Menu

Další

Mistrovství světa v klasickém lyžování - skoky na lyžích

Kvalifikace mužů, HS108, Seefeld

Vítěz. S. Kraft (AUT)

konec

28.02.2019, 17:00 • Seefeld (Rakousko) • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že kvalifikaci mistrovství světa na střední můstek vyhrál Stefan Kraft z Rakouska a do hlavního závodu postoupili všichni čtyři čeští skokani, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (18:14:52)
Stejně jako v hlavním závodu, také v kvalifikaci dokázali postoupit do hlavního závodu všichni čtyři čeští skokani – Polášek, Koudelka, Kožíšek i Sakala, jenž na středním můstku nahradil Vančuru. Nejlépe si vedl Viktor Polášek, který obsadil sympatické patnácté místo.

Celému startovnímu poli hodil rukavici Stefan Kraft, který obhajuje zlatou medaili z Lahti 2017. Rakušan dokázal skočit 106 metrů, což byl do té doby nejlepší výkon dne. Pak jej sice o metr přeskočil Kamil Stoch, ale měl větší podporu větru. A právě výrazná podpora větru nestačila ani Rjoju Kobajašimu, lídrovi světového poháru, jenž ukázal 108,5 metrů, tedy o dva a půl metru déle než Kraft, ale právě kvůli odpočtu bodů skončil až na druhém místě o 3,4 bodů.

Konečné pořadí kvalifikace:
1. Stefan Kraft (AUT) 130,9 bodů
2. Rjoju Kobajaši (JPN) 127,5 b.
3. Kamil Stoch (POL) 126,1 b.
4. Dawid Kubacki (POL) 123,4 b.
5. Jevgenij Klimov (RUS) 122,4 b.
6. Michael Hayböck (AUT) 120,3 b.
7. Richard Freitag (GER) 119,9 b.
8. Peter Prevc (SLO) 118,3 b.
9. Markus Eisenbichler (GER) 117,1 b.
10. Killian Peier (SUI) 116,9 b.
...
15. Viktor Polášek (CZE) 113,3 b.
20. Roman Koudelka (CZE) 110,7 b.
39. Čestmír Kožíšek (CZE) 91,4 b.
48. Filip Sakala (CZE) 85,5 b.

Konec

Kvalifikace skončila.

66

A lídr světového poháru, které ale na velkém můstku byl až čtvrtý, skáče nejdelší metry v kvalifikaci. 108,5 metrů je sice o 2,5 metrů dále než Stefan Kraft, ale Rakušan odepisoval jen 5,2 bodů, zatímco Rjoju Kobajaši o 6,4 bodů více. Je proto jasné, že je "až" druhý, ale to v kvalifikaci nerozhoduje.
Rjoju Kobajaši musí na svůj skok chvilku čekat.

66

Posledním skokanem na věži je Rjoju Kobajaši.

65

Kamil Stoch - 107 metrů

65

Kamil Stoch se s tím také vůbec nepáral. 107 metrů je o metr lepší výkon než Stefan Kraft, ale má o 3,3 body větší odpočet za vítr a navíc i horší známky než Rakušan, proto je průběžně druhý.

64

Stefan Kraft útočí na vítězství

64

106 metrů je nejdelší let dnešního dne, který předvedl Stefan Kraft, a navíc s telemarkem! Rakušan tak poráží Dawida Kubackého o sedm a půl bodů, dostává třeba dvě známky na 19,5 a jasně tedy vede.

63

Piotr Żyła jde na 99 metrů, což je o metr méně než Viktor Polášek a proto je tento Polák na průběžném dvanáctém místě za českým skokanem.

62

Dawid Kubacki jde do vedení a po dalších osmi závodnících střídá Jevgenije Klimova na prvním místě. 104 metrů ve stejných podmínkách jako u Klimova, ale o dva body lepší styl. Je tak o bod ve vedení, byť Rus skočil o půl metru dále.

61

A nejde to ani Robertu Johanssonovi. 96,5 metrů, také vítr proti, také průměrný skok. Možná podprůměrný, pokud vezmeme v potaz, že skákal právě Johansson. Šestnáctý je Stjernen, sedmnáctý Markeng a osmnáctý Johansson – trio Norů.

60

Johann André Forfang nemá úplně dobrou formu, proto se není čemu divit, že to je až průběžné jednadvacáté místo – 95 metrů a odpočet za vítr pod lyže 3,9 bodů.

59

Podmínky se otočily a Timi Zajc dokonce přičítá šest desetinek bodu. Proto je za 91,5 metrů až na sedmadvacátém místě. Tohle zítra na první kolo jistě stačit nebude.

58

Markus Eisenbichler měl prakticky stejné podmínky jako jeho krajan Geiger. 101,5 metrů je ale o metr dále, a proto jde Markus na průběžné páté místo. Nejlepším Němcem v dnešní kvalifikaci tak zůstane Richard Freitag.

57

Karl Geiger nebude spokojen. V poměrně dobrých podmínkách totiž skáče 100,5 metrů, tedy jen o půlmetru více, než Viktor Polášek, a řadí se tak na jedenácté místo za českého skokana.
Před poslední desítkou skokanů následuje kratičká přestávka.

56

Šesté místo si průběžně bere Stephan Leyhe, tkerý skočil o dva metry dále než Roman Koudelka. A právě tyto dva metry stačí do první desítky. Na středním můstku jsou opravdu nepatrné rozdíly.

55

Roman Koudelka

55

Roman Koudelka skáče slušných 99 metrů a také on se bezproblémově řadí mezi listinu postupujících. Konečně Roman dostává také trošku vyšší známky a je průběžně na dvanácté pozici. Nejhůře dnes bude třiadvacátý.

54

Jevgenij Klimov jde na první místo

54

Jevgenij Klimov napodobuje nejlepší výkon Richarda Freitaga na 104,5 metrů. A zatímco Němec odepisoval 10,2 bodů, u Rusa je to jen 6,2 bodů. Proto je jasné, že předskočí jak Richiho, tak Michi Hayböcka a jde na první místo o 2,1 body!

53

Daniel Huber se o metr posunul za stometrovou hranici. Tady byl ale vítr proti větší než u Killiana Peiera, proto je Rakušan až za tímto skokanem na průběžném šestém místě. Viktor Polášek tak klesá na osmou pozici, ale i tak bude "Polda" nejhůře jednadvacátý.

52

Čerstvý bronzový medailista z velkého můstku na Bergiselu Killian Peier načasoval formu na mistrovství světa výborně! 100,5 metrů ale není až tak úplně dobrý výkon, ale zase je třeba říct, že za vítr pod lyže odepisuje jen 3,2 bodů. Švýcar se řadí na čtvrté místo a náskok na sedmého Poláška je jen 3,6 bodů.

51

Andreas Stjernen měl menší vítr proti a možná i proto doskočil jen na 98 metrů, což stačí na deváté místo. Postup jistý, ale nic více...

50

Richard Freitag může být černým koněm středního můstku a dokazuje to! 104,5 metrů je nejdelší skok dnešní kvalifikace, zároveň je ale třeba říct, že dostal vítr pod lyže a odepisuje 10,2 body. Proto je o čtyři desetinky horší než Michael Hayböck. Rakušan odepisoval o téměř devět bodů méně.

49

Antti Aalto si na svůj skok musel chvilku počkat, ale nakonec dostal zelenou a skáče 98 metrů. Rozdíly na středním můstku opravdu nejsou velké, což se dalo čekat. Fin je nejlepší ze závodníků této země, což se čekat dalo – deváté místo.

48

Junširo Kobajaši vydržel na třetím místě jen jeden skok, než ho poslal o stupínek níže jeho krajan Jukija Sato za 101 metrů, tedy o půl metru více.

47

Povedený skok také pro bratra lídra světového poháru Junšira Kobajašiho. 100,5 metrů stačí na průběžné čtvrté místo o 1,8 bodů před Viktorem Poláškem. O kousek tak poráží i Ita, který je pátý.

46

Michael Hayböck jde do vedení

46

101 metrů. Dobrá vzdálenost pro Michaela Hayböcka a tím spíše, že odečítá za vítr jen 1,3 bodů. Proto Rakušan vede a po devíti skocích poráží Petra Prevce o rovné tři body. Slovinec totiž skočil o 1,5 metrů dále, ale odečítal za vítr o šest bodů více!

45

Simon Ammann si skoky vyloženě užívá a nyní šel do stejné vzdálenosti jako Philipp Aschenwald. Jenže u Simiho je to klasický dopad na obě nohy, proto je o dvě pozice níže než Rakušan – šesté místo.

44

Vítěz prvního tréninku Philipp Aschenwald skáče 99,5 metrů v defacto stejných podmínkách jako Viktor Polášek. A právě onen půl metr rozhodl, že český skokan je stále druhý a Rakušan jde na čtvrtou pozici. S jeho výkonem "souhlasí" i Stefan Kraft, vítěz z Lahti 2017.

43

Vladimir Zografski už neměl tak silný vítr proti, odepisuje jen 5,4 bodů a 91 metrů mu stačí na průběžné patnácté místo s postupem těsně před šestnáctého Čestmíra Kožíška.

42

A výkon Daiki Ita za 104 metrů je dokonce nejlepší délkou kvalifikačního klání, jenže se zatím největší podporou větru. Japonec odepisuje 15,2 bodů, takže je třetí za Viktorem Poláškem. O čtyři desetiny.

41

Zatím nejlepší podmínky, za které odepisuje 14,5 bodů, měl Polák Stefan Hula. 101,5 metrů ho tak za tento velký odpočet řadí až na čtvrté místo, byť předvedl třetí nejdelší skok kvalifikace.

40

Jan Hörl se bude muset zlepšit, 93,5 metrů zítra určitě na druhé kolo stačit nebude. Až průběžné dvanácté místo.

39

Viktor Polášek

39

Dobrý výkon předvádí i Viktor Polášek. Rovných sto metrů, navíc měl o něco menší podporu větru než Peter Prevc. Juniorský mistr světa se řadí na průběžné druhé místo a na Prevce ztratil jen pět bodů. Dobře, Poldo!

38

Na velkém můstku neskákal Jernej Damjan, ale na středním projde kvalifikací a uvidíme ho i v hlavním závodu. 96,5 metrů, průběžné třetí místo za Prevcem a Markengem.

37

Výborný skok ukázal Peter Prevc. Tak že by tento Slovinec konečně chytil formu? 102,5 metrů je nejdelší skok dnešní kvalifikace, kam ho vynesl vítr, za který odečítá 7,3 bodů. Jasné první místo s náskokem 9,7 bodů.

36

Kevin Bickner bude dnes nejlepší z Američanů. A také ho máme v závodu, což by bylo asi překvapení, kdyby se Kevin nekvalifikoval. 95 metrů, průběžné čtvrté místo.

35

Také Žiga Jelar si bezpečně jistí postup. Je to o 4,5 metrů méně než Vassiljev, ale za horších podmínek a hlavně v lepším stylu. Průběžné třetí místo.

34

Dál jde i Dmitrij Vasiljev, který se svými zkušenostmi dokázal využít podmínek na 98 metrů a s obrovsky špatným dopadem na obě nohy jde na průběžné třetí místo. Od sudích dostává třeba jen třikrát 15,5 bodů.

30

Alex Insam se trošku zapomněl. Nedlouho před tím jsme viděli nějaké šití kombinézy a možná to bylo právě u tohoto Itala, který jde na rovnou devadesátku a řadí se na sedmé místo těsně za Čestmíra Kožíška.

33

Artti Aigro může být rád, že měl onu kompenzaci za menší nájezd. Jinak by mu 89 metrů určitě nestačilo. je to až dvanácté místo a na sedmnáctého Urlauba, který je stále na čekané, naskákal jen 4,8 bodů.

32

MacKenzie Boyd-Clowes skočil 95 metrů, což je z nižšího nájezdu dobrý výkon. A je to vidět i v pořadí – průběžné druhé místo o 5,5 bodů za Markengem.

31

Čestmír Kožíšek

31

Čestmír Kožíšek také překonává virtuální modrou čáru. 89,5 metrů, mírný vítr proti, kompenzace za nájezd a postup z průběžného pátého místa. Dva Češi mají splněno!

29

Roman Trofimov skáče "jen" 86 metrů, nicméně měl menší nájezd a navíc přičítá tři desetiny za slaboučký zadní vítr. Osmé místo pro Rusa, postup také jistý a na čekané je stále Andrew Urlaub.

28

Naopak Eetu Nousiainen dává jen 90 metrů. Také mu to bude stačit, ale zítra by tato délka na druhé kolo určitě nevyšla. navíc hodně špatný styl, Nousiainen úplně odevzdal telemark. Ale spokojený s postupem je.

27

I s menším nájezdovým oknem předvedl Markeng 98 bodů, navíc za vítr odečítá jen 5 bodů. Za nižší nájezd má přípočet 4,6 bodů a jde na první místo o 7,1 bodů! Dobrý výkon tohoto Nora.
Průběžné pořadí:
1. Sebastian Colloredo (ITA) 101,5 bodů
2. Andreas Alamommo (FIN) 99,5 b.
3. Jonathan Learoyd (FRA) 96,7 b.
4. Casey Larson (USA) 90,0 b,
5. Jarkko Määttä (FIN) 89,7 b.
...
8. Filip Sakala (CZE) 85,5 b.

A nájezdové okno jde na sedmičku, tedy o stupínek níže.

27

Tak zatím nájezdová lavice zůstává na okně osm, ale Thomas Aasen Markeng není vpuštěn do závodu, jelikož má dle ukazatelů obrovský vítr proti. To by bylo snad na 110 metrů...
Těžko říct, zda nyní nepůjde nájezdové okno dolů. Ale byla by to asi škoda, podmínky mohou být za chvíli zase úplně jiné.

26

Naopak spokojen může být Andreas Alamommo, který dostal obří vítr proti. Fouklo mu hodně, odečítá 13 bodů! Je to první skok za stovku, rovných 101,5 metrů, nicméně Fin díky větrnému poryvu na nějakých šedesáti metrech jde na druhé místo, protože je to bez telemarku a vedoucí Colloredo měl zaprvé menší odpočet bodů, zadruhé výrazně lepší styl.

25

Tři Fini během čtyř skokanů. Načíná je Jarkko Määttä a asi by bylo zklamáním, kdyby nepostoupil. Fin jde dále, 93,5 metrů a průběžné čtvrté místo, ale se svým výkonem spokojen úplně není.

24

Podruhé již tento Švýcar skáče a skáče na 90 metrů. Měl také vítr pod lyže, za který odečítá pět a půl bodů, a na postup mu to stačí také. Průběžné páté místo těsně před Filipem Sakalou.

24

Vítr se hodně mění. Andreas Schuler měl chvíli vítr proti, poté vítr do zad, a nakonec je odvolán z nájezdové lavice.

23

Andrew Urlaub, Američan s německými kořeny, bude muset čekat. 10,4 bodů je velký odečet za vítr a je nyní na osmém místě, tedy první pod čarou. To jsou ty kompenzace... Urlaub skočil o čtyři metry dále než Malcev, který ale měl odečet za vítr o 7,4 bodů menší.

22

A odečítá také Luca Egloff, a to 8,8 bodů. Podmínky jsou nyní dobré a Švýcar to využil k postupu za 93 metrů – průběžné čtvrté misto.

21

A po svém skoku si první kolo zajišťuje také Martti Nome. Pátá pozice je aktuálně poslední postupová, a to za 92 metrů. Estonec měl ale nejlepší podmínky, odečítá 10,4 bodů.

20

Filip Sakala tak je po skoku Tursunžanova v hlavním závodu a stejně tomu je i u Casey Larsona, který skáče 89 metrů v zadním větru – na rozdíl od českého skokana, který sedm bodů odečítal – a jde před něj na průběžné třetí místo.

19

Už pouze dva, jelikož mladičkému Kazachovi Nuršatu Tursunžanovi se pokus vůbec nevydařil. 66,5 metrů je nejkratší skok kvalifikace a poslední sedmnácté místo – dva skokani byli diskvalifikováni.

18

Matthew Soukup, který by možná mohl mít české předky, jde na 85,5 metrů, jen těsně za Sakalu a Malceva. Pro Kanaďana je to průběžné páté místo a potřebuje tak tři horší skoky.

17

Patrick Gasienica, polský Američan, se do prvního kola nepodívá. 83 metrů znamená postup Jonathana Learoyda a na čekané je nyní Jonathan Learoyd.

16

Jonathan Learoyd střídá Filipa Sakalu na druhém místě, kam tento zkušený Francouz doskočil za 94 metrů. Už jen dva horší skoky potřebuje k postupu do hlavního závodu.
Diskvalifikován byl i Kuang Jang, měl problémy s lyžemi.

15

Vitalij Kaliničenko z Ukrajiny zabojoval. 88 metrů, průběžné čtvrté místo a možná trošku ještě bude doufat, že se mu podaří postoupit do prvního kola. Je nejlepší skokan z Ukrajiny.

14

Ani Hunor Farkas z Rumunska neohrozí Filipa Sakalu, ale se svým výkonem na 86,5 metrů může být spokojen. Průběžné páté místo.

13

Ještě horší výkon předvádí Nikita Děvjatkin, 72,5 metrů a průběžné poslední místo. Hodně špatný výkon tohoto Rusa.

12

Čchao Li dokázal skočit jen 73 metrů, je poslední a postup mu je hodně hodně vzdálen.

11

Filip Sakala

11

Nyní si Filip dává repete a je to slušných 90,5 metrů. Český skokan neporáží jen jasně vedoucího Sebastiana Colloreda a je druhý o dva body před Kevinem Malcevem. Na postup by to mělo stačit.

11

Filip Sakala ale musí čekat. Nejprve měl velký vítr pod lyže, poté dokonce zaďák. Dvaadvacetiletý skokan slézá z nájezdové lavice.

11

Premiéru na šampionátu zažívá také Filip Sakala. Přejme si, aby to bylo podobné jako ve středečních trénincích, kdy dal dvakrát sto metrů.

10

Kuang Jang z Číny je jedním z nejstarších mužů startovního pole kvalifikace, ale tady předvedl slušných 86 metrů. Pravděpodobně to Jang dotáhne na domácí olympijské hry 2022 a i tahle zkušenost se mu může hodit. Průběžné čtvrté místo, 86 metrů.

9

Stejně tak jako Andrij Vaskul, který doplachtil na 775 metrů a v hodně špatném stylu zůstává v poli poražených. Bodový součet jen 58,8 bodů.

8

Rumunský skokan Radu Mihai Pacurar zažívá premiéru na tomto šampionátu, na velkém můstku totiž nestartoval. Nyní dává 78 metrů a i pro tohoto mladičkého Rumuna to může být velká zkušenost do budoucna. Ale nepostupuje, to je jasné.

7

Jevgen Marusiak z Ukrajiny jde na průběžné čtvrté místo, ale za 80,5 metrů to asi na postup stačit nebude. Poráží jen dva skokany a Sergejeva, který nestartoval.

6

Šestnáctiletý Maďar Florian Molnár byl hodně rozháraný hned po odrazu a asi byl rád, že vůbec přelétl buben. Nakonec je to 75,5 metrů a hlavně – poslední nebude. O 1,1 bodů je lepší než Sabiržan Muminov.

5

Ital Sebastian Colloredo svůj skok natáhl na 97 metrů, protože odečítá i 6 bodů za vítr proti. To je výborný výkon od Itala a myslím, že na jistotu prvního kola to bude stačit bez problémů. Známky od sudích 51,5 bodů, náskok 18 bodů na prvním místě!

4

Estonský skokan Kevin Malcev nyní půjde do vedení. Byl to nejdelší skok kvalifikace, od sudích dostává 3x 16,5 bodů a vede s náskokem pěti bodů.

3

Sergej Tkačenko je druhým Kazachem v hlavním závodu. Dal 85 metrů a přece jen trošku zabojoval o postup.

2

Maxim Sergejev do dnešní kvalifikace nenastoupil.

1

Kazachstánek Sabiržan Muminov je prvním skokanem, který se spustil z nájezdového okna číslo 8. Ale jeho skok na 74,5 metrů stačit na postup nebude.

Start

Kvalifikace byla zahájena.

Začátek kvalifikace byl posunut kvůli větrným podmínkám na 17:00!
Postupový klíč je jednoduchý a klasický pro mužské individuální závody – z kvalifikantů jich postoupí do hlavního závodu padesát a protože je dnes ve startovní listině 66 skokanů, tak šestnáct z nich bude mít smůlu.

Startovní listina:
1. Sabiržan Muminov (KAZ)
2. Maxim Sergejev (RUS)
3. Sergej Tkačenko (KAZ)
4. Kevin Malcev (EST)
5. Sebastian Colloredo (ITA)
6. Florian Molnar (HUN)
7. Jevgen Marusiak (UKR)
8. Radu Mihai Pacurar (ROU)
9. Andrij Vaskul (UKR)
10. Kuang Jang (CHN)
11. Filip Sakala (CZE)
12. Čchao Li (CHN)
13. Nikita Děvjatkin (KAZ)
14. Hunor Farkas (ROU)
15. Vitalij Kaliničenko (UKR)
16. Jonathan Learoyd (FRA)
17. Patrick Gasienica (USA)
18. Alexej Romašov (RUS)
19. Nuršat Tursunžanov (KAZ)
20. Casey Larson (USA)
21. Martti Nõmme (EST)
22. Luca Egloff (SUI)
23. Andrew Urlaub (USA)
24. Andreas Schuler (SUI)
25. Jarkko Määttä (FIN)
26. Andreas Alamommo (FIN)
27. Thomas Aasen Markeng (NOR)
28. Eetu Nousiainen (FIN)
29. Roman Trofimov (RUS)
30. Alex Insam (ITA)
31. Čestmír Kožíšek (CZE)
32. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
33. Artti Aigro (EST)
34. Dmitrij Vasiljev (RUS)
35. Žiga Jelar (SLO)
36. Kevin Bickner (USA)
37. Peter Prevc (SLO)
38. Jernej Damjan (SLO)
39. Viktor Polášek (CZE)
40. Jan Hörl (AUT)
41. Stefan Hula (POL)
42. Daiki Ito (JPN)
43. Vladimir Zografski (BUL)
44. Philipp Aschenwald (AUT)
45. Simon Ammann (SUI)
46. Michael Hayböck (AUT)
47. Junširo Kobajaši (JPN)
48. Jukija Sato (JPN)
49. Antti Aalto (FIN)
50. Richard Freitag (GER)
51. Andreas Stjernen (NOR)
52. Killian Peier (SUI)
53. Daniel Huber (AUT)
54. Jevgenij Klimov (RUS)
55. Roman Koudelka (CZE)
56. Stephan Leyhe (GER)
57. Karl Geiger (GER)
58. Markus Eisenbichler (GER)
59. Timi Zajc (SLO)
60. Johann André Forfang (NOR)
61. Robert Johansson (NOR)
62. Dawid Kubacki (POL)
63. Piotr Żyła (POL)
64. Stefan Kraft (AUT)
65. Kamil Stoch (POL)
66. Rjoju Kobajaši (JPN)
Jak jsme viděli včera na ženském závodu, na středním můstku může rozhodovat každý metr, rozestupy byly totiž opravdu malé. Věřme, že zde v Seefeldu si, stejně jako na Bergiselu v Innsbrucku, zajistí postup do závodu kompletní česká čtveřice Roman Koudelka, Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek a také Filip Sakala, který po Innsbrucku vystřídal Tomáše Vančuru a odbude si premiéru na šampionátu.
Průběžné pořadí SP:
1. Rjoju Kobajaši (JPN) 1620 bodů
2. Kamil Stoch (POL) 1145 b.
3. Stefan Kraft (AUT) 1017 b.
4. Piotr Żyła (POL) 963 b.
5. Dawid Kubacki (POL) 834 b.
...
12. Roman Koudelka (CZE) 468 b.
41. Viktor Polášek (CZE) 45 b.
52. Lukáš Hlava (CZE) 15 b.
60. Čestmír Kožíšek (CZE) 9 b.
71. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u posledního individuálního závodu skokanů na právě probíhajícím mistrovství světa v klasickém lyžování. Od 16:30 je na můstku v Seefeldu na programu kvalifikace na závod ve středím můstku i s kvartetem českých skokanů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.

Kvalifikace mužů, HS108, Seefeld

Vítěz. S. Kraft (AUT)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. Stefan Kraft (AUT) 130,9 bodů
2. Rjoju Kobajaši (JPN) 127,5 b.
3. Kamil Stoch (POL) 126,1 b.
4. Dawid Kubacki (POL) 123,4 b.
5. Jevgenij Klimov (RUS) 122,4 b.
6. Michael Hayböck (AUT) 120,3 b.
7. Richard Freitag (GER) 119,9 b.
8. Peter Prevc (SLO) 118,3 b.
9. Markus Eisenbichler (GER) 117,1 b.
10. Killian Peier (SUI) 116,9 b.
...
15. Viktor Polášek (CZE) 113,3 b.
20. Roman Koudelka (CZE) 110,7 b.
39. Čestmír Kožíšek (CZE) 91,4 b.
48. Filip Sakala (CZE) 85,5 b.

Startovní listina:
1. Sabiržan Muminov (KAZ)
2. Maxim Sergejev (RUS)
3. Sergej Tkačenko (KAZ)
4. Kevin Malcev (EST)
5. Sebastian Colloredo (ITA)
6. Florian Molnar (HUN)
7. Jevgen Marusiak (UKR)
8. Radu Mihai Pacurar (ROU)
9. Andrij Vaskul (UKR)
10. Kuang Jang (CHN)
11. Filip Sakala (CZE)
12. Čchao Li (CHN)
13. Nikita Děvjatkin (KAZ)
14. Hunor Farkas (ROU)
15. Vitalij Kaliničenko (UKR)
16. Jonathan Learoyd (FRA)
17. Patrick Gasienica (USA)
18. Alexej Romašov (RUS)
19. Nuršat Tursunžanov (KAZ)
20. Casey Larson (USA)
21. Martti Nõmme (EST)
22. Luca Egloff (SUI)
23. Andrew Urlaub (USA)
24. Andreas Schuler (SUI)
25. Jarkko Määttä (FIN)
26. Andreas Alamommo (FIN)
27. Thomas Aasen Markeng (NOR)
28. Eetu Nousiainen (FIN)
29. Roman Trofimov (RUS)
30. Alex Insam (ITA)
31. Čestmír Kožíšek (CZE)
32. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
33. Artti Aigro (EST)
34. Dmitrij Vasiljev (RUS)
35. Žiga Jelar (SLO)
36. Kevin Bickner (USA)
37. Peter Prevc (SLO)
38. Jernej Damjan (SLO)
39. Viktor Polášek (CZE)
40. Jan Hörl (AUT)
41. Stefan Hula (POL)
42. Daiki Ito (JPN)
43. Vladimir Zografski (BUL)
44. Philipp Aschenwald (AUT)
45. Simon Ammann (SUI)
46. Michael Hayböck (AUT)
47. Junširo Kobajaši (JPN)
48. Jukija Sato (JPN)
49. Antti Aalto (FIN)
50. Richard Freitag (GER)
51. Andreas Stjernen (NOR)
52. Killian Peier (SUI)
53. Daniel Huber (AUT)
54. Jevgenij Klimov (RUS)
55. Roman Koudelka (CZE)
56. Stephan Leyhe (GER)
57. Karl Geiger (GER)
58. Markus Eisenbichler (GER)
59. Timi Zajc (SLO)
60. Johann André Forfang (NOR)
61. Robert Johansson (NOR)
62. Dawid Kubacki (POL)
63. Piotr Żyła (POL)
64. Stefan Kraft (AUT)
65. Kamil Stoch (POL)
66. Rjoju Kobajaši (JPN)

Průběžné pořadí SP:
1. Rjoju Kobajaši (JPN) 1620 bodů
2. Kamil Stoch (POL) 1145 b.
3. Stefan Kraft (AUT) 1017 b.
4. Piotr Żyła (POL) 963 b.
5. Dawid Kubacki (POL) 834 b.
...
12. Roman Koudelka (CZE) 468 b.
41. Viktor Polášek (CZE) 45 b.
52. Lukáš Hlava (CZE) 15 b.
60. Čestmír Kožíšek (CZE) 9 b.
71. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.