Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Sivasspor – Istanbul Başakşehir FK

0:0

konec (0:0)

03.05.2019, 19:30 • 31. kolo • Štěpán Slovák

Tipsport: 4.78 3.91 1.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.
Je dobojováno! Utkání nám dnes moc fotbalové krásy nenabídlo, především domácí celek se po většinu utkání soustředil na to, aby neinkasoval. To se mu nakonec povedlo, Sivasspor tak bere bod, naopak lídr tabulky nedokázal zvítězit ani napočtvrté v řadě! (21:32:07)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Žlutou kartu dostává Emre Belözoğlu (Istanbul Başakşehir FK).

90+4

Jedna z posledních šancí na skórování! Hosté vybojovali svůj devátý rohový kop, rozehrávat budou z pravé strany hřiště.

90+3

Başakşehir hraje v závěru na hranici obrovského rizika! Sivasspor už zase uháněl do kontru, před Diabatém na poslední chvíli zasáhla hostující defenziva!

90+2

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Serhij Rybalka, přichází Fatih Aksoy.

90+1

Sudí přidal pět minut nad rámec druhého poločasu. Hosté budou vhazovat na útočné polovině, ovšem to až po dalším střídání soupeře.

90

Domácí postupovali do zajímavého přečíslení, jenže celou situaci opět nevyřešili podle svých představ a musí se rychle vracet.

89

Hlavní rozhodčí Meler ponechával výhodu, hosté z ní vytěžili svůj už osmý rohový kop v dosavadním průběhu utkání!

88

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Emre Kilinc, přichází Ziya Erdal.

86

V pokutovém území zůstal úplně volný Belözoğlu. Ten si míč dlouho chystal na střelu, jeho následný střelecký pokus byl zblokovaný!

85

Střídající Demir šel proti třem protihráčům. Domácí fotbalista neměl nárok na úspěch, přesto se dožadoval odpískání faulu, hra pokračuje.

84

Rozehrávat bude znovu Acar, ale až poté, co ze hřiště odejde Çiftçi, který bude muset být ošetřen. Domácí natahují čas všemi možnými prostředky.

83

Hostující kapitán Belözoğlu to zkoušel individuálně po pravé straně, ovšem balón si hodně předkopl, což se líbí domácím fanouškům.

81

Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Özer Hurmacı, přichází Muhammet Demir.

80

Je evidentní, že bod by dnes domácím stačil, brankář Acar totiž počkal, až k němu přiběhne protihráč, poté chytil balón.

80

Žlutou kartu dostává Delvin N'Dinga (Sivasspor).

79

Žlutou kartu dostává Emre Belözoğlu (Istanbul Başakşehir FK).

78

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází İrfan Can Kahveci, přichází Mossoró.

77

Sivasspor dostal do přečíslení a z nějakých jedenácti metrů teď na pravé straně pálil úplně volný Hurmacı. Do střely mu na poslední chvíli skočil obránce Tekdemir!

75

Hra je přerušena, na zemi totiž zůstal ležet obránce Çiftçi. Vypadá to, že domácí hráč bude v pořádku a hra bude za malou chvíli pokračovat.

74

Akce hostů pokračovala a k hlavičce se na malém vápně dostal dobře hlídaný Napoleoni. Italský fotbalista zakončoval nad branku!

73

Rybalka si pomohl jasným faulem, rozhodčí Meler neváhal ani vteřinu. Další standardní situace pro Başakşehir Istanbul!

71

Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka utkání, hosté znovu zahrozili po pravé straně, jejich snažení ukončil opět domácí gólman.

70

Největší příležitost tohoto zápasu! Po chytré narážečce zakončoval z těžkého úhlu Višća, jehož pokus mířil mezi tři tyče. Nesmírně důležitý zákrok vytáhl Acar, který byl včas na zemi!

69

Brankář Acar volil okamžitě dlouhý výkop směrem dopředu. Hostující defenziva však celou situaci s pomocí brankáře Günoka zvládla.

