Menu

Hokej

Mistrovství světa - II. B Divize

KLDR – Mexiko

2:8

konec (1:4, 0:1, 1:3)

28.04.2019, 03:00 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • 5. kolo • Vít Trubička (@VtTrubika)

Ode mne je to vše. Přeji vám hezký zbytek nedělního rána i celého dne. (05:19:38)
Dnešní utkání sledovalo 752 diváků.
Šampionát v Mexico City je u konce! Domácí celek si připisuje záchranu ve skupině IIb po velmi povedené výhře nad Severní Koreou. Naopak právě KLDR míří díky dnešnímu výsledku do divize III, kde si vymění místo s Bulharskem.

Konec zápasu.

59:25

Vyloučení v týmu Mexiko (Luis Cruz – 2 min., sekání).

59:00

Rychlou kombinaci přetavil Christian Smithers v zakončení z hranice brankoviště. Ovšem kotouč do branky neprostrčil, naopak se ještě dostal do strkanice s jedním z domácích obránců.

58:56

Vyloučení v týmu KLDR (Chung Hyok Kim – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Kum Gwang Pak.

58:21

V posledních minutách utkání, i celého šampionátu, se u kotouče drží Mexičané, kteří ještě dokázali prověřit Jooa. Severokorejský gólman ovšem kotouč zalehl vlastním tělem.

57:51

Vyloučení v týmu KLDR (Chun Rim Hong – 2 min., nedovolené bránění).

57:31

KLDR právě vstřelila branku!
Přeci jen ale Severokorejci ještě snižují. O to se postaral Se Gwang Ri, který se zcela sám utrhl po vhazování a nikým nehlídán také zaskočil de la Garmu a uklidil kotouč za jeho záda. Bez asistence.

56:38

Mexiko právě vstřelilo branku!
A je tam již osmá mexická trefa! TYLER CHAVEZ se dostal do zakončení zcela sám v mezikruží, odkud našel volný prostor v pravém horním rohu Joovy branky. Asistence: Christian Smithers a Carlos Gomez

55:45

Z velmi těsné hranice brankoviště se pokusil pod břevno umístit kotouč Christian Smithers. Kwang Su Jo ale celou situaci ohlídal a puk dokázal lapit.

55:29

Severokorejci pokračují ve čtyřech, Mexiko pak v plném počtu.

54:46

Vyloučení v týmu KLDR (Hyok Ju Kim – 2 min., hákování).

54:36

Kwang Song Ryu dokázal ubránit pronikajícího Luise Cruze.

53:29

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu KLDR (Jin Hyok Won – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Menší trest odpyká Kum Gwang Pak.
Vyloučení v týmu Mexiko (Luis David Gonzalez – 2 min., hrubost).

53:27

Utkání se již začíná dramatizovat. V rohu kluziště se hráči obou barev pustili do menší potyčky!

52:06

Sám proti dvěma protihráčům se pokusil o zakončení Tyler Chavez. Severokorejská obrana mu ale vystavila stopku, díky čemuž Chavez obkroužil branku a pokusil se skórovat z druhé strany. Ani to se mu ale nepovedlo.

50:37

Po vyrovnání početních sil se Mexičané opět dostali do akce. Místo jejího zakončení ale přišel severokorejský výjezd, následně v přetahované ten mexický. Hra se tak přerývá z jedné strany na druhou, ovšem bez výraznější akce.

50:16

Hosté v plném počtu.

49:38

Severokorejci kombinují na útočné třetině. Stále se ovšem přes mexickou obranu nemohou dostat k jakémukoliv zakončení.

48:48

Dvojnásobná přesilovka ještě více pomohla Severokorejcům k uchycení se v útočném pásmu. Stále však se nemohou dostat ke střele, která by jakkoliv ohrozila de la Garmovu svatyni.

48:16

Vyloučení v týmu Mexiko (Santiago Sierra – 2 min., vysoká hůl).

47:00

Hra se drží před mexickou brankou. Domácí hráči se snaží o ostřelování branky de la Garmy, ovšem mnohdy jejich střely postrádají jakýkoliv důraz, čímž jejich zachycení nečiní mexickému gólmanovi příliš těžkou práci.

