Menu

Motorsport

Formule 1

VC Číny

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

14.04.2019, 08:10 • Trať: Šanghaj, Čína • Michal Šandor

Další Velká cena je na programu 28. dubna, kdy se na okruhu v Baku pojede Grand Prix Ázerbájdžánu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemnou neděli. (10:07:46)
Máme za sebou jubilejní 1000. závod v historii formule 1, který opanoval Lewis Hamilton. Hned po startu totiž předjel Valtteriho Bottase a vedoucí příčku už nikomu nepůjčil. Druhý tedy skončil Valtteri Bottas a třetí Sebastian Vettel, který těžil i z nařízené týmové režie, po níž mu Charles Leclerc přenechal poslední místo na stupních vítězů. Několik vteřin po startu jsme byli svědky karambolu mezi Daniilem Kvjatem a Landem Norrisem. Kvjat svého soupeře doslova katapultoval mimo trať a s blížícím se koncem závodu oba kohouti museli odstoupit pro technické problémy.
Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
Konečné pořadí Velké ceny Číny: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Albon (Toro Rosso). Závod nedokončili Hülkenberg (Renault), Kvjat (Toro Rosso) a Norris (McLaren).

Závěr dnešní VC Číny, ve které zvítězil Lewis Hamilton

Konec závodu.

56

LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Číny. Druhý dojel jeho týmový kolega Valtteri Bottas, který podtrhl další double pro Mercedes. Stupně vítězů uzavřel třetí Sebastian Vettel. Nejrychlejší kolo závodu na poslední chvíli uzmul Pierre Gasly.

56

Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Číny!

55

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Albon (Toro Rosso).

54

Lando Norris zbytek Velké ceny Číny sleduje se členy svého týmu na boxové zídce. Povinné dostaveníčko si dal u mechaniků ještě Pierre Gasly, který měl velký náskok na Daniela Ricciarda, a proto zůstává na šesté příčce.

53

Do boxů ještě odbočil Lando Norris, který je navíc zatlačován do garáže a je tak třetím pilotem, který nedokončí dnešní závod. Na vině možná budou následky karambolu s Daniilem Kvjatem v úvodu závodu.

52

George Russell v závěru Velké ceny Číny ještě zavítal do boxů a logicky se propadl až na poslední místo. Se stájí Williams se táhnou problémy už od předsezonních testů, kdy členové týmu nestihli včas připravit vůz pro testování.

51

Pouze dva jezdci, Lance Stroll a Lando Norris, krouží na trati na měkkých pneumatikách. Všichni ostatní piloti mají buď střední směs, nebo tvrdou. Charles Leclerc hlásí do rádia určité problémy s převodovými stupněmi.

50

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Poinit), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Albon (Toro Rosso).

49

Lewis Hamilton už má hodně velký náskok na druhého Valtteriho Bottase, který činí sedm sekund. Pokud se nestane něco mimořádného, dojede si pětinásobný mistr světa pro další vítězství.

48

Připomeňme si, že v závodě už nepokračují Nico Hülkenberg (Renault) a Daniil Kvjat (Toro Rosso). Akcie Renaultu tak drží už jen Daniel Ricciardo, toho času na sedmém místě.

47

Když už jsme zavítali do historie formule 1, je nutné zmínit, že nejvíce závodů absolvoval Rubens Barrichello (322) a nejvíce vítězství si připsal Michael Schumacher (91). V závodech formule 1 se dokonce objevily i ženy. Tou první byla Italka Maria Teresa de Filippisová, která ve Velké ceně Belgie 1958 dojela desátá. Další ženou byla Lella Lombardiová, která je jedinou ženou, které se podařilo bodovat. Stalo se tak při GP Španělska 1975, kde získala půl bodu.

46

Z jedenáctého místa zajel k mechanikům Lance Stroll. Kolem Roberta Kubici se prohnal Lando Norris, který se posunul na sedmnáctou pozici. Norris doplatil na kolizi z úvodu závodu s Daniilem Kvjatem, který jej doslova vymrštil mimo trať.

45

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Albon (Toro Rosso).

44

Dalším jezdcem, který nedokončí tento závod, je Daniil Kvjat. Ruský závodník je mechaniky zatlačován do garáže a Velká cena Číny pro něj končí. Prapor stáje Toro Rosso tak drží už jen Alexander Albon, jenž se nachází na poslední bodované pozici.

