Menu

Florbal

Přípravný zápas (juniorky)

Česko – Finsko

3:8

konec (0:1, 1:2, 2:5)

27.04.2019, 15:30 • Městská sportovní hala Chomutov • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Dnešní utkání sledovalo 227 diváků. (17:16:05)
Finský celek vítězí poměrem 8:3 a má nyní blíže výhře na turnaji!

Zápas turnaje reprezentací juniorek mezi Českem a Finskem je za námi. Finský tým vyhrál zaslouženě, nejblíže srovnání stavu byly české hráčky mezi 29. a 39. minutou, když držely s favoritem výsledek 1:2. Suomi ale odskočilo 72 sekund před koncem druhé třetiny na dva góly a to bylo zřejmě zlomem celého zápasu. Hosté si pak v klidu hlídali svůj náskok, český celek pouze dvakrát snížil, i díky hattricku Suvi Hämäläinenové nicméně finský tým vyhrál poměrně pohodlně poměrem 8:3.

Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že i přes moji florbalovou onlajnovou premiéru se textový přenos dal číst a kdo ví, třeba se na vás budu těšit u nějakého dalšího florbalového zápasu napočtenou!

Konec zápasu.

59:26

Poslední sekundy tohoto utkání zahajují Češky držením míčku a zřejmě to i tak zůstane do konce.

58:46

Emilia Pietiläová se otočila na ose hřiště a tvrdě střílela, avšak vedle levé tyč. Češky toho využily na kontr, Kubečková jej ale nedotáhla do gólového konce.

57:58

Finsko právě vstřelilo branku!
Trestné střílení bylo sice pěkné, ale ani ne za půlminutu Češky inkasují poosmé! JULIA KAANOVÁ si sama vybojovala míček a přesnou střelou téměř z půlky propaluje Janglovou – 3:8! Bez asistence.

57:32

Česko právě vstřelilo branku!
K trestnému střílení se postavila NELA HAVLÍNOVÁ a udělala to znamenitě. Heinineovou si rozhýbala a zpětnou kličkou na hraně velkého brankoviště zakončila pohodlně do prázdné branky – 3:7!

57:31

Trestné střílení pro český tým! Do brejku šla Marozsová a zezadu byla zahákována!

56:40

Bačová podél pravého mantinelu prokouzla blíže k brance a nahrála křižně pro nabíhající Havlíčkovou. Její střela letěla ale opět na střed a Heinineová s tím neměla mnoho problémů.

55:09

Finsko právě vstřelilo branku!
Už se z toho stává trošku debakl. I z další střely Janglová inkasuje, tentokrát se prosadila SOFIA MITTENTAGOVÁ, pro kterou se jedná o druhý zásah v zápase – 2:7! Asistence: Maija Väätäjäová.

53:35

Finsko právě vstřelilo branku!
Jenže finský tým si bere čtyřbrankový náskok zpět a první střela na Janglovou tak byla gólová! SUMI HÄMÄLÄINENOVÁ si vyběhla z rohu na lepší úhel a tvrdou střelou do levého vinglu překonala právě novicku v brankovišti Česka – 2:6! Navíc má finská hráčka hattrick. Asistence: Ulla Valtolová.

52:50

Navíc také dochází ke střídání brankářek. Místo Karasové jde do akce Kristýna Janglová.

52:50

Česko právě vstřelilo branku!
„Středoevropanky“ ještě nebalí kufry! Delší pobyt v útočném pásmu přišel domácímu týmu vhod, po přihrávce Maděrové před branku se totiž nejrychleji zorientovala PAVLÍNA BAČOVÁ a prostřelila Heinineovou – 2:5! Asistence: Vlaďka Maděrová.

Trenér českého výběru cítí, že by se ještě mohlo dramatizovat, a proto si vybírá oddechový čas.

52:13

Z toho pak vzešel drobný závar před finskou brankou, poskakující míček ale nedokázala ani jedna strana trefit.

51:37

Domácí tým se stále snaží hrát dopředu, ale je trochu vidět, že už to moc nejde. Nyní zabojovala alespoň Chudá a znepříjemnila život finské obraně.

50:20

Seveřanky zcela bez problémů zvládají hrát i nadále aktivně, tvoří hru a český tým se nemůže pořádně k brankovišti Heinineové propracovat.

49:15

Finsko právě vstřelilo branku!
A je zřejmě hotovo. Řezáčová trošku zaspala při bránění IIDY METTÄLÄOVÉ, která si zaběhla za ní a přihrávka od Hämäläinenové byla půlka úspěchu. Druhá půlka úspěchu bylo doklepnutí míčku do poloprázdné branky – 1:5! Asistence: Suvi Hämäläinenová.