46:55

Oddechový čas pro domácí.

46:55

Vyloučení v týmu Mexiko (Hector Carrero – 2 min., hákování).

45:57

Mexiko právě vstřelilo branku!
Tři vteřiny před koncem přesilovky ji Mexičané využívají! Další samostatný výpad již v sedmou trefu dokázal přetavit CARLOS GOMEZ. Asistence: Fernando Ugarte.

45:30

Severokorejci se i v oslabení drží na soupeřově polovině, byť už ne tak často u kotouče.

43:59

Vyloučení v týmu KLDR (Chung Hyok Kim – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Menší trest odpyká Chol Myong Ri.

43:19

Mexiko právě vstřelilo branku!
Mexičané ještě pojišťují své vedení. Samostatný výpad v gólovou trefou dokázal přetavit ALAN BENABIB. Asistence: Christian Smithers a Jorge Duenas

42:45

Do samostatného výpadu po křídle se dostal Luis David Gonzalez. Ten však byl v posledním momentu zblokován, díky čemuž pouze nahodil kotouč kolmo vedle sebe.

41:57

Mexičané si ovšem ukořistili kotouč pro sebe, byť se tedy museli držet s ním u vlastní branky.

40:17

Závěrečnou třetinu zahájila Severní Korea velmi ofenzivně a z mnoha šancí se snaží pokořit de la Garmu. Ten se však, spolu s celou obranou, drží a spolehlivě brání jakýkoliv nájezd Severokorejců.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina již byla o poznání vyrovnanější. Dalo by se i říct, že Severokorejci měli více šancí. V boji o udržení ve skupině IIb si ovšem ještě musí máknout, aby vůbec dokázali dohnat již čtyřgólové manko na Mexiko.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:54

Severokorejci se v posledních chvílích opět drží před mexickou brankou.

38:23

Vyloučení v týmu Mexiko (Carlos Gomez – 2 min., podrážení).

37:57

Mexiko právě vstřelilo branku!
Možná trochu překvapivě pak přišel další mexický gól, který zřejmě již definitivně zajistil Mexičanům udržení se ve skupině IIb. Postaral se o něj HECTOR CARRERO, který využil zacloněného Kwangova výhledu a propálil jej. Asistence: Luis Cruz

37:26

Severokorejci se vymanili z mexického sevření. Nadějnou příležitost měl na opačné straně In Hyok Kang, jehož střelu ovšem Andres de la Garma zastavil.

36:22

Nakonec si ovšem Mexičané sebrali kotouč pro sebe a s ním se vydali vstříc vlastní rozehrávce proti soupeřově brance.

35:43

Již dosti dlouho se bez jediné střely drží Severokorejci v útočném pásmu.

35:06

Severokorejci se ovšem nevzdávají a stále se drží v útočném pásmu, byť narážejí na důrazný obranný blok Mexika.

33:59

Hra se tím pádem přesunula před mexickou branku, kde naopak tlačí korejský tým. Mexická obrana je ale drží dosti daleko od možnosti ohrozit de la Garmu.

32:45

Do akce jeden na jednoho se dostal Jorge Perez! Svůj nájezd z levé strany ovšem nakonec mezi tři tyče severokorejské svatyně nedokázal umístit, neboť Kwang prokázal rozvahu a kotouč bez větších obtíží ohlídal.

31:19

Mexičané se stále drží na soupeřově polovině. Vystřelit se jim ale nedaří, navíc severokorejská obrana si převzala kotouč pro sebe.

30:45

Po vyrovnání početních sil dokázal z otočky v mezikruží vypálit Hector Majul! Su Jo Kwang ale zůstal nezaskočen a proti kotouči včas vytáhl svou lapačku.

30:15

Domácí v plném počtu.

29:09

Korejská obrana se snaží sebevíc pro vytěsnění Mexičanů od vlastní branky, což se jim ovšem daří. Navíc i v početní nevýhodě zahrozili Severokorejci na opačné straně.

