Menu

Fotbal

2. německá Bundesliga

SpVgg Greuther Fürth – 1. FC Kolín nad Rýnem

0:4

konec (0:3)

06.05.2019, 20:30 • Sportpark Ronhof Thomas Sommer • 32. kolo • Adam Dořák

Kolín nad Rýnem vítězí a zároveň slaví postup do Bundesligy, kterou si po roční pauze opět zahraje. Uvidíme, nakolik se jim bude dařit a jestli se v nejvyšší soutěži dokáží udržet na delší dobu. Fürth byl dnes proti svému soupeři bezradný a nedokázal si za celý zápas vytvořit žádnou velkou akci a brankář Hom si dnes vychytal poměrně snadné čisté konto.
Hráči Kolína nyní skandují na hrací ploše a společně s fanoušky slaví postup! (22:20:33)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:5.

90

Konec zápasu.

88

Utkání se skutečně již dohrává a nesledujeme v posledních pěti minutách žádnou akci.

86

Hostující celek si navíc připíše další vítězství po čtyřech zápasech, kdy se jim tak příliš nedařilo. Zároveň si však dvě kola před koncem soutěže zajistili postup a od příštího ročníku bude Kolín nad Rýnem hrát nejvyšší německou soutěž.

85

Hostující celek si dnešním vítězství utvrdí první pozici v tabulce. Aktuálně se pohybují s míčem uprostřed hrací plochy a v poklidu dohrávají utkání.

84

Nyní již můžeme s určitostí říci, že vítězství Kolínu už domácí celek určitě nevezme. Museli by dát čtyři branky a vzhledem k tomu, že doposud ani jednou nevystřelil na soupeřovu branku, tak je to zcela nereálné.

83

Kolín nyní držel delší dobu míč na půlící čáře. Nakonec se pokusil dopředu vyslat dlouhý míč vzduchem. Tentokrát se obrana domácích dokázala bezpečně ubránit a nedovolila soupeři další postup směrem k jejich brance.

81

Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Drexler, přichází Koziello.

80

Dokonce zápasu nám zbývá deset minut hry. Dokáže se ještě někdo prosadit? Nejvíce má k tomu našlápnuto hostující celek, který i za rozhodnutého stavu obtěžuje defenzívu soupeře.

78

Hostující celek dohrává tohle utkání s velkým přehledem a jejich soupeř ještě ani jednou pořádně nestřílel mezi tři tyče!

77

Následný rohový kop hostí již neohrozil branku domácího mužstva.

77

Burchert si nyní připisuje důležitý zákrok, když skokem ke své levé tyčce vyráží míč. Celá situace nastala po centru, kdy před brankou míč prodloužil hlavičkou hráč Kolína a Burchert měl co dělat.

75

Schaub se prohnal podél pravé postranní čáry a odcentroval míč před branku. Obránce domácích měl míč na své noze a mohl jej odkopnout do bezpečí. Ale nezvládl to nejlépe a ke střele se dostal Kainz, který míří mimo levou tyčku a nepotrestal tak chybu domácího hráče!

73

Dnešní střelec tří branek, Cordoba, již dnes další nepřidá a je střídán. Na jeho místo nastupuje Terodde.

73

Ten se zatím jen brání a snaží se, aby nedostal další zásah.

72

Kolín bez větších obtíží má míč ve svém držení a jejich soupeř již nejspíše složil zbraně.

70

Dokonce zápasu nám zbývá ještě dobrých dvacet minut hry, ale o vítězi je již s největší pravděpodobností rozhodnuto. Musel by se stát fotbalový zázrak, aby hosté tohle dobře rozehrané utkání ještě dokázali ztratit.

68

Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jaeckel, přichází Sarpei.

67

Kainz vystřelil z levé strany a již to mohlo být o pět branek! Jeho dobrá rána míří kousek nad břevno!

66

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Risse, přichází Ozcan.

65

65. Jhon CORDOBA - 0:4

65

Köln právě vstřelil branku!
Kainz výborně poslal z levé strany obloukem míč před branku, kde si naběhl JHON CORDOBA a ten hlavičkou dává další snadnou branku. Cordoba si dnes připisuje hattrick!

63

Hráči Kolína si nyní nerozuměli u pomezní čáry a odehrávají míč naslepo směre k brance soupeře. Burchert v poklidu rozehrává.

62

Atanga nakonec udržel míč před bránícím hráčem a stačil jej ještě odcentrovat před branku. Ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.

61

Ve druhé půli zatím nesledujeme příliš mnoho zakončení a to ani z pohledu Kolína. Ten spíše hraje uprostřed hřiště a momentálně nemá důvody se za každou cenu vydávat do útoku.

59

Dobrý přízemní centr z pravé strany a nabíhajícímu hráči Kolína mnoho nechybělo, aby se dostal k dorážce, která by pravděpodobně znamenala čtvrtou branku!

58

Kolínu se podařilo ustát aktivní nástup soupeře do druhého poločasu a nyní v posledních minutách opět přebírá iniciativu na hřišti.

