Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Deportivo Alavés – Real Valladolid

2:2

konec (2:1)

19.04.2019, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • 33. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.51 3.08 3.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16. (22:54:30)
Hlavní rozhodčí nakonec nastavil ve druhé půli hned čtyři minuty, ty jsou však minulostí a duel Alavés s Valladolidem končí nerozhodně 2:2.

Alavés se dostalo záhy po startu prvního poločasu do vedení po obrovské minele Yoela Rodrígueze, který nákopem napálil napadajícího Johna Guidettiho, od kterého se poté míč odrazil do sítě. Domácí přidali ještě v první půlhodině i druhý zásah, když centr Jonyho prolétl až ke vzdálenější tyči. Valladolid ještě do přestávky odpověděl, na 1:2 z pohledu hostů snížil lehkou tečí Planova centru Joaquin Rodríguez.

Po přestávce se tempo zápasu příliš nezvyšovalo, až po více než hodině hry fauloval Guardiolu v pokutovém území Ely a nařízenou penaltu proměnil Enes Ünal. V závěru už se především bojovalo, hlavní rozhodčí vytáhl žlutou kartu ve druhém poločase hned osmkrát.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Alavés závěrečnou šanci neproměnilo

90+3

Obrovská šance Alavés ve třetí minutě nastavení. Po dlouhém centru do pokutového území propadl balon za chybujícího Rodrígueze. Nakonec se ale nedostal ke střele Calleri. Balon stačil odkopnout i s podklouznutím Calero do tyče.

90+2

Rohový kop hostů mířil rovnou do branky, ale u své první tyče byl pohotově připraven Fernando Pacheco. U balonu ale zůstávají ve středu pole hráči Valladolidu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Alavés se přece jen usadilo na útočné polovině. Rolánův si téměř srazil do vlastní branky Kiko Olivas, balon se ale odrazil jen těsně vedle pravé tyče. Rodríguez by byl zcela bez šance.

89

Příliš času již týmům na vstřelení rozhodující branky nezbývá. V posledních minutách se hraje pouze od vápna k vápnu a střeleckých pokusů je pomálu.

88

Už už to vypadalo, že Antoňito projde do pokutového území, ale do cesty se mu postavil Tomás Pina. Jednatřicetiletý záložník si ale pomohl lehkým faulem.

87

Dalším do party potrestaných je Enes Ünal, který opět zastavoval nedovoleně ve střední části Jonyho.

86

Ale také Valladolid myslí na zisk třech bodů. Od rohového praporku centroval do vápna Míchel, ale Pacheco dokázal odrazit balon před hlavičkujícím Guardiolou.

85

Alavés se mohlo dostat zpět do vedení. Po rozehrávce volného přímého kopu vyhrál hlavičkový souboj Calleri, ale na zadní tyči už se nacházel v jasném ofsajdu Wakaso.

84

Hlavní rozhodčí v posledních minutách kartami rozhodně nešetří. Tentokrát viděl žlutý trest za faulu u středového kruhu Antoňito.

83

Hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu také Johnu Guidettimu, který už je dávno vystřídán na lavičce. Švédský útočník měl příliš řečí k rozhodčímu.

82

Žlutou kartu si vykoledoval také Míchel. Po rychlém protiútoku stáhl k taktickému faulu ve střední části trávníku.

82

Po zblokovaném centru mohli rozehrávat hosté od rohového praporku. Přetažený pas měl na zadní tyči sebrat Fernando Pacheco, ale na balon nedosáhl.

81

Další průnikovou přihrávku vymýšlel také Míchel. Balon ale tentokrát mezi obránci projel až k brankáři Alavés Pachecovi. Hosté se ale rychle dostali k míči zpět.

80

Hosté jsou najednou na koni a snaží se zvrátit zápas na svou stranu. Přihrávka Rubia na rozběhnutého Guardiolu už ale do pokutového území neprošla.

78

78. Enes ÜNAL - 2:2

78

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Po faulu Elyho si postavil míč na značku pokutového kopu ENES ÜNAL. Jednadvacetiletý Turek poslal míč nechytatelně k levé tyči, Pacheco se vydal na opačnou stranu.

77

77. Penaltový zákrok

77

Pokutový kop pro Valladolid! Guardiola si skvěle pokryl míč v šestnáctce a Ely si pomohl faulem!

76

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Mubarak Wakaso.