28:45

Severokorejci pokračují ve čtyřech.

28:15

Vyloučení v týmu KLDR (Hyok Ju Kim – 2 min., podrážení).

28:04

Mexičané ovšem stále drží kotouč a kontrolují hru. Oproti první třetině však postrádají důraz, kterým rozhodovali své akce.

27:15

Možná trochu překvapivě se zatím mexická přesilovka odehrává před brankou de la Garmy. Severokorejci ale z toho nic nevytěžili, naopak Mexičané se dostali do první přesilovkové akce v přečíslení třech proti dvěma.

26:45

Vyloučení v týmu KLDR (In Hyok Kang – 2 min., sekání).

26:19

Mexičané se pokouší vyhodit kotouč od vlastní branky. Úkol to ovšem je velmi náročný, skoro až nemožný, neboť na modré čáře stojí připravená obrana KLDR, která blokuje jakýkoliv průchod kotouče.

25:11

Severokorejci se nějakou dobu úspěšně drželi před mexickou brankou, přesto ale dokázal Hector Majul vyjet po pravém křídle a z první zakončit na Kwanga. Ovšem i nyní zůstal gólman KLDR nepokořen.

24:29

Man Gum Kang nedokázal přejít přes dva obránce v mexickém dresu, naopak na druhé straně velmi zahrozil Diego Linares, který se utrhl navzdory všem a zcela sám si to mířil do útočného pásma. Z mezikruží pak vypálil, ovšem Kwang zůstal pozorný a akci dokázal polapit.

23:42

Po vhazování ve středním pásmu připadl kotouč mexickým hokejistům, konkrétně pak Luisovi Alberto de la Vegovi, který vyvezl kotouč do pásma útočného a zahájil útočný tlak na Kwanga.

22:46

Severokorejci posléze zahrozili proti de la Garmovi. Ten ale jedinou střelu na něj letící bez větších obtíží lapil.

22:01

Luis Cruz dokázal vyvézt kotouč ze severokorejského sevření na opačný konec kluziště. I tentokrát to však bylo bez střely, navíc se srazil s jedním ze severokorejské obrany u mantinelu.

20:50

Sami však v první chvíli nic zásadního nepředvedli, naopak museli čelit samostatnému výpadu Rim Hong Chuna, ovšem ani ten nedokázal přesně zacílit na mexickou branku.

20:03

První kotouč připadl mexickým hokejistům. Ti se v první chvíli vydali zpět ke své brance, ovšem po krátkém zformování se vydali na první útočnou výpravu druhé periody.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi. Jakoby však byl v ní k vidění pouze jeden tým, Mexičané se daleko častěji dostávali do akcí, které také dokázali přetavit ve čtyři gólové trefy. Zatímco Severokorejci pouze využili dvojnásobnou přesilovku, a to také jen zcela náhodou.

20:00

První třetina skončila.

19:31

Mexičané se ale rychle vrátili a pokračují i v závěrečných vteřinách ve svém tlaku.

18:18

Mexičané se stále drží v severokorejské útočné třetině. Velmi dlouho ale hledají vhodné místo pro střelu, čehož domácí tým využívá a přenáší hru na opačný konec ledové plochy.

17:35

Hráči Mexika zahájili další ostřelovací tlak na severokorejskou branku. S dvěma střelami v řadě si ovšem Su Jo Kwang dokázal poradit. Napadání jeho branky ale stále trvá.

16:19

Přes zacloněný výhled se pokusil vystřelit kotouč na branku Bong Son Song, což se mu zákonitě nepovedlo a jeho střelu rychle Mexičané zblokovali, navíc se díky tomu dostali ke kotouči.

15:00

Mexičané se pokusili přejet k soupeřově brance ve vyrovnaném souboji dvou proti dvěma, leč výsledkem všeho bylo vyhození kotouče až na druhý konec ledové plochy.

13:06

Mexiko právě vstřelilo branku!
Na což ale Mexičané rychle reagují! Po povedené kombinaci se dostal k zakončení HECTOR MAJUL, který opět navyšuje rozdíl ve skóre na tři góly. Asistence: Miguel Colas a Carlos Gomez.