48:41

Valtolová skvěle unikla z nepříjemné situace, kdy měla okolo sebe dvě protihráčky kličkou a udržela Suomi i nadále na útočné půlce.

48:01

Hostujícímu týmu chutná i nadále a střela Kaanové na vzdálenější tyč od domácí střídačky měla své parametry. Ale letěla vedle.

46:12

Finsko právě vstřelilo branku!
Suomi se dostává zkraje třetiny do tříbrankového náskoku a troufám si tvrdit, že finský tým si jde za výhrou! Byla to teď povedená střela SUVI HÄMÄLÄINENOVÉ, která šla z ostrého úhlu nad masku Karasové, domácí gólmanka neměla nárok – 1:4! Bez asistence.

45:36

Postrčení Valtolové na Trojánkovou bylo posouzeno jako faul a domácí tým rychlé rozehrál, aby se natlačil před Heinineovou. Avšak se mu to nepovedlo.

44:55

Rozestavená finská formace si nahrávala poměrně rychle, ale nic z toho nevytěžila, česká pětka vyhazuje na druhou stranu hřiště.

44:24

Faul na finskou hráčku v rohu rozhodl o tom, že hosté i nadále setrvají nastěhováni před Janglovou.

43:34

Myllymäkiová se protlačila až do koncovky z velkého brankoviště, v poslední chvíli jí však byl odpraven míček z hole a Janglová nemusela ani zasahovat.

42:54

Chudá vyslala Prontekerovou do rychlého protiútoku, přihrávka na ní ale byla moc dlouhá, domácí útočnici totiž křížovala finská obránkyně, která i včas odpravila míček do bezpečí.

42:10

Souboj u domácí střídačky Mittentagová prohrála a finský tým tak má šanci opět útočit, opět ale do plně postavené domácí obrany.

41:29

Nakonec střílela zajímavě Keprtová, její střela z nějakých 15 metrů od branky ale šla nad.

40:56

Český tým zahájil třetí třetinu držením míčku na holi a kombinací, která je ale poměrně z uctivé vzdálenosti finské kasy.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina v Chomutově před chvíli skončila a nabídla nám celkem tři góly. Herně to bylo již o dost vyrovnanější, finský tým si vzal dvoubrankový náskok již po 24 sekundách, když se prosadila Olivia Pietiläová . Domácí hráčky ale bojovaly a odměnou jim byl gól v 29. minutě, to se prosadila Kateřina Seemanová. Jednobrankovou ztrátu však domácí neudrželi, 72 sekund před koncem se prosadila zblízka Sofia Mittentagová a hostující tým bude do třetí třetiny mít náskok dvou branek. Poslední perioda začne za 8 minut.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:48

Finsko právě vstřelilo branku!
Další akci již ale Finsko proměňuje a jde zpět na dvě branky náskoku! Delší pobyt v útoku již nezvládla česká obrana, když se v oblasti brankoviště pohybovaly hned tři finské hráčky. První střelu ještě Janglová chytila, na dorážku SOFIE MITTENTAGOVÉ ale byla krátká – 1:3! Asistence: Maija Väätäjäová.

38:21

Útočilo se ale přesně obráceně, Hämäläinenová šla za druhým gólem, tentokrát ji ale Janglová vychytala bez problémů.

37:39

Severský tým trpělivě vyčkával na obranné půlce a trochu i tahal čas. Následná kombinace ale stála za málo a český tým útočí.

36:29

Překvapivá křížná nahrávka na Řezáčovou dala domácí #12 možnost tvrdé, nekryté střely. Heinineová ale ukryla míček ve svém náručí.

36:04

Domácí jsou již nějakou tu chvíli v plném počtu a rozprostírají se na útočné půlce.

35:20

Střela od Myllymäkiové byla poctivě zablokována Havlíčkovou, která pak toho využila na kontr, na zádech ale měla dvě finské soupeřky, ty ji nakonec míček čistě odebraly.

34:32

Finský tým stále operuje před brankou Janglové, nicméně střela Tiilikainenové šla za branku. To je signálem pro Češky, aby vyhodily míček na druhou stranu.

33:54

Nepřesná nahrávka na Valtolovou posunuje očekávaný tlak v přesilovce poněkud jinam. Český tým se dokázal ubránit odpálením míčku za mantinel.

33:34

Finky dostávají k dispozici první přesilovku. Za sekání v předbrankovém prostoru je vyloučena Keprtová.