55

Nicméně musí si dávat i pozor na útočné snahy soupeře, který je nebezpečný. Jejich další zakončení míří sice mimo branku, ale mnoho nescházelo.

54

Domácí celek vstoupil do druhého poločasu lépe a je živější a více se mu daří držet míč na svých kopačkách.

52

Atanga sice získal míč a už si to směřoval do pokutového území. Avšak je zastaven hvizdem hlavního rozhodčí, neboť míč získal nedovoleným způsobem.

51

Risse našel z pravé strany spoluhráče v pokutovém území. Ten se však nedostal k zakončení. Obránce domácích k němu rychle přistoupil a zamezil střele.

50

Atanga si nabíhal na centr z levé strany, ale ten byl příliš dlouhý. Nakonec zachytil míč před pomezní čarou, ale sám se již nedostal ke střele či k centru.

49

Redondo se aktivně snažil vybojovat míč, nakonec se mu to nedaří.

48

Fürth má před sebou velmi těžký úkol do druhého poločasu. Tím je smazání tří brankové náskoku soupeře.

46

Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Steininger, přichází Ideguchi.

46

Začal druhý poločas.
Kolín nad Rýnem zcela ovládl první poločas. Aktivně útočil a za svůj herní projev byl odměněn třemi pěknými brankami. Fürth se téměř před branku soupeře nedostal a nevytvořil si žádnou povedenou střelu. Hom je zatím zcela bez práce a z uctivé vzdálenosti sleduje, jak se daří jeho spoluhráčům v poli.

45

První poločas skončil.

44

I krátce před koncem prvního poločasu má Kolín míč pod svou kontrolou a nic nenasvědčuje k tomu, že by se domácí měli v první půli šanci prosadit.

43

Kolín tedy vsítil do šatny třetí branku a je na dobré cestě k dnešnímu vítězství.

41

41. Jhon CORDOBA - 0:3

41

Köln právě vstřelil branku!
Schaub vyslal centr na levou stranu, kde míč hlavičkou prodloužil před branku Drexler a nabíhající JHON CORDOBA už měl velmi snadnou práci dorazit míč do prázdné branky! Pro Cordovu je to dnes již druhý gól!

40

Hráč domácích již neudržel míč na hrací ploše a rozhodčí přerušuje hru a píská aut pro Kolín.

39

Tentokrát to nebyl centr na přední tyč, ale hodně přetažený míč. Kolín však dostává míč pod svou kontrolu a ujímá se kombinace na polovině soupeře.

38

Kolín zase nebezpečně operoval v blízkosti branky a po jejich snaze je z toho vybojovaný rohový kop.

36

Raum ubránil Schauba a zahrává míč do zázemí. Auto pro Kolín.

35

Naštěstí nejde o nic vážného a brzy se pokračuje ve hře.

34

Sauer to zkoušel ze střední vzdálenost, ale se svou střelou trefil přímo hlavu soupeře a hostující hráč bude potřebovat menší ošetření.

33

Avšak to nakonec nevedlo k nějaké smysluplné útočné akci domácího mužstva, které se zatím v dnešním zápase nemá vůbec čeho chytnout.

32

Útočník domácích se nyní dobře vrátil a překvapil svého protihráče, kterému vzal míč a překazil začínající útok Kolína.

31

Žlutou kartu dostává Steininger (SpVgg Greuther Fürth).

30

Fürth nebyl nyní daleko od třetí inkasované branky! Schaub poslal míč jen kousek nad břevno!

28

Fürth působí hodně zakřiknutě a Kolín i nadále kontroluje veškeré dění na hřišti. Trpělivě čeká na to, až jim soupeř svou chybou nabídne míč.

27

Fürth má problémy se s míčem dostat z vlastní poloviny. Dokonce museli zapojit do hry svého brankáře, který se ihned dostával pod tlak od svého soupeře.

26

Fürth zahrával rohový kop a měl šanci se dostat do blízkosti branky soupeře. Avšak jejich akce skončila dříve, než začala. Defenzíva Kolína ihned získává míč a vyváží na polovinu hrací plochy.

24

Standardní situace Kolína byla zahrána přímo na branku. Burchert si v poklidu pohlídal tuto střelu a lapil míč do své náruče.

23

Nyní měl k dispozici další rohový kop, ale tentokrát z toho není gólová radost.

22

Kolín vstoupil do dnešního utkání na výbornou a po dvaceti minutách hry již má solidní dvou brankový náskok.

20

20. Benno SCHMITZ - 0:2

20

Köln právě vstřelil branku!
Kolín se však prosazuje záhy z rohového kopu! Risse se ujal zahrávání centru z rohového praporku, poslal míč na přední tyč, kde jej hlavičkou jemně tečoval Schmitz a míč skončil na zadní tyči. Míč byl ještě tečován domácím hráčem a nakonec je to vlastní branka DANIELA STEININGERA.

