Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference PSG Berani Zlín

konec

24.04.2019, 16:00 • Tiskové středisko, Zimní stadion Luďka Čajky • David Šimon (@David_Simon92)

Tisková konference končí. (16:36:44)
Martin Hosták, generální manažer: "Široká baráž je nejnepříjemnější soutěž pro hráče, ale naopak je to hodně atraktivní. Nelíbí se mi model s přímým přestupem. Ostatní soutěže mají širokou baráž nebo jsou uzavřené. U nás se bude nyní přímo sestupovat, což je podle mého názoru krok zpět. Navíc svaz chce, aby se v extralize ukázali více mladší hráči, ale nevím, kdo si troufne postavit dorostence a juniory v září. Bude se hrát o každý bod, takže možná až bude mít někdo nějakou jistotu, můžeme ty mladé hráče postavit. Na dvacítky jezdili hráči, kteří hráli extraligu, což už neplatí a od teď se to ještě zvýrazní."
Martin Hosták, generální manažer: "Hledali jsme kreativního hráče a posila ze Skandinávie by měla být na pozici středního útočníka. Trenéři ho chtějí vidět během předsezónní přípravy, takže připojí k týmu. Smlouva už je podepsána, ale jméno oznámíme až později."
Bedřich Köhler, hráč: "Po mém odchodu odešla i jedna generace, jako Leška, Balaštík a Čajánek. Větší část kádru ale znám a kluky jsem sledoval přes sezónu. Do Zlína jsem určitě šel, protože se vracím domů. Když jsem šel z Hradce Králové do Brna, tak to bylo kvůli sportovním ambicím a byl jsem blíže domů, takže jsem dojížděl ze Zlína. Jsem tady doma a pokaždé, když jsem se vracel, tak jsem před každým zápasem seděl několik minut na střídačce a kochal jsem se stadionem. Pro hosty to není atraktivní, ale já jsem se sem rád vracel. Už tady žijeme dlouho..."
Martin Hosták, generální manažer: "Vnímám to tak, že Robert Svoboda byl u týmu tak akorát a když to beru i ze svého pohledu, tak v určité době se trenér okouká. Pak nástává fáze psychické únavy hráčů a tomu jsem chtěl tímto krokem předejít. Nový trenér má smlouvu na dva roky. U Bedřicha Köhlera byla podepsána víceletá smlouva."
Antonín Stavjaňa, hlavní trenér: "Podle předpovědí měl tým hrát někde o udržení, ale do poslední chvíle sahal na úmístění v play-off. Zápasy, které jsem viděl, tak kluci hráli výborně."
Tomáš Žižka, kapitán: "Věřím, že tým zase poskočí někam nahoru, což byl taky důvod, abych pokračoval. Co jsem viděl na konci sezóny, když jsem nebyl na ledě, tak to vypadalo velmi dobře a můžeme atakovat i vyšší příčky. Už je to hodně roků, ale pod trenérem Stavjaňou jsem začínal a vypadá to, že budu i končit."
Antonín Stavjaňa, hlavní trenér: "Složení kádru má na starosti Martin Hosták a taky Jiří Šolc. Musel jsem souhlasit, že Zlín hrál v poslední sezóně výborně a mnoha změn není třeba. S Martinem Hamrlíkem jsme se už domlouvali na základním konceptu přípravy. Čtyři týdny budou objemové a poté bychom chtěli vyrazit na nějaké soustředění. Poté chceme pracovat na dynamice."
Martin Hosták, generální manažer: "Startovní čára se posunula dopředu. Situace byla v minulých sezónách hodně kritická a nyní je to mnohem komfortnější. PSG ještě zvyšuje plnění, ale rozpočet ještě není kompletně naplněný. Věřím, že vše dokážeme připravit, abychom byli i po další sezóně ekonomicky v plusu."

"Cena permanentek zůstává stejná, chceme spíš více nabídnout divákům a chceme pracovat lépe s multimedální kostkou."

"Co se týče posil, tak už jsme oznámili příchod Lukáše Buchty a nyní i Bedřicha Köhlera. Chystá se ještě příchod posily ze Skandinávie. Kádr samozřejmě pokračuje dál, tak jak byl. Hledáme spíš hráče, kteří nás posunou dál. Chceme postupovat krok po kroku."
Bedřich Köhler, hráč: "Po minulém ročníku, který mi úplně nevyšel, jsme hledali řešení a první myšlenka byla, že bych se chtěl vrátit do Zlína. Jsem jen rád, že jsme se dohodli a jednání netrvala dlouho."
Martin Hosták, generální manažer: "Jak jsem avizoval, tak chci, abychom kádr udrželi a naopak, aby se vztahem klubu někteří vrátili. Chceme udělat z klubu prestižní adresu, kam se hráči budou rádi vracet, tak jako nyní Bedřich Köhler. Bonus je, že přinese zkušenost a touhu po vítězství."
Antonín Stavjaňa, hlavní trenér: "Letos jsem měl delší sezónu než kluci ve Zlíně, takže se teprve stěhuji, ale v pondělí už chceme začít trénovat. Hráči by měli být k dispozici. Program tréninku bude klasický s devíti týdny přípravy. Na led bychom měli jít asi 22. července i s hráči, kteří mají ve smlouvě možnost individuální přípravy."
Martin Hosták, generální manažer: "Příští týden začínáme s přípravou. Velkou změnou je pro nás příchod nového trenéra. Dobrou práci odvedl Robert Svoboda, kterému patří poděkování. Změnou chceme přinést svěží vítr."

Tisková konference začíná.
Zlínští Berani oficiálně představí nového trenéra. Z Nitry se do Zlína po letech vrací Antonín Stavjaňa. Zaujme tak pozici Roberta Svobody, který u týmu působil necelé dvě sezony. A představena možná bude taky některá z nových akvizicí. Z americké USHL se vrací obránce Lukáš Buchta, smlouvu si vybojoval útočník Jan Dufek. A spekuluje se taky o dalších návratech. Více už se dozvíme na tiskové konferenci, která začíná v 16:00.
Tiskové konference se zúčastní:
Martin Hosták, generální manažer
Antonín Stavjaňa, hlavní trenér
Tomáš Žižka, kapitán
Bedřich Köhler, hráč
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

Tisková konference PSG Berani Zlín

konec