75

Diego Rolán spěchal za balonem, ale v souboji s Olivasem si pomohl faulem. Hlavní rozhodčí ale trestá předchozí zákrok Calera žlutou kartou.

74

Alavés ještě zůstalo před Rodríguezem po rozehrávce rohového kopu. Brankář hostů si ale došel pro vysoký centr do středu vápna.

72

Před šestnáctkou Valladolidu se podíval zblízka na trávník Calleri. Ani nyní ale rozhodčí faul neodpískal. Hosté se mohli dalekým odkopem osvobodit.

71

Na pravé straně potrápil domácí obranu Waldo Rubio. Hosté ještě vhazovali dlouhý aut do pokutového území, ale po rychlém odkopnutí balonu musel faulovat za žlutou kartu Joaquín Fernández.

70

Rodrigo Ely nešel do souboje v pokutovém území zrovna šetrně. Ünal sice upadl na hrací plochu, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat bez přerušení.

69

Guillermo Maripán skončil na trávníku po tvrdém souboji s Planem. Stoper domácího celku musel být na hrací ploše ošetřen.

68

Alavés se dostalo do nebezpečné pozice. Guidetti prodloužil centr z pravé strany až ke vzdálenější tyči, kde celou situaci zavíral Jony, ale jeho rána zamířila jen na tribunu.

67

Až od Rodrígueze putoval balon na hrot ke Guardiolovi. Fernando Pacheco se skvěle dostal před útočníka soupeře a sebral mu balon od kopaček.

66

Adrián Marín nestačil v souboji na Plana a tak si pomohl lehkým faulem, za který ale nakonec inkasoval od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

66

Jony zkoušel individuálně projít do střelecké pozice. Přes Míchela se ještě střelec druhého gólu dostal, ale před Calerem mu balon už utekl od kopačky.

65

Alavés drží balon pod kontrolou. García si několikrát narazil s Pinou, poté přišla přihrávku na levou stranu, kde byl připraven také Adrián Marín.

64

Óscar Plano zůstal na trávníku po souboji s Jonym. Valladolid rozehrával z místa přestupku pouze do kombinace a domácí obrana už se stačila vrátit do svých pozic.

62

Střídající Diego Rolán se okamžitě zapojil do hry. S kličkou Rubia měl ještě potíže, ale poté se mu podařilo získat balon na Guardiolovi.

61

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Diego Rolán.

60

I po hodině hry vede Alavés nad Valladolidem o jeden zásah. Ve druhém poločase zatím na vážnější brankovou situaci čekáme.

58

Sergi Guardiola si dělal prostor v pokutovém území mezi obránci. Ely společně s Maripánem si ale útočníka Valladolidu pohlídali.

57

Ani ve druhém poločase se tempo zápasu nezvyšuje. Alavés sice drží balon více pod kontrolou, ale ke třetímu zásahu mají zatím daleko.

56

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Jonathan Calleri, který nenechal rozehrát hostující hráče z blízkosti středového kruhu po odpískaném faulu.

55

Před Guidettim odkopl balon do bezpečí Kiko Olivas. Také domácí tým měl k dispozici rohový kop. Jonyho centr před Rodrígueze zachránil Calero.

54

Hosté ještě pokračovali v akci od rohového praporku. Úvodní centr si pohlídala obrana Alavés, následný pokus z velké dálky pokryl zase Pacheco.

53

Antoňito si udělal prostor na pravé straně, dokázal ještě zakroutit balon do šestnáctky, kde s problémy odhlavičkoval do bezpečí Maripán.

53

Yoel Rodríguez je po zaváhání z úvodu zápasu pod tlakem při každé rozehrávce. Nyní si ale s napadajícím Callerim poradil bez větších potíží.

52

Po několika tvrdých soubojích ve středu pole získal míč hostující celek. Balon se odrazil na postranní lajnu pouze od Adriána Marína.

51

Míchel nedovoleně zastavil unikajícího Inuje. Domácí tak rozehrával nebezpečnou standardní situaci, ale Yoel Rodríguez se tentokrát nemusel strachovat.

50

Také Valladolid se dostal s míčem na útočnou polovinu. Plano si narazil s Guardiolou, ale přihrávka do šestnáctky už nebyla z nejpřesnějších.

49

Mizernou rozehrávku Valladolidu málem využil Guidetti. Antoňito namazal střelci první dnešní branky, ale Guidetti nepřešel přes posledního obránce.

