Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. A Divize

Slovinsko – Kazachstán

2:3

konec (0:3, 2:0, 0:0)

29.04.2019, 16:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • 1. kolo • Vendula Zdražilová

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:21:31)
Dnešní utkání sledovalo 7 923 diváků.
Střely na branku: 23 – 34
Je dobojováno. Kazaši nakonec své vedení uhájili až do konce, i když měli v závěru velké štěstí. Slovinci byli v tlaku, snažili se vyrovnat, ale nakonec se jim to nepovedlo. Kazachstán si na domácím šampionátu zapisuje první tři body do tabulky, Slovinci, ač by si minimálně bod zasloužili, nezískali ani jeden.
Nejlepšími hráči byli vyhlášeni na slovinské straně Anže Kopitar a na té kazašské pak Nikita Michajlis.

Konec zápasu.

59:59

Ještě další velká šance Slovinska, na odkrytou klec pálil Matic Podlipnik, nakonec Karlssona nepřekonal. V dalším tlaku však Kazaši uspěli a zápas je u konce.

59:50

Kazaši se nemohou dostat na kotouč, aby ho poslali znovu do bezpečí. Až nyní se to povedlo a jeden z Kazachů poslal puk na prázdnou slovinskou klec, tu minul. Zakázané uvolnění a vhazuje se před Karlssonem.

59:15

Velký tlak před brankou Kazachů, nakonec ho reprezentace Kazachstánu dokázala ustát a kotouč hned letí do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

58:59

Pintarič je z branky venku, Slovinci hrají se šesti bruslaři v poli.

58:25

Slovinci zavřeli svého soupeře v pásmu a operují před Karlssonem. Ten zatím odolává.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:45

Kazaši vytáhli kotouč ven z obranné třetiny a hned se dostali až před Pintariče. Ten u zadního hrazení udržel puk a hned ho poslal svým spoluhráčům.

57:12

Další komerční přestávka.

57:12

Další slibně se rodící akci Slovinska zastavilo postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.

56:18

Kovačevič napřáhl ke střele, která skončila na obraně Kazachstánu. Domácí reprezentace tak míří do další akce a drží puk daleko od Karlssona.

55:36

Zakázané uvolnění Kazachstánu přestěhovalo hru před branku Henrika Karlssona. Po vhazování ale puk dostali na svou stranu Kazaši a dostávají ho pryč z obranného pásma.

54:59

Pavel Akolzin objel branku Slovinska a hledal přihrávkou Sagadějeva, jenže ten na kotouč vůbec nedosáhl. Puk získali hráči Slovinska a míří s ním na opačnou stranu.

54:08

Slovinci mají něco málo přes šest minut, aby se dostali k vyrovnání a vynutili si nastavenou hrací dobu. Kazaši drží puk daleko od své branky a zatím těsný náskok hájí.

53:35

Sabolič posílal křížnou přihrávku na Anžeho Kopitara, ale ten to měl na dlouhou hůl a ke kotouči se nedostal.

52:33

Jurij Repe, ač byl tísněn, z levé strany vystřelil. Lapačka Henrika Karlssona však byla na svém místě a brankář Kazachstánu tak opět podržel těsný náskok Kazachů.

51:53

Sabahudin Kovačevič vyslal od modré čáry jedovatou střelu, proti ní však další zákrok vytasil Henrik Karlsson a přihrávkou poslal svůj tým do další akce.

51:20

Rodman dostal kotouč do útočného pásma. Slovinci pak založili další akci a po ní málem střílel Kopitar, leč hodně nepřesně.

51:13

Ještě ale přichází na řadu další komerční přestávka.

51:13

Matija Pintarič znovu zasáhl proti nebezpečné střele Kazachů a nechal opět hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

50:25

Nikita Michajlis mohl zakončit, ale nebyl sobecký a předložil dobrý pas na spoluhráče. Poté střílel Brandon Bochenski, jeho pokus však mezi třemi tyčemi neskončil.

49:09

Nyní se Slovinci usadili v pásmu Kazachstánu a operovali před Henrikem Karlssonem, nakonec ho ale žádnou střelou neohrozili.

48:24

Kazachstán opět ožil a natlačil se před branku Slovinska, Pintarič však chytil další pokus a hned poslal kotouč mezi své spoluhráče, kteří mohou zamířit směrem ke kazašské brance.