32:56

Na druhé straně to byla velice podobná situace, Vachudová ji spolu s Janglovou ale vyřešily skvěle a posunují domácí hráčky blíže hostující brance.

32:04

Ale před chvíli tu byl brejk, který hodila na sebe Kovaříková, z levého křídla ale trefila pouze Heinineovou! Tohle byla velká škoda pro domácí barvy.

32:04

Sražená přihrávka za mantinel stále drží finský tým v útoku. Češky se musí opět bránit.

30:37

Jdeme do druhé poloviny třetiny. Tu zahájily seveřanky velice nepřesnou kombinací, která je vytlačila až k jejich vlastní brance. Navíc aktivní napadání Seemanové přineslo zisk míčku pro domácí barvy a následné odpískání faulu.

29:41

Finky stále kombinují na útočné polovině a přímo proti brance pálila Ylikojolová, její střela na levou tyč letěla zhruba půl metru mimo.

28:52

Česko právě vstřelilo branku!
Češky se vrací do zápasu! Na středu pole Trojánková přečetla kličku Valtolové a obrala ji o míček. Následně jednoduše postrčila na KATEŘINU SEEMANOVOU, která vyřešila celou situaci na levém křídle střelou přes rameno Heinineové do protějšího vinglu – 1:2! Asistence: Eliška Trojánková.

27:46

Český tým se z hloubi vlastní poloviny opět snaží proniknout do útoku. Povedlo se mu to přes Kubečkovou, která na půlící čáře vypálila jedovatě, hostující gólmance to však nedělalo žádný problém.

26:40

Valtolová vyhrála souboj za vlastní brankou a táhla situaci 3 na 2, v ní se ale nedokázala sama zorientovat a okamžitě se hra přesunula na druhou stranu. Více než hru za brankou ale české juniorky nevytěžily.

26:04

První střela na branku obstaraná Kovaříkovou, Heinineová ale nepřipustila větší drama a chytila.

25:12

Jenže okolo brankového prostoru nic nedokázal českým tým vytěžit a musel se chvíli bránit. Za brankou ale Chudá čistě odebrala míček finské protivnici a Češky mohou zaváhání napravit.

24:38

Faul Kaanové v rohu hřiště za brankou Janglové byl včas rozpoznán a míček je přidělen českému výběru. Ten se nastěhoval před branku Heinineové.

23:27

Emilia Pietiläová dokázala vyhrát souboj u své branky, čímž dává hostujícím hráčkám možnost vystřídat a dát klid finskému výběru, který zatím jasně druhé třetině vládne.

22:33

Ztráta Finek na polovině hřiště dala šanci Bačové, předvést svůj um. Bačová si vytáhla míček na střed pole a střílela, Heinineová opět zasáhla.

21:47

Nyní se ke střele probojovala právě nahrávačka druhého gólu, Ruostillová, její střelu ale zastavila domácí obránkyně a posílá český nároďák vpřed.

20:24

Finsko právě vstřelilo branku!
Co naplat, že Češky zahájily třetinu poměrně aktivně. Stačil první přechod Finek do útoku a hned z toho byl gól! Ruostilová jednoduchou přihrávkou uvolnila OLIVII PIETILÄOVOU, která z osy hřiště dává hostujícímu celku větší klid – 0:2! Asistence: Jemina Ruostillová.

20:01

Začala druhá třetina.
A tak se i stalo. Rozhodně může být finský celek spokojenější, neboť vede již od 4. minuty po zásahu Suvi Hämäläinenové, která zblízka překonala Janglovou. Od českého týmu to není zcela špatné, nicméně doplácí na neproměňování šancí, kterých měl poměrně dostatek. Finky ale mají navrch, co se týče především držení míčku a kombinace. Druhá třetina začne cca za 10 minut.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Vypadá to, že se finský celek v klidu ubrání již do konce periody.

19:29

Kubečková zkusila rozhýbat obránce, avšak se to nepovedlo a Kaanová má obranný zákrok plus.

18:57

Opět to byl další vývoz finského týmu až před branku Janglové a půlka přesilové hry je pryč.

18:32

Hosté ale vyhazují až na druhou stranu, kde v souboji na mantinelu drží míček zhruba 20 sekund. Tohle jim svědčí.

18:00

Vyloučení v týmu Finsko (Tiilikainenová – 2 min., Sekání). Češky tak budou mít přesilovou hru až do konce třetiny.

17:53

Z chyby v rozehrávce seveřanek ale vznikl český brejk 2 na 1! Jenže zatím je to trochu festival spálených šancí a Heinineová si připisuje důležitý zákrok!