48

Alavés se ještě dostalo k míči na útočné polovině. Manuel García prostrčil přihrávku mezi obránci, ale to už nečekal Jonathan Calleri, který se zastavil.

47

Druhý poločas rozehrávali ze středového kruhu domácí fotbalisté. Pina ihned našel na levé straně Jonyho, který centroval nebezpečně do vápna, ale v něm našel jen Olivase.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Domácí hráči odcházejí do šaten spokojeněji, nad Valladolidem vedou 2:1.

Alavés se dostalo záhy po startu prvního poločasu do vedení po obrovské minele Yoela Rodrígueze, který nákopem napálil napadajícího Johna Guidettiho, od kterého se poté míč odrazil do sítě. Domácí přidali ještě v první půlhodině i druhý zásah, když centr Jonyho prolétl až ke vzdálenější tyči. Valladolid ještě do přestávky odpověděl, na 1:2 z pohledu hostů snížil lehkou tečí Planova centru Joaquin Rodríguez.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Fernando Pacheco se sice nedostal k vysokému centru, ale pomohli mu spoluhráči. Maripán odkopl balon do bezpečí a poté se nechal faulovat Adrián Marín.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.

45

Jony kroutil balon do šestnáctky, ale jako první se dostal k hlavičce Olivas. Hosté se následně řídili do protiútoku. Guardiola dokonce zakončoval, ale trefil jen boční síť.

44

Calero sice okolo sebe neměl jediného soupeře, ale raději zahrál v pokutovém území na jistotu za koncovou čáru. Alavés bude pokračovat rohovým kopem.

43

Jonyho střela z volného přímého kopu sice vystrašila Rodrígueze, ale balon nakonec skončil jen vedle bližší tyče. Valladolid bude rozehrávat od své branky.

41

41. Joaquin FERNÁNDEZ - 2:1

41

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Valladolid ještě do poločasu snižuje ztrátu. Óscar Plano centroval do pokutového území, kde jen jemně lízl balon hlavou JOAQUÍN RODRÍGUEZ, který ale překvapil domácí obranu v čele s Pachecem.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí i nadále s přehledem drží dvoubrankové vedení. Waldo Rubio byl faulován na pravé straně od pokutového území.

39

Hosté byli při rozehrávce pod tlakem, Callerimu se sice podařilo získat míč, ale okamžitě pokazil přihrávku na Guidettiho. Valladolid poté už stáhl k jistému odkopu.

38

Míchel roztáhl hru na pravou stranu, náběh Antoňita tak tak zachytil Marín. Následně ale chyboval v rozehrávce Martín. K balonu se sice dostal Guardiola, ale pouze po odpískaném faulu.

37

Takaši Inuj se pokoušel vysunout za obranu Guidettiho. Domácí útočník se ale schoval za obránce a k balonu se nedostal. Ani hosté se ale nemohou udržet v kombinaci.

36

Po faulu Jonyho rozehrávali hosté volný přímý kop. Další pokus Míchela zamířil až do pokutového území, ale v něm obstál opět pouze Rodrigo Ely.

35

Zápas pokračuje bez většího tempa. Domácí s přehledem drží dvoubrankové vedení, navíc nepouštějí soupeře příliš často k balonu na útočné polovině.

34

Střídající Míchel se ihned postavil k rozehrávce standardní situace. Před vápnem odhlavičkoval míč daleko od domácího vápna Guillermo Maripán.

33

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Borja Fernández, přichází Míchel.

32

Náběh Marína zastavil u postranní lajny Antoňito. Hosté se vydali do protiútoku, ale před Guardiolou stačil míč odklidit do bezpečí Martín.

31

Alavés se zničehonic dostalo opět do nadějného postavení. Jony si narazil s Pinou, poté přišla přihrávka na Guidettiho, který byl ale podražen Olivasem. Hra pokračuje bez přerušení.

30

Po půlhodině hry vede Alavés nad Valladolidem už o dvě branky. Na zásah Guidettiho ze samého úvodu navázal před malou chvílí Jony.

29

Valladolid se opravdu dostal do šance. Planova přihrávka však šla k Ünalovi jen do ofsajdu. Turecký útočník byl navíc vychytán Pachecem.

28

Hosté se snaží o rychlou odpověď. Waldo Rubio si našel míč na pravé straně, poté přihrával na hranici šestnáctky, ale jako první byl u míče Ely.