12:13

KLDR právě vstřelila branku!
Přesto se Severokorejci dostali do samostatného výpadu, z něhož také dokázal překvapit de la Garmu a v rychlosti jej překonat HYOK JU KIM. Asistence: In Hyok Kang.

12:01

Severokorejci zatím nemohou dvojnásobnou přesilovku nikterak využít. Naopak můžeme být svědky útočného tlaku Mexika.

10:55

Vyloučení v týmu Mexiko (Gonzalo Hagerman – 2 min., faul loktem).

10:17

Vyloučení v týmu Mexiko (Hector Majul – 2 min., podrážení).

09:46

Mexiko právě vstřelilo branku!
Na další akci Mexičanů ale již nestačil! Velmi tvrdou dělovku od modré vyslal CHRISTIAN SMITHERS, načež puk velmi rychle zaplul do branky KLDR a vrátil Severokorejce do pěti. Asistence: Santiago Sierra.

09:11

Mexiko se dostalo k dalšímu samostatnému výpadu, z něhož Jorge Perez také k důrazné střele. I ta ale Kwanga nezaskočila a s velkou elegancí ji dokáza severokorejský gólman zachytit.

08:49

Vyloučení v týmu KLDR (Kwang Ho Kim – 2 min., hákování).

07:59

Mexičané se stále drží u kotouče a nebezpečně se přibližují severokorejské brance. Smršti střel ale Kwang zatím odolává.

07:32

Další střela na severokorejskou branku. Tentokrát si ovšem Kwang počínal úspěšně, navíc byl útočící hráč v ofsajdu.

07:03

Mexičané se ale záhy dostali ke kotouči a rovněž i ke kontrole hry.

06:19

Mexická obrana si počínala velmi úspěšně při bránění severokorejské průnikovky. Vlastním tělem dokázala zblokovat střely KLDR, již ne ovšem Severokorejce zcela odstavit od puku.

05:45

A také záhy o kotouč přišli. Ten se po mexickém útoku přenesl před branku Su Jo Kwanga, ovšem ani Mexičané nic dramatického nepředvedli.

04:28

KLDR ale také ukazuje, že dokáže svého soupeře zatlačit a udržet se před mexickou brankou. Severokorejci ale rovněž ukazují, že se bojí vystřelit.

02:58

Mexiko právě vstřelilo branku!
I ve čtyřech ukázalo Mexiko, že umí střílet góly! Rychlou akci po vhazování využil CRISTOFER KELO, který se rychle přesunul před branku KLDR a překvapeného Kwanga také podruhé v krátkém čase překonal. Asistence: Santiago Sierra.

02:43

Vyloučení v týmu Mexiko (Tyler Chavez – 2 min., nedovolené bránění).

01:56

Mexiko právě vstřelilo branku!
Mexičané jdou do vedení! HECTOR MAJUL se opřel do kotouče na modré čáře a tvrdě ho napálil přímo do prostoru branky Kwanga. Asistence: Luis Alberto de la Vega

01:14

Severokorejci postupně kombinují na útočné třetině. Se střelou ale zatím otálejí.

00:10

Prvního kotouče se zmocnili hráči Mexika, kteří se ihned vydali napadat severokorejskou branku. Nic závratného ale před ní nepředvedli, naopak záhy museli čelit výpadu týmu z Koreje.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KLDR: Jo (Pak) – Won, An, Ryu, Kim C. H., Ri K. S., Son, Om – Kim H. J., Hong, Kim K. H., Kang I. H., Kim K. C., Ri S. G., Kang M. G., Jong, Kim K. I., Ri C. M.

Mexiko: de la Garma (de la Vega S.) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, de la Vega L., Ortiz, Duenas – Majul, Sierra, Gomez – Cruz, Perez, Carrero – Chavez, Benabib, Smithers – Najera, Ramirez, Kelo, Linares.