47:57

Bochenski dorážel střelu spoluhráče, jeho teč se neujala. Následně pak se do střely opřel Nikita Michajlis, znovu však na hattrick nedosáhl.

47:26

Dustin Boyd ze vzduchu sklepl kotouč a dostal se ke střele před Pintaričem. Brankář Slovinska byl ale připraven s dalším zákrokem.

47:05

Akolzin ze středního pásma nahodil puk před Pintariče. Ten ho raději schoval do lapačky a nechal hru přerušit. Vhazovat se tak bude v jeho blízkosti, ale až po komerční pauze.

46:15

David Rodman mohl ohrozit Karlssonovu klec, jenže do jeho střely vložil pohotově hůl jeden z obránců Kazachstánu a rázem je pryč další slibná šance Slovinců.

45:41

Nikita Klešenko poslal puk směrem ke slovinské brance, ale znovu se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal ke střele před Pintaričem.

44:57

Na druhé straně se rodila šance Kazachů, střela Petuchova si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Kazaši se pak udrželi v pásmu, ale ani Michajlisova střela se neujala.

44:06

Rodman nahodil kotouč před branku Kazachstánu, nikdo z jeho spoluhráčů se ale nedokázal dostat do žádného zakončení.

43:25

Slovinský výběr opět nepustil Kazachy do útočné třetiny a sami Slovinci pak zamířili před branku Henrika Karlssona. Avšak tentokráte na něho střelu nevyslali.

42:52

Kazaši se mohou začít obávat o výsledek. Slovinci se do třetí třetiny dostali s lehkostí a hrozí před Karlssonem. Prahnou tak po vyrovnávací brance.

42:13

Slovinci se znovu dostali do akce, ale ta opět nekončí úspěchem.

40:51

Za brankou Slovinska vybojovali puk Slovinci a hned se dostali do útočného pásma. Avšak před Karlssonem svou další střelu nedokázal dostat za jeho záda.

40:01

Začala třetí třetina.
Střela na branku: 10 – 22
Také druhá třetina je minulostí. Ta byla z pohledu Slovinců už mnohem lepší a ti se postupně dostali na rozdíl jediné branky a jsou tak Kazachům na dostřel. Rozhodně nás čeká ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Ještě se do šance dostali Slovinci, ale už to nestihli. Jejich zakončení nebylo přesné. U puku jsou tak Kazaši a jen dohrávají tuto část hry.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:24

38:24 David RODMAN - 2:3

38:24

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Slovinci přesilovou hru bleskově využívají a jdou do kontaktu s Kazachstánem. Ten si tak zdramatizoval zápas, z tříbrankového náskoku je už pouze jednobrankový. DAVID RODMAN zády ke Karlssonovi sklepl puk a následně ho dorazil přes beton do branky – 2:3. Asistence: Anže Kopitar a Matic Podlipnik.

38:05

Vyloučení v týmu Kazachstán (Pavel Akolzin – 2 min., podrážení).

37:03

37:03 Anže KURALT - 1:3

37:03

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Pěkná souhra a Slovinci slaví první branku utkání. Ograjensek poslal puk pro ANŽEHO KURALTA a ten poté z pravé strany zasunul puk k bližší tyči a překonal Karlssona – 1:3. Asistence: Ken Ograjensek.

36:27

V rohu kluziště v pásmu Kazachstánu svedly oba celky souboj o kotouč. Ten nakonec získali Kazaši a dostali ho do středního pásma. Do útoku se už ale nedostali.

36:14

Robert Sabolič se napřáhl v prostoru mez kruhy, jeho pokus skončil v ochranné síti. Hra je tedy zase přerušena.

35:18

A ten musel opět zasahovat. Hra je zase přerušena a vhazovat se bude v jeho blízkosti. To vše ale až po komerční přestávce, která právě následuje.

34:50

Na opačné straně zakončoval nebezpečně Pavel Akolzin, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Slovinci se pak dostali na kotouč a míří s ním znovu před Karlssona.

34:10

Miha Verlič nastavil svoji hůl na pravém kruhu, za záda Karlssona však kotouč neprocpal.

33:57

Matija Pintarič přikryl další pokus Kazachů. V posledních chvílích má slovinský brankář zase plné ruce práce. Hra je pozastavena.

