Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

CD Nacional – Sporting Lisabon

0:1

konec (0:0)

19.04.2019, 19:00 • Estádio da Madeira, Funchal (kapacita: 8.589 diváků) • 30. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 5.15 4.14 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:02:59)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
Dnešní utkání sledovalo 3 804 diváků.
Je dobojováno. Nakonec se hosté ve druhém poločase dostali do vedení a těsný náskok udrželi až do konce. Domácí se v závěru snažili o vyrovnání, které ale nepřišlo. Hosté ze Sportingu si tak přivezou domů všechny tři body, domácí naopak nezískají ani jeden.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Nepovedený centr však skončil pouze v rukavicích Salina a ten nikam nespěchá. Rovná si míč a poté ho odkopne od své branky.

90+3

Dlouhý nákop pak skončil u Mathieua, kterému míč uskočil a ten pak za postranní čáru poslali hosté. Je tu autové vhazování pro domácí. Ti se pokusí ohrozit branku hostů.

90+2

Fernandes dostal míč do pokutového území, ve skluzu se snažil přihrát, ale balon se dostal už za zadní čáru. Domácí brankář tak bude mít odkop od své branky.

90

Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.

90

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Abdoulay Diaby, přichází Francisco Geraldes.

89

Žlutou kartu dostává Witiness Quembo (CD Nacional).

89

Fernandes táhl akci po levé straně, poté chtěl poslat přihrávku do pokutového území, avšak to se mu nepovedlo. Rázem tak končí slibně se rodící akce hostů.

88

Diaby znovu v akci. Chtěl centrovat z levé strany, ale znovu domácí hráči zakopli balon za svou branku. Rohový kop pro Lisabon.

87

Diaby zakončoval hlavou, jeho pokus však domácí srazili do bezpečí, ale jen za cenu dalšího rohového kopu pro Sporting.

86

Romain Salin dostal míč do své moci a hned ho odkopl od branky až na polovinu domácích. Jeho spoluhráči však o balon hned přišli.

85

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Nemanja Gudelj, přichází Miguel Luís.

83

Hosté také vystřídali a do útoku se hned dostal Jefferson, místo střely zvolil přihrávku a ta končí jen vedle domácí branky.

82

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Jovane Cabral, přichází Jefferson.

81

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Filipe Ferreira, přichází José Brayan Riascos.

80

Paločević se uvolnil a hned zakončoval před hostující brankou, jenže míč mezi tři tyče neposlal.

79

Po pravé straně chtěl centrovat míč do pokutového území Ristovski, ale nestihl to. Balon mu utekl za zadní čáru a následovat tak bude jen odkop od domácí branky.

77

Hamzauí se hned zapojil do hry a dostal se do blízkosti velkého vápna, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Domácí tak stále nemohou srovnat.

75

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází João Camacho, přichází Okacha Hamzauí.

74

Acuňova střela skrze obranu soupeře nekončí ohrožením branky domácích. Nacional tak jde do útoku.

72

Další nepřesnosti na obou stranách, nyní jsou už ale u míče znovu hosté a jdou do další útočné akce.

69

Salin získal míč po nepřesné střele Nacionalu a odkopává ho od své branky hodně daleko.

67

Nyní to zkusili domácí, jejich další akce ale byla hodně nepřesná. Do dalšího útoku tak mohou zamířit zase hosté.

65

Žlutou kartu dostává Jovane Cabral (Sporting Lisabon).

65

Hosté více ožili a znovu se dostali do zakončení před domácí brankou, ale jejich pokus zablokovala pozorná obrana Nacionalu.

63

63. Luiz PHELLYPE - 0:1

63

Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
Hosté se ujímají vedení. Po zahrání volného přímého kopu si do pokutového území naběhl LUIZ PHELLYPE a zblízka pak překonal domácího brankáře – 0:1.

62

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Avto, přichází Witiness Quembo.

58

Hosté nadále obléhali branku domácích, ale neúspěšně.

57

Fernandes táhl další akci Sportingu středem hřiště, jenže nakonec nenašel nikoho, komu by přihrál. Hosté tak záhy ztratili míč.

55

Hostující Gudelj nebezpečným skluzem poslal tvrdě k zemi Rocheze, když už byl bez míče a dostává za to od hlavního sudího žlutou kartu.

53

Bruno Ferandes hledal přihrávkou Phellypeho, ale bylo to nepřesné a další možná akce Sportingu tak nekončí žádnou střelou.

51

Diaby zakončoval kousek od malého vápna, trefil ale jen bránícího hráče, který ho srazil za zadní čáru. Hosté tak vybojovali rohový kop.

49

Camacho se dostával do zajímavé šance, míč si však poslal příliš před sebe a nakonec tak vůbec nevystřelil. Hned na to pak jdou do akce zase hosté ze Sportingu.