19

Schmitz nebyla daleko od další branky! Hom vyběhl proti jeho zakončení. Schmitz jej zkoušel obstřelit, to se mu i povedlo, ale letící míč do banky dokázal jeden z obránců hlavičkou poslat na roh!

18

Kolínští i nadále dobře pracují v obraně a opět nepustili svého soupeře do blízkosti své branky.

16

Střela z hranice šestnáctky hráči Kolína příliš nesedla a poslal míč hodně vysoko nad branku.

15

Úvodní čtvrt hodina hry je minulostí. Kolín se dokázal jednou prosadit po krásné útočné akci a i nadále je ve svém útočení aktivní.

14

Dění na hřišti nám zatím ukazuje, který z týmů je na prvním místě v tabulce. Kolín nad Rýnem má prozatím utkání pod kontrolou.

12

Caligiuri vyslal další vysoký míč, který končí pouze na hlavičce hráče Kolína a ani tento útok se domácím nepodaří.

11

Domácím se však zatím nedaří přechodová útočná fáze a zatím jsou všechny jejich míče příliš dlouhé a obrana Kolína nemá problémy zachycovat jejich útočné pokusy.

10

Fürth u míče, ale kombinuje s ním na půlící čáře. Určitě by rádi co nejdříve srovnali krok se svým sokem.

8

8. Jhon CORDOBA - 0:1

8

Köln právě vstřelil branku!
Počínající převaha hostů je ihned korunována úvodní brankou! Kainz výborně odcentroval z levé strany a před brankou zcela volný dorážel JHON CORDOBA, který otevírá brakový účet dnešního duelu.

7

Avšak s vysokým míčem se domácí celek nedostal přes defenzívu soupeře a ta vyváží míč do další útočné akce.

6

Domácí celek se konečně dostal na delší dobu k míči, ale volí zpětnou přihrávku a na jejich pořádnější útok čekáme.

5

Kolín nad Rýnem se dostal k další dobré střele. Risse vystřelil ze střední vzdálenosti a míč proplul nad brankou soupeře.

3

Kainz dostal ne levou stranu vysoký míč, ale nebyl nikým atakován, tak měl dostatek času k jeho zpracování. Nakonec se dostal ke střele a jeho přízemní pokus jde těsně kolem pravé tyčky. První šance hostujícího celku!

2

Úvod zápasu se hraje uprostřed hrací plochy, kdy si oba celky vzájemně vyměnily míč.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Raum, Caligiuri, Magyar, Jaeckel, Sauer – Green, Redondo, Seguin, Atanga – Steininger.
Náhradníci: Funk – Gugganig, Ideguchi, Maloca, Omladic, Parker, Sarpei

1. FC Kolín nad Rýnem: Hom – Mere, Hoger, Schmitz – Czichos – Risse, Drexler, Hector, Kainz – Cordoba, Schaub.
Náhradníci: Kessler – Geis, Hauptmann, Koziello, Ozcan, Sobiech, Terodde

Rozhodčí: G. Winkmann.
Při pohledu na tabulku zjistíme, že Fürth se nachází na čtrnáctém místě tabulky a v případě zisku jediného bodu si zajistí druholigovou příslušnost i v příštím roce. SpVgg Greuther v jednatřiceti vystoupeních získal osmatřicet bodů. Ovšem v posledních případech zapsal domácí celek pět bodů. Nejlepším střelcem týmu pak je Francouz Daniel Keita-Ruel, který se prosadil desetkrát. Ovšem v cestě Fürth bude stát favorit na postup Kolín nad Rýnem, jenž se vyhřívá na vedoucí pozici s pětibodovým náskokem. Pokud by hostující celek dnes získal bod, postupuje o patro výše. Ovšem v posledních dvou případech prohrál, a tak se potřebuje vrátit na úspěšnou vlnu. Nejlepším střelcem týmu je Simon Terodde, který s osmadvaceti góly vévodí celé tabulce kanonýrů.
Vítám všechny fanoušky německého fotbalu u druhé Bundesligy, v níž se proti sobě postaví SpVgg Greuther Fürth a 1. FC Kolín nad Rýnem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

SpVgg Greuther Fürth – 1. FC Kolín nad Rýnem

0:4

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 8. Cordoba, 20. Steininger (vla.), 41. Cordoba, 65. Cordoba

Karty:   31. Steininger (FRT)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:5.

SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Raum, Caligiuri, Magyar, Jaeckel (68. Sarpei), Sauer – Green, Redondo, Seguin, Atanga – Steininger (46. Ideguchi).
Náhradníci: Funk – Gugganig, Ideguchi, Maloca, Omladic, Parker, Sarpei

1. FC Kolín nad Rýnem: Hom – Mere, Hoger, Schmitz – Czichos – Risse (66. Ozcan), Drexler (81. Koziello), Hector, Kainz – Cordoba (73. Terodde), Schaub.
Náhradníci: Kessler – Geis, Hauptmann, Koziello, Ozcan, Sobiech, Terodde

Rozhodčí: G. Winkmann