32:59

Anže Kopitar se natlačil do dobré střelecké pozice, ale nakonec ho obrana Kazachstánu obrala o puk a do rychlé akce na druhé straně směřovali zase Kazaši.

32:45

Pintarič byl pod další střelou soupeře a poté raději puk ukryl pod lapačkou. Znovu je tak hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

32:20

Matic Podlipnik vyslal po zemi nebezpečnou střelu a Henrik Karlsson byl na místě. Také on raději přerušil hru a vhazuje se po jeho levé ruce.

31:57

Alexandar Magovac se sice dostával ke kotouči, nakonec ho dobře nezpracoval a získali ho zase hráči Kazachstánu, kteří míří do další útočné akce.

31:50

Matija Pintarič hasil další nebezpečí u své branky, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před jeho brankou. Po zákroku hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

31:38

Slovinci se po delší době dostávali do slibné akce, avšak zastavilo je postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.

31:02

V hledišti to jenom zahučelo. Kazaši znovu zahrozili před brankou Slovinců a jejich pokus byl znovu hodně nebezpečný. Avšak Slovinci ho opět zvládli.

30:05

A nyní jsou už v plném počtu.

29:57

Bochenski poslal puk Michajlisovi, ten svou střelou Pintariče nepřekonal a zatím se tak hattricku nedočkal. Slovinci se ještě osvobozují.

29:12

Slovinci se opět osvobodili, následně se pak rychle do pásma vrátili Kazaši a Bochenskiho střela skončila jen vedle branky Slovinců. Nicméně Kazachstán je stále v pásmu.

28:32

Kazaši se uhnízdili v pásmu Slovinců a opět se snaží před Pinataričem. Jejich další přesilová hra tak začala tlakem přes jeho brankou.

28:05

Vyloučení v týmu Slovinsko (Miha Verlič – 2 min., držení).

27:14

27:14 Metalnikovova střela skončila těsně vedle

27:14

Leonid Metalnikov uháněl sám před branku Slovinska, jeho střela pak propadla za Pintariče a kotouč jen prosvištěl kolem brankoviště a skončil vedle. Velká šance Kazachů!

26:35

Kazaši stále operují před brankou Slovinska, zatím se jim další gólovou pojistku přidat nepodařilo.

25:35

Martin St. Pierre se rozjel po levém křídle a zakončil svižnou střelou. Proti němu znovu zakročil Matija Pintarič a hned kotouč rozehrál mezi své spoluhráče.

25:02

Miha Verlič se dostal do dalšího zakončení, ale opět jeho tým nenašel recept na Henrika Karlssona. Ten tak zatím stále drží své čisté konto.

24:27

Henrik Karlsson na druhé straně čelil menšímu tlaku Slovinců, proti střele Saboliče vytáhl pohotový zákrok. Sklapl své betony a neinkasoval.

23:51

A další Pintaričův zákrok. Brankář Slovinců nyní podruhé za sebou podržel svůj tým a nepovolil Kazachům skórovat a jakkoli ohrozit jeho branku.

22:58

Z prostoru mezi kruhy nyní pohotově vystřelil jeden z Kazachů a jeho pokus skončil na betonech Matije Pintariče. Slovinci pak dostali kotouč do bezpečí.

22:26

Arkadij Šestakov se na chvilku ocitl před slovinskou brankou, jeho následná střela ale neskončila za jeho zády.

21:36

Matija Pintarič musel krýt další nenápadný pokus Kazachů, uspěl a hned poslal puk spoluhráčům. Slovinci tak míří do útočného pásma a pokusí se znovu o první branku.

21:26

Slovinci jsou v plném počtu.

20:55

Nyní už se Kazaši udrželi v pásmu a roztáhli akci, po které zblízka zakončoval Darren Dietz a Pintarič jeho pokus chytil do lapačky a následně přerušil hru.

20:27

Kazachstán dohrává svou přesilovou hru. Usadil se v pásmu Slovinska, ale před Pintaričem se neprosadil.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 2 – 11
První třetina je za námi. V ní se domácí Kazachstán dostal do tříbrankového náskoku. Slovinci jsou zatím hodně nedisciplinovaní a na to doplácejí. Dva góly padly z využitých přesilových her Kazachů. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 16:55.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Kazaši se uhnízdili v pásmu Slovinska, ale soupeř se dokázal dostat na kotouč a poslal ho až před branku Henrika Karlssona.