43

Je tomu skutečně tak. Sebastian Vettel byl rychlejší a bez problémů se natlačil před Charlese Leclerca. Jezdec z Monaka poté zajel do boxů a je momentálně pátý. Svůj skvělý výsledek z Bahrajnu, kde zuby nehty uhájil stupně vítězů, nezopakuje.

42

Sebastian Vettel je doslova nalepen na Charlese Leclerca. Pravděpodobně budeme svědky souboje obou jezdců Ferrari o třetí místo.

41

Lewis Hamilton, zdá se, si jede svůj vlastní závod. Na druhého Valtteriho Bottase má k dobru už téměř sedm sekund. Držitelem nejrychlejšího kola závodu je zatím Sebastian Vettel, který by za tento počin inkasoval po projetí cílem bod navíc.

40

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Vettel (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Albon (Toro Rosso).

39

V premiérovém ročníku formule 1 v roce 1950 se odjelo pouze sedm závodů, letos, při jubilejní 70. sezoně, je na programu jedenadvacet podniků. Doba jde dopředu a královna motorsportu se postupně rozšiřovala i na další kontinenty.

38

Jak už bylo několikrát zmíněno, Velká cena Číny je jubilejním 1000. závodem v historii formule 1. Ovšem i v minulosti slavila královna motorsportu jubilea. Stý podnik se uskutečnil v roce 1961 v Německu a pětistá Velká cena proběhla v roce 1990 v Austrálii.

37

Oba Mercedesy zamířily do boxů

37

Mercedes povolal oba jezdce do boxů! Tomu se říká double pit stop! Nejprve byly nazuty nové pneumatiky Lewisi Hamiltonovi a posléze také Valtterimu Bottasovi. Hamilton zůstal první a Bottas klesl na třetí pozici, neboť se mezi oba piloty Mercedesu vměstnal Charles Leclerc.

36

Před chvílí byl v boxech Max Verstappen, který si udržel svoji pátou pozici. Následně zamířil do boxové uličky také Sebastian Vettel, který se propadl na čtvrté místo za Charlese Leclerca.

35

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Grosjan (Haas).

34

Před začátkem této sezony došlo k některým úpravám v pravidlech. Jedna z největších se odehrála v aerodynamice, aby docházelo na tratích k většímu množství předjíždění. Podle Kimiho Räikkönena se tato změna povedla, zatímco Lewis Hamilton se nechal slyšet, že je vše při starém.

33

Můžeme si připomenout, že dosud jediným pilotem, který nepokračuje v závodě, je Nico Hülkenberg. Německý závodník stáje Renault absolvoval během své kariéry přes 150 závodů a ani jednou se nedostal na stupně vítězů, což je rekord. Po dnešku se na tom nic nezmění.

32

Daniil Kvjat si dojel k mechanikům pro nové přední přítlačné křídlo a navíc ztratil hodně vteřin, protože mechanici se dost prali s nasazením předního spoileru. Nabízelo by se říct, že karma je zdarma. Samozřejmě myšleno s nadsázkou.

31

Charles Leclerc dostal do týmového rádia informaci, že tým přistoupí k plánu B. Co se zatím skrývá, je záhadou. Možná se bude jednat o druhou zastávku v boxech. Alexadner Albon, který vynechal kvalifikaci, předjel po vnitřní stopě Kevina Magnussena.

30

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Grosjean (Haas).

29

V boxech byl před malou chvílí Robert Kubica. Jak už bylo zmíněno, první závod v historii F1 se odjel v Silverstonu a Velká cena Velké Británie by měla být součástí kalendáře i nadále, protože majitel okruhu se s promotérem šampionátu dohodl na nové smlouvě.

28

V Bahrajnu netestoval jenom Mick Schumacher, ale také Fernando Alonso, jenž poprvé vyzkoušel nový monopost McLarenu. Alonso sice ukončil závodní kariéru, ale v týmu zůstal v roli konzultanta a ambasadora.

27

Povinné zastavení u mechaniků absolvoval Kimi Räikkönen, který momentálně drží poslední bodovanou, tedy desátou pozici. V boxech se objevil také Daniil Kvjat, který během pit stopu ztratil drahocenné vteřiny.

26

Po dvou závodech v Austrálii a Bahrajnu se ani jeden jezdec stáje Ferrari nenachází mezi nejlepšími třemi v průběžném pořadí MS pilotů. Stáj z Maranella určitě chtěla oslavit 90. výročí založení týmu lepšími výsledky. Dobrou reklamu této stáji ale dělá aspoň syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick, který v Bahrajnu poprvé testoval monopost formule 1.