26

26. JONY - 2:0

26

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Míč si na místo přestupku nachystal JONY. Sedmadvacetiletý krajní záložník Alavés sice pouze centroval do šestnáctky, ale ani jeden z hráčů se balonu nedotkl a po odrazu od země zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

26

Pořádně tvrdý zákrok nyní předvedl Borja Fernández, který sestřelil skluzem Inuje. Hlavní rozhodčí po odpískání faulu kartu neuděluje.

25

Hosté se sice snaží kombinovat, ale blíže k vápnu Alavés se nemohou dostat. U balonu se poprvé objevil také Waldo Rubio, ale s Ünalem si nerozuměl.

24

Na trávníku se ocitl také domácí kapitán Manuel García. Po lehkém přistrčení od Plana se ale rychle zvedl a hra může plynule pokračovat.

23

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Keko, přichází Waldo Rubio.

23

Zdravotní potíže má Keko. Krajní záložník Valladolidu zůstal na trávníku po lehkém kontaktu s Jonym. Vypadá to, že hosté budou muset střídat.

22

Už už to vypadalo, že se Borja Fernández dostane tělem před Maripána, ale po lehkém přidržení domácího obránce skončil míč za koncovou čárou.

21

Od rohového praporku se hosté neprosadili. Ihned na první tyči stačil balon srazit do bezpečí Guillermo Maripán. U balonu ještě zůstávají hráči Valladolidu.

20

I po dvaceti minutách vede Alavés před domácím publikem nad Valladolidem o jednu branku. V posledních minutách se ale snaží útočit především hosté.

19

Mizernou ránu vyprodukoval Borja Fernández. Hostující kapitán chtěl ohrozit Pacheca z větší vzdálenosti, ale míč skončil daleko od levé tyče.

18

Potíže s rozehrávkou měl také Calero. Domácí získali míč v nebezpečném prostoru, ale nadějný náběh zazdil nepřesnou přihrávkou Takaši Inuj.

17

Guardiola měl na zádech nalepeného Martína, sice se útočník Valladolidu dokázal uvolnit k centru, ale balon skončil jen v rukavicích Fernanda Pacheca.

16

Rodríguez se vydal mimo pokutové území, aby vykopl míč před nabíhajícím Callerim. Tentokrát se s tím hostující brankář nemazal a balon napálil přes tribunu.

15

Po rozehrávce na krátko sice přišel centr do šestnáctky, ale balon pouze prosvištěl kolem Rodrígueze a skončil za postranní lajnou.

14

Pina přihrával na pravou stranu, kde byl připraven Martín. Domácí se přesunuli až těsně před vápno a Guidetti mohl získat pro Alavés rohový kop.

13

Adrián Marín centroval z místa přestupku na útočnou polovinu, kde sebral balon Manuel García. Domácí ale byli znovu vytlačeni do střední části hřiště.

12

Valladolid se snaží prokombinovat do blízkosti domácího vápna. Keko si ale v souboji s Jonym pomohl lehkým přidržením a přišel o balon.

11

Tomás Pina posílal přihrávku na rozběhnutého Guidettiho. Střelec zatím jediné dnešní branky byl ale odcloněn tělem Nacha Martíneze.

10

Úvodní desetiminutovka vyšla lépe domácím. Po obrovské minele Rodrígueze srazil míč do opuštěné branky napadající John Guidetti.

9

John Guidetti nebyl daleko od druhého zápasu. Pokusem přes hlavu ale netrefil míč ideálně nártem a balon tak mohl sebrat do rukavic Rodríguez.

8

Plano fauloval Inuje, který se jen s bolestivou grimasou zvedá z trávníku. Domácí nespěchali s rozehrávkou a pokračují v kombinaci ve středu hřiště.

6

Alavés se muselo stáhnout před unikajícím Guardiolou, poté se na levé straně uvolnil také Plano, ale to už byla obrana domácího celku zformována.

5

5. John GUIDETTI - 1:0

5

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Tak to je neuvěřitelný start zápasu! Yoel Rodríguez měl co dělat, aby zastavil malou Calera před koncovou čárou, poté si ale nechal až příliš blízko přistoupit JOHNA GUIDETTIHO, kterého nakonec napálil. Obrovská chyba hostujícího brankáře končí úvodním gólem.

5

Ani domácím nevyšel první útok. Jony posouval míč podél postranní lajny na Calleriho, ale tomu odskočil balon od kopačky až za koncovou čáru.

4

Valladolid to opět zkoušel vzduchem. S Enesem Ünalem se stačil vrátit Adrián Marín. Právě krajní obránce Alavés tělem odstavil soupeře od balonu.