19:26

Vyloučení v týmu Slovinsko (Miha Verlič – 2 min., nedovolené bránění).

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:28

Slovinci jsou v plném počtu.

18:10

Od modré čáry poslal kotouč do předbrankového prostoru Darren Dietz, ale další akce skončila neúspěchem. Slovinci se pak zase osvobozují.

17:38

Další nepřesná akce Kazachů a toho Slovinci využili k dalšímu vyhození kotouče až před Karlssona. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.

17:03

Slovinci poslali puk až před kazašskou branku a poprvé v dalším oslabení se osvobodili. Kazachstán tak další akci začíná od branky Karlssona.

16:28

Drozg nyní zbytečně sekl Karlssona a dostává další dvě minuty. Slovinci tak budou čelit další přesilové hře Kazachstánu.

16:28

Vyloučení v týmu Slovinsko (Jan Drozg – 2 min., sekání).

15:09

Slovinsko si pochopitelně bere oddechový čas.

15:09

15:09 Nikita MICHAJLIS - 0:3

15:09

Kazachstán právě vstřelil branku!
Další přesilovka Kazachstánu využita. Po střele od modré čáry vznikla před Pintaričem mela, nakonec se na levé straně dostal k puku NIKITA MICHAJLIS a zasunul ho do částečně odkryté slovinské klece – 0:3. Asistence: Darren Dietz a Martin St. Pierre.

14:30

Vyloučení v týmu Slovinsko (Bostjan Goličič – 2 min., sekání).

13:49

Naproti tomu pak prošel do útočného pásma znovu kazašský celek, avšak před Pintaričem mu pokus nevyšel.

12:21

Ale také Kazachům akce nevyšla a Slovinci mohli projít do kazašského pásma. Střelecký pokus Anžeho Kopitara šel jen vedle Karlssonovy branky.

11:49

Od vlastního brankáře zakládali Slovinci další akci, moc daleko se s pukem nedostali. Kazaši zavřeli střední pásmo a do útoku tak svého soupeře nepustili.

11:25

Další nepřesný pokus Slovinců, puk sebrali Kazaši a rychle se přemístili na druhou stranu, ale před Pintaričem nezahrozili. Kazachstán tak stále drží dvoubrankový náskok.

09:45

09:45 Anton NEKRJAČ - 0:2

09:45

Kazachstán právě vstřelil branku!
A Kazaši jdou do dvoubrankového vedení. Slovinci po ztrátě hokejky jednoho z hráčů přestali hrát, k volnému puku na levém kruhu se dostal ANTON NEKRJAČ a poté se pohotovou střelou trefil k bližší tyči – 0:2. Bez asistence.

09:05

Další šance. Sagadějev také z levé strany vyzkoušel pozornost Pintariče, ten proti jeho střele uspěl. Znovu tak podržel Slovince.

08:23

Další akce Kazachstánu. Z levé strany střílel Dustin Boyd, ale jeho pokus vykryl slovinský brankář mimo ohrožení své branky.

07:30

Kazachstán je v plném počtu.

06:29

A znovu Slovinci nedokázali roztáhnout přesilovkový zámek a ztrácejí kotouč. Ten jeden z Kazachů pak vyhodil znovu až před branku Slovinska.

06:07

Kazaši zatím své oslabení zvládají a dvakrát už poslali puk do bezpečí. Slovinci nyní zakládají od svého brankáře další přesilovkovou útočnou akci.

05:30

Vyloučení v týmu Kazachstán (Anton Sagadějev – 2 min., hákování).

05:23

Slovinci mají ponechanou výhodu a také oni si zahrají přesilovou hru. Tedy pokud nevyužijí akci při hře bez brankáře.

03:54

03:54 Nikita MICHAJLIS - 0:1

03:54

Kazachstán právě vstřelil branku!
Kazaši nakonec využívají svou přesilovou hru na jejím konci. NIKITA MICHAJLIS dostal kotouč do mezikruží od Dietze a poté Pintariče prostřelil kolem jeho pravého betonu – 0:1. Slovinci tak musí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Darren Dietz a Martin St. Pierre.

03:34

Další vyhození puku hráči Slovinska a přichází další osvobození. Kazaši tak musejí zakládat svou další akci znovu.