25

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Räikkönen (Alfa Romeo), 8. Ricciardo (Renault), 9. Pérez (Racing Point), 10. Grosjean (Haas).

24

Pierre Gasly si vyšlápl na mnohem zkušenějšího Kimi Räikkönena, kterého bez problémů předjel a posunul se na šesté místo. Od Gaslyho se čekají lepší výsledky, než zatím dosud předvádí. Přeci jen mezi vozy Red Bullu a Toro Rosso je znatelný rozdíl.

23

Hamilton a Leclerc byli v boxech

23

Vedoucí závodník Lewis Hamilton napodobil svého týmového parťáka Valtteriho Bottase a rovněž zamířil ke svým mechanikům. Ti mu nasadili novou směs pneumatik. Hned za Hamiltonem se do pit lane vydal Charles Leclerc, který se propadl na pátou pozici. Zato Hamilton zůstal v roli lídra závodu.

22

Valtteri Bottas dostal do týmového rádia jasný rozkaz: "Box! Box!" Lídr průběžného pořadí šampionátu jezdců si dojel pro novou sadu pneumatik a pustil na druhé místo Charlese Leclerca, kterého ale čeká povinný pit stop. Bottas se na dráhu vrátil na třetí příčce.

21

Verstappen zaútočil na Vettela

21

Max Verstappen zaútočil na Sebastiana Vettela a na malý moment se před něj dostal. Jenže Vettel měl lepší výjezd ze zatáčky a vzal si svoji pozici zpět. V boxech mezitím Pierre Gasly a Sergio Pérez.

20

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Verstappen (Red Bull), 7. Pérez (Racing Point), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Stroll (Racing Point), 10. Ricciardo (Renault).

19

Jako první z Ferrari odbočil k mechanikům Sebastian Vettel, který vypadne ze stupňů vítězů a zařadil se těsně před Maxe Verstappena na pátou pozici. Charles Leclerc se tak posunul na třetí místo.

18

Nico Hülkenberg zajel podruhé do boxů, ale na trať se už nevrátí. Mechanici zatlačili Hülkenberga do garáže a německý pilot je prvním jezdcem, který neuvidí šachovnicový praporek. Do boxů zavítal také Max Verstappen.

17

V Číně se jede jubilejní 1000. závod v historii formule 1. Ten úplně první se uskutečnil 13. května 1950 na bývalém vojenském letišti v Silverstonu, kde se odjela Velká cena Velké Británie, kterou vyhrál Ital Giuseppe Farina z týmu Alfa Romeo.

16

Sebastian Vettel opět chyboval a Charles Leclerc dostal do týmového rádia zprávu, že diskuze v týmu Ferrari probíhá. Možná, že budeme svědky další týmové režie, která pustí na třetí místo právě Charlese Leclerca.

15

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Stroll (Racing Point).

14

Sebastian Vettel nejprve trochu probrzdil a posléze udělal další chybu, díky které se Charles Leclerc znovu přiblížil. V posledním kole byl Leclerc rychlejší o 115 tisícin sekundy.

13

Je otázkou, zda za týmovou režií stojí opravdu již zmíněná rychlost. Italská média totiž v posledních dnech počastovala Sebastiana Vettela pořádnou porcí kritiky za jeho předváděné výkony a zmínila, že pokud bude Vettel takto pokračovat, nebude pro něj v týmu Ferrari místo.

12

Nico Hülkenberg odbočil do boxů, čímž opustil bodované pozice. Německý jezdec stáje Renault, který se dosud nepodíval na stupně vítězů, se na trať vrací na patnáctém místě.

11

Týmová režie Ferrari posílá Vettela před Leclerca

11

Týmová režie znovu v akci! Charles Leclerc dostal do týmového rádia pokyn, aby před sebe pustil rychlejšího Sebastiana Vettela. Přitom se zdálo, že Leclerc pomalu zrychluje, ale šéfové Ferrari byli evidentně jiného názoru.

10

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Vettel (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Hülkenberg (Renault).

9

V boxech se objevil také Romain Grosjean, který v minulosti rovněž předvedl, že mu nebezpečná jízda není cizí. Spolu s Pastorem Maldonadem se starali o pořádná vzrušení na trati. Nicméně Grosjean se od té doby hodně uklidnil.