3

I další dlouhý pas mířil za obranu domácího celku. Ünal ale balon nezachytil a tak hrací předmět sklouzl po trávníku až do náruče Pacheca.

2

O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté Valladolidu. Hosté dlouhým nákopem poslali míč na pravou stranu, kde ale prohrál hlavičkový souboj Keko.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Ely, Maripán, Marín – Inuj, García, Pina, Jony – Guidetti, Calleri.
Náhradníci: Sivera – Brašanac, Twumasi, Vigaray, Wakaso, Navarro, Rolán.

Real Valladolid: Y. Rodríguez – Antoñito, Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Keko, B. Fernández, Fernández, Plano – Ünal, Guardiola.
Náhradníci: Masip – Míchel, Delgado, De la Fuente, El Hacen, T. Villa, Rubio.

Rozhodčí: Estrada – Alonso, Martín.
Posledních pět vzájemných zápasů

16.09. 2018 Valladolid – Alaves 0:1
13.08. 2016 Valladolid – Alaves 2:1
08.05. 2016 Alaves – Valladolid 2:1
05.12. 2015 Valladolid – Alaves 1:2
31.05. 2015 Alaves – Valladolid 0:2
Deportivo Alavés

Alavés zakončilo loňský ročník nejvyšší španělské soutěže konečným čtrnáctým místem, ale s pořádným náskokem na sestupové příčky. Závěr sezony ale nebyl od Alavés vůbec špatný, v posledním měsíci dokázalo porazit zvučnější týmy v čele s Malagou nebo Bilbaem.

V přípravě na aktuální sezonu odehrálo Alavés hned osm zápasů pouze se španělskými protivníky. Po těsných vítězstvích nad Oviedem a Realem Sociedad však v generálce Alavés podlehlo 1:2 Huesce, když oba týmy dohrávaly téměř celý druhý poločas v deseti.

Nepříliš povedená předešlá sezona je ale dávno zapomenuta. Nyní patří Alavés po dvaatřiceti odehraných kolech parádní osmá pozice. Ještě čtyři zápasy zpět ale Alavés nahánělo i suverénní trojici. Následovaly ale nevýrazné výsledky, když Alavés padlo 0:4 s Atléticem, 0:2 se Sevillou a před týdnem padlo 1:2 také s Espanyolem.
Real Valladolid

Valladolid bojoval v loňské sezoně ve druhé nejvyšší soutěži LaLize 2. Po dvaačtyřiceti odehraných zápasech skončil v tabulce na konečné páté pozici, která zaručovala postupové playoff. Po vyřazení Gijonu i následném postupu přes Numancii se mohl Valladolid radovat z návratu mezi španělskou elitu.

O příslušnost v LaLize ale bude muset Valladolid bojovat i ve druhé polovině sezony. Po třiatřiceti odehraných zápasech patři Valladolidu až osmnáctá pozice! Na Celtu Vigo však ztrácí pouze bod a ani na Levante, Villarreal a Gironu neztrácí příliš mnoho. Důležitá byla z pohledu Valladolidu výhra před měsícem proti Eibaru. Po bodu za nerozhodný výsledek si připsal také v soubojích s Realem Sociedad a před týdnem také proti Getafe.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž pokračuje třiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Deportiva Alavés, které před domácím publikem přivítá Real Valladolid.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Deportivo Alavés – Real Valladolid

2:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 5. Guidetti, 26. Jony – 41. Fernández (Plano), 78. Ünal (pen.)

Karty:   56. Calleri (DAL), 66. Marín (DAL), 83. Guidetti (DAL) – 71. Fernández (RVL), 75. F. Calero (RVL), 82. Míchel (RVL), 84. Antoñito (RVL), 87. Ünal (RVL)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.

Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Ely, Maripán, Marín – Inuj (61. Rolán), García, Pina, Jony – Guidetti (76. Wakaso), Calleri.
Náhradníci: Sivera – Brašanac, Twumasi, Vigaray, Wakaso, Navarro, Rolán.

Real Valladolid: Y. Rodríguez – Antoñito, Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Keko (23. Rubio), B. Fernández (33. Míchel), Fernández, Plano – Ünal, Guardiola.
Náhradníci: Masip – Míchel, Delgado, De la Fuente, El Hacen, T. Villa, Rubio.

Rozhodčí: Estrada – Alonso, Martín