68

Başakşehir dostal dobrou příležitost v podobě standardní situace, ovšem ta se hostům vůbec nevydařila, míče se zmocnil Acar.

67

Žlutou kartu dostává David Braz (Sivasspor).

65

Hodně teatrálně teď ve vápně upadl Kahveci. Hostující fotbalista může být rád, že nedostal žlutou kartu za simulování!

64

Fotbalisté Başakşehiru kombinují ve středu hřiště a domácí příznivci hlasitě pískají. Ve druhém poločase zatím taktéž čekáme na nějakou vážnější příležitost.

63

Na druhé straně do přečíslení uháněli hosté. Jejich útočnou snahu zastavil obránce Çiftçi, který míč odkopl do zámezí.

62

Domácí teď dlouho drželi balón před pokutovým územím soupeře, do zakončení se ale žádný z hráčů Sivassporu nedostal.

61

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Robinho, přichází Stefano Napoleoni.

60

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Riad Bajić.

59

Acar šel ven z branky a balón vyboxoval na hlavu Robinha, který jej posílal někam na malé vápno, kde se z voleje pokoušel zakončit Tekdemir. Míč ale nedokázal trefit ideálně!

57

Hosté se marně dožadovali odpískání faulu poblíž střídaček. Hra pokračuje, Sivasspor to zkouší po levé straně hřiště.

55

Ožili především domácí příznivci, kteří jsou v posledních minutách hodně slyšet. Poprvé dnes sledujeme pasáž hry, ve které má Sivasspor navrch.

54

To byla velmi nadějná situace po Sivasspor, který postupoval do situace dva na dva! Kilinc přihrával pod sebe, jeho spoluhráč však tuhle myšlenku nepřečetl.

53

Domácí fotbalisté nedokáží udržet balón po delší dobu na vlastních kopačkách, už zase hraje Başakşehir.

52

K balónu se v pokutovém území dostával Višća. Míč mu na poslední chvíli odskočil, Acar neměl vážnější problémy.

51

Hodně ostrý zákrok na polovině hřiště. Hlavní rozhodčí vše vyřešil pouze domluvou, ovšem Elia by si měl dávat pozor, už jednu kartu má.

50

Výborná přihrávka na pravou stranu, domácí celek se ubránil jen za cenu rohového kopu, skvělou práci v defenzivě odvedl Braz.

48

Žlutou kartu dostává Robinho (Istanbul Başakşehir FK).

47

Stejně jako do první půle, i do té druhé vstoupili hosté s balónem na svých kopačkách a kombinují uprostřed hřiště.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:32.
Úvodní polovina dnešního utkání je za námi. Hosté do utkání vstoupili velkým náporem a svému soupeři téměř nepůjčovali míč. Domácí celek však výborně bránil a spoléhal se na brejky. Oba týmy si vypracovaly po jedné slibnější šanci.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Žlutou kartu dostává Özer Hurmacı (Sivasspor).

45+1

Sudí Meler přidal jednu minutu. Ta už spěje ke svému konci, Rybalkovi byl pískán nedovolený zákrok u postranní lajny.

45

Aydogdu si při kombinaci nerozuměl se svými spoluhráči a poslal balón do autu. Hlavní rozhodčí tam ještě něco domlouvá Robinhovi.

43

Blíží se závěr prvního poločasu, který nám zatím příliš fotbalové krásy nenabídl, na první velkou příležitost stále čekáme.

42

Do rozehrávky se zapojil brankář Günok. Domácí napadali hodně vysoko a hostující gólman volil odkop do zámezí.

41

Rozběhla se závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, u míče jsou hostující fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině.

39

Několik nepřesností na obou stranách. Domácí celek s postupem času vyrovnává hru, k velkému vápnu soupeře se ale nedostává.

38

Hra se kouskuje drobnými fauly poblíž středového kruhu. Jedním z nich si pomohl Tekdemir, který se Diabatému ihned omluvil.