8

Povinné dostaveníčko v boxech si dal Antonio Giovinazzi, jehož pit stop se o něco protáhl a i kvůli menšímu zdržení se pilot stáje Alfa Romeo propadl až na osmnácté místo.

7

Na vedoucí pozici jedoucí Lewis Hamilton stále navyšuje svůj náskok před druhým Valtterim Bottasem. Pětinásobný mistr světa má k dobru už více než dvě vteřiny. Vypadá to, že by Hamilton mohl jet v Číně svůj vlastní závod.

6

Daniil Kvjat se po trati řítí jako neřízená střela. Teď musel na chvíli opustit trať, aby se vyhnul Lanci Strollovi. Kvjat navíc dostal penalizaci v podobě průjezdu boxy za způsobení kolize s Landem Norrisem. Právě kvůli své nebezpečné jízdě byl před pár lety Kvjat přeřazen z Red Bullu do Toro Rosso a následně se stal pouze rezervním jezdcem.

5

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Vettel (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Pérez (Racing Point), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Räikkönen (Alfa Romeo).

4

Nejrychlejší kolo závodu zaznemanal Lewis Hamilton časem 1:38.119 a zvyšuje tak svůj náskok na týmového kolegu Valtteriho Bottase. Na třetí pozici zůstává Charles Leclerc, který za sebou nechává Sebastiana Vettela o sedm desetin sekundy.

3

Ředitelství závodu povolilo využití systému DRS. Na čele závodu stále krouží Lewis Hamilton, který má na druhého Valtteriho Bottase k dobru více než vteřinu. Naopak na samotný chvost startovního pole se propadli oba piloti McLarenu Carlos Sainz a Lando Norris, kteří museli po kolizích v prvním kole zajet do boxů.

2

První dnešní kolizi odnesl zejména Lando Norris

2

K nějaké újmě přišel také Carlos Sainz, který se ocitl v boxech, kde mu mechanici vyměnili přední přítlačné křídlo. Za Sainzem přijel k mechanikům i jeho týmový kolega Lando Norris, který se stal obětí Daniila Kvjata.

1

Valtteri Bottas zaspal start, čehož okamžitě využil Lewis Hamilton a natlačil se na první místo! Dobrý start měl také Charles Leclerc, který se z čtvrté pozice posunul na místo třetí. Hned v úvodních metrech spolu kolidovali Daniil Kvjat a Lando Norris. Kvjat dosloval katapultoval svého soupeře mimo dráhu a ředitelství závodu aktivovalo systém virtuálního safety caru.

Start dnešní VC Číny

Závod právě odstartoval.
Piloti se pomalu seřazují na startovním roštu a jubilejní 1000. závod v jubilejní 70. sezoně formule 1 za malou chvíli začne.
Max Verstappen se dopustil menší chyby a v zaváděcím kole se roztočil. Stejně dopadl i Robert Kubica. Oba piloti se ale bez problémů postaví na startovní rošt.
Jezdci právě vyrazili do zaváděcího kola.
Startovní rošt Velké ceny Číny: 1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Hülkenberg (Renault), 9. Magnussen (Haas), 10. Grosjean (Haas), 11. Kvjat (Toro Rosso), 12. Pérez (Racing Point), 13. Räikkönen (Alfa Romeo), 14. Sainz (McLaren), 15. Norris (McLaren), 16. Stroll (Racing Point), 17. Russell (Williams), 18. Kubica (Williams), 19. Giovinazzi (Alfa Romeo). Alexander Albon (Toro Rosso) se kvalifikace nezúčastnil a měl by odstartovat z boxové uličky.
TRAŤ


Okruh v Šanghaji měří 5 451 metrů a závod je vypsán na 56 kol. Traťový rekord ze závodu zde drží Michael Schumacher, který v roce 2004 zajel čas 1:32.238. Loňské prvenství bude obhajovat Daniel Ricciardo.


První Grand Prix se na této trati uskutečnila v roce 2004, čili Velká cena Číny patří mezi mladší podniky. Dráha, na které jezdci ujedou celkem 305,066 km, čítá devět pravých a sedm levých zatáček.

KVALIFIKACE


Jak už bylo zmíněno, kvalifikace se nezúčastnil Alexander Albon, který rozbil svůj vůz na konci třetího tréninku a mechanici jej nestihli spravit. V první části skončili Lance Stroll, George Russell, Robert Kubica a Antonio Giovinazzi.