03:01

Nyní se hra přestěhuje před branku Kazachstánu, který se dopustil zakázaného uvolnění. To rozhodně hraje do karet Slovincům, kteří šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.

02:40

Kazaši se pokusili dostat se do útočného pásma, domácí celek se však před slovinskou klecí příliš dlouho nezdržel. Slovinci se totiž dokázali brzy osvobodit.

02:10

Vyloučení v týmu Slovinsko (Klemen Pretnar – 2 min., držení).

01:30

Kazaši rozehrávají další akci a už směřují do útočného pásma. Za brankou rozehrál kotouč Brandon Bochenski, následní pokus jednoho z Kazachů byl sražen do bezpečí.

00:57

Po chvilce se domácí Kazachstán dostal na druhou stranu, jenže záhy o kotouč přišel. U něho jsou tak znovu Slovinci.

00:11

Po vhazování jsou u puku hráči Slovinska, Anže Kopitar, největší hvězda tohoto turnaje, táhl akci po pravém křídle, avšak nakonec se Slovinci do zakončení nedostali.

00:01

Utkání právě začalo.
Na ledě probíhá slavnostní zahájení mistrovství světa Divize 1A. Dva zápasy jsou už sice odehrány, avšak zahájení probíhá až u domácího utkání Kazachastánu. Šampionát proběhne totiž v Nur-Sultanu. Ve městě, které se nedávno oficiálně přejmenovalo z původního názvu Astana.
Úvodní sestavy:

Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Podlipnik, Kovačevič (A), Magovac, Gregorc, Pretnar, Repe, Štebih – Kopitar (C), Rodman, Sabolič (A) – Kuralt, Verlič, Ograjensek – Drozg, Pance, Goličič – Zajc, Kalan, Čimzar, Hebar

Kazachstán: Karlsson (Kudrjavcev) – Metalnikov, Makljukov, Dietz, Orechov, Klešenko, Šalapov, Semjonov (A) – Michajlis, St. Pierre, Bochenski (C) – Ševčenko, Boyd, Nekrjač – Petuchov, Rymarev, Šestakov – Žajlauov (A), Sagadějev, Asetov, Akolzin

Rozhodčí: Šír (Česko), Vikman (Finsko) – Vyleta (Slovensko), Waldejer (Velká Británie).
Týmy na mistrovství světa IA 2019

Kazachstán
Slovinsko
Bělorusko
Maďarsko
Litva
Jižní Korea
Vzájemná utkání

Na loňském mistrovství světa ve stejné divizi zvítězilo Slovinsko 5:3, Kazaši tak mají svému soupeři co vracet. Díky této prohře totiž Kazachům unikl postup do elitní skupiny. Kdyby získali bod, šli by místo Italů o patro výše. Měli totiž na konci shodný počet bodů, rozhodlo však lepší vzájemné utkání.
Nominace Kazachstánu

Brankáři: Henrik Karlsson, Sergej Kudrjavcev (oba Barys Nur-Sultan – dříve Astana)

Obránci: Nikita Klešenko (Nomad Nur-Sultan – dříve Astana), Darren Dietz, Maxim Semjonov, Valerij Orechov, Jegor Šalapov, Alexej Makljukov (všichni Barys Nur-Sultan – dříve Astana)

Útočníci: Talgat Žajlauov, Jevgenij Rymarev, Arkadij Šesťakov (všichni Torpedo Usť-Kamenogorsk), Nikita Michajlis, Anton Sagadějev, Dmitrij Ševčenko, Jegor Petuchov, Dustin Boyd, Alichan Asetov, Pavel Akolzin, Brandon Bochenski (všichni Barys Nur-Sultan – dříve Astana), Anton Nekrjach (Bejbaris Atyrau), Martin St. Pierre (HC Kunlun Red Star)
Nominace Slovinska

Brankáři: Luka Gračnar (HC Innsbruck), Matija Pintarič (Rouen Dragons)

Obránci: Miha Štebih (Dukla Jihlava), Klemen Pretnar (HC Košice), Matic Podlipnik (HC Energie Karlovy Vary), Blaž Gregorc (HC Vítkovice Ridera), Alexandar Magovač (Grenoble Bruleurs de Loups), Jurij Repe (Herning Blue Fox), Sabahudin Kovačevič (BK Mladá Boleslav)

