Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

San Marino – Skotsko

0:2

konec (0:1)

24.03.2019, 18:00 • Stadio Olimpico di Serravalle, San Marino • Skupina I • Michal Břuchanský

Tipsport: 50.0 26.4 1.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:01:02)
Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13.
Je dobojováno! Zároveň s konečným hvizdem se ze zaplněných tribun ozvalo hlasité bučení, které je nezvykle určeno vítězům. Skotové splnili povinnost a získali v San Marinu tři body. Žádný exkluzivní výkon to ale nebyl, po brzkém gólu čekali na uklidňující trefu až do 74. minuty, kdy dotahující soupeř začal malinko riskovat. Domácí předvedli srdnatý výkon, v první půli měli i nějakou tu šanci, a tak mohou být paradoxně spokojenější než Skotové, kteří mají po zápasech s Kazachstánem a San Marinem negativní skóre 2:3.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Filippo Berardi neměl na půlce hřiště komu přihrát. Dostal se do obležení několika hráčů. McTominayovi nechtěně přišlápl nohu a taktéž dostal žluté napomenutí.

90+2

Ve dvaadevadesáté minutě jsme se dočkali i premiérové žluté karty, kterou za šlapák na Lunadeie vyfasoval Scott McTominay.

90+1

Robertsonův střílený centr proletěl napříč malým vápnem a vyletěl až k pravé postranní čáře. O střelu se pak pokoušel Forrest, ale trefil jenom nejbližšího soupeře.

90

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.

89

Po příchodu Jamese Forresta Skotové mnohem více využívají i pravou stranu. Unavená obrana tak má čím dál větší potíže.

88

Elia Benedettini si vysloužil potlesk spokojených fanoušků, když dobře načasoval výběh a sebral ze vzduchu centr Scotta McTominaye.

87

Fraser zleva odcentroval na zadní tyč, kde si McNulty znovu pomohl faulem. Ani v opačném případě by to gól nebyl, protože z brankové čáry vykopával balón Cevoli.

86

Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Davide Simoncini, přichází Lorenzo Lunadei.

85

Další zakončení Marca McNultyho. Tentokrát to byla hlavička, která letěla nad branku. K tomu už byl pískán útočný faul.

84

84. Marc McNulty (SCO)

84

Nanni přišel o balón a Skotové dlouhým nákopem okamžitě oslovili McNultyho. Ten postupoval z úhlu sám na gólmana, jenž vytěsnil střelu nad břevno.

83

Nákop směřující na McNultyho propadl až k Benedettinimu. Simoncini se konečně může po ošetření vrátit do hry.

82

Forrest se prodral přes několik soupeřů až k centru, který přes zahuštěný prostor ve vápně neprošel k žádnému z jeho spoluhráčů.

81

Mnozí hráči už toho mají plné zuby. Kvůli křečím si vyžádal ošetření sanmarinský kapitán Davide Simoncini.

80

Druhý inkasovaný gól hráče San Marina nadobro zlomil. Domácí mají co dělat, aby zabránili třetí trefě, která visí ve vzduchu.

78

Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Adolfo Hirsch, přichází Andrea Grandoni.

77

James Forrest zprava předložil exkluzivní centr McNultymu, který z dobré pozice hlavičkoval těsně vedle Benedettiniho pravé tyče.

75

O´Donnellův centr z prvního doteku měl k dokonalosti hodně daleko. Vysoký a pomalý míč si ze vzduchu sebral Benedettini.

74

74. Johnny RUSSELL - 0:2

74

Skotsko právě vstřelilo branku!
Skotům padá velký kámen ze srdce, neboť konečně docílili tolik potřebného druhého gólu! Hosté snad poprvé dostali příležitost zaútočit do nezformované obrany a okamžitě toho využili. Forrestovu přihrávku další ze Skotů chytře pustil za sebe k JOHNNYMU RUSSELLOVI, který si před gólmanem přehodil míč na pravačku a tou nekompromisně zavěsil.

72

Fraser dostal dobrý míč od Roberstona. Ve vápně měl docela dost prostoru, ovšem za brankáře Benedettiniho zasáhl blokující Simoncini.

71

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází James Forrest.

70

O´Donnellovi byl odmáván ofsajd, který se dá označit za hodně diskutabilní. Rychle se na to ale zapomene, protože se nejednalo ani o náznak šance.