Ve druhé fázi kvalifikace došlo k jednomu překvapení, neboť nepostoupil Kimi Räikkönen. Jak sám přiznal do týmového rádia, na vině byla porucha motoru. Spolu s ním dál neprošli ani Kvjat, Pérez, Sainz a Norris.


Pole position získal v Šanghaji Valtteri Bottas časem 1:31.547, čímž porazil druhého Lewise Hamiltona o pouhých 23 tisícin sekundy. Druhou řadu na startovním roštu obsadí rudé monoposty Ferrari v pořadí Sebastian Vettel, Charles Leclerc.

TRÉNINKY


V prvním tréninku zaznamenal nejrychlejší čas Sebastian Vettel z Ferrari (1:33.911). Druhý Lewis Hamilton, hájící barvy Mercedesu, zaostal o 207 tisícin. Třetí místo obsadil Charles Leclerc z Ferrari, jenž na týmového kolegu Vettela ztratil 256 tisícin sekundy. S technickými problémy se potýkal Antonio Giovinazzi z týmu Alfa Romeo, neboť zvládl jen dvě kola. Hodiny v poslední zatáčce dostal Lance Stroll.


Druhý trénink opanoval Valtteri Bottas z Mercedesu, který zaknihoval čas 1:33.330. Sebastian Vettel, jenž proťal pomyslnou cílovou pásku na druhé pozici, byl pomalejší o 27 tisícin sekundy. Na třetí příčku se vyšvihl Max Verstappen z Red Bullu s mankem 221 tisícin sekundy. Hamilton s Bottasem se v úvodu prostředního tréninku roztočili. Výraznější problém musel řešit Romain Grosjean, jemuž se nalomil přední spoiler.


Třetí trénink byl opět v režii Valtteriho Bottase, který časem 1:32.830 nechal za sebou druhého Sebastiana Vettela o 392 tisícin sekundy. Na třetím místě dojel Charles Leclerc se ztrátou 418 tisícin sekundy. Poslední tréninkovou jednotku předčasně ukončil Alexander Albon, který havaroval a kvalifikace se nezúčastnil.

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ JEZDCŮ


Na čele průběžného pořadí šampionátu jezdců je Valtteri Bottas, který v obou dosavadních závodech nasbíral 44 bodů. O jediný bod zpět je druhý Lewis Hamilton a stupně vítězů uzavírá třetí Max Verstappen se ziskem 27 bodů.


PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ TÝMŮ


V Poháru konstruktérů má zatím navrch stáj Mercedes, která nasbírala 87 bodů. Druhé místo patří Ferrari, které má na svém kontě 48 bodů. Třetí pozici zaujímá Red Bull, který se může pyšnit 31 body.

Příjemné nedělní ráno při sledování textového online přenosu z třetího závodu letošní sezony mistrovství světa vozů formule 1, Velké ceny Číny. Královna motorsportu slaví o tomto víkendu významné jubileum, protože v Šanghaji se uskuteční 1000. Grand Prix v historii F1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná v 08:10.

VC Číny

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Pohár konstruktérů po VC Číny
1. Mercedes - 130b
2. Ferrari - 73b
3. Red Bull - 52b
4. Renault - 12b
5. Alfa Romeo - 12b
6. Haas - 8b
7. McLaren - 8b
8. Racing Point - 7b
9. Toro Rosso - 4b
10. Williams - 0b
Tabulka jezdců po VC Číny
1. Lewis Hamilton - 68b.
2. Valtteri Bottas - 62b.
3. Max Verstappen - 39b.
4. Sebastian Vettel - 37b
5. Charles Leclerc - 36b
6. Pierre Gasly - 13b
7. Kimi Räikkönen - 12b
8. Lando Norris - 8b
9. Kevin Magnussen - 8b
10. Nico Hülkenberg - 6b
11. Daniel Ricciardo - 6b
12. Sergio Pérez - 5b
13. Alexander Albon - 3b
14. Lance Stroll - 2b
15. Daniel Kvjat - 1b
Konečné pořadí VC Číny
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +6.552
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +13.744
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +27.627
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +31.276
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +1:29.307
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1 kolo
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1 kolo
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1 kolo
10. Alexander Albon (THA/Toro Rosso) +1 kolo
11. Romain Grosjean (FRA/Haas) +1 kolo
12. Lance Stroll (CAN/Racing Point) +1 kolo
13. Kevin Magnussen (DEN/Haas) +1 kolo
14. Carlos Sainz (ESP/McLaren) +1 kolo
15. Antonio Giovinazzi (ITA/Sauber) +1 kolo
16. George Russell (GBR/Williams) +2 kola
17. Robert Kubica (POL/Williams) +2 kola
18. Lando Norris (GBR/McLaren) +6 kol

Neklasifikovali se:
Nico Hülkenberg (GER/Renault), Daniel Kvyat (RUS/Toro Rosso)

Nejrychlejší kolo:
Pierre Gasly (FRA/Red Bull) 1:34.742
Pořadí po 53. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +6.083
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +11.191
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +23.683
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +30.751
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +1:04.405
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1 kolo
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1 kolo
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1 kolo
10. Alexander Albon (THA/Toro Rosso) +1 kolo
Pořadí po 50. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +7.113
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +12.327
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +23.426
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +33.117
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +1:02.621
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:28.747
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1:30.435
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1:32.708
10. Alexander Albon (THA/Toro Rosso) +1 kolo
Pořadí po 45. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +7.235
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +11.466
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +22.396
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +35.233
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +57.722
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:16.421
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1:17.843
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1:18.584
10. Alexander Albon (THA/Toro Rosso) +1:34.745
Pořadí po 40. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +6.596
3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +8.649
4. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +11.039
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +22.018
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +55.851
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:01.886
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1:03.441
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1:05.669
10. Alexander Albon (THA/Toro Rosso) +1:19.628
Pořadí po 35. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +5.521
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +12.250
4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +24.547
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +43.830
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +46.522
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:13.432
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1:14:747
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1:16.692
10. Romain Grosjean (FRA/Haas) +1:26.286
Pořadí po 30. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +3.296
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +11.983
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +16.841
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +23.052
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +38.650
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:04.407
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +1:05.404
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +1:08.847
10. Romain Grosjean (FRA/Haas) +1:12.002
Pořadí po 25. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +1.403
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +9.152
4. Max Verstappen (NED/Red Bull) +12.680
5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +22.511
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +31.272
7. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +38.187
8. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +51.511
9. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +54.085
10. Romain Grosjean (FRA/Haas) +56.410
Pořadí po 20. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +5.450
3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +18.011
4. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +35.107
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +35.969
6. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +44.046
7. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +45.642
8. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +51.073
9. Lance Stroll (CAN/Racing Point) +58.246
10. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +1:02.146
Pořadí po 15. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +4.606
3. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +11.897
4. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +12.895
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +15.105
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +24.119
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +32.626
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +34.678
9. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +37.043
10. Lance Stroll (CAN/Racing Point) +48.429

Pořadí po 10. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +3.072
3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +6.755
4. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +7.573
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +10.126
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +17.523
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +23.761
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +25.543
9. Nico Hülkenberg (GER/Renault) +28.204
10. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +28.569

Pořadí po 5. kole
1. Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) +1.829
3. Charles Leclerc (MON/Ferrari) +4.292
4. Sebastian Vettel (GER/Ferrari) +4.855
5. Max Verstappen (NED/Red Bull) +6.988
6. Pierre Gasly (FRA/Red Bull) +10.817
7. Daniel Ricciardo (AUS/Renault) +15.168
8. Sergio Pérez (MEX/Racing Point) +16.413
9. Nico Hülkenberg (GER/Renault) +18.292
10. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo) +19.376
Startovní rošt VC Číny

1. řada: Valtteri Bottas (FIN/Mercedes), Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
2. řada: Sebastian Vettel (GER/Ferrari), Charles Leclerc (MON/Ferrari)
3. řada: Max Verstappen (NED/Red Bull), Pierre Gasly (FRA/Red Bull)
4. řada: Daniel Ricciardo (AUS/Renault), Nico Hülkenberg (GER/Renault)
5. řada: Kevin Magnussen (DEN/Haas), Romain Grosjean (FRA/Haas)
6. řada: Daniel Kvyat (RUS/Toro Rosso), Sergio Pérez (MEX/Racing Point)
7. řada: Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo), Carlos Sainz (ESP/McLaren)
8. řada: Lando Norris (GBR/McLaren), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
9. řada: George Russell (GBR/Williams), Robert Kubica (POL/Williams)
10. řada: Antonio Giovinazzi (ITA/Sauber)

Pit Lane: Alexander Albon (THA/Toro Rosso)