Rozhodčí: Andrew Thackaberry – Anze Bergant, Lasse Dahlerup.
Korejci se mohou zejména opřít na Čun Rim Honga, který se zařadil na třetí místo v tabulce nejproduktivnějšch hráčů turnaje s osmi body, zároveň je s šesti góly prozatímním nejlepším střelcem šampionátu. O bod za ním je mexický Hector Majul, který svou sedmici bodů rozdělil mezi čtyři gólové trefy a tři asistence. Mexičané mají ovšem lepšího gólmana. Jak Andres de la Garma, tak Kwang Su Jo odchytali shodně čtyři zápasy, mexický gólman ale s úspěšností 83,46 %, kdežto jeho severokorejský kolega s úspěšností 73,89 %.
Proti sobě nastoupí týmy ze spodních pater tabulky. Zatímco Severokorejci již mají na svém kontě jednu výhru, hned v úvodním kole porazili Gruzii. Tak Mexičané na svůj vítězný debut, a také i derniéru na šampionátu teprve čekají, dosud mají v tabulce jediný bod po prohře v prodloužení s vedoucím Izraelem. Netřeba tak dodávat, že KLDR patří předposlední místo se třemi body a na Mexiko připadlo to poslední.
Zdravím vás u 5. kola základních skupin mistrovství světa v ledním hokeji divize IIb mezi Korejskou lidově demokratickou republikou a domácím Mexikem. Přeji příjemné hokejové počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

KLDR – Mexiko

2:8

konec (1:4, 0:1, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. H.J.Kim (I.H.Kang), 58. S.G.Ri – 2. Majul (L.Vega), 3. Kelo (Sierra), 10. Smithers (Sierra), 14. Majul (Colas, Gomez), 38. Carrero (Cruz), 44. Benabib (Smithers, Duenas), 46. Gomez (Ugarte), 57. Chavez (Smithers, Gomez)

KLDR: Jo (Pak) – Won, An, Ryu, Kim C. H., Ri K. S., Son, Om – Kim H. J., Hong, Kim K. H., Kang I. H., Kim K. C., Ri S. G., Kang M. G., Jong, Kim K. I., Ri C. M.

Mexiko: de la Garma (de la Vega S.) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, de la Vega L., Ortiz, Duenas – Majul, Sierra, Gomez – Cruz, Perez, Carrero – Chavez, Benabib, Smithers – Najera, Ramirez, Kelo, Linares.

Rozhodčí: Andrew Thackaberry – Anze Bergant, Lasse Dahlerup

Diváci: 752

Průběh zápasu
1. třetina
01:56 MEX 0:1 Majul (L.Vega)
02:43 MEX 2 Chavez, nedovolené bránění
02:58 MEX 0:2 Kelo (Sierra)
08:49 PRK 2 Kim, hákování
09:46 MEX 0:3 Smithers (Sierra)
10:17 MEX 2 Majul, podrážení
10:55 MEX 2 Hagerman, faul loktem
12:13 PRK 1:3 H.J.Kim (I.H.Kang)
13:06 MEX 1:4 Majul (Colas, Gomez)
Po 1. třetině
2. třetina
26:45 PRK 2 Kang, sekání
28:15 PRK 2 Kim, podrážení
37:57 MEX 1:5 Carrero (Cruz)
38:23 MEX 2 Gomez, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
43:19 MEX 1:6 Benabib (Smithers, Duenas)
43:59 PRK 2+10 Kim, vražení na hrazení, odpyká Ri
45:57 MEX 1:7 Gomez (Ugarte)
46:55 MEX 2 Carrero, hákování
48:16 MEX 2 Sierra, vysoká hůl
53:29 PRK 2+10 Won, naražení zezadu, odpyká Pak
MEX 2 Gonzalez, hrubost
54:46 PRK 2 Kim, hákování
56:38 MEX 1:8 Chavez (Smithers, Gomez)
57:31 PRK 2:8 S.G.Ri
57:51 PRK 2 Hong, nedovolené bránění
58:56 PRK 2+10 Kim, vražení na hrazení, odpyká Pak
59:25 MEX 2 Cruz, sekání
Konec