37

Během krátké chvíle se Robinho ocitl už ve druhém ofsajdu. Hostující fotbalista i přesto poděkoval svému spoluhráči za přihrávku

36

Žlutou kartu dostává Eljero Elia (Istanbul Başakşehir FK).

35

Ve vzdušném souboji dvou dvacítek si faulem pomohl domácí Douglas. Aydogdu chvíli ležel na trávníku, už se ale pomalu zvedá.

33

Za obranu Sivassporu zůstal úplně volný Robinho. Brazilský útočník ve službách Başakşehiru se nacházel v ofsajdu.

32

Nedovoleným zákrokem si u postranní lajny pomohl Papp, který zastavil Eliu. Nizozemský fotbalista bude v pořádku.

31

Zatím největší příležitost Sivassporu! Po centru Pappa z pravé strany hlavičkoval Douglas z nějakých devíti metrů vedle branky!

30

Braz chyboval v rozehrávce a jeho zaváhání málem využil Clichy! Francouz si ovšem pomohl útočným faulem na brankáře Acara.

29

Série osobních soubojů ve středu hřiště, hostující celek nakonec vybojoval autové vhazování z levé strany a ihned rozehrál.

28

Hodně prostoru dostal nějakých dvacet metrů od branky Tekdemir. Balón po jeho ráně mířil vedle branky, Acar zasahovat nemusel.

26

Míč si vzal na starost znovu kapitán Belözoğlu, který poslal přetažený centr. Nikdo z hostující hráčů se k zakončení nedostal.

25

Příznivci Sivasspor hlasitě pískají, rozhodčí Meler totiž pískal nedovolený zákrok poblíž rohového praporku na dnes aktivního Clichyho.

24

Hostující defenziva byla pozorná a zvládla se ubránit. Sivasspor se navíc musí bleskově vracet na vlastní polovinu hřiště!

23

Po levé straně utekl Kilinc, který posílal přízemní centr na malé vápno. Do skluzu šel obránce Clichy, ten odkopával na rohový kop.

21

To nebyla vůbec špatná myšlenka! Belözoğlu míč kroutil přímo do brány, Acar se stihl vrátit a dokázal zasáhnout na brankové čáře!

20

Başakşehir to znovu zkusil po pravé straně, hosté vybojovali už druhý rohový kop, ten rozehraje s pětkou hrající Belözoğlu.

18

Kahveci neměl žádnou nabídku a rozhodl se pro individuální postup. Přes dva domácí obránce se ale neprodral!

17

Na zadní tyči zůstal Robinho, který se po balónu natahoval marně. U postranní lajny se k míči dostal Clichy, akce hostů pokračuje.

16

Úvodní patnáctiminutovka hry je za námi, obrázek hry se nemění. Başakşehir má i nadále navrch, soupeř se v podstatě jen brání.

15

Snad poprvé o sobě dali vědět i domácí. Se střeleckým pokusem z nějakých dvaceti metrů si poradil brankář Günok!

13

Z levé strany centroval Clichy, na hranici penalty zůstal úplně volný Kahveci. Ten zakončoval z první, balón mířil znovu přesně na Acara!

12

Dlouhý nákop brankáře Günoka směřoval na útočníka Robinha. Ten se podle čárového nacházel v ofsajdovém postavení!

11

Na hlavního rozhodčího Melera se zlobí Clichy. Francouzský fotbalista se marně dožadoval odpískání faulu, sudí zůstal klidný.

10

Kahveci si naváděl balón na střed, poté vystřelil doprostřed branky. Brankář Acar nepředvedl zrovna jistý zákrok, míč i přesto dokázal ukrýt v náručí!

9

Domácí celek je na začátku zápasu pod obrovským tlakem, Başakşehir je stále poblíž velkého vápna Sivassporu a snaží se něco vymyslet.

7

Tlak hostů pokračuje, Başakşehir vybojoval první rohový kop na konci sedmé minuty, rozehrávky se ujme Višća.