Útočníci: Anže Kopitar (Los Angeles Kings), David Rodman, Tadej Čimzar, Luka Kalan (všichni HDD Jesenice), Žiga Pance (DVTK Jegesmedvek Miskolc), Robert Sabolič (Torpedo Nižnij Novgorod), Bostjan Goličič (Grenoble Bruleurs de Loups), Andrej Hebar (Ujpesti TE), Jan Drozg (Shawinigan Cataractes), Miha Verlič (Fischtown Pinguins Bremerhaven), Anže Kuralt (Fehervar AV 19), Miha Zajc (HK Olimpija)
Kazachstán

Kazaši se v elitní skupině ukázali naposledy v roce 2016. Tehdy skončil na posledním, tedy šestnáctém místě a dosud tak hraje o divizi níže. Také tým Kazachstánu by rád nakoukl zpět na vrchol, ovšem o to budou usilovat např. i Bělorusové, kteří spadli loni a po roční odmlce by také chtěli nahoru. Čeká nás tak zajímavý týden, který tak bude jakýmsi předskokanem šampionátu elitní skupiny. Mistrovství světa totiž startuje už 10. 5. 2019. A bude se konat v Bratislavě a Košicích. Nenechte si ujít ani zápasy ve skupině, která je pouhý krok od nejlepších týmů světa, pro Kazachstán bude šampionát domácí. Bude se hrát v Barys Aréně v Nur-Sultanu (původně Astana, nedávno došlo k přejmenování tohoto hlavního kazašského města právě na Nur-Sultan).
Slovinsko

Slovinci si naposledy v elitní skupině MS zahráli v roce 2017, celkově se umístili na patnáctém místě a spadli tak zpět do nižší divize. Letos usilují o to, aby postoupili znovu zpět a za rok si tak mohli zahrát znovu mezi nejlepšími týmy světa. K tomu by jim měl pomoci také velký srdcař Anže Kopitar, který po skončení sezóny v NHL v týmu Los Angeles Kings neváhal a posílil své krajany na letošním MS první divize. Loni se Slovinci horko těžko zachránili, o tři body si skupinu A první divize uchovali, naopak níže šlo Polsko. Na úvod šampionátu je čeká hned těžký duel s Kazachstánem, který také kdysi působil v elitní skupině MS. Máme se tak na co těšit.
Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes startuje mistrovství světa první divize skupiny A. Vítěz a druhý tým tohoto šampionátu si zajistí účast na MS elitní skupiny v příštím roce. My se v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Slovinska a Kazachstánu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Slovinsko – Kazachstán

2:3

konec (0:3, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 38. Kuralt (Ograjensek), 39. Rodman (Kopitar, Podlipnik) – 4. Michajlis (Dietz, Pierre), 10. Nekrjač, 16. Michajlis (Dietz, Pierre)

Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Podlipnik, Kovačevič (A), Magovac, Gregorc, Pretnar, Repe, Štebih – Kopitar (C), Rodman, Sabolič (A) – Kuralt, Verlič, Ograjensek – Drozg, Pance, Goličič – Zajc, Kalan, Čimzar, Hebar

Kazachstán: Karlsson (Kudrjavcev) – Metalnikov, Makljukov, Dietz, Orechov, Klešenko, Šalapov, Semjonov (A) – Michajlis, St. Pierre, Bochenski (C) – Ševčenko, Boyd, Nekrjač – Petuchov, Rymarev, Šestakov – Žajlauov (A), Sagadějev, Asetov, Akolzin

Rozhodčí: Šír (Česko), Vikman (Finsko) – Vyleta (Slovensko), Waldejer (Velká Británie)

Diváci: 7 923

Průběh zápasu
1. třetina
02:10 SLO 2 Pretnar, držení
03:54 KAZ 0:1 Michajlis (Dietz, Pierre)
05:30 KAZ 2 Sagadějev, hákování
09:45 KAZ 0:2 Nekrjač
14:30 SLO 2 Goličič, sekání
15:09 KAZ 0:3 Michajlis (Dietz, Pierre)
16:28 SLO 2 Drozg, sekání
19:26 SLO 2 Verlič, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
28:05 SLO 2 Verlič, držení
37:03 SLO 1:3 Kuralt (Ograjensek)
38:05 KAZ 2 Akolzin, podrážení
38:24 SLO 2:3 Rodman (Kopitar, Podlipnik)
Po 2. třetině
3. třetina
Konec