17:22

Pod tlakem nyní domácí tým vyhodil na druhou stranu hřiště. Finky naopak pokračují v náporu.

16:37

Ale nyní se propracoval až k šanci, kdy z bezprostřední blízkosti pálila na Heinineová jedna z českých hráček, finská gólmanka však skvěle zachytila balonek před brankovou čárou!

16:07

Severský tým ztratil míček při další uspěchané kombinaci a zase je řada na českém týmu. Ten moc nespěchá.

15:19

Od mantinelu přišla přihrávka pro Maděrovou na osu hřiště. Její střela z první ale šla přímo na střed branky a Heinineová vykryla.

13:34

Vykryla i další šanci Finek, kdy se za obranu dostala Hämäläinenová a šla sama na branku, Karasová však záměr kličky přečetla a tělem sebrala míček finské útočnici!

13:20

Myllimäkiová si vyběhla z rohu na lepší úhel a střílela, nepříjemný pokus ale Karasová kryla.

12:45

Jenže se Väätäjäová dopustila útočného faulu. Oba týmy opět střídají a Češky budou mít k dispozici hrací předmět.

12:18

Hostující tým opět drží balonek na holi a dumá, jak se probojovat přes domácí obranu. Na držení míčku rozhodně vede.

11:29

V levém rohu hrací plochy si vyměnily balonek dvě finské hráčky, k ničemu to ale nevedlo, Češky vyhazují na druhou stranu k finské brankářce.

10:30

Finská kombinace byla nepřesná, respektive nahrávka na Kaanovou byla vysoká a míček šel na domácí střídačku. Sudí však viděli teč domácí hráčky a Finky zůstanou v držení.

10:00

Väätäjová zkusila projít přes levé křídlo, což se jí nepovedlo a byl tu rychlý kontr od Trojánkové, tu ale včas doběhla finská obránkyně. Češky nicméně v tlaku pokračovaly a Heinineová musela být velice pozorná, poslední střela v závaru šla ale těsně nad břevno!

09:16

Křižný pas od Maroszové na Havlínovou ještě prošel, střela české #14 ale již ne. Finky získávají opět míček do svého držení a zakládají útok.

08:34

Prontekerová zadovkou vrátila pod sebe na Želízkovou a nápad to byl velice povedený. Navíc byl i zdařilý a domácí mají čas na další kombinaci.

08:12

Hämäläinenová bojovala v rohu hřiště o míček, který je nakonec finskému celku přisouzen. Před rozehrávkou nicméně oba týmy střídají své formace.

07:10

Pěkná nahrávka od Seemanové zpoza branky na volnou Kubečkovou, která měla taktéž možnost střely z velkého brankoviště, Heininenová ale rukou zasáhla včas.

06:35

Avšak Olivia Pietiläová pronikla středem pole a dostala se ke střele z velkého čtverce, vracející se Chudá ale balonek přizvedla až za mantinel.

05:58

Vysunutá obrana neudělala Finkám nejlépe, ty pod vlivem aktivního napadání míček ztratily a nyní jsou na tahu domácí.

05:25

Český tým se stále brání, nyní to zkusila přes obránce Piltová, byla ale zastavena v rámci pravidel.

04:39

Ztráta hostujících hráček na polovině a Kovaříková podnikla rychlý kontr, ale ten skončil těsně před hostující klecí. Finky opět kombinují na útočné půlce.

03:42

Finky pak mohly navíc udeřit hned záhy, střela jedné z finských hráček na ose hřiště ale mířila do pravé tyčky!

03:04

Finsko právě vstřelilo branku!
Finky se dostávají hned zkraje utkání do vedení! Ztráta balonku na útočné polovině přišla Češky hodně draho, když Myllymäkiová po levém křídle zavelela k útoku a našla před brankou zcela volnou SUVI HÄMÄLÄINENOVOU, která vymíchala gólmanku – 0:1! Asistence: Pinja Myllymäkiová

01:56

Mittentagová ale pak zvládla překvapit Maroszovou a utíkala dopředu, její střela ale byla zblokována. Vzniklo z toho české přečíslení 3 na 2, střela z levého křídla ale šla přímo na střed branky.

01:39

Mittentagová se na středu pole dopustila útočného faulu a domácí tým tak dostává míček k dispozici.

01:01

S mírnými technickými problémy zahajujeme tento onlajn. Češky zatím v úvodu utkání drží míček na holi a úspěšně kombinují.

00:01

Utkání právě začalo.