6

Jasným útočeným faulem si pomohl Robinho. Brazilec se domácímu hráči omlouvá, Sivasspor bude rozehrávat z vlastní poloviny.

5

Sivasspor se ubránil jen za cenu dlouhého odkopu. Hosté si v rozehrávce pomohli s brankářem Günokem a už zase spěchají dopředu.

4

Hosté jsou v úvodu tohoto duelu aktivnější a drží míč. Pro balón si v tuto chvíli vyběhl Acar, který už hledá, komu by rozehrál.

3

Caiçara zatáhl po pravé straně hřiště, následně se pokoušel o centr. Obrana Sivassporu byla pozorná a ubránila se!

2

Přenesení hry na pravou stranu, kde si Hurmacı pomohl faulem. To se nelíbí domácím fanouškům, kteří hlasitě pískají.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sivasspor: Acar – Papp, Bjärsmyr, Braz, Çiftçi – Hurmacı, Rybalka, N'Dinga – Douglas, Diabaté, Kilinc.
Náhradníci: Rochet, Şaşal Vural – Erdal, Koné, Yesilyurt, Yandaş, Demir, Torje, Aksoy.

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Tasci, Tekdemir, Clichy – Belözoğlu – Višća, Aydogdu, Kahveci, Elia – Robinho.
Náhradníci: Babacan – Kudrjašov, Jojić, Erdem, Attamah, Bajić, Ucar, Inler, Mossoró, Napoleoni.

Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Kömürcüoğlu.
Poslední vzájemné zápasy

Başakşehir – Sivasspor 0:1
Başakşehir – Sivasspor 1:1
Sivasspor – Başakşehir 1:0
Sivasspor – Başakşehir 0:0
Başakşehir – Sivasspor 2:0
Istanbul Başakşehir FK je na tom mnohem lépe. Hostující celek má bodů 62 a nachází se na první pozici, když má před druhým Galatasarayem k dobru dva body. Hosté to měli rozehrané skvěle, měli už slušný náskok, ale v posledních kolech poztráceli důležité body a je to tedy pouze o dva body, navíc třetí Besiktas vyhrál pětkrát v řadě a na první místo ztrácí už jen 3 body. Hosté z posledních tří kol získali jen bod, dnes tak musí bodovat za plný počet.
Sivasspor si v této sezoně nevede úplně nejlépe. Domácí celek zatím získal 36 bodů a nachází se na dvanácté pozici. Na sestupové příčky má ale čtyři kola před koncem k dobru pouze 6 bodů, takže by dnes nutně potřeboval bodovat a udělat tím pořádný krok k záchraně. Z posledních pěti zápasů ale domácí ani jednou nevyhráli.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Turecká Superliga míří do svého finále a my dnes budeme sledovat duel mezi Sivassporem a Basaksehirem. Favoritem jsou hosté, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne a kdo získá důležité body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Sivasspor – Istanbul Başakşehir FK

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   45+2. Hurmacı (SIV), 67. Braz (SIV), 80. N'Dinga (SIV) – 36. Elia (IBS), 48. Robinho (IBS), 79. Belözoğlu (IBS), 90+5. Belözoğlu (IBS)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.

Sivasspor: Acar – Papp, Bjärsmyr, Braz, Çiftçi – Hurmacı (81. Demir), Rybalka (90+2. Aksoy), N'Dinga – Douglas, Diabaté, Kilinc (88. Erdal).
Náhradníci: Rochet, Şaşal Vural – Erdal, Koné, Yesilyurt, Yandaş, Demir, Torje, Aksoy.

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Tasci, Tekdemir, Clichy – Belözoğlu – Višća, Aydogdu, Kahveci (78. Mossoró), Elia (60. Bajić) – Robinho (61. Napoleoni).
Náhradníci: Babacan – Kudrjašov, Jojić, Erdem, Attamah, Bajić, Ucar, Inler, Mossoró, Napoleoni.

Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Kömürcüoğlu