Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HC Košice – HK Poprad

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1

11.03.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Čtvrtfinále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.7 4.3 3.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na početnou příště! (20:42:30)
To byl zápas! Úvodní duel čtvrtfinálové série mezi Košicemi a Popradem nabídl strhující podívanou, po které se z prvního vítězství radují kamzíci! O jejich úspěchu rozhodl prudkou ranou od modré čáry Marcel Petran! Oceláři neměli k úspěchu daleko, hosté ale byli prostě o něco málo lepší.
Statistiky utkání
Střely na branku: 30 – 24
Vhazování: 30 – 29
Využití přesilovek: 1/5 – 2/7

Konec zápasu.

59:56

Slovákova tečovaná střela od modré čáry šla mimo branku, je rozhodnuto! Severští kamzíci vyhrají první duel série!

59:22

Time-out si nyní berou i hokejisté Popradu, po přestávce opět uvidíme buly před jejich svatyní. Do konce zbývá jen něco málo přes třicet sekund.

59:13

Špilár zkusil hostujícího gólmana překonat střelou z otočky, strážce popradské klece ale zasahovat nemusel – domácí útočník přestřelil!

59:03

Oceláři vzali oddechový čas, Habal zůstává na střídačce! Košice jsou v šesti, vhazovat se bude před Tomášem Vošvrdou.

58:57

Vladislav Habal začíná pokukovat po střídačce, každou chvíli se na ní odebere. Kamzíci zatím kontrolují závěr utkání a kráčí k prvnímu vítězství.

57:58

Domácí defenzíva úplně zapomněla na Patrika Svitanu, produktivní bek z úniku nastřelil jen beton připraveného strážce košické klece!

56:58

Poprad se dostal dopředu, teď už se snaží akorát tahat čas. Od prvního vítězství v sérii ho dělí jen tři minuty, domácím začíná téct do bot.

55:36

Kamzíci vyhazují na zakázané uvolnění, nemohou tak vystřídat. Po krátké pauze uvidíme buly po pravici Tomáše Vošvrdy. Uvidíme, co Košice vymyslí.

54:58

Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco málo přes pět minut, Vošvrda si na své konto připisuje další zákrok. Na ledě ocelářů dnes chytá výborně.

53:32

Mohlo být opět vyrováno! Derljuk našel na kruhu volného Jakuba Suju, jehož zakončení Vošvrda na poslední chvíli zachytil do rukavice!

53:00

Poprad právě vstřelil branku!
V košické hale je najednou hrobové ticho, hosté se po rychlé akci opět prosazují! Buzzeo vyhrál vhazování a poslal kotouč Karalahtiovi, který obratem nabil MARCELU PETRANOVI. Popradský bek pak střelou z první čistě prostřelil Habala! Asistence: Keni Karalahti, Justin Buzzeo.

52:57

Atmosféra by se dala krájet, po přerušení se před Habalem strhla menší šarvátka! Martin Dudáš (KOS) a Jindřich Abdul (POP) dostávají tresty za hrubost.

52:42

Domácí pořádně zatápí pod kotlem, hosté prožívají dost nepříjemné chvíle. Až nyní se jim po dlouhé době podařilo pořádně vyrazit ven z obranného pásma.

51:52

Krásná souhra Šerbatova s Šedivým skončila nepřesnou střelou, Vošvrda měl z pekla štěstí! Košice mají více ze hry, Poprad je pod palbou!

50:46

Ve Steel Areně panuje úžasná atmosféra, diváci jsou ve varu a ženou Košice k dalšímu gólu. Domácí teď mají převahu nejen v hledišti, ale i na ledě.

49:27

Košice vstřelily branku!
V Košicích je opět vyrovnáno, MARCEL HAŠČÁK se prosadil z bezprostřední blízkosti brankoviště! Vošvrda neměl šanci tohle zakončení chytit, jeho obrana ho nechala na holičkách a bývalý forvard Komety tak měl dost jednoduchou práci – 2:2! Asistence: Eliezer Šerbatov, Roman Derljuk.

48:47

Evan Brophey pálil z vysokého úhlu, druhý zářez ale na svou pažbu nezaznamenal. Český strážce hostující svatyně ránu vykryl betonem.

47:50

Sýkora nahrál na modrou, následnou střelu pohotový Vošvrda vyrazil před sebe. K volnému kotouči se následně dostávají hokejisté Popradu a míří vpřed.

46:53

Jsme svědky dost krkolomné kombinace seveřanů, kamzíkům po dvou nevyužitých přesilovkách zdánlivě dochází síly. Domácí se pomalu vrací do tempa.

45:47

Poprad druhou přesilovku vůbec nezvládá. Hosté se snaží nějak rozestavit kolem Habala, ale moc jim to nevychází. Oceláři mají oslabení pod kontrolou.

44:51

Brejčák vyšel ze souboje s Dudášem jako vítěz, ukořistil pro sebe kotouč a následně jej vyhodil na druhý konec ledové plochy. Košice jsou z nejhoršího venku.

44:20

Východňáři jdou do tří! Jakub Suja (KOS) je vyloučen za sekání, kamzíci budou mít dvacet sekund dlouhou dvojnásobnou početní výhodu!

43:34

Lušňák vjel do útočného pásma a chvilku bojoval o kotouč u mantinelu, čímž z oslabení ukrojil cenné vteřinky. Oceláři to zatím zvládají na jedničku.

42:42

Domácí špatně střídali, což rozhodčím neuniklo. Hráčská lavice Košic dostává trest za příliš mnoho hráčů, Poprad tak čeká početní výhoda.

42:15

Jindřich Abdul se odpoutal od jednoho z košických obránců a z mezikruží zakončil, Habal si na své konto připsal další úspěšný zákrok. Neměl to jednoduché.

41:03

Pomalejší úvod třetí třetiny přerušuje icing, kterého se dopustili hosté. Vošvrda bude muset zpozornět, za chvilku se bude vhazovat před jeho klecí.

40:32

Poprad uhasil soupeřův výpad a sám se nyní snaží usadit před Habalem, pevná obrana domácího celku ho ale nechce pustit hluboko za modrou čáru.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 20 – 18.
V Košicích dnes sledujeme napínavou podívanou, tahle série bude zajímavá! Po čtyřiceti minutách jsou blíže k vítězství hosté, které v úvodu druhé třetiny poslal do vedení Samuel Mlynarovič. Poprad pak po tvrdém zákroku stejného hráče musel bránit pětiminutové oslabení, které ovšem nakonec přežil bez inkasované branky, a odchází tak do kabin s těsným náskokem.
Další třetina začne přibližně v 19:56.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:26

Zagrapan manévruje v útočném pásmu, hosté se poprvé po dlouhém oslabení pořádně dostali před Habala. Zatím košickou klec nijak neohrozili.

38:48

Oslabení už je dávno u konce, východňáři jsou ale stále pevně usazeni před Vošvrdou a snaží se ex-olomouckého gólmana nějak překonat.

37:54

Velká šance zase na druhé straně! Na Spilára zívala prázdná branka, domácí forvard ale z hranice brankoviště přestřelil!

37:03

Košice v přesilovce zaváhaly a pustili dopředu Takáče, který kvůli dojíždějícímu bekovi nezvládl pořádně zakončit a zamířil nad klec!

36:48

Haščák hledal někoho, komu byl mohl nahrát, nakonec se ale z kruhu rozhodl zakončit. Vošvrda se střelou z vysokého úhlu neměl nejmenší problém.

36:03

Střelecký pokus z prostoru pro vhazování byl ztečován do ochranné sítě, hra je přerušena. Z košické přesilovky zbývá ještě něco málo před dvě minuty.

35:05

Domácí kombinují v útoku, přihrávka střídá přihrávku. Celou přesilovku řídí z pravého kruhu Ladislav Nagy, Košice se zatím nemají se střeleckému pokusu.

34:33

Samuel Petráš se zničehonic uvolnil v mezikruží a nenápadnou střelou málem překonal Vošvrdu, ten ale kotouč včas vykopl betonem!

33:39

Popradští se už podruhé osvobodili, Habal zastavuje kotouč u vlastní klece a přenechává jej jednomu ze spoluhráčů. Hosté oslabení zatím zvládají.

32:57

Samuel Mlynarovič (POP) dohrál, za ošklivé naražení zezadu dostává pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Domácí čeká dlouhá přesilovka.

32:43

Oceláři skvěle brání, tohle oslabení zvládají lépe než ta předcházející. Poprad si moc v útoku neví rady, tohle už domácí pravděpodobně přežijí.

31:47

Košičtí poprvé vyhodili, Poprad musí z pásma ven. Pro kotouč se budou muset vrátit až za vlastní svatyni, puk letěl doslova přes všechny čáry.

31:06

Jedno oslabení skončilo, další zase za chvilku začne. Po deseti minutách se na trestnou vrací Klemen Pretnár (KOS), tentokrát míří ven za držení.

30:27

Dlouhá kombinace seveřanů nemá konce, hosté se ke střeleckému pokusu moc nemají. Habal musí být ve střehu, moc vytěžován ovšem není.

29:30

Radomír Heizer se uvolnil na kruhu a tentokrát už zakončil, netrefil ale košickou klec! Kamzíci se stále drží vepředu, domácí jsou pod tlakem.

28:32

Další komplikace pro domácí výběr, český útočník Petr Kafka (KOS) je vykázán za nedovolené bránění. Poprad si tak opět zahraje přesilovou hru.

28:32

Justin Buzzeo prokličkoval před branku a jeho odraženou střelu mohl do branky doklepnout Heizer, který ale jen promáchl!

28:16

Tomáš Slovák u mantinelu sestřelil Dávida Bondru, který si to po přerušení chtěl s domácím bekem vyříkat. Rozhodčí je ale od sebe preventivně oddělil.

Dnešní utkání sleduje 6 017 diváků (72% kapacity).

27:47

Po delší době musel zasahovat zase Tomáš Vošvrda, který zakončení Suji od modré schoval do rukavice. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po jeho levici.

26:11

Znovu Takáč, tentokrát Habala moc nepotrápil. Domácí gólman rutinním zákrokem betonem vyrazil kotouč do rohu kluziště, kde se k němu dostávají oceláři.

25:37

Samuel Takáč pálil z kruhu, český gólman byl připraven i tentokrát. Poprad stupňuje svůj tlak, Košickým se vůbec nedaří s rozjetým soupeřem srovnat krok.

24:34

Karalahti dlouhou přihrávkou vyslal své spoluhráče před Habala, jejich pobyt v útoku ale neměl dlouhého trvání. Hosté teď mají více ze hry.

23:35

Poprad právě vstřelil branku!
A i tentokrát je z toho gól, kamzíci využívají další přesilovku a v úvodu druhé třetiny se vrací do vedení! Svitana pronesl kotouč dopředu, nahrál za sebe SAMUELU MLYNAROVIČOVI, který si povyjel před brankoviště a zakončil za Habala! Asistence: Patrik Svitana.

22:56

Klemen Pretnar (KOS) sekl Matúše Paločka. Košice se tak po dobrém vstupu do periody budou muset bránit ve čtyřech, stejně jako v úvodním dějství.

22:20

Petrán našel Bellúše, který na kruhu místo zakončení o kotouč úplně přišel. Oceláři uhasili hostující akci a nyní se sami snaží prorazit za soupeřovu modrou čáru.

21:44

Zatím se hraje hlavně před Vošvrdou, nekompromisní defenzíva kamzíků ale soupeře nepouští do zakončení. Gólman Popradu má zatím minimum práce.

20:56

Buzzeo rozehrál kotouč dopředu, pryž dojela až před Vladislava Habala. Gólman povyjel z brankoviště, zachytil puk a přihrál jednomu ze spoluhráčů.

20:25

Sudí po souboji za brankou přesouvají hru do středního pásma, po pětadvaceti sekundách hry se tak bude vhazovat u popradské modré čáry.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 10 – 8.
Máme za sebou velmi atraktivní první třetinu, soupeři odchází do kabin za vyrovnaného stavu. V páté minutě nejprve otevřel skóre Justin Buzzeo, na jehož zásah odpověděl chvilku před koncem Evan Brophey. Po většinu dějství měly na ledě převahu Košičtí, hosté se ale vůbec nenechali zahanbit a s domácími drželi krok.
Další třetina začne přibližně v 18:58.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Suja našel rozjetého Klímu, který z prostoru pro vhazování trefil plexisklo za Vošvrdovou klecí! Tahle střela byla hodně jedovatá!

19:24

Na konci vlastního oslabení zahrozil Dávid Bondra, který si najel na kruh a proklepl Habalovy reflexy! Ten bez větších obtíží chytil.

18:54

Kamzíci vyhodili a mohli si na pár sekund oddychnout, oceláři ovšem velmi rychle vylovili kotouč z vlastního pásma a okamžitě se vrátili do útoku.

17:20

Hosté závěr úvodního dějství nezvládají, čeká je další oslabení. Tentokrát tedy na trestnou putuje Arturs Salija (POP), jehož prohřeškem je sekání.

17:20

A Košice mohly jít rázem do vedení! Ignatuškin se dostal do ideální střelecké pozice, byl ovšem faulován Salijou! Bude se vylučovat.

17:00

Košice vstřelily branku!
Zaplněná Steel Arena je na nohou, tři minuty před koncem je vyrovnáno! Popradská defenzíva se sesypala jako domeček z karet a před Vošvrdou vznikl obrovský závar, kterého plně využil EVAN BROPHEY – 1:1! Bez asistence.

16:38

Ladislav Nagy si aktivitou vynutil faul, Lukáš Paukovček (POP) ho teď přišpendlil na mantinel. Za to dostává nejen menší trest, ale i desetiminutový "osobák".

16:14

Poprad se brání možná až příliš pasivně, bránící čtveřice se semkla kolem své branky. Košicím nechává na ledě nezvykle moc prostoru, domácí kombinují.

15:03

Nagy to pořád umí! Veterán teď prokličkoval popradskou obranou a málem i zakončil, jeden z hostů ho ale na poslední chvíli odzbrojil!

14:35

Marek Zagrapan (POP) u mantinelu dost zbytečně krosčekoval Šedivého, popradského forvarda tak čeká dvouminutový pobyt na trestné.

14:03

Nepřesná rozehrávka Košic skončila až na zakázaném uvolnění, zhruba šest minut před koncem první třetiny se tak bude opět vhazovat před Habalem.

13:02

Na druhé straně zkusil štěstí Ignatuškin, jehož střelu z kruhu zblokoval jeden z bránících hráčů Popradu. Kamzíci se znovu dostávají ke kotouči.

12:20

Radoslav Macík nahodil kotouč do útočného pásma, hosté se snaží opět usadit před klecí Vladislava Habala. Bývalý karlovarský gólman musí být ve střehu.

11:18

Karalahti se vrací na ledovou plochu, začíná krátká přesilovka Popradu. Kamzíci se přesouvají dopředu, početní výhodu budou mít zhruba čtyřicet sekund.

10:36

Nagy vzal kotouč na sebe a provezl jej do útočného pásma, kde jej nabídl jednomu ze spoluhráčů. Ten vypálil, Vošvrda si na své konto připsal další zákrok.

10:00

Poměr sil na ledě se vyrovná. Roman Derljuk (KOS) ve středním pásmu podrazil protihráče, za což dostává dvouminutový trest, a ukončuje tak početní výhodu.

09:12

Keni Karalahti (POP) za brankou podržel Nagye, helsinský rodák tedy bude následující chvíle trávit na lavici hanby. Přesilovka pro Košice.

08:03

Obrovský závar k vyrovnávacímu gólu nevedl, Tomáš Vošvrda si zvládl pohlídat kotouč a udržel jej mimo svou klec!

07:34

Klíma vyhrál vhazování a nahrál za sebe jednomu z obránců, který na Vošvrdu vyslal pěkně jedovatou ránu. Gólman kamzíků byl ale připraven i tentokrát.

06:44

Hra se přelévá z jedné strany ledové plochy na druhou, oslabení a inkasovaný gól ocelářům dost sebral vítr z plachet. Sledujeme vyrovnanou partii.

05:00

Poprad právě vstřelil branku!
Takhle se hraje přesilovka! Kamzíci vyvinuli na Habalovu klec obrovský tlak, který následně přetavili v úvodní gól utkání! Na hranici pásma se uvolnil JUSTIN BUZZEO, který napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1! Asistence: Kevin Miller, Arturs Salija.

04:45

Domácí obrana úplně zapomněla na Radomíra Heizera, který z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil jen do českého brankáře!

04:07

Košice se poprvé dostaly ke kotouči a okamžitě jej vyhodily přes všechny čáry. Habal musel z rukávu vytáhnout několik těžkých zákroků, Poprad tlačí.

03:12

Poprad dostává šanci s Košicemi srovnat krok, Gabriel Spilár (KOS) je vyloučen za vysokou hůl. Kamzíky tak čeká první přesilová hra.

02:56

Šerbatov našel Kocha, který z modré lajny minul. Košičtí fanoušci roztahují choreo, zatím mohou být s výkonem jejich celku spokojení.

02:17

Poprvé se přerušuje, Vošvrda se po zachycení Klímova pokusu rozhodl kotouč podržet. Po krátké pauze tak uvidíme buly v popradské části kluziště.

01:10

Derljuk zkusil štěstí od modré čáry, český gólman ve službách kamzíků měl s projektilem menší problémy. Nakonec se mu ale podařilo střelu vykrýt.

00:29

Domácí šli dopředu jako první, jejich výpad ale připravená popradská defenzíva velmi rychle rozebrala. Vošvrda zatím nebyl nucen zasahovat.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středovéhu kruhu, jdeme na to! O první vhazování se postarají domácí Jakub Suja a Samuel Mlynarovič z Popradu.
Domácí už jsou na ledě, hosté se k nim pomalu připojují. Oba celky se řadí na modrých čarách, před úvodním buly si poslechneme ještě slovenskou hymnu.
Úvodní sestavy:

HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš (A), Čížek – Spilár (A), Suja, Nagy (C) – Sýkora, Brophey, Kafka – Haščák, Ignatuškin, Lušňák – Šerbatov, Klíma, Petráš – Jokeľ.

HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Bellúš.

Rozhodčí: Jonák, Adamec – Orolin, Kacej.
Příjemný podvečer! Kaufland play-off slovenské Tipsport ligy po víkendových duelech pokračuje dál. Poprvé dnes do akce naskočí hokejisté Košic, které ve čtvrtfinále čeká souboj s Popradem.

Oba výběry si účast ve čtvrtfinále zajistili už v základní části, a nemuseli se tak trápit v předkole. Oceláři nasbírali 109 bodů a skončili čtvrtí, Kamzíci se pak s čtyřbodovou ztrátou umístili těsně pod nimi. Páté místo je pro Poprad nejlepší výsledek od sezóny 2014/2015.

Čtvrtfináloví soupeři se v letošním ročníku střetli už pětkrát, přičemž v jejich vzájemných duelech platí zajímavé pravidlo – vždy dosud vyhrál hostující celek. Poprad si z Košic odvezl výhry 1:0, 4:3pp. a 5:3, zatímco východňáři se ze severu vraceli s výsledky 5:2 a 3:1. Uspějí hosté i dnes, nebo domácí konečně ubrání svou tvrz?

Produktivitě ocelářů kraluje zcestovalý veterán Ladislav Nagy, který byl s 34 brankami na kontě nejlepším extraligovým střelcem základní části. Celkem nasbíral 61 bodů, zatímco tahoun kamzíků Patrik Svitana si jich připsal "pouze" 52 (19+33).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Košice – HK Poprad

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Brophey, 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) – 5. Buzzeo (Miller, Salija), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo)

HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš (A), Čížek – Spilár (A), Suja, Nagy (C) – Sýkora, Brophey, Kafka – Haščák, Ignatuškin, Lušňák – Šerbatov, Klíma, Petráš – Jokeľ.

HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Bellúš.

Rozhodčí: Jonák, Adamec – Orolin, Kacej.

Diváci: 6 017

Průběh zápasu
1. třetina
03:12 KOS 2 Spilár, vysoká hůl
05:00 POP 0:1 Buzzeo (Miller, Salija)
09:12 POP 2 Karalahti, držení
10:00 KOS 2 Derljuk, podrážení
14:35 POP 2 Zagrapan, krosček
16:38 POP 2+10 Paukovček, vražení na hrazení
17:00 KOS 1:1 Brophey
17:20 POP 2 Salija, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:56 KOS 2 Pretnar, sekání
23:35 POP 1:2 Mlynarovič (Svitana)
28:32 KOS 2 Kafka, nedovolené bránění
31:06 KOS 2 Pretnár, držení
32:57 POP 5+OK Mlynarovič, naražení zezadu
Po 2. třetině
3. třetina
42:42 KOS 2 HL příliš mnoho hráčů
44:20 KOS 2 Suja, sekání
49:27 KOS 2:2 Haščák (Šerbatov, Derljuk)
52:57 KOS 2 Dudáš, hrubost
POP 2 Abdul, hrubost
53:00 POP 2:3 Petran (Karalahti, Buzzeo)
Konec