-38

Úvodní sestavy:

Česko: Janglová, Karasová – Lechnerová, Kubečková, Kovaříková, Maděrová, Chudá, Želízková, Keprtová, Řezáčová, Trojánková, Havlínová, Havlíčková, Houžvičková, Prontekerová, Seemanová, Lenfeldová, Maroszová, Vachudová, Bačová

Finsko: Heinineová, Rautakoskiová – Laineová, Ruostillová, Mittentagová, Uimarihuhtaová, Kaanová, Pietiläová Emilia, Pietiläová Olivia, Piltová, Myllymäkiová, Virtaová, Valtolová, Räisänenová, Ylikojolová, Lippojokiová, Mettäläová, Hämäläinenová, Tiilikainenová, Väätäjäová, Kylmäluomaová

Rozhodčí: Volodar, Zolotar (oba UKR).
Prakticky se bude hrát o první místo na turnaji. Finský tým totiž odehrál pouze jediné utkání, ve kterém porazil Švýcarsko 8:1. Oproti Česku má tak jeden zápas k dobru, pokud ale český výběr vyhraje, první místo mu neunikne.
Zatím je to od českých juniorek bez ztráty kytičky. Čtvrteční zápas proti Švýcarsku rozhodla druhá třetina. V té první se v šesté minutě dostaly Švýcarky do vedení, remízový stav ale vrátila v 16. minutě Lucie Řezáčová. Druhou třetinu suverénně český výběr zvládl poměrem 4:1, ve třetí pohodlně kontroloval utkání a bral celkovou výhru 8:3. Hattrickem se blýskla Kateřina Kovaříková.

Druhé utkání proti outsiderovi z Lotyšska se nepovedlo pouze v první třetině. Ztráta 0:1 se ve druhé třetiny překlopila do vedení 5:1. Lotyšky pouze zvládly korigovat na 2:5, juniorky dovedly ve třetí třetině zápas k vysoké výhře 11:2.
Dobré odpoledne příznivcům florbalu! Tento víkend se koná v Chomutově mezinárodní turnaj juniorek za účasti Česka, Finska, Lotyšska a Švýcarska. Od sobotních 15:30 budeme sledovat třetí a poslední zápas českého výběru, který se postaví proti Finsku. Příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Česko – Finsko

3:8

konec (0:1, 1:2, 2:5)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Seemanová (Trojánková), 53. Bačová (Maděrová), 58. Havlínová (TS) – 4. Hämäläinenová (Myllymäkiová), 21. Pietiläová Olivia (Ruostillová), 39. Mittentagová (Väätäjäová), 47. Hämäläinenová, 50. Mettäläová (Hämäläinenová), 54. Hämäläinenová (Valtolová), 56. Mittentagová (Väätäjäová), 58. Kaanová

Česko: Karasová (53. Janglová) – Lechnerová, Kubečková, Kovaříková, Maděrová, Chudá, Želízková, Keprtová, Řezáčová, Trojánková, Havlínová, Havlíčková, Houžvičková, Prontekerová, Seemanová, Lenfeldová, Maroszová, Vachudová, Bačová

Finsko: Heinineová, Rautakoskiová – Laineová, Ruostillová, Mittentagová, Uimarihuhtaová, Kaanová, Pietiläová Emilia, Pietiläová Olivia, Piltová, Myllymäkiová, Virtaová, Valtolová, Räisänenová, Ylikojolová, Lippojokiová, Mettäläová, Hämäläinenová, Tiilikainenová, Väätäjäová, Kylmäluomaová

Rozhodčí: Volodar, Zolotar (oba UKR)

Diváci: 227

Průběh zápasu
1. třetina
03:04 FIN 0:1 Hämäläinenová (Myllymäkiová)
18:00 FIN 2 Tiilikainenová, Sekání
Po 1. třetině
2. třetina
20:24 FIN 0:2 Pietiläová Olivia (Ruostillová)
28:52 CZE 1:2 Seemanová (Trojánková)
33:34 CZE 2 Keprtová, Sekání
38:48 FIN 1:3 Mittentagová (Väätäjäová)
Po 2. třetině
3. třetina
46:12 FIN 1:4 Hämäläinenová
49:15 FIN 1:5 Mettäläová (Hämäläinenová)
52:50 CZE 2:5 Bačová (Maděrová)
52:50 CZE -Janglová +Karasová (Střídání)
53:35 FIN 2:6 Hämäläinenová (Valtolová)
55:09 FIN 2:7 Mittentagová (Väätäjäová)
57:32 CZE 3:7 Havlínová (TS)
57:58 FIN 3:8 Kaanová
Konec