48

Domácí pak otočili hru a také oni nijak zvlášť neohrozili brankáře hostujícího celku. Ten tak mohl být v klidu a poslal balon na druhou stranu.

47

Hosté se na začátku druhého poločasu dostali do blízkosti domácí branky, jejich akce ale skončila neúspěchem.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 1 – 8
První poločas je za námi. V něm jsme se branky nedočkali. Šance byly, zejména na hostující straně. Sporting je směrem k domácí brance hodně aktivní, ale potvrdit to vstřelenou brankou se mu nepovedlo. Pomohly tomu i velmi dobré zákroky domácího brankáře. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:05.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Ještě jedna dalekonosná střela ze strany hostů a už to vypadá, že je první půle zdárně za námi.

45+2

Marcos Acuňa dostal dost prostoru k zakončení, také vystřelil, ale míč byl sražen obranou do bezpečí. Nicméně hosté stále drží míč a operují před domácím brankářem.

45

Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.

44

Míč je na polovině hřiště a první půle se už pomalu, ale jisté chýlí ke svému konci.

43

Míč je v zámezí, autové vhazování pro Sporting Lisabon.

41

Blíží se závěr prvního poločasu,v další dobré kombinaci se ocitli hosté, ale znovu se neprosadili.

39

Na druhé straně se domácí nedostali do výraznější šance a po ní pak následoval odkop od branky Romaina Salina. Hosté tak jdou do dalšího útoku.

38

Diaby napálil míč na pravé straně, ale balon napasoval jen do boční sítě.

37

Po dalším rohovém kopu hosté neohrozili domácí branku, ale na polovině soupeře se udrželi. Jsou tak stále u míče a operují před Danielem Guimarãesem.

36

36. Phellypeho střela skončila vedle tyče

36

Acuňa z levé strany nacentroval míč do pokutového území, kde v pádu zakončoval Luiz Phellype, ale jeho pokus končí jen těsně u levé tyče z pohledu domácího brankáře.

34

Mathieu svou střelu poslal hodně nepřesně. Míč si tak sebral domácí brankář a hned ho odkopl až na polovinu hostujícího celku.

32

Chvíli se nehrálo, brankář Nacionalu Daniel Guimarães utrpěl nějaké zranění a byl ošetřován. Je ale v pořádku a může pokračovat ve hře.

31

Abdoulay Diaby se prosmýkl do pokutového území a snažil se o střelu, která skončila na obraně domácích. Poté byl stejný hráč poslán k zemi, vše ale bylo dle pravidel.

30

Po třiceti minutách hry je stále stav bezbrankový. Hosté měli několik šancí u branky domácích, ale domácí brankář zatím jejich pokusy kryje.

28

Jovane Cabral vyslal další prudkou střelu směrem na domácí branku a pohotovým zákrokem se zase zaskvěl Daniel Guimarães, jenž prudce míč vyboxoval mimo.

27

Hráči lisabonského Sportingu se nedostali před domácí branku. Domácí je vytlačili ke středu hřiště a hosté tak museli zakládat akci znovu.

25

A další střela hostů, která končí na pozorném zákroku brankáře Nacionalu Daniela Guimarãese. Ten míč vyrazil před sebe a dostala se k němu obrana.

24

Hosté se opět natlačili před branku domácího celku, který tak byl opět pod menším tlakem. Střela Sportingu ale končí mimo tři tyče.

22

Jérémy Mathieu zachytil míč na polovině svého celku a poté hosté zakládali další akci. Avšak k ohrožení domácí branky nedošlo.

21

21. Fernandesova střela skončila na domácím brankáři

21

Bruno Fernandes pálil z levé strany uvnitř pokutového území a vyzkoušel ve velké šanci pozornost domácího brankáře. Ten jeho pokus chytil a podržel svůj tým.

19

Camacho svou střelu poslal jen vysoko nad hostující branku. Další akce domácího Nacionalu skončila neúspěchem.

17

Nákop z levé strany od rohového praporku proletěl velkým vápnem, nikdo z hostů však nedokázal zareagovat. Domácí pak poslali míč za postranní čáru a je tu další autové vhazování pro Sporting.

16

Nacional se dostal na druhé straně do akce, střela Avta ale skončila jen vedle branky hostů. Ti tak získávají míč a po odkopu od branky mohou vyrazit do další útočné akce.

15

Další menší tlak si vypracovali hosté a dostali míč do pokutového území. Jenže jejich pokus byl obranou vytěsněn mimo tři tyče.

14

Míč je v zámezí vinou domácích hráčů. Hosté tak zůstanou u míče a budou mít k dispozici autové vhazování.

12

Bruno Fernandes efektní patičkou uvolnil Phellypeho, ten se ale přes obranný val z domácích hráčů dále nedostal.