69

Stále čekáme na nějakou první větší šanci v rámci druhého poločasu. San Marino je necelých pětadvacet minut před koncem stále ve hře o bod!

68

Robertson zavřel dveře Mularonimu, který se chtěl prosadit po pravé straně. Skotové zakládají další akci od brankáře Baina.

67

Filippo Berardi vytáhl míč pryč z vlastní poloviny. Neměl však komu přihrát a kousek od středového kruhu narazil na Scotta McTominaye.

65

Berardi musel zpomalit rychlý protiútok. Míč rozdal doleva, avšak Palazzi už ho do pokutového území nedostal.

64

Drtivá většina skotských akcí jde přes levou stranu. Fraserův centr neplánovaně skončil u McTominaye, jenž zkusil štěstí z hranice vápna, ovšem balón mezi tyče nevtěsnal.

63

Golinucci nezaváhal vedle vlastního vápna a nakopl balón do Frasera, čímž pro San Marino získal odkop od Benedettiniho branky.

62

Fraserovy centry stále nachází jen muže ve světle modrých dresech, kteří velmi obstojně odolávají hostující územní převaze.

61

Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Matteo Vitaioli, přichází Nicola Nanni.

60

Držení míče: 26% – 74%.

59

Fraserův centr z rohového kopu letěl do dobrého prostoru. Na všechny hráče v poli ale vyzrál Benedettini, jenž využil toho, že může hrát rukama.

58

Robertson přenesl hru doprava, odkud posílal míč do ohně O´Donnell, jenže Benedettini jej k nikomu ve žlutém nepustil.

57

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Callum McGregor, přichází Scott McTominay.

56

McNulty získal míč na rohu šestnáctky a ihned vystřelil. Po teči Cevoliho zaplul balón do boční síťě, kde to jistil i Benedettini. Z následného rohu vzešlo nepřesné zakončení McKenny.

55

Ani z této standardní situace nic vážného nevzniklo. Hlavní rozhodčí viděl v pokutovém území útočný faul McLeana.

54

Michele Cevoli využil svých centimetrů a odvrátil centr z pravé strany na roh, který je pro Skoty už sedmý.

53

Po změně stran je to zatím naprosto vyrovnaná partie. Palazzi si pokryl míč před Russellem a z hranice pokutového území vypálil. Bain každopádně zasahovat nemusel, křižný pokus letěl mimo.

51

Filippo Berardi se dostal s míčem až do vápna, kde se snažil získat pokutový kop. Po kontaktu s McKennou a ochotném pádu se však nepískalo.

50

Když už to vypadalo, že se domácí dostanou k první souvislejší kombinaci u půlící čáry, tak přišla ztráta balónu. Další šancí mají Sanmarinští po faulu O´Donnella na Palazziho.

49

Battistini doprovodil balón za koncovou čáru po nepřesné přihrávce na Robertsona. San Marino se zkusí prokombinovat na polovinu soupeře.

48

Útočný faul Russella odnesl bolístkou na noze Hirsch. Z kraje pokutového území uvede míč do hry Elia Benedettini.

47

Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený příchod McNulty za zraněného Calluma Patersona.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, do kterého Skotové vstoupili přesně tak, jak si před zápasem přáli. Bezbrankové skóre platilo jen do čtvrté minuty, kdy se z hlavičky prosadil McLean. Sanmarinští fotbalisté mohou být přesto docela spokojení, Benedettini musel likvidovat už jenom jednu gólovku Armstronga a naopak to byli domácí, kteří mohli nečekaně vyrovnat. Hirsch však trefil boční síť a Palazzi z delší vzdálenosti minul.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Johnny Russell byl pár metrů před vápnem podražen Simoncinim. O provedení slibného přímého kopu se postaral sám faulovaný, jenže trefil jenom zeď a obranný val nepropálil ani z dorážky.

45

Nastavují se 2 minuty.

44

Ryan Fraser se snaží být hodně aktivní. U míče je velmi často, ale zároveň neustále kazí centry. Tento případ to jenom potvrdil.

43

Hosté rozhodně nešetří s přihrávkami na čtyřiceti metrech od soupeřovy branky. Fanoušci Skotska reagují hlasitým bučením.

42

Skotové chtěli udržet míč na polovině soupeře. Skutečností se ale stal přesný opak, O´Donnell v souboji o vysoký míč povalil Hirsche.

41

Další dlouhý pas ze skotských kopaček. Pohlídal si jej Manuel Battistini, který nechal projít balón k brankáři Benedettinimu.

40

McLeanovi se vůbec nepovedl centr z hloubi pole. McNulty ani nikdo jiný na něj neměl šanci dosáhnout.

38

Fraser přihrál blíže k pokutovému území na Armstronga, který napálil jen clonícího protihráče. San Marino si může trochu oddechnout, neboť vhazuje Battistini.

37

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Callum Paterson, přichází Marc McNulty.

36

Pravděpodobně se bude brzy střídat. Připraven už je jeden skotský náhradník, který by měl nahradit zraněného Patersona.

35

Nevynucená chyba Stuarta Armstronga, kterému doslova utekl balón za levou postranní čáru. Skotové ho každopádně získali rychle zpět.

33

Další možnost pro domácí výběr, který po ubráněném rohu přešel do protiútoku. Hirsch zleva přihrál na osu hřiště, odkud napřáhl Palazzi a minul ze svého pohledu pravou tyč.

32

Zahrozilo i na druhé straně, kde se musel vytáhnout brankář Elia Benedettini. Skokem k pravé tyči elegantně zlikvidoval zakončení Patersona.

31

31. Adolfo Hirsch (SMA)

31

Velká šance San Marina! Berardi vymyslel skvělou průnikovou přihrávku na Hirsche. Bain ho svým výběhem zahnal do nulového úhlu a z něj sanmarinský útočník trefil jen boční síť.

30

Držení míče: 21% – 79%.

29

Z pravého křídla tentokrát centroval McGregor. Spoluhráče ale nenašel a navíc byl pískán faul Russella na Palazziho.

28

Domácí kapitán Simoncini vedle šestnáctky stáhl k zemi Armstronga. Ostrované disponují další standardkou.

27

Benedettini se vypořádal s centrem Frasera a vyboxoval míč pryč z pokutového území.

25

Sváteční návštěva San Marina na polovině soupeře trvala jen krátce. Hirsch zpracoval spoluhráčův aut pouze do zámezí.

24

Na stavu 0:1 se však nic nezměnilo. Rána Frasera přeletěla zeď, ale společně s ní i celou branku. A rozhodně ne o malý kousek.

23

Mularoni na samotné hranici velkého vápna zezadu faulován Frasera. Skotsko má k dispozici nadějný přímý kop.

22

Fraserův centr z rohového kopu byl odvrácen na Robertsona, jehož nákop propadl až za koncovou čáru.

21

21. Stuart Armstrong (SCO)

21

Skotové prorazili dlouhým nákopem a snadno se dostali do velké šance! Armstrongovu střelu z osy hřiště ale gólman Benedettini vyrazil i s následnou dorážkou!

20

A další přetažený centr, během kterého byl navíc odhalen útočný faul O´Donnella na Adolfa Hirsche.

19

Proto je k vidění hodně centrů, které jsou většinou hodně přetažené, a tak Elia Benedettini ve své brance moc práce nemá.

18

Obléhání domácího vápna je hodně zdlouhavé. Skotové si jen těžko hledají nějaký prostor vhodný ke střele.

17

Fraser je zatím hodně aktivní. Jeho další centr odklidil do relativního bezpečí Enrico Golinucci.

16

Hosté si úplně nerozuměli při rozehrávce. S míčem se museli dostat na křídlo, jenže centr zprava nikoho nenašel.

15

Vytáhlý Cevoli na ose hřiště podrazil Ryana Frasera a daroval tak hostům přímý kop.

14

McGregor nacentroval daleko před pokutové území. Míč ale letěl příliš dlouho a před zakončujícího O´Donnella se stihl postavit jeden ze soupeřů.

13

Simoncini odvrátil centr pryč z šestnáctky, do které vracel míč Fraser a vybojoval pro Skoty výhodu rohového kopu.

12

Sám faulovaný Fraser poslal míč do vápna, nicméně tam se v hlavičkovém souboji prosadil jeden ze sanmarinských obránců.

11

Ještě jednou v akci Fraser, který byl při centru z levé strany zbourán Manuelem Battistinim. Je z toho zkrácený roh pro Skoty.

10

Fraserův centr do ohně domácí odvrátili, jenže míč neudrželi a zůstávají v zataženém bloku u vlastní šestnáctky.

9

Robertsonův centr spadl na hlavu Russella, od které se míč odrazil zcela mimo prostor Benedettiniho brány.

7

Po faulu McLeana na Alessandra Golinucciho kopalo San Marino standardku, nicméně z ní nic nevyprodukovalo.

6

Od začátku je vidět skotská dominance. Hostující ofenzivní snažení může pokračovat po faulu Palazziho.

4

4. Kenny MCLEAN - 0:1

4

Skotsko právě vstřelilo branku!
Ostrované jdou do rychlého vedení a můžou se uklidnit! Fraser poslal centr z levé strany na úplně volného KENNYHO MCLEANA, po jehož hlavičce se Benedettini natahoval marně.

3

První střelu hostů vyslal zpoza šestnáctky McLean, jenže branku San Marina minul.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácích ve světle modrých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, D. Simoncini (C), Cevoli, Palazzi – Mularoni, E. Golinucci, A. Golinucci – F. Berardi, M. Vitaioli, A. Hirsch.
Náhradníci: Zavoli, S. Benedettini – Cesarini, Mi. Battistini, Lunadei, Nanni, Giardi, Grandoni, Brolli, Rinaldi, Censoni, Tomassini.

Skotsko: Bain – O'Donnell, Bates, McKenna, Robertson (C) – McLean, C. McGregor – Russell, Armstrong, Fraser – Paterson.
Náhradníci: McLaughlin, Kelly – Palmer, Souttar, Fleck, J. McGinn, McTominay, Shinnie, Burke, Forrest, McBurnie, McNulty.

Rozhodčí: Schuettengruber – Brandner, Kuehr (všichni AUT).
Skotsko

Hosté mají co napravovat. A nejen v krátkodobém hledisku, neboť jejich poslední účast na velkém turnaji se datuje k roku 1998. Los kvalifikace na evropský šampionát 2020 přidělil Skotům do skupiny San Marino, Kypr, Kazachstán, Belgii a Rusko, což jim dalo slušnou naději na případný postup z druhého místa. Sen v podobě postupu se však Skotům začal rozplývat velmi rychle. Na první zápas skupiny I cestovali do Kazachstánu, kde po deseti minutách nečekaně prohrávali už 0:2 a se svěřenci českého trenéra Michala Bílka nakonec prohráli 0:3, přičemž vyslal pouze dvě střely na branku.
San Marino

Tradiční otloukánek disponuje nejstálejší formou ze všech evropských reprezentací. Na mezinárodním poli se San Marino představuje od roku 1992 a přitom stále čeká na své první vítězství v soutěžním utkání. Mužstvo, které naposledy bodovalo v listopadu roku 2014 při bezbrankové remíze s Estonskem, zahájilo tuto kvalifikaci na hřišti Kypru, což je soupeř, se kterým by San Marino mělo odehrát ve skupině I asi nejvyrovnanější partii. Opak ale byl pravdou, Kypr do 23. minuty dvakrát skóroval z penalty, celkově vyhrál na střely 31:2 a na góly 5:0.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

San Marino – Skotsko

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 4. McLean (Fraser), 74. Russell (Forrest)

Karty:   90+4. F. Berardi (SMA) – 90+2. McTominay (SCO)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13.

San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, D. Simoncini (C) (86. Lunadei), Cevoli, Palazzi – Mularoni, E. Golinucci, A. Golinucci – F. Berardi, M. Vitaioli (61. Nanni), A. Hirsch (78. Grandoni).
Náhradníci: Zavoli, S. Benedettini – Cesarini, Mi. Battistini, Lunadei, Nanni, Giardi, Grandoni, Brolli, Rinaldi, Censoni, Tomassini.

Skotsko: Bain – O'Donnell, Bates, McKenna, Robertson (C) – McLean, C. McGregor (57. McTominay) – Russell, Armstrong (71. Forrest), Fraser – Paterson (37. McNulty).
Náhradníci: McLaughlin, Kelly – Palmer, Souttar, Fleck, J. McGinn, McTominay, Shinnie, Burke, Forrest, McBurnie, McNulty.

Rozhodčí: Schuettengruber – Brandner, Kuehr (všichni AUT)