 3. Frick (Martschini, Scherwey), 27. Scherwey (Martschini, Kurashev), 42. Scherwey (Y. Weber, Martschini), 57. Niederreiter (Josi, Hischier)

Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas, D. Sklenička – Frolík, Simon, Voráček – Jaškin, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Švýcarsko: Berra (27. Mayer) – Josi, Y. Weber, Genazzi, Loeffel, Rod, Diaz, Frick, Fora – Niederreiter, Haas, Andrighetto – Hofmann, Hischier, Fiala – Scherwey, Kurashev, Martschini – S. Moser, Bertschy, Ambühl.

Rozhodčí: Björk (SWE), Romasko (RUS) – Golyak (BLR), Oliver (USA)

Diváci: 9 085

Průběh zápasu
1. třetina
02:13 SUI 0:1 Frick (Martschini, Scherwey)
05:50 CZE 2 Voráček, sekání
09:19 CZE 2 Jaškin, hrubost
SUI 2 Berra, hrubost, odpyká Rod
11:35 SUI 2 Scherwey, krosček
12:21 CZE 1:1 Voráček (Jan Kovář, Frolík)
Po 1. třetině
2. třetina
20:38 CZE 2:1 Simon (Voráček, Hronek)
26:20 CZE 3:2 Frolík (Voráček, Simon)
26:20 SUI -Mayer +Berra (Střídání)
26:49 SUI 3:2 Scherwey (Martschini, Kurashev)
27:10 CZE 2 Hronek, hrubost
SUI 2 Bertschy, hrubost
28:27 CZE 4:2 D. Kubalík (Simon)
28:40 CZE 2 Jaškin, krosček
SUI 2 Y. Weber, krosček, odpyká Rod
30:19 CZE 2 T. Zohorna, hrubost
33:21 CZE 2 Faksa, vysoká hůl
33:41 SUI 2 Josi, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
41:47 SUI 4:3 Scherwey (Y. Weber, Martschini)
43:51 SUI 2 Josi, sekání
49:39 SUI 2 Bertschy, vysoká hůl
52:37 CZE 2 Hronek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
56:19 SUI 4:4 Niederreiter (Josi, Hischier)
58:33 CZE 5:4 Rutta
Konec