11

Nuno Campos vyslal dlouhou přihrávku směrem k hostující polovině. Míč však zachytila obrana Sportingu a dostala ho na opačnou stranu.

10

João Camacho se šikovně proháčkoval až před branku hostů, jenže svou pěknou individuální akci do zdárného konce nedotáhl. Následuje tak jen odkop od branky Lisabonu.

9

Hosté opět pokazili rozehrávku a ke střele před brankářem Nacionalu se vůbec nedostali.

7

Žlutou kartu dostává Marcos Acuňa (Sporting Lisabon). Ten se tvrdě opřel do soupeře, poslal ho k zemi a sudí okamžitě vytasil kartu.

5

Po levé straně se do úniku před branku domácích hnal Marcos Acuňa, jenže byl tísněn obranou Nacionalu a ten tak otáčí hru na opačnou stranu.

4

Faul domácího hráče a Sporting bude zahrávat volný přímý kop. Avšak z velké dálky, přesto se hosté pokusí brankou soupeře ohrozit.

3

Nuno Campos podržel míč a poté ho naservíroval nabíhajícímu spoluhráči, který ale tuto nezachytil.

2

Domácím se poté nepovedl útok, o míč přišli u středové čáry a u něho tak jsou znovu hosté. A hned ohrozili gólmana Nacionalu. Ten si připsal zákrok a hned balon poslal svým spoluhráčům.

1

Hosté se s míčem dostlali na polovinu domácího celku, avšak Doumbia poslal příliš dlouhou přihrávku a ta skončila jen za zadní čárou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CD Nacional: Guimarães – N. Campos, Júlio César, Rosić, F. Ferreira – Camacho, Tissone (C), Gonçalves, Avto – Paločević, Rochez.
Náhradníci: Framelin – Abdullahi Alhassan, Barcelos, Hamzauí, Rašidov, Riascos, Quembo.

Sporting Lisabon: Salin – Ristovski, Coates, Mathieu, Acuňa – Diaby, B. Fernandes (C), Gudelj, Cabral – Phellype, I. Doumbia.
Náhradníci: Maximiano – Ilori, Gaspar, Jefferson, F. Geraldes, M. Luís, Marques.

Rozhodčí: Xistra – Pereira, Moniz.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

SPORTING LISABON

Sporting vede stále tvrdý boj s Bragou o umístění na třetí a čtvrté pozici. Boj o Ligu Mistrů je pravděpodobně ztracen, Benfica a Porto unikají na první a druhé pozici již o 8 bodů a nic nenasvědčuje tomu, že by pozice měli opustit. Na Sporting tedy "dolízá" čtvrtá Braga, která má 61 bodů, tedy o tři méně. Dnešní hosté mají krásnou formu – 5 vyhraných zápasů z posledních 5 možných.

Forma: V – V – V – V – V

Absence: Battaglia (poranění kolena), Ribeiro (červená karta)

Poslední zápasy:
Aves – Sporting1:3
Sporting – Rio Ave 3:0
Chaves – Sporting 1:3
CD NACIONAL

Nacional nemá dobrou sezónu.Z dvaceti devíti odehraných zápasů má na kontě jen slabých 27 bodů. Aktuálně obývá až šestnáctou, a tedy první sestupovou pozici. Nic však ještě není ztraceno. Tondela o místo nad ním má jen o jeden bodík více, a zachráněné ještě není ani například desáté Maritimo. Bude to ovšem těžké, z posledních pěti zápasů dokázal Nacional vybojovat jen jeden bod.

Forma: P – R – P – P – P

Absence: -

Poslední zápasy:
Boavista – Nacional 1:0
Nacional – Aves 0:0
Maritimo – Nacional 3:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

CD Nacional – Sporting Lisabon

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 63. Phellype

Karty:   89. Quembo (NAC) – 7. Acuňa (SPL), 55. Gudelj (SPL), 65. Cabral (SPL)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.

CD Nacional: Guimarães – N. Campos, Júlio César, Rosić, F. Ferreira (81. Riascos) – Camacho (75. Hamzauí), Tissone (C), Gonçalves, Avto (62. Quembo) – Paločević, Rochez.
Náhradníci: Framelin – Abdullahi Alhassan, Barcelos, Hamzauí, Rašidov, Riascos, Quembo.

Sporting Lisabon: Salin – Ristovski, Coates, Mathieu, Acuňa – Diaby (90. F. Geraldes), B. Fernandes (C), Gudelj (85. M. Luís), Cabral (82. Jefferson) – Phellype, I. Doumbia.
Náhradníci: Maximiano – Ilori, Gaspar, Jefferson, F. Geraldes, M. Luís, Marques.

Rozhodčí: Xistra – Pereira, Moniz

Diváci: 3 804