Menu

Hokej

Play-off DHL extraligy juniorů

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

3:2

po s.n. (4:3) (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 1:1

20.03.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Čtvrtfinále • Libor Kult (@@LiborKult)

V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.
První pokus MICHALU GUTOVI nevyšel poté, co mu před prázdnou brankou utekl puk. Napodruhé zvolil znovu kličku, ale tentokrát do forhendu a v desáté sérii ukončil napínavý rozstřel.

63:36

Steinocher nakonec po svých odjel na střídačku a budeme pokračovat. Ještě necelá minuta z přesilovky Pirátů.

63:36

Steinocher stále sedí v rohu vlastního pásma na ledě a je u něj zdravotnice. Situaci komentovala střídačka Slavie natolik vehemetně, až k ní přijel hlavní sudí a domluvil jí.

62:32

Možná klíčový okamžik zápasu. Havrda fauloval v útočném pásmu kolenem, takže Piráti budou hrát přesilovku čtyři na tři. To je pro domácí trenéry impulz k oddechovému času.

58:20

Slavia začínala akci za vlastní brankou, ale rychle z toho byla nebezpečná střela Všetečky. Ten dostal na pravém křídle puk do jízdy, nabral rychlost, objel beka z kruhu střílel na Pavláta, který zasáhl beton a ještě vyčinil bekovi, že se nechal objet.

56:41

Po souboji i mantinelu v obranném pásmu Pirátů se vylučuje na obou stranách. Hostující Hradil jde za katr po vysoké holi, domácí Seemann pyká za pozdní dohrání.

52:47

Slávisté se rozčilovali kvůli situaci na vlastní modré čáře, čehož však nedbal Koláček a šel k brance, kde se dostal k zakončení z levé strany, které však Málek pokryl a přerušil hru, takže domácí útočník po hvizdu sudího jen zlostně praštil holí o led.

51:32

Hromadné střídání využil k útočnému výpadu až z vlastní poloviny hřiště Štibingr, který po překonání útočné modré zasekl na levém křídle do středu a vystřelil tak jako by na bližší tyč, což si Pavlát s námahou pohlídal a vyrazil puk do rohu.

48:35

Slavia právě vstřelila branku!
Místo možnosti odskočit na rozdíl dvou gólů Piráti inkasují při vlastní přesilovce. Hosté dostali kotouč do středního pásma, kde si ho vybojoval Brož, zatáhl ho do útočného pásma a přihrál na vrchol kruhů MAXIMU HAVRDOVI, který překonal Pavláta střelou do horní poloviny branky. Asistence: Jaroslav Brož a Tomáš Duda.

48:19

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Vlček – 2 min., hákování).

46:54

Seemann teď vůbec dobře nevyřešil přečíslení tři na jednoho. Na levé straně měl dostatek času i prostoru se podívat, ale místo přihrávky na Pecha mezi kruhy nebo Vrhela v protějším kruhu zvolil střelu na bližší tyč, která Málka nepřekvapila. Hostující gólman pak pokryl i nahrávku chomutovského obránce od zadního mantinelu.

42:57

Piráti právě vstřelili branku!
Vida a je tu obrat skóre, který zařídil jediný dorostenec na ledě. Oblouček Pirátů z vlastního pásma zasáhl jeden z hráčů vysokou holí, což na okamžik zmrazilo slávistickou obranu, čehož využil MARCEL ŠTEFANČÍK a z levé strany prostřelil Málka. Asistence: Denis Zeman a Tomáš Koblížek.

39:59

Po dlouhém boji o puk v pásmu Pirátů vytěžila Slavia ze získaného kotouče jen sraženou střelu Petráka, po níž stihli domácí ještě jeden výpad. Štefančík v něm nahodil puk před branku, kde operoval Gut. Po této akci skončil puk v brance Pražanů, ale došlo k tomu až po siréně oznamující druhou přestávku.

38:55

Piráti právě vstřelili branku!
Téměř po pěti třetinách hry Chomutovští odčarovali kouzlo Málka v brance Slavie. Seemannvo sražené nahození posunul před branku Chlán a tam si puk vzal JOSEF KOLÁČEK. Domácí útočník nejprve neuspěl, ale našel si odražený puk, s nímž objel branku a zřejmě i o nohy Duda dostal puk do branky. Asistence: Petr Chlán a Vít Seemann.

38:39

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Antoš – 2 min., držení).

36:32

Po vyhození Pirátů se ve středním pásmu ujal puku Brož, který se proháčkoval až před Pavláta, kde však při střele minul puk. Ten však klouzal dál do branky, než ho Pavlát na poslední chvíli vykopl levým betonem.

36:05

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Koláček – 2 min., hákování).

27:27

Jedno oslabení Slavia v pohodě zvládla, teď si připravila sama další, neboť po návratu vyloučeného hráče z trestné lavice byli hosté na ledě v šesti.

25:38

Ach ta koncovka! Právě to si teď mohou říkat všichni, kteří fandí pirátským juniorům. Seemannovo nahození vyrazil Málek jen před sebe, kde číhal opět Ouřada, ale nadvakrát Málek nepřekonal.

25:19

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Všetečka – 2 min., podrážení).

24:16

Piráti přidali a je to znát. Teď zamkli soupeře v jeho pásmu, až se mezi kruhy objevil osamocený Ouřada, který však nikým neatakovaný netrefil prostor mezi třemi slávistickými tyčemi.

23:06

Prvním střelcem Pirátů ve čtvrtfinále juniorské extraligy mohl být dorostenec Štefančík, který ustál souboj na modré a dostal se až před Málka, jehož střelou ani dorážkou nepřekonal.

21:00

To už neplatí a málem z toho byl gól. Antoš napřáhl v pravém kruhu a jeden z bránících Pirát vložil do jeho rány na poslední chvíli hůl, což změnilo směr puku, který Pavlát na poslední chvíli hranou betonu vytěsnil mimo své tři tyče.

15:52

Druhý gól měl na hokejce Všetečka. Na levém křídle přebruslil Beneš, natlačil se před branku, kde vystřelil bekhendem. Pavlát sice zasáhl, ale puk přece jen propadl za něj a cinkl o pravou tyčku.

13:07

Moc nechybělo, aby Slavia přidala druhý gól. Steinocher zavezl po levém křídle puk do pásma, objel branku a rozehrál na modrou. Po střele pleskl puk o zadní mantinel, odkud přišla přihrávka před brankoviště, kam si vyjel právě obránce Steinocher, ale z první Pavláta nepřekonal.

09:57

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hradil – 2 min., hákování).

06:04

Piráti dvakrát v rychlém sledu stříleli z pravé strany. Ouřada to zkoušel k bližší tyči nad rameno, ale Málek zasáhl včas. Poté už ležel na ledě, ale Zeman přestřelil branku.

04:57

Slavia právě vstřelila branku!
Stejně jako v prvním utkání série jdou Pražané do vedení, Tentokrát už v první třetině a po chybné rozehrávce Pirátů ve vlastní třetině. Vystihl ji totiž JAKUB JANČA, který z pravého kruhu překonal Pavláta střelou, jež prolétla domácímu gólmanovi mezi betony a došourala se do branky. Bez asistence.

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

3:2

po s.n. (4:3) (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 39. Koláček (Chlán, Seemann), 43. Štefančík (D. Zeman, T. Koblížek), rozh. náj. Gut – 5. Janča, 49. Havrda (Brož, Duda)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Ouřada (CHM)
1:0   Hradil (SLA)
2. série:
1:0   M. Svoboda (CHM)
1:0   Všetečka (SLA)
3. série:
1:0   Chlán (CHM)
1:1   Brož (SLA)
4. série:
2:1   Koláček (CHM)
2:2   Štibingr (SLA)
5. série:
2:2   Gut (CHM)
2:2   Janča (SLA)
6. série:
2:2   Brož (SLA)
2:2   Koláček (CHM)
7. série:
2:2   Štibingr (SLA)
2:2   Ouřada (CHM)
8. série:
2:3   Vlček (SLA)
3:3   Koláček (CHM)
9. série:
3:3   Brož (SLA)
3:3   Koláček (CHM)
10. série:
3:3   Vlček (SLA)
4:3   Gut (CHM)

Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, D. Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, Jaroš, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

HC Slavia Praha: Málek (Němeček) – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Rozhodčí: Zubzanda – Kokrment, Gerát

Průběh zápasu
1. třetina
04:57 SLA 0:1 Janča
09:57 SLA 2 Hradil, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
25:19 SLA 2 Všetečka, podrážení
27:27 SLA 2 HL, příliš mnoho hráčů, odpyká Kižlin
36:05 CHM 2 Koláček, hákování
38:39 SLA 2 Antoš, držení
38:55 CHM 1:1 Koláček (Chlán, Seemann)
Po 2. třetině
3. třetina
42:57 CHM 2:1 Štefančík (D. Zeman, T. Koblížek)
48:19 SLA 2 Vlček, hákování
48:35 SLA 2:2 Havrda (Brož, Duda)
56:41 SLA 2 Hradil, vysoká hůl
CHM 2 Seemann, pozdní dohrání
Po 3. třetině
Prodloužení
62:32 SLA 2 Havrda, faul kolenem
před nájezdy
Samostatné nájezdy
CHM 3:2 Gut (rozh. náj.)
po s.n.