Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Švédsko – Lotyšsko

5:2

konec (2:1, 1:0, 2:1)

19.04.2019, 19:40 • Fjällräven Center, Örnsköldsvik • Skupina B • David Panuška

Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u mládežnického šampionátu zase někdy na počtěnou. (22:00:21)
Utkání mezi Švédskem a Lotyšskem je u konce. Tým Sverige přetlačil jako favorit duelu Lotyšsko a připisuje si první výhru na turnaji. Domácí celek exceloval hlavně díky přesilovkám, využil hned čtyři! Karl Henriksson byl nejvýraznějším domácím hráčem, dal dvě branky a zapsal stejná počet asistencí. Lotyši se prali statečně, ale nakonec vyhrála kvalita.

Konec zápasu.

59:47

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Raivis Ansons – 2 min., pozdní dohrání).
Vyloučení v týmu Lotyšsko (Patriks Zabusovs – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Švédsko (Albin Sundsvik – 2 min., hrubost).

59:47

Rozhodčí signalizovali ještě jeden trest, ale za brankou Lotyšska se ještě stihla strhnout jedna mela. Nechme se překvapit, zda sudí rozdají jeden anebo více trestů.

59:23

V nejspíše poslední akci celého utkání byl Roberts Petrovics. Ten se mezi kruhy dostal ke střeleckému pokusu, ale třetí zásah z toho nebyl. Jesper Wallstedt vyráží.

58:45

Alexander Holtz se ještě pokoušel změnit skóre a přidat svou druhou trefu. Na levém kruhu se po objetí branky otočil, ale jeho svižné zakončení v brance neskončilo.

58:09

Lotyšská osmnáctka se dostala v posledních minutách ještě do útoku. Nahození od modré čáry ale nebylo nebezpečné a ani jej nikdo v bílém netečoval.

57:10

Kristaps Skrastinš si najel pro přihrávku a od modré čáry svižně zakončoval směr branka. Jeho pokus zápěstím ale nakonec do branky ani nedoletěl a domácí kotouč zablokovali.

56:24

Ve středu hřiště byla nyní přerušena hra, Oscar Lawner zde nezahrál správně a pokračovat se bude vhazováním po levici švédského brankáře.

55:45

55:45 Lucas RAYMOND - 5:2

55:45

Švédsko právě vstřelilo branku!
Přesilovky, to je opravdu velká zbraň domácího celku! Krásnou branku dal v další početní výhodě LUCAS RAYMOND, jenž si najel mezi kruhy a po parádní stahovačce potvrzuje první body pro pořádající mužstvo. Asistence: Alexander Holtz a Karl Henriksson.

55:07

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Nikita Mateiko – 2 min., hození hole nebo předmětu).

54:38

Hodně se blíží konec třetí třetiny a Švédové nadále drží důležité dvoubrankové vedení. V posledních momentech se hraje spíše ve středu ledové plochy.

53:33

Švédsko následně vyhodilo na zakázané uvolnění a hra bude pokračovat po levé straně domácího mladíka.

53:10

Zlobí ale i hosté! Nikita Mateiko svižně zakončoval od modré a Jesper Wallstedt musel po zákroku betonem řešit i dorážky, branka naděje ale nepřišla!

52:34

Lotyšsko je pod hodně velkým tlakem a brání se zuby nehty. Bránící hráči si nyní odpočinou alespoň na malou chvilku, povedlo se jim vyhodit na zakázané uvolnění.

51:45

Alexander Holtz po zadovce zpoza branky zakončoval mezi kruhy, ale jeho svižná rána šla jen vedle branky. Kotouč skončil na zadním mantinelu a pokračuje se útokem Švédska.

51:05

Aktuální výsledek si asi domácí již pohlídají. Nyní se jim nepovedlo zakombinovat a po icingu se bude vhazovat opět před Silovsem.

50:09

Simon Holmström si s kotoučem najel až do blízkosti lotyšské branky a nikdo jej nebránil. Následně svižně střílel, ale jeho rána skončila nakonec těsně vedle branky.

49:15

Rihards Ligis si od pravého kruhu najel až mezi ně a zakončoval po ledě, ani tento pokus ale nebezpečný nebyl. Švédsko nicméně vyhodilo na icing.

48:31

Individuálně se hostí prokličkovali do zakončení. Jeden z hráčů střílel k levé tyčce, ale Jesper Wallstedt intuitivně a správně vyrazil kotouč mimo svou branku.

47:39

47:39 Karl HENRIKSSON - 4:2

47:39

Švédsko právě vstřelilo branku!
Poté to ale domácím vyšlo a KARL HENRIKSSON dává druhou přesilovkovou branku v utkání, a to dokonce ze stejného místa! Nyní jej tam našel Alexander Holtz, Henriksson následně střílel svižně a Silovs neměl nárok. Asistence: Alexander Holtz a Max Wahlgren.

47:09

Aktivní Alexander Holtz dvakrát v nebezpečné střelecké pozici. Na levém kruhu dostal nejdříve nabito, ale brankář Lotyšska vyrazil. Druhá jeho rána šla vedle a Silovsovi vystřelila dokonce hokejku.

46:41

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Patriks Zabusovs – 2 min., hákování).

45:31

Simon Holmström v další akci dostával přihrávku k pravé tyčce, kde zakončoval. Jeho rána ale skončila na tyčce a Arturs Silovs nakonec puk schoval v lapačce.

45:16

V úplném závěru přesilovky to domácí zkoušeli od modré čáry. Rána se ale do branky nevešla a hosté jdou v plném počtu.

44:12

Alexander Holtz si poté najel mezi kruhy a útočil na svou druhou přesilovkovou trefu. Jeho pokus se ale nakonec do branky ani nevešel a končí na zadním mantinelu.

43:38

Geniální kombinace a ještě lepší zákrok na konci! Arturs Silovs se přesouval na střelu u levé tyčky, ale střílející hráč Švédska nakonec pálil jen do betonu lotyšského borce.

43:17

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Harijs Brants – 2 min., držení).

41:55

41:55 Janis ŠVANENBERGS - 3:2

41:55

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Hosté zadělávají na pořádné drama! Ligis Rihards unikl po levé straně, aby zakončoval na první tyčku. Jesper Wallstedt sice puk zachytil, ale ten nakonec dostal za jeho záda dorážející JANIS ŠVANENBERGS! Asistence: Gustavs Millers.

41:30

Ludvig Hedström dostal následně přihrávku na modrou čáru, ale obětavý Patriks Zabusovs mu padl do rány. Následně zůstal ležet, ale stadion jeho srdnaté gesto ocenil potleskem.

40:58

Domácí v plném počtu.

40:31

Lotyšsko má k dispozici zbytek přesilovky, ale opět se mu v této výhodě nedaří. Švédsku se několikrát povedlo vyhodit a nejspíše se opět ubrání.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé dvacetiminutovce navýšil domácí celek vedení, ale hrou moc neoslnil. Alexander Holtz je střelcem třetí a zároveň poslední branky. Lotyšský tým je statným soupeřem a Švédsku dělá často dost velké problémy.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Pobalťané se dostali k nahození od modré čáry, které mezi kruhy bylo ještě tečované. Jesper Wallstedt ovšem zasahovat ani nemusel, kotouč skončil nad brankou.

38:57

Vyloučení v týmu Švédsko (Lucas Raymond – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).

38:20

I po konci početní výhody zůstali hosté aktivní. Přišel totiž střelecký pokus z pravého kruhu, který byl ovšem zablokován bránícím hráčem. Švédsko jde do útoku.

37:21

Rudolfs Polcs je nejaktivnějším hostujícím hráčem. Nyní se v poslední sekundě přesilovky dostal před branku, kde po stahovačce ale střílel jen do připraveného Wallstedta!

36:35

Jinak se ale Lotyšům nic nedaří a domácí celek snad třikrát stihl vyhodit. Tohle nejspíše Švédsko přežije...

35:50

Rudolfs Polcs mohl snížit na rozdíl jediné branky! Hostující útočník dostal přihrávku do jízdy a byl celkem sám před brankou. Jeho dělovka na zadní tyčku ale gólem nakonec neskončila.

35:20

Vyloučení v týmu Švédsko (Philip Broberg – 2 min., držení).

34:50

Na druhé straně se jeden z hostů pokoušel uvolnit od pravého mantinelu a dostat se do zakončení. Bránící Švéd ale skvěle zakročil a k zakončení nakonec nedošlo.

33:49

Po dlouhé době solidně vypadající kombinace. Oscar Lawner dostával přihrávku k levé tyčce v protiakci, ale trestuhodně se mu kotouč v dobré pozici trefit nepovedlo.

33:00

Albin Sundsvik u levého mantinelu vybojoval kotouč a přes celé kluziště šel sám na branku. Nakonec šel do dlouhé bekhendové kličky, ale Arturs Silovs skvěle vyrazil!

32:28

Následně se modrobílí opět nedokázali dostat do útoku a přihrávka z obranné třetiny skončila až na icingu. Pokračovat se tak bude před brankou Wallstedta.

31:35

Domácí celek je opravdu směrem do útoku takový odevzdaný, nevýrazný. Dlouho se Švédům nic nedařilo vymyslet, až nyní přišla rána. Ludvig Hedström ale střílel jen do lapačky brankáře.

30:20

Patriks Ozolš to nyní udělal naprosto parádně. Na modré čáře se po kličce zbavil obránce a najel si až mezi kruhy. Poté zakončoval, ale jeho slibná šance gólem neskončila!

29:18

Od Švédska by se dnes čekalo možná o něco více. Domácí celek nehraje moc aktivně a do útoku se moc nedostává... Lotyšsko hraje aktivně ve střední třetině, ale přes obranu se nemůže propasovat.

28:04

Ralfs Jevdokimovs se dostal do útoku a tvrdou střelou z levého kruhu pořádně zaměstnal švédského brankáře. Ten ale jeho pokus nakonec ukryl v lapačce!

27:13

Hokejistům Tre Kronor se následně nepovedlo rozjet další akci směrem do útočného pásma. Po icingu se hra přerušuje a vhazuje se tak po pravici Wallstedta.

26:34

Hosté se pokoušeli dostat do útočné třetiny, ale úspěšní nebyli. Píská se ofsajd a hra bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy.

26:16

26:16 Alexander HOLTZ - 3:1

26:16

Švédsko právě vstřelilo branku!
ALEXANDER HOLTZ přesilovku vybojoval a také potrestal. Po sérii přihrávek a střel se do kotouče opřel právě tento švédský útočník a z levého kruhu propálil lotyšského brankáře potřetí v utkání! Asistence: Max Wahlgren a Karl Henriksson.

25:28

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Nikita Mateiko – 2 min., podrážení).

25:05

Poslední sekundy moc hezkého hokeje nenabízí. Aktivnější jsou na kotouči domácí, ale hraje se v takovém pomalejším tempu a čeká se na cokoliv zajímavého.

23:39

Domácí v plném počtu.

23:34

V úplném závěru početní výhody se pak hosté dostali do blízkosti domácí branky, ale pokus mezi kruhy se neujal. Nakonec byla hra posunuta do střední třetiny a domácí hrají v plném počtu.

22:49

Harijs Brants posílal od modré čáry první pokus na domácí branku, ale Wallstedt jeho zakončení viděl a kotouč schoval na svých betonech.

22:05

Domácí ale oslabení zatím zvládají na jedničku s hvězdičkou. Hostům ještě nepůjčili kotouč a hrají s klidem na svých hokejkách.

21:38

Přesilovku si zahraje také Lotyšsko. Zion Nybeck si za brankou svého soupeře pomohl faulem a za hákování inkasuje dvě minuty.

20:54

Následně se hra přesunula před brankáře Silovse. Ten musel řešit nahození od modré čáry, po kterém mu dorážející hráč nešťastně odhodil hokejkou lapačku.

20:15

Rudolfs Polcs se hned po pár sekundách druhé třetiny dostal do útoku. Jeho bekhendové nahození z pravého kruhu ale gólové či nebezpečné nebylo.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina nabídla pěkný hokej, můžeme tedy hodnotit do čtrnácté minuty, než byl živý přenos vypnut. Patriks Zabusovs poslal hosty do vedení, ale domácí celek rychle otočil. Nejdříve srovnal Karl Henriksson, brzy pak otočil Oscar Bjerselius.

20:00

První třetina skončila.

Omlouváme se za technické komplikace. Zprostředkovatel streamů ze Švédska vypnul živý přenos. Ve zbytku utkání vám bohužel přinese pouze změny stavu. Pokud tedy nenastane změna.

13:04

13:04 Oscar BJERSELIUS - 2:1

13:04

Švédsko právě vstřelilo branku!
Domácí celek pokračoval v aktivní hče a prosazuje se podruhé za sebou! Zion Nybeck vybojoval kotouč u levého mantinelu, aby jej následně předložil k pravé tyčce. OSCAR BJERSELIUS zde zanechal klidnou hlavou a střelou mezi betony posílá Švédsko do vedení. Asistence: Zion Nybeck.

11:31

11:31 Karl HENRIKSSON - 1:1

11:31

Švédsko právě vstřelilo branku!
Následně se domácí Švédsko dostalo do přesilovkové kombinace a brzy srovnává! Lucas Raymond objel branku a krásnou přihrávkou našel na druhém kruhu KARLA HENRIKSSONA, kterému se dělovkou z první povedlo skórovat. Asistence: Lucas Raymond.

11:03

Hosté se opět houževnatě dostali do útoku, ale nakonec byli moc agresivní a uvidíme první přesilovku utkání. Kristaps Skrastinš inkasuje dvě minuty za podražení.

10:24

Zion Nybeck si najel s kotoučem až mezi kruhy, odkud rychle a svižně zakončoval. Arturs Silovs si ale s jeho ránou poradil a po zákroku se bude vhazovat po jeho levici.

09:46

Následně se celek z Pobaltí pokoušel dostat do útoku, ale jede z hráčů nahození do útoku nezachytil. Píská se icing a vhazuje se po levici Silovse.

09:00

Domácí favorit sice zaútočil, ale nikterak nebezpečně nezakončil. Od levého mantinelu poté po přejetí modré nahazovali hosté a odjeli střídat.

08:07

Isac Andersson nyní napadal rozehrávku lotyšské obrany, ale přihrávka po jeho zásahu opustila ledovou plochu. Pokračuje se vhazováním ve středu ledové plochy.

07:17

07:17 Patriks ZABUSOVS - 0:1

07:17

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Lotyšsko parádně zahrálo a jde do vedení! Vše to byla práce od PATRIKSE ZABUSOVSE. Hostující třináctka se dostala ke kotouči na obranné modré čáře, dostala se do úniku a po svižné střele se poprvé mění skóre duelu. Outsider vede! Bez asistence.

06:42

Ve vlastní třetině si vzal kotouč Albin Grewe, který se s kotoučem pokoušel sám dostat až do útoku. Takové akce ale moc nevychází a hokej je kolektivní hra...

05:38

Tobias Björnfot si individuálně najel do útočné třetiny a od levého mantinelu se pokoušel přihrávat na spoluhráče. Jeho nabídka sice nevyšla, ale domácí jsou nadále na kotouči.

04:36

První přerušení od úvodního vhazování. Glebs Prohorenkovs se dostal po levé straně do zakončení, ale jeho pokus byl nakonec sražen do ochranné sítě obráncem.

03:45

Opět střelecky aktivní Philip Broberg. Domácí obránce nyní střílel od modré čáry zápěstím, ale lotyšský brankář si jeho ránu pohlídal i nyní. Nadále se ale nepřerušuje.

02:52

Max Wahlgren se poté dostal až do brankoviště. Ze střední třetiny si najel na levou stranu, kam dostal přihrávku. Zblízka se mu ovšem zakončit ideálně nepovedlo.

02:05

Na druhé straně to jako první vyzkoušel od modré čáry bek Philip Broberg. Jeho bomba ale skončila na betonech brankáře a ke kotouči se opět dostává hostující celek.

00:58

Kristaps Skrastinš se poté dostal do první střelecké pozice. Zkoušel to od pravého mantinelu, ale jeho zakončení přesné nebylo a Wallstedt v brance ani nemusel zasahovat.

00:20

Úvodní vhazování vyhrál celek Švédska, který se ale do nějaké kombinace nedostal. Lotyšsku se podařilo ubránit první útok a jde do akce tým z Pobaltí.

00:01

Utkání právě začalo.
Start utkání se ve švédském Örnsköldsviku o něco zpozdí. Oba celky ještě nejsou na ledě, ale za pár chvilek by se to mělo změnit a my bychom měli vidět úvodní vhazování duelu.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Björnfot, Brannstam, Broberg, Hedström, Johansson, Söderström, Lyckåsen – Holtz, Henriksson, Raymond – Nybeck, Costmar, Holmström – Andersson, Bjerselius, Grewe – Lawner, Sundsvik, M. Wahlgren.

Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Mateiko, Brants, Krustinš, Ozolš, Sejejs – Biškins, Prohorenkovs, Vitolinš – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs – Petrovics, Polcs, Ansons – Millers, Švanenbergs, Ligis.

Rozhodčí: Campbell, MacFarlane – Haurum, Wyonzek.
ŠVÉDSKO

Skandinávské mužstvo, které je pokaždé jedním z favoritů celého turnaje. Zvláště letos mají Švédové o motivaci postaráno, turnaj se totiž koná v jejich rodné zemi. Tre Kronor hned na start turnaje vyfasovali úžasně silné Američany, se kterými dlouho drželi krok a dokonce vedli. Poté ale dostali šest branek v řadě a padli 1:6. Švédové mají klasicky v týmu několik hráčů, kteří letos nakoukli do nejvyšší švédské ligy. Victor Söderström v Brynäs odehrál dokonce celou sezónu a nasbíral 7 bodů.
LOTYŠSKO

Mužstvo z Pobaltí je největším outsiderem skupiny B, které může svést boj o udržení se Slovenskem, očekává se ovšem baráž o udržení, kde se po událostech prvního dne může klidně objevit český tým. Lotyšsko v minulé sezóně postoupilo do elitní skupiny, vyhrálo všech pět duelů o skupinu níže a zaznamenalo skóre 14:4.
Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Světový šampionát hráčů do osmnácti let pokračuje druhým hracím dnem. Domácí Švédsko chce odčinit páteční vysokou prohru s mimořádně silným týmem USA, Lotyšsko do turnaje teprve vstupuje. Duel v Örnsköldsviku startuje v 19:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Švédsko – Lotyšsko

5:2

konec (2:1, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Henriksson (Raymond), 14. Bjerselius (Nybeck), 27. Holtz (M. Wahlgren, Henriksson), 48. Henriksson (Holtz, M. Wahlgren), 56. Raymond (Holtz, Henriksson) – 8. Zabusovs, 42. Švanenbergs (Millers)

Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Björnfot, Brannstam, Broberg, Hedström, Johansson, Söderström, Lyckåsen – Holtz, Henriksson, Raymond – Nybeck, Costmar, Holmström – Andersson, Bjerselius, Grewe – Lawner, Sundsvik, M. Wahlgren.

Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Mateiko, Brants, Krustinš, Ozolš, Sejejs – Biškins, Prohorenkovs, Vitolinš – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs – Petrovics, Polcs, Ansons – Millers, Švanenbergs, Ligis.

Rozhodčí: Campbell, MacFarlane – Haurum, Wyonzek

Průběh zápasu
1. třetina
07:17 LAT 0:1 Zabusovs
11:03 LAT 2 Skrastinš, podrážení
11:31 SWE 1:1 Henriksson (Raymond)
13:04 SWE 2:1 Bjerselius (Nybeck)
Po 1. třetině
2. třetina
21:38 SWE 2 Nybeck, hákování
25:28 LAT 2 Mateiko, podrážení
26:16 SWE 3:1 Holtz (M. Wahlgren, Henriksson)
35:20 SWE 2 Broberg, držení
38:57 SWE 2+10 Raymond, vražení na hrazení+vražení na hrazení
Po 2. třetině
3. třetina
41:55 LAT 3:2 Švanenbergs (Millers)
43:17 LAT 2 Brants, držení
46:41 LAT 2 Zabusovs, hákování
47:39 SWE 4:2 Henriksson (Holtz, M. Wahlgren)
55:07 LAT 2 Mateiko, hození hole nebo předmětu
55:45 SWE 5:2 Raymond (Holtz, Henriksson)
59:47 LAT 2 Ansons, pozdní dohrání
LAT 2 Zabusovs, hrubost
SWE 2 Sundsvik